Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
hep böyleydi, gece uyandığında sanki biyeri sıılmış, acıtılmış gibi çığlıklar ve ağlamalarla uyanıyor. Bi kaç arkadaşım böyle bişey yaşamadıklarını söylüyor. Sizce neden en ne yapabilirim?
canım benimde 18 aylık bir kızım var arada sırada o da dediğin gibi uyanıyor.doktorlada konuştuk gün içinde yaşadığı şeyleri görüyordur rüyasında düştüğünü oyuncağını kaybettiğini falan onun için ağlıyordur dedi
bence doktora goturup kontrol ettirmelisin.. bir yeri incinmis olabilir,siz farkinda olmadan..
tuvalet ihtiyacını kontrol ettiniz mi??benim oğlumda deli gibi ağlayarak uyanıyordu ama nasıl,görseniz bi yerlerinden et koparıyorlar sanki..daha sonra anlayabildik meğer tuvaleti geliyormuş:))
evimizin uğur böceği
Kayıtlı Üye
bizde de var o sorundan bi türlü nedenini çözemedim
20 aylık kızım bı gece huzurlu uyku bılmem bı bagırmayla uyanıyoruz her gece actır dıo cogu kısıler bı cocuk gece 4 bıberon sut ıcermı yatırmadan once karnını tıka basa doyuruyorum ama genede aynı hep bagırıo hep bagırıo

değmezmişsin..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
susamış olabilir mi? bizde de aynısı oluyordu,ben acıktı diye direk biberona davranıyordum biraz içip daha çok ağlıyordu.sonunda bir gece çocuk dile anne buuu dedi de öyle anlayabildim derdini

ama bardaktan içmek istiyor illaki,biberonla ya da sulukla verince su içtiğini anlayamıyor yine ağlıyordu.bardakla verince su içtiğine emin oldu,rahatladı.
18 aylık oğlum var daha hiçbir gece derin uyuduğunu görmedim hala daha geceleri kalkıp canı yanmışcasına ağlıyor ve artı kusuyor ne var ne yok, psikolojim bozuldu artık doktora götürdümkulağına falan bakıldı bişeyi yok,kusma nedeni içinde ilaçlı mide filmi çekilcek yarın bakalım sonuç ne çıkacak artık bitsin istiorum bir gece de deliksiz uyku uyumak istiyorum...
benim oğlumda 11aylık.doğduğundan beri sık uyanır.ama son zamanlarda çığık çığlığa ağlıyodu bve ancak emerek ikna oluyodu.meğer kulak ilthabıymış.dr hiç mi kimse söylemedi size dedi dr.şimdi yine çok kalkıyoruz ama öyle canı yanmışçasın ağlayarak değil...
kökleri içimde bir çınar
Kayıtlı Üye
bu sorunu yaşayan arkadaşlar muhakkak iyi bi çocuk psikoloğuna götürmeyi de ihmal etmeyin ve size tavsiyem mutlaka sabiha paktuna keskinin
çocuk davranışlarındaki KORKUyu tanımak ve başetmek
isimli kitabını okuyun..
çocuğunuzun çeşitli korkuları kaygıları olabilir-ki bu durumda en çok etkilenen şey uykuları ve beslenmeleridir..