1:133 down sendromu :(

canim insallah bebesinin birseyi yoktur Allaha bol bol dua et bak burdaki herkes ediyor insallah sonuc iyi cikacak üzme kendini..yemene icmene dikkat et

Canım seni çok iyi anlıyorum.çünkü aynı durum benim de başıma geldi.doktor ikili testi yapmamıştı.üçlü test yapalım dedi.senin yine sonucun iyi çıkmış.benim üçlü testte 1/13 çıkmıştı.doktor mutlaka amniyosentez yapalım dedi.sonuçta 16. haftamda amniyosentez yaptırdım.bekleme süresi ölüm gibi geldi.3 hafta sonra sonucu öğrendik.sonuç normal çıktı.bebeğim normaldi allahım o andaki duygularımı anlatamam.boşu boşuna bebişimi üzmüşüm.bu sonuçta sadece bir risk.ve bazen hiçbir şey olmasa bile hormonlardan böyle çıkabiliyormoş.o yüzden senin durumunu yaşamış biri olarak kesin sonuç belli olmadan kendini ve bebeği üzmemeni tavsiye ederim.zaten amniyosentez sonucunda sadece %3lük bir kısımda anormallik çıkıyormuş.şimdi 32. haftamdayım ve bebişimi heyecanla bekliyorum.her şey gönlünce olsun...

Merhaba canım. Bak sakın üzülme. Ben de aynısını yaşadım. Benim de riski 1:116 idi. Doktor durumu açıkladı. Tabi çok üzüldüm ağladım ama boşunaymış. Doktor amniyosentes dedi. Ben de düşündüm. Eğer çocuğum hasta ise de öğreneyim ve buna kendimi hazırlıyayım. Ama aldırmak aklımdan geçmedi sadece kendimi 9 ay bitene kadar acabalarla uıpratmak istemedim ve amniyosentez oldum. Sonucu 21 gün sonra çıkıyor. Inan o 21 gün geçmedi. Ama sonunda mutlu haberi aldım. çocuğum gerçekten sağlıklıydı.ve bir kızım olacağıda kesinleşmiş oldu. Sakın üzülme bunlar istatistiki sonuçlar. Yani senin yaşında senin hamilelik haftanda senin kan değerlerini veren 133 kadından 1'inin çocuğu down sendromlu doğmuş. Yani 132 tanesi sağlıklı çocuklar. Bence şuna inan tamam bir risk görünüyor ama ben o 132 kişi içinde olabilirm. Amniyosentez yaptır derim. Ama gerçekten uzman bir doktor tarafından. Ba göreceksin 9 ay bitince pembe yanaklı pembe dudaklı bebişini kucağına alıp koklayacaksın. Buna inan kendini üzüp de bebişinide içerde strese sokma. Allah herşeyin doğrusunu bilendir. Bunu da unutma.

Mwerhaba canım,
benimde 3 lü tarama testimin risk oranı yüksek çıktı.
Amniyosentez yaptırdım eğer sonuç kötü çıksaydı aldırcaktım çünkü kim ne derse desin öyle bir çocuğun günahına getiremezdim çünkü öbür boyu bakıma ihtiyacı olan cocuklar bunlar ben varken tamam ama artık ben olmadığım zaman ne olcaktı bu çocuğun hali.
Neyse uzun lafın kısası bütün bunları düşünürken test sonucum ii çıktı doktorum bir sorun yok dedi.
Şuan 37 haftalık hamileyim bebeğim doğupta kendi gözlerimle görürsem daha çok rahatlıcam.
Neyse benim demek istediğim çoğu kişinin 2 li veya 3 lü tarama testi kötü çıkabiliyo ancak amniyosentaz de ii çıkıyo merek etme.
Ancak bu 3 haftalık test sonucu bekleme sürsi insanı baya geriyo allah sabır versin canım.

Canım hemen bu kadar moralini bozup bebişini üzme.Bu testler sadece olasılık belirliyor hem daha amniyosentez var.Bu şekilde olupta hiç bir şeyi çıkmayan bir sürü arkadaşım var.Önce iyisini düşün iyi olsun.Bende pazartesi alıcam test sonucunu inşallah allahım herkese sağlıklı evlatlar verir.

selam bendede ikili ve üçlü testim yuksek çıktı dr amnıyosentez dedi bende yıkılmış durumdayım allahım yardım etsin bizlere bende kararsızım ne yapcam bılmıyorum benım degerde 1:45 çıktı 28 yasındayım ve çok yuksek rıskım ama önce ayrıntılı ultrason yaptıracam onun sonucuna göre işallah bısey çıkmazda amnıyosenteze gerek kalmaz bebegi kaybetmek ten korkuyorum allahım yardım etsin cumlemıze .

bende yaşadığın duyguların aynını yaşıyorum.geçen hafta bennim testimde kötü çıktı.amniyosente yaptıracağım.4 ayımı bekliyorum.ama korkmuyorda değilim .bu benim 3.gebeliğim ve 2 sini kaybettim .1 düşüğüm var.2.bebeğim doğumdan 9 gün sonra öldü.bu 3.ve allahım inş.yüzümü güldürür diyorum .napalım alanda allah verend allah.ama çevremdeki insanlar hamile kalıyolar ve sağlıklı olarak doğurup seviniyolar.onlar bebekleini sveerken ben ağlıyorum çok üzülüyorum.ama elden bişey gelmiyo işte.canım sende benim gibi bekleyiş içindesin.inşallah ikimizde kucağımıza alıp severiz yavrumuzu.allah büyüktür.

Canım senin gibi bu sorunları yaşayan çok anne var.Gerçekten hamilelik çokta kolay bişey değilmiş.Uzaktan hamile olan arkadaşları gördüğümde hep imrenirdim ama bu sıkıntıların yaşandığını gerçekten bilmiyodum.Bu günlerde Rabbim bizi test ediyor bence.Benimde hem ikili hem üçlü testim riskli çıktı. 1/107 ve 1/116. Şubatın ikisinde amniyosentez yapılacak.Allahın izniyle sağlıklı bebeklerimiz olacak hepimizin.Bol bol dua et sende stresle üzüntüyle beklemektense bence daha iyi .iyi düşünelim iyi olsun canım
Arkadaşlar benim içinde dua edin buna gerçekten ihtiyacım var.Sağlıcakla kalın..

canim selam,sen mesaya gidiyordun degil mi?guven ve mesayi karsilastirmistik hatirladim, oncelikle seni cok iyi anliyorum cunku gecen sali 3lu testim de yuksek risk cikti ve persembe gunu amniosentez yaptirdim, inan ki ilk ogrendigimde dunyam basima yikildi, cunku dr um en kotusune hazirlamam icin kendimi baya olumsuz konustu, erken dogum yaptiririz,bi daha hamile kalirsin yasin kucuk vs, oysa ben zaten hamile kalabilmek icin baya ugrasmistim ve tam umidimi kestigimde asilama yaptiracakken hamile kalmistim..her neyse kisacasi amniosentez yaptirdiktan sonra icim daha rahat, yaptirsam mi yaptirmasam mi diye cok dusundum, cunku dusuk riski var biliyorsun, ama soru isaretleriyle yasayamam dedim ve yaptirdim, 3 hafta sonra belli olacak sonucum, simdi zaman gecmiyor belki ama en azindan kesin sonucu ogrenebilecegim, bence sen de haftan geldiginde amniosentez yaptir,eminim mesada bu isi iyi yapan drlar vardir, dua etmek ve sabirla beklemekten baska yapacak bisey yok, hersey Allahtan, isyan etmemeliyiz,neden ben dememeliyiz bence...olumlu dusunursek hersey cok guzel olacak

Canım senin gibi bu sorunları yaşayan çok anne var.Gerçekten hamilelik çokta kolay bişey değilmiş.Uzaktan hamile olan arkadaşları gördüğümde hep imrenirdim ama bu sıkıntıların yaşandığını gerçekten bilmiyodum.Bu günlerde Rabbim bizi test ediyor bence.Benimde hem ikili hem üçlü testim riskli çıktı. 1/107 ve 1/116. Şubatın ikisinde amniyosentez yapılacak.Allahın izniyle sağlıklı bebeklerimiz olacak hepimizin.Bol bol dua et sende stresle üzüntüyle beklemektense bence daha iyi .iyi düşünelim iyi olsun canım
Arkadaşlar benim içinde dua edin buna gerçekten ihtiyacım var.Sağlıcakla kalın..

selam bendede ikili ve üçlü testim yuksek çıktı dr amnıyosentez dedi bende yıkılmış durumdayım allahım yardım etsin bizlere bende kararsızım ne yapcam bılmıyorum benım degerde 1:45 çıktı 28 yasındayım ve çok yuksek rıskım ama önce ayrıntılı ultrason yaptıracam onun sonucuna göre işallah bısey çıkmazda amnıyosenteze gerek kalmaz bebegi kaybetmek ten korkuyorum allahım yardım etsin cumlemıze .
Çok zor bir karar.Testlerde risk yüksek diyorsunuz: 1:45,1/107 ve 1/116
Ya 45:44,107:106,116:115 sağlıklı çıkma ihtimali.Buda işin diğer yönü.Üzülmeyin ama peşinide bırakmayın tabii bence sağlıklı çıkması daha kuvvetli.Ve o bebeğin yaşama hakkı.Bunlarda birer imtahan olsa gerek.Hayırlısı olsun inş iyi sonuçlar alırsınız

Son düzenleme:
Back
X