1 - 25 Şubat 2021 Venüs Kova Burcunda - Burçlara Etkileri

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
51.275
2.645


l.jpg


Venüs Kova Burcuna Geçiyor, etkileri neler?​

Venüs 1 Şubat tarihinde Oğlak burcunda bir süredir devam ettirdiği seyahatine son veriyor ve Kova burcuna geçiş yapıyor. Oğlak burcunda hem para hem de ilişkiler konularında daha disiplinli, daha gelenekçi davranışlar verirken, Kova burcuna geçince hepimizde bir özgürlük hissi ve isteği uyanacak. Bu etki 25 Şubat’a kadar devam edecek…

Venüs daha çok ilişkilerle, sevgimizi nasıl gösterdiğimiz ile, para konuları ile alakalıdır, girdiği burcun moduna bürünün Venüs hala daha Satürn yönetiminde ama Oğlaktaki kadar ince eleyip sık dokur modunda olmayacak. Kova burcunda özelikle hem ilişkilerde hem de para konularında daha özgürlükçü ve yaratıcı bir yaklaşım verebilir. Daha marjinal ve alışılmadık ilişkilere yelken açabiliriz veya bizi sıkan bir ilişkiye veda edebiliriz.

Bu dönemde parasal konularda ve parayı kazanma ile ilgili daha yenilikçi bir yaklaşımda ve farklı arayışlarda da olabiliriz. Enteresan fikirler bulmak ve bunları hayatımıza uygulamak bu dönemde mümkün. Yine özellikle burcu Terazi ve Boğa olanlar için hayata daha farklı bakmak, bir yenilenme isteği söz konusu olabilecektir.

Venüs Kova geçişinin yanısıra Güneş’in, Jüpiter’in, Satürn’ün de burada olduğunu hatta Merkür’ün de bu alanda geri hareket ettiğini unutmamak lazım. Kova burcu her zaman bilgi ile, yeni bilgiye kendimizi açmak ve kollektif bilinç ile alakalıdır, o yüzden de dönem yenilenme dönemi ama öncesinde içe dönmek, yaşadığımız şeylerin nedenini bulmak önemli, çünkü sebebini bilmediğiniz şeyi çözemezsiniz… Umarım güzel gelişmeler ve farkındalıklar yaşarsınız bu dönemde.


Güliz Kına
 

1-25 Şubat 2021 Venüs Kova Burcunda: Modern Aşklar


Sevgi dilimizi, sosyal ilişkilerimizi, beğenilerimizi ve parasal değerlerimizi ifade eden Venüs 1 Şubat 2021’de 17:05’te Kova burcundaki gezegen cümbüşüne katılıyor. 25 Şubat’a kadar seyahat devam edecek. Farklı olanın çekici geleceği bu süreç, objektif değerlendirme ve modern bakış açılarını benimseme zamanı olacak. İlişkilerde özgürlük, arkadaşlık, gerçekçilik ve bireysel haklara saygı talebi ön planda olacaktır. Gökyüzündeki Kova yoğunluğunu da hesaba katacak olursak ilişkilerde klişe ve geleneksel konuların geri plana düştüğünü görüyoruz.

venüs (3).jpg

Venüs Kova burcunda peregrin yerleşimdedir. Kova burcunun yöneticileri Uranüs ve Satürn gezegenidir. Satürn sağlamlığı, Uranüs ise geleceğe yön verecek ufuk açıklığını Kova burçlarının bünyesine katar. Venüs Kova seyahati süresince seçimlerimizi “gelecek odaklı ve ilerici nitelikte” yapabileceğimize işaret eder. Kültürel gelişim, hümanizm ve arkadaşlık hem bireysel yaşamda hem de ilişkilerde odak noktamız olabilir.

Sürekli aynı eylemleri icra edip farklı sonuçlar beklemek, dikkat çekmeye çalışmak yalnızca zaman kaybıdır. Yenilik ve değişim bilhassa sabit fikirli kişilere korkutucu gelse de bu dönem daha rahat tavırlar sergilemeye eğilimli olabiliriz. Pek çok konuda olmuyorsa olmuyor diyebiliriz. 6 Şubat Venüs Satürn kavuşumu ve 7 Şubat Venüs Uranüs karesi iyi gitmeyen bir ilişki, arkadaşlık veya hayat düzeni konusunda acı gerçeklerle yüzleştirerek hızlı bitişleri sağlayabilir. Ayrıca arka arkaya gerçekleşen bu gökyüzü etkileşimleri elindeki değerlere ya sorumluluk odaklı yaklaşacaksın ya da kesip atacaksın şeklinde bir uyarı veriyor gibi.

Kova burcu internet ortamlarından tanışmaları da destekler. Arkadaşlıktan ilişkiye dönen birliktelikler olduğu gibi partnerlerinizle iyi bir arkadaş gibi verimli vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Transitin devam ettiği müddette Merkür’ün de geri hareketli olması birlik duygusunu yeterince hissedememek, sürekli geçmişi düşünerek geleceğe yol almakta güçlük hissi vererek zorlayıcı olabilir.

Kova burcu grup faaliyetleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları, insan hakları, teknoloji, internet ve bilim insanlarını simgeler. Bu temalar hakkında sıkça düşünebilir ve konuşabiliriz. 11 Şubat Venüs Jüpiter kavuşumu ve 15 Şubat Venüs Kuzey Ay Düğümü üçgeni ile bilimsel buluşlar, toplumsal farkındalıkta artış ve insanlığı ileriye taşıyacak kararlar dikkat çekebilir. Öte yandan Kova burcunun özgürleşme vurgusu doğrultusunda pandemi sebebiyle uzun zamandır uygulanan kısıtlamaların gevşetilmesi mümkün. Dünya yeni düzene adım atabilir.
7-16 Şubat arası transit süresince ilişki ve para konularında en destekleyici etkileri barındırıyor. 13 Şubat Retro Merkür Venüs kavuşumu ile eskide kalmış ancak kurtarılmaya değer ilişkiler tekrar başlayabilir. Venüs para göstergesi olduğundan dijital para, kripto para, e ticaret, teknoloji, online eğitimler ve altın sayesinde para kazanmaya açık bir dönem aralığı.

20 Şubat Venüs ve Mars karesi transitin son demlerinde meydana gelerek ortamı geriyor. Eril ve dişil dengede sorunlar yaşanabilir. Mars Boğa burcunda eril enerjinin sahiplenici, tutucu tavrıyken Venüs Kova dişil enerjinin aykırı istekleri, davranışları ile beraber kıskançlık, cimrilik, öfke patlamaları, sabırsızlıklar sebebiyle yaşanılacak sorunlar dikkat çekebilir.

Eksantrik takılar, kıyafetler ve saç modelleri bu dönemde ilgi görebilir. Geleneksel moda anlayışının dışına çıkmak isteyebiliriz. Ancak Merkür retrosunu da hesaba katarsak çok uçmamak gerekiyor. Geri dönüşümü olmayan her türlü estetik ve güzellik işlemleri risk teşkil edebilir. Sağlık açısından dolaşım sistemi bozuklukları için diyet, spor uygulamalarından sonuç elde edebilirsiniz. Daha sıkı, ince ve fit bir vücuda kavuşabilirsiniz.


venüs (4).jpg

Venüs Kova transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)


KOÇ: Arkadaşlarınızdan önemli destekler görebilirsiniz. Geleceğinize daha iyimser bakacağınız yenilikleri hayatınıza girebilir bu dönem. Ait ve etkin olduğunuz grup faaliyetleriniz var ise daha çok dikkat çekebilir, başarılarınızla konuşulabilirsiniz. Kendi işinizi kurmak, mevcut işinizden maddi gelirlerinizi arttırmak, toplu paralar kazanacağınız iş fırsatları yakalamak için de iyi bir dönem. Bir arkadaşlık ilişkiye dönüşebilir veya sosyal çevrenizden birilerinin ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz.




BOĞA: Kariyeriniz, imajınız ve toplumdaki yeriniz adına keyifli bir transit deneyimleyebilirsiniz. Patronlarınızın, güçlü mevkideki kişiler sizin farklı yeteneklerinizi görebilir ve destekleyebilir. Anne ve babanızla iletişiminiz daha iyi olabilir, sizi anlayışla karşılayabilirler. Terfi etmek, iş kurmak veya işsizseniz iş fırsatlarını doğru değerlendirmek için avantajlarınız olabilir. Aile ve iş hayatınızda da dengeyi daha kolay sağlayabilirsiniz.




İKİZLER: Yabancı ülkelerle ilişkiler ve iş seyahatleriniz daha verimli hale gelebilir. Size huzur veren kitaplar, filmlere merak sarabilirsiniz. Uzman olduğunuz alanda eğitim vermek, blog/web sitesi kurmak için de iyi bir süreç. Uluslararası ticaret, reklam faaliyetleri ve teknolojik çalışmalarınız daha etkili sonuç doğurabilir. Farklı kültürel değerlere sahip insanlara çekilebilir, daha sık vakit geçirmek isteyebilirsiniz.




YENGEÇ: Finansal yönden hareketli bir dönem geçirebilir ve geçmişte yapmış olduğunuz yatırımlarınızdan kar elde edebilirsiniz. Eş/ortak, miras ve kredi sayesinde ek gelir bulabilmek adına verilmli bir dönem. Mali krizler kolaylıkla çözülebilir. Bu dönemde hayatın gizemli yönleri, ezoterizm ve fal daha çok ilginizi çekebilir. Bu dönem biraz kapalı kutu gibi olabilirsiniz ve insan ilişkilerinden azade vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Tutkulu ve gizli birliktelikler öne çıkabilir.




ASLAN: İlişkilerden ve ortaklıklardan yana kısmetli bir süreçte olacaksınız. Hayatınıza yeni insanlar dahil olmak isteyebilir. Daha flörtöz, dışa dönük, anlayışlı ve ılımlı olabilir insanların sevgisini kazanabilirsiniz. Küslükler barışa dönebilir. Evlilik fikriniz var ise geleceğe yönelik adımlar atma şansınız olabilir. İş hayatınızda da müşteri ilişkileriniz açısından destek veren bir dönem. Hayırlı ortaklıklar kurulabilir.




BAŞAK: Meslek yaşantınızda sizi ileriye taşıyacak başlangıçlar yapabilirsiniz. Gündelik rutinleriniz dağınıksa pratik çözümler ile düzene sokmanız mümkün. İyi bir ekibe dahil olabilir, kendi işinizi yapıyorsanız verim getirecek çalışanları bünyenize dahil edebilirsiniz. Sağlık yönünden hijyen ve titizlik daha üst düzeyde olabilir. Rutin doktor kontrolleri yaptırabilirsiniz.




TERAZİ: Aşk hayatınızda romantik paylaşımlara ve hobilerinize daha çok önem verebileceğiniz bir süreçtesiniz. Yalnızsanız yeni flörtler başlayabilir. Yaratıcılığınız artış gösterebilir. Şansınıza ve kendinize daha çok inandığınız bir dönem olabilir. Bu sebeple risk almak isteyebilirsiniz herhangi bir alanda. Kendinizi daha çok gösterebilir, sahnede görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz. Yatırımlardan para kazanabilirsiniz.




AKREP: Aile ve ev hayatında umduğunuz rahatlığı, huzuru bulabileceğiniz bir dönem. Aile, akraba ilişkileriniz daha anlayışlı ve keyifli olabilir. Evinizin içerisini her bakımdan kullanışlı hale sokabilirsiniz. Evden para kazanmaya başlamanız da olası. Dekoratif değişimler yapmak istiyorsanız harcamalarınız bu yönde şekillenebilir. Tarım, toprak veya emlak sektörü ile ilgileniyorsanız işlerinizde büyüme gözlemlenebilir. Hayatınızdaki kişiyi ailenizdeki bireylerle tanıştırabilirsiniz.



YAY: İş başvuruları, projeleriniz ve internet üzerinden yürüttüğünüz faaliyetlerinizle ilgili işleriniz yoğunlaşabilir. Uzaklarda yaşayan tanıdıklarınızla bol bol internet üzerinden görüşmeler sağlayabilirsiniz. İmza işleri ve evrak süreçlerinizi doğru iletişim ile akıcı bir biçimde tamamlayabilirsiniz. Dijital ortamda tanışacağınız yeni flörtleriniz olabilir. Bol bol sohbet etmek, karşı tarafı tanımak ve kültürel paylaşım yapmak isteyeceğiniz bir süreçte olacaksınız.




OĞLAK: Maddi yönden pozitif bir süreç geçirmeniz olası. Yeni işe başlamak, zam almak, mal alımı ve yatırım yapmak gibi yeni başlangıçlar için avantajlar olabilir. Yeteneklerinizi geliştirmek isteyebilirsiniz, kendinize inancınız artabilir. Önceden yapamayacağınızı düşündüğünüz bir konuda fikir değiştirebilirsiniz. Benzer ideallere sahip kişilerle ekip çalışması içerisinde bulunarak gelir artışı yaşayabilirsiniz.




KOVA: Kişisel her türlü konuda şans sizden yana olabilir. Ayrıca iyi ve keyifli bir ruh hali ile normalden daha özgüvenli duruş sergileyebilirsiniz. Güzellik ve bakım işlemleri, yeni imaja geçmek, spor ve diyete başlamak gibi bedeninizle ilgili yenilikleri gökyüzü destekleyecektir. İlişkiler ve paradan yana da kısmetli olmanız mümkün gözüküyor. Flörtöz bir ruh haliniz olabilir. Yeni ilişki başlatabilir veya halihazırda devam eden beraberlik içerisinde evlilik gündeme gelebilir.




BALIK: Ruhsal yönden aydınlanma yaşamanız için destekleyici bir evre geçirebilirsiniz. Yurt dışından para kazançlarınız var ise artış mümkün. Spiritüel uygulamalar, doktor kontrolleri, ve terapiler için de iyi bir zaman olacaktır. Sezgileriniz ve anlamlı rüyalar artış gösterebilir. Daha cömert, yardımsever, merhametli ve ilişkilerde fedakarlık yapmaya eğilimli olabilirsiniz. Yoğun insan ilişkileriniz var ise biraz yalnız kalarak kafa dinlemekten büyük haz duyabilirsiniz.




Begüm Minkis
 
venüs (1).jpg

Venüs Kova Burcunda... 1 - 25 Şubat 2021

1 Şubat 2021 16.05 de Venüs Kova Burcuna geçiyor. Bu dönemde ilişkilerde özgürlük ihtiyacı ön planda olabilir. İlişkiler, genel kabul görmüş ilişkilerin dışında yaşanabilir. Farklı bir yanı olabilir. İlişkilerde heyecan ve değişim arzusu öne çıkabilir. Çevrenizdeki kişilere benzemeyen,arkadaş canlısı ve zeki kişilerden etkilenebilirsiniz. Bilim, teknoloji, havacılık, uzay ,astroloji, icat ve buluş gibi farklı uğraşları olabilir. Zihinsel olarak anlaşabildiğiniz kişilere çekildiğiniz, entelektüelliğin sizi cezbettiği bir dönem olabilir. İlişkilerde arkadaş çevrenizden kişiler ilginizi çekebilir. İlişkide eşit haklara sahip olmak , herkesin bağımsız bir alanının olmasına saygı duyulması gibi konular gündeminizde olabilir. Bu dönemde sosyal hayat hareketlenebilir, elbetteki pandemi dolayısıyla yüzyüze olmasa bile teknoloji sayesinde eski arkadaşlar, dostlar hatırlanabilir, onlarla daha sık görüşülen bir dönem olabilir. Kendine özgü değişik yanları olan arkadaşlarla görüşülen bir dönem olabilir. Bu tarz kişiler karşınıza gelebilir.

Finansal konularda istikrarsız bir dönem olabilir. Finansal konularla ilgili birtakım şeylerin değişimi ve yeni bir forma sokulması gibi konular olabilir. Ticari olarak ilginç ürünlerin satışının arttığı bir dönem olabilir. Gıda ,giyim içinde geçerli. Bu dönemde maddi kazanç sağlamak için farklı ve yenilikçi olmak gerek. Teknoloji ürünlerine ilgi ise herzamankinden fazla olacaktır (yalnız aynı dönemde Merkür de retro olduğundan pek tavsiye etmem).



Venüs ve Satürn Kova Burcunda Kavuşumda... 1-5 Şubat 2021


Bu birkaç gün boyunca ilişkilerde bir mesafe veya kontrollü ilerleme arzusu olabilir. İlişkide güven ve sadakat arayışı öne çıkabilir. Ciddi ilişkilere adım atılmak istenebilir . İlişkilerde daha seçici olmak mümkün. İlişkilerde dış görünüş, çekicilik vb çok da önemli olmayacaktır, daha çok sorumlulukları taşımak, görevlerin zamanında yerine getirilmesi gibi temalar etkin olabilir. Sevgi ve şefkat arayışınıza yeterince karşılık bulamamak olası. İlişkilerde bir gözden geçirme dönemi olabilir. Arada yaş farkı olan ilişkiler için keyifli bir dönem olabilir. Arada yaş farkı veya olgunluk farkı olan ilişkilere çekilebilirsiniz. Bazılarınız için elde edemeyeceğinizi düşündüğünüz kişilere karşı ilgi duyduğunuzu hissettiğiniz bir zaman olabilir. Bu ilgi duyduğunuz şey herhangi bir eşya vb de olabilir. Venüs Kova burcunda olmasına rağmen Satürn etkisinden dolayı geleneksel bakış açısının daha cazip olduğu birkaç gün olabilir.



Venüs (Kova) ve Uranüs (Boğa)sert etkileşimde ... 6 - 13 Şubat 2021


Bu dönemde ilişkilerdeki özgürlük duygusu aşırı vurgulanabilir. Bağlılığa ve sahiplenilmeye gelinemeyen, sınırlamalara katlanılamayan bir dönem olabilir. Duygusal konularda tatminsizlik yaşadığınız , duygularınızın ani değişimler geçirdiği birkaç gün olabilir. İlişkilerde kopmalar görülebilir. Dürtüsel ve ani tepkiler verdiğiniz bir dönem olabilir . İlişkiler de için istikrarsızlıklar olabilir. Para ve yatırımlar konusunda ani değişimler yaşanabilir. Dijital paralar hareketlenebilir.

Venüs; ilişkiler, ortaklıklar, güzellik ve estetikle ilgili konular,zarafet, para, ekonomi, sanat, müzik ile ilişkilendirilir.

Uranüs; Ani değişim, isyan, teknoloji,özgürlük, bağımsızlık, sıradışı konular,elektrik, gerilimin boşaltılması, tansiyon,sinir sistemi , ritim ve astroloji ile ilgilidir.

Uranüs elektrik enerjisidir ve bu yüzden birden bire gelen düşünceleri, içinize doğan bilgileri, sürprizleri, beklenmeyen gelişmeleri ,şokları ve ani değişiklikleri sembolize eder.

Uranüs Venüs ile sert etkideyken heyecan duygunuz yüksek olabilir, yerinizde duramadığınızı hissedebilirsiniz. Hayatınızın bir alanında değişim yapma arzunuz yüksek olabilir. Daha önce denemediğiniz şeyleri denemek isteyebilirsiniz.

Uranüs Venüs ile sert etkideyken; Pat diye sürpriz bir aşkı karşınıza çıkarabilir. İlişkinin çok hızlı başlaması ve hızlı ilerlemesi sizi şaşırtabilir. Siz daha ne olduğunu bile anlamadan bir bakmışsınız heyecanlı ,enerjisi yüksek bir aşk filminin ortasındasınızdır. Bu beklemediğiniz birşey olur çoğu zaman. beklenmedik aşklar çoğunlukla da sıradışı olurlar. Ya yaşama şekliniz, ya karşınıza gelen kişiler... Kurduğunuz ilişkide farklı bir yön olabilir. İlişkinin başladığı yer de sıradışı olabilir (önemli olan size sıradışı hissettirmesi, çünkü bazısı için internette tanışmak sıradışı iken bazısı için normal karşılanabilir) İlişkide karşınıza sizin çevrenize ve size pek benzemeyen kişilerin gelme potansiyeli de oldukça yüksektir. Siz bir öğretmensinizdir rutin bir hayatınız vardır ama karşınıza dünyayı gezen bir fotoğrafçı gelir mesela ...Hayatı daha özgür yaşayan,kuralları esnetebilen biri olabilir. Arada kurulan ilişkinin sınırları olmayan, özgürlüklerin ağır bastığı ilişkiler de getirebilir. Arada mesafeler olan ilişkiler de getirebilir. Bu tarz ilişkilerde '' bir var bir yok'' duygusu yaşanabilir. Bir süre görüşüp sonra birden kopan, bir süre sonra yeniden hop biraraya gelen ve yeniden başlanan ilişkiler mümkün.

Burada Uranüs size şaşırtıcı,maceracı ,hayattaki rutininizi değiştirecek birşey getirebilir. Getirdiği tema kalıcı bir şey olmak durumunda değil... Kişisel haritanıza göre kalıcı veya kalıcı olmayan birşey olabilir.

Karşınıza gelen ve sizi etkileyen başka şeyler de olabilir buna illa ilişki olarak da bakamayız. Yalnız ilişkiye bakışınızı değiştirecek, genel olarak hayata bakışınızı değiştirecek bir olay da karşınıza gelebilir. Ortaklık ve işbirlikleri konusunda karşınıza aniden teklifler gelebilir veya siz böyle bir teklifle birinin kapısını çalmaya karar verebilirsiniz.

Venüs ve Uranüs etkisinde; Venüsyen konularda ani değişim ve gelişimler olabilir. Mesela tarzını şaşırtıcı şekilde değiştirmek isteyebilirsiniz. Saç şeklinizden, kıyafetlerinize,kullandığınız teknolojilere kadar birçok konuda sıradışı değişimler gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.

Astroloji ,bu dönemde sizi fazlasıyla şaşırtabilir ve heyecanlandırabilir. Astroloji ile ilk kez tanışma, danışmanlık alıp ufkunuzu geliştirmek mümkün olabilir. Hayatınıza astroloji ile ilgilenen veya farklı zevkleri olan bir arkadaş dahil olabilir. Güzelleşmek için radikal kararlar verdiğiniz, farklı uygulamalar denediğiniz bir dönem de olabilir. Bir tatil için aniden imkan karşınıza gelebilir. Belkide seferki tatilinizin herzamankinden daha hareketli veya farklı olmasına karar verebilirsiniz.

Parasal konular ve ekonomi ile ilgili şok edici veya hızlı ilerleyen gelişmeler yaşanabilir. Ani iniş çıkışlar olabilir. Para kazanmak veya para kaybetmek konusunda birden bire gelişen temalarınız olabilir.

Hayattan beklentileriniz farklılaşabilir. İlgilendiğiniz, sizi mutlu eden şeyler değişebilir. Farklı ve sıradışı alternatifler bulmak isteyebilirsiniz. Size hayatınızla ve geleceğinizle ilgili keskin ve radikal kararlar verdirebilir, bunların içinde yıkmak özgürlüğünüzü ilan etmek istediğiniz konular da olabilir. Sınırları olmayan özgür hissettiren her türlü konu ilginizi çekebilir. Bu hafta özgür yaşamak isteyebilirsiniz. Kurallar ve sorumlulukları geri planda bırakmak isteyebilirsiniz. Kişisel zevklerinize daha çok imkan tanımak isteyebilirsiniz. Hayatınızın bir alanında farklılık yapmak ve sıradışı tercihlerde bulunmak mümkün. Bu dönemde herşeyin benzersizliğine,ilginçliğine vurulabilirsiniz. Kalp ritminizi ve enerjinizi değiştiren temalar olabilir.

Venüs ve Uranüs etkisinde; dengeyi bozan faktörler de olabilir. Sosyal ilişkilerde,evliliklerde yanlış anlamalar, sürpriz krizler olabilir. Hissedilen özgürlük duygusu, sonradan pişman olunacak hareketler de yaptırabilir. Bu konuda dikkat edilmeli.

En çok Kova, Aslan, Boğa ve Akrep burçlarında gezegenleri olanlar ve yükselenleri bu burçların ilk derecelerinde olanlar etki alacaklar. Daha sonrada terazi ve İkizler burçları etki alabilirler.


Bu dönemde; kendinizi biraz özgür bırakmak,hayata biraz daha açık görüşlü bakmak ve ilkelerinizi esnetmek bu temayı kendinize çekmenize vesile olabilir. Karşınıza gelen temada öncelikli beklentiniz kalıcılık olmasın... Hayatınızı renk katmak ,mutlu olmak ve özgür hissetmek için adım atabilirsiniz.

Uranüs etkisi altında karşınıza gelen temayı değerlendirmek istiyorsanız acele karar vermeniz gerekebilir, yoksa o treni kaçırabilirsinizde! Bilginiz olsun.






AstroGözde
 


Venüs Kova’da ⠀


Gökyüzünün iyicil gezegenlerinden Venüs Hanım 1 Şubat itibariyle sevme şeklimizi, sevilme arzumuzu, hayattan aldığımız hazzı, hazza yüklediğimiz anlamı hava enerjisine bürümek üzere Kova seyahatine başlıyor ve 25 Şubat’a kadar burada ilerleyecek.. ⠀

Bir süredir Oğlak enerjisinde ilişkilere mesafe, soğukluk getirmiş, daha rasyonalist yaklaşmamıza sebep olmuş, daha iş odaklı ve yatırımlara yöneldiğimiz, sevmeyi sevilmeyi bir kenara bıraktığımız bir dönem yaşatmış olabilir bazılarımız için.. ⠀

Venüs Kova enerjisinde ise sevmenin ve sevilmenin özgürlükçü tutumunu bizlere yansıtacaktır.. Başkalarının sevme şekline saygı duymamızı, herkesin aşkına kimse karışamaz dememiz gerektiğini bize hatırlatır.. Kalabalıklara karışma, sosyal ortamlarda vakit geçirme isteğimizi arttırabilir.. Çevremizde marjinal tarz değişimlerine, beklenmedik sürpriz aşklara şahit olabiliriz.. ⠀

Kova’da ilerlemeye devam eden Satürn, Jüpiter, Güneş ve retro Merkür’ü de hesaba katınca Şubat ayında hayatımızın Kova alanlarında kısıtlamalara rağmen farklı güzellikleri de yaşayabileceğimizi söylemek mümkün, özellikle geçmişle bağlantılı ilişkiler(her türden insan ilişkisi) gündeme gelebilir..



Merlunaleo
 
ven.jpg


25 Şubat’a kadar Venüs Kova Burcu’nda…

Biliyorum; derin bir hiçlikle, yasaksız bir özgürlük arasında yaşadığın tereddütlerin sana yüklediği amansız kaygılarda kayboluyorsun.

Korkma kardeşim; kimi kalabalık bir şehrin ortasında yalnızlığını satır satır siler; kimi de dört duvar arasında özgürlüğün hiç çizilmemiş resmini çizer.

Zihnini o paslı teneke kutuların içerisinden alıp salarsan gökyüzüne, bulut olur yağar üzerine, bir fırçayla da çizer 7 rengi düşüncelerine.

Venüs 25 Şubat’a kadar Kova Burcu’nda. İlişkilerde özgürlük naraları atılacak.

Kova şu an kalabalık bir şehir, Venüs de o şehrin ortasındaki yalnız ağaç.

Hazır Merkür de retro, nefes almayı dene, izin ver kendine düşünmek için.

Eski sevgililer siyah beyaz anıların içerisinden çıkıp kapına tokmak olabilir.

Parça parça benliğinde, satır satır sildiğin bir sen var. Acele etme. Özgürlük hepimizin fıtratında var.

Bitmesi gereken biter, bitmiyorsa bil ki mutlak bir sebebi var.


Sevgiyle,
Özlem Özdemir AstroFameo
 
X