Davranış Bozuklukları 1.5 yaşında oğlum yardım!!!

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

DygEge

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
7.619
185
698
Merhaba arkadaşlar;
18 aylık dünya tatlısı bir oğlum var çok sıcak kanlı,sevgi dolu bir çocuk ama gelgelelim
evi darmadağın yapma huyundan bir türlü vazgeçiremedim
Mesela aynı çekmeceleri günde 10 kere boşaltır ben toplarım o boşaltır..Ben orayı yaparken koşarak mutfağa gider tencere tava ne varsa boşaltır..Onu bırakır yatak odama koşar afedersiniz don atlet ne varsa temiz çamaşırları saçar üstüne basar...
Diyeceksiniz ki kaldır başka yerlere zaten o kadar çok şey kaldırdım ki artık kaldırcak yer kalmadı..Bunlar kalanlar..Sonuçta mutfak dolapları aşağıdakileri kullanmama gibi bir şey olamaz..İster istemez kullanılıyor..
Bu zamana kadar bunların hepsine göz yumdum inanın hiç sesimi çıkarmadım..Tencerenin içindeki ayakkabıya ya da banyo kovasının tasının salonun ortasında durmasına..Buna benzer herşeye..
Ama artık psikolojikman etkileniyorum ister istemez bir misafirim gelcek diye ödüm kopuyor zaten
Çocuk bu tabiki dağıtcak ama ne bileyim makul şeyleri dağıtır yani tutupta benim külotlarımı alıp salona saçmaz mesela..
Ne yapcağımı nasıl vazgeçirceğimi hiç bilmiyorum..
Oyuncaklarıyla oynasa onları istediği gibi dağıtsa üzülmem ama...
Tecreübeli anneler 18 aylıkken sizin bebeklerinizde bunları yapıyormuydu?
Nasıl başaçıktınız?
Not:çekmece kulpları çıkmasından tutta bantlama iple bağlama..Hepsi denenmiştir.:)
Akıllı bıdık hepsinin hakkından geliyormafoldumben

Oy ya kıyamam :asigim:
Kimi bebe böyle atom karınca gibi oluyor :)
Ufak görünen çözümler hayat kurtarır, çamaşırları bir hurca koyup fermuarını hep çekebilirsin canım mesela
Onu da açıyorsa minik kilitler koyabilirsin yerimseniben

Canımm yaaa tam tabiriyle atom karınca gerçekten full time çalışıyorkaydirigubbakcemile3
Fermuar falan hepsini açıyor tatlım yaa utandım saymadım artık çantamı açıyor bütün kredi kartlarımdan paralara kadar herşeyi boşaltıyor yani fermuar kesmez onu ama kilitler nasıl oluyor acaba dünya kadar kilit lazım bana:sinifsinif:

Tatlım ben de bizim bızdıktan çok çektim,
5,5 yaşında fettan bir kız yeğenim var, bütün makyaj malzemelerimin ortağı,
Ayrıca beğendiğini alıp götürüyor, kaç defa annesi söyledi izin almadan götürme diye, izin alsa da birşey değişmez ki kıyamıyorum ben zaten, beğendiğini veriyorum.
Sonra böyle bir yöntem buldum, büyük makyaj çantalarına koyup kumbara kilidi gibi minik kilitlerle kilitliyorum.
Nalburlarda falan bulunur, al yığınla, herşeyi kilitle kaydirigubbakcemile3

bu ve benzeri olayları okadar çok yaşadım ki delirecem sanmıştım.şu an 2,5 yaşında az daha akıllandı diyebilirim.

canım bunlar çok doğal davranışlar benimde oğlum 19 aylık
şuan onların merak etme dönemleri acaba bunu yaparsam annem ne tepki verecek diye beklerler
bende kendine zarar verecek şeyleri ortadan kaldırdım birkaç dolap kilidi işimi gördü ama her dolabıda kitlemiyorum dikkatini çekerim karıştaracağı birkaç yer bırakıyorum
birde oğlum elektrikli aletleri çok seviyor süpürge,ütü,brander,pc vs...hepsinin oyuncağından aldım ama yüzüne dahi bakmıyor illa gerçekleri olacak

Ben varya o maviş tosun paşanın totosunu ısırırım.

bana gönder annesi:asigim:

beni anlatmışsın sen ya şuan hatta oğlumu annanesine bıraktım bulaşık makinesine servis gelecek bugün evime gelenler mutfakta don kilotla karşılaşmasın dedim.temizlik yapıyorum.bütün günüm onun dağıttıklarını toplamakla geçiyor.benim oğlumda 14 aylık bu arada canım.inş çok uzun sürmez bu durum zira ben çıldırıcammmmmm :)))

Canım demek bunların hepsi aynı)Allah yardımcımız olsun valla zorguclubacismile

çok zor işimiz çooookk arkadaşlar dün telefonumu yıkamış mafoldumbenÇok üzgünüm çoook

Ahh kurban olurum dünyaya bakış açıları çok farklı. Şu anda girişimciliğe karşı suçluluk dönemini yaşıyor sanırım bu yüzden keşfetme ve merak en üst seviyede onun araştırmacı ruhunu engellemeden kendini sıkıntıya düşürmeyecek şekilde önlemler almalısın bence. Bir arkadaş yazmış onun karıştırması için açık yerler bıraktım gerisini kilitledim demiş çok doğru belki ev düzenin için zor olacak ama olsun eğer onu sürekli engellersen de merak etmeyen bir çocuk olur ki bu da pek istendik bir durum değil ikinize de allah kolaylık versinkaydirigubbakcemile3

canım bide bişey daha var ben kızımdan biliyorum yapma etme diyince kızınca daha çok yapıyor ben zarar görmeyeceği şeyleri karıştırmasına hiç tepki vermiyorum artık bazen içim gitsede ama bi iki kurcalayıp bırakıyo ve nerde ne olduğunu öğrenincede bir daha karıştırmıyo..ama seninki daha küçük 2 yaşını geçince yavaş yavaş düzelir bu huyu..

aynı sorunu ben de yaşıorum ,tamam dağıtsın da bu kadar mı!!gerçekten kşimseyi çağıramaz oldum,misafir gelecek die ödüm patlıo..her yerden bişi çıkıo..
ben de kaldırdım herşeyi ama sonuçta mecburen dolapta duranlar var..
offff bazen hadi toplayalım diorum yardım edio tabi tekrar dağıtmadan rahat etmio..
3 gündür salondaki dolaplarımın kapıları açık ve herşey dışarda ,topladığım zaman bi daha çıkarıo..biri gelene kadar toplamayacağım orayıkaydirigubbakcemile3

cnm senin çocuğun çok meraklı herşeyleri merak ediyor ve kurcalayarak buluyor aslında bu iyi ama seninki brazda huy edinmiş evde sıkılıyodru cnm arkadaşı felan varmı olduğunuz yerde şimdiki çocuklar evde oldukları için sıkıntıdan oraya buraya saldırıyo şimdi havalarda ısındı çıkarıp gezdirin bilmiyorum gerçi ama aklıam gelenleri diyorum farklı şeylere yöneltin onunla oyunlar oynayın farklı değişik oyuncaklar alın onu oyalayabilicek şeyler verinki bu huyundan vazgeçsin bide hiç üstüne gitmeyin zamanla bırakır zamane çocukları çok akıllı oluyo bi süre çekmecelerini boşalt cnm onun erişemeceği yere koy çekmeceleri açtığında boş görünce sıkılır bırakır bence

canım öncelikle kolay gelsin
benzer konuda ben de topik açmıştım :)) ama artık birazcıcık daha relaks olmayı öğrendim. sabah evi toplayayım dedim durmuyor ben de en nefret ettiğim şeyi yaptım açtım yumurcağı o tv ye dalmışken ben de evi süpürüp sildim tabi aralarda gelip rahatsız etse de işlerimi çok şükür bitirdim sonra ne mi oldu ? evet ev temiz, tozlar alınmış ama etraf yine dağınık yine dağınık :))şimdi uyuyor uyumuşken bir tur daha topladım hihoyyyt
bu aralar çekmeceleri eskisi gibi dağıtmıyor demek ki gerçekten de bir süre sonra azalıyormuş gerçi alt çekmeceler boş veya sabit ya neyse... ama bu sefer de bardaktaki suyu sehpaya döküp oradan yalıyor kafamçokkarıştı üstelik bunu gözümün içine baka baka yapıyor sempatiksalakcinni serseri:))
ilk zamanlar gerçekten geriliyordum ama dediğim gibi artık biraz daha rahat olmaya çalışıyorum yoksa...... :))))

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim önerileriniz için:)Aslında öyle bir çabam yok yani evim sürekli derli toplu olsun diye oğlumu kasmıyorum gerçi kim istemez ortalık toplu olsun ama çocuklu evde bu zaten zor biliyorum..Belki bir gün bıkar diye bende bekliyorum ama aylardır vazgeçmedi
Çekmeceleri boşalttım dediğiniz gibi ama inanırmısınız hergün o bo çekmeceleri bile bir kere yokluyor:)))
Enerjisini boşaltmaya gelince hemen hergün bazen gün aşırı parkada gider dışarıda çıkar ama bu engel olmaya yetmiyor.
Allah ömür versin çocuk böyle bir şeymi şimdi bununla başa çıkmaktan çok sabırlı olmanın yolunu bulmak en doğrusu galiba...

bırak kurcalasın canım engelleme, bırak sana başkaları dağınık desin, bu onun kişliik gelişimi için gerekli. özgüvenini kırmamak daha iyi, ben büyük kızımda o hatayı yaptım şimdi çok pişmanım, hiç kızmayacağım bebeğim kurcalama dönemine gelince, çocuğumun sağlıklı gelişimi daha önemli. zaten bir süre sonra kendiliğinden bırakacak.

hiçte geçmiyo valla ,oğlum 23 aylık,tencere içi ayakkabı,fırın içi külot,çöple giden eşyalar emekleme hatta yürüteç günlerinden beri hergün dahada güçlenerek geliyor,
ayrıca gezerek yiyoruz ve halılar tükürülmüş yemekle dolu,
şimdi bide taktı kendi yiyecekmiş kaşıkla duvarlara filan atıyo,
engellersen inat ediyo,
o anda bir sessizlik varsa emin olun bir vukuat kesin olmuştur,
ya bir saksı toprağı halıya yedirilmiş,ya tırmanılarak elde edilmiş bir süt şişesi koltuğa yayılarak dökülmüş,duvarları kazıyodu geçen ve dökülen şeyi yiyodu,
dış kapıyı da açmayı öğrendi kitliyorum kaçıyo pırrrrrr,nasıl bir hız bu ya,speedy gonzales

Uff arkadaşım ya bende çok dertliyim çok,
hayatımda hiç bu kadar meraklı bir çocukla karşılaşmadım,susayım diyorum ama bazen dayanamayıp ömrümü yedin diyorum o da bana diyor,o da bana bağırıyor,gülme tutuyor beni,otorite sıfır oluyor.
Oyuncakları fırlatıp atıyor,gerçek şeyler istiyor,
Şimdi onuda aştı,beyaz eşyalara lcd ye taktı kablolarla,düğmelerle filan oynamaya başladı.
Dışarda bile rahat değiliz elinden tutturmuyor,çöp tenekelerini karıştıracakmış,
Geçen gün ağzında öğütülmüş taş parçaları vardı,katur kutur yemiş herif ya

Kızlar yaa sizin yazılarınız okurken çok güldüm ama malesef aynı kabusları bende yaadığım için baına gelince hiçte komik olmuyor biliyorum:))
Bizim yeni modamız buzdolabı açılıyor ne var ne yok boşaltılıyor:)Ayakkabı içi külot falan onlar geçti şimdi çamaır makinesi içi biberon buzdolabı içi telefon ve doğalgaz peteklerinin arasına özellikle atılmı esyalar dönemi basladı:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…