Merhabalarr, öncelikle umarım her şey yolunda gider, bende iki gün sonra ameliyat olacağım Allah izin verirse eğer. İlk ameliyatım için bende tarih aldığım zaman 3 hafta bekledim gittim tahlillerimi yaptırdım son 3 gün kala tahlil sonuçlarımda kan değerlerim düşük çıktı hgm 9 yani. Bu değerlerle ameliyat yaparım ama kan takmam gerekirse takarım dedi doktorum, bende hiç bir bilgi olmadığı için tamam dedim ama içimi kemiren bir şey vardı, takvime baktığımda adet tarihim ameliyattan bir gün sonrasını gösterdiğini fark ettim, peki bu kansızlıkla birlikte problem olur mu diye sorduğun zaman olacağını söyledi, adetliyken hiç bir şekilde ameliyat yapamayacağından bahsetti, keşke ilk tarih verirken belirtseydiniz dedim ve çok bozuldum, okulumu düzenimi her şeyimi ona göre ayarlamıştım çünkü.. Sonuç olarak adet olursam ameliyatı iptal edicez dedi ve eve gönderdi beni, eve geldiğim zaman ise beklenen oldu ve erken adet oldum ameliyat iptal edildi, gittim doktorla konuştum paramı geri aldım o doktorla konum kapandı. Daha sonra bir çok doktor araştırdım konuştum ve bir çok bilgi edindim.
Genel bilgi olarak her doktor farklıdır ve bu açıya farklı bakar. Kan değerleriniz normalse eğer adetli olmanın ameliyata bir sakıncası yok ancak hasta o dönem gergin huzursuz mutsuz olursa diye doktorlar yapmak istemiyor, adet öncesi 2-3 gün daha sıkıntılı bir dönem dedi bir doktor bana, çünkü vucut kendini kanama için hazırlıyor ve bu dönemde ameliyat edildiğinde hastada daha çok kanama meydana geliyor ve buda daha çok morluk olmasına geç iyileşmesine neden oluyor diyor.. Kimi doktor psikolojik açıyı düşünüyor kimi doktor o dönemde damarların büzülmesi az olduğu için kanama daha fazla diye rahat çalışamıyor ve bu yüzden istemiyor, sonuç olarak sizin ameliyat olacağınız doktor için hangisi önemliyse onu dikkate alın derim, biraz uzun oldu sevgiyle kalın.