• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 ayda düğün olur mu?

cnnlcy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
73
20
98
selam. tam olarak derdim var diyemem ama sizin fikrinizi almak istediğim bişe var. öncelikle ben öğretmenim nişanlımda öğretmen. tayin için nikahımızı yaptık ve tayini çıktı. şuan ikimizde aynı yerdeyiz resmi olarak evliyiz ama düğün olmadığı için ayrı evlerde oturacağız. bizim düşüncemiz 3ay kalacak bir yer buluruz kasım döneminde askere gider gelincede seneye yaza düğün yaparız. ama şimdi durum biraz garip olacağı için düğünü yapalım diyo ailem. ben kararsız kaldım aceleye gelirse bazı şeylerden feragat etmek zorunda kalırım gibime geliyor. herşeyim tam olsun istiyorum yani hızlı oluyo şu olmasada olur demek istemiyorum. yapılması gereken herşey yapılsın istiyorum. düğün yapılırsa askerliği biraz daha erteliycez. askerliği aradan çıkarmak mı mantıklı yoksa herşeyimiz tam bi düğün eksik diyip düğünü yapmamız mı mantıklı bilemiyorum. hiç bi hazırlığımız yok. eşyayı çok problem etmiyorum ikimizinde maaşı var öderiz bi şekilde ama gelinlik falan olur mu ekime kadar? fikirlerinizi söylerseniz memnun olurum teşekkürler şimdiden:):30:

Aslında para olduktan sonra yapılmayacak bir şey değil. Ama aceleye gerek yok gibi geldi bana. Hem dediğin gibi her şey aceleye gelecek, yorgunluktan tadını çıkaramayacaksın belki de. Hem askerliği çıkarın aradan bence sonrasında rahat rahat keyfini çıkara çıkara yaparsınız. Şimdi gözüne hoş gelebilir ama ilerde pişman olabilirsin keşke aceleye getirmeseydim diye.

bence düğününüzü yapın nikah var tayin var ayrı mı yaşayacaksınız? 1 ayda düğün olur çok da güzel olur merak etme:) biz aylar öncesinden karar verdik ama eşim ve ailesinin uyuzluğu yüzünden o kadar geç kalkıştık ki bazı şeylere çok kısa zaman zarfında oldu herşey ama bi şekilde olur yeter ki isteyin

Aslında para olduktan sonra yapılmayacak bir şey değil. Ama aceleye gerek yok gibi geldi bana. Hem dediğin gibi her şey aceleye gelecek, yorgunluktan tadını çıkaramayacaksın belki de. Hem askerliği çıkarın aradan bence sonrasında rahat rahat keyfini çıkara çıkara yaparsınız. Şimdi gözüne hoş gelebilir ama ilerde pişman olabilirsin keşke aceleye getirmeseydim diye.

ya işte keşke getirmeseydim aceleye diye mi pişman olurum yoksa kşke yapsaydım diye mi bilemiyorum:). parayı şöyle sıkntı etmiyorm çnkü iki şekildede borçla yapacaz askerde malum maaş werilmiyo. şuan ewimde acil tek ihtiyaç bi yatakodası takımı oturma odası beyaz eşyayı yaza girerken almıştık, abileri war bişekilde alırız. yorgunluk kısmı işte beni en çok düşündüren çok enerjik bi insan değilim

bence düğününüzü yapın nikah var tayin var ayrı mı yaşayacaksınız? 1 ayda düğün olur çok da güzel olur merak etme:) biz aylar öncesinden karar verdik ama eşim ve ailesinin uyuzluğu yüzünden o kadar geç kalkıştık ki bazı şeylere çok kısa zaman zarfında oldu herşey ama bi şekilde olur yeter ki isteyin

ya aslıında hiç plan yapmadım yani gelinliğim nasıl olsun onu bile düşünmedim. bide biraz korkuyorum ewlilik ağır gelirse ya diye. göreve geçen yıl başladım we kabus gibiydi yani hemenher gün istifa edecem diyerek geçirdim, birazda seminerlerden kaynaklıydı tabi ama hem çalışıp hem de kısa sürede düğün hazırlığını yapailirmiyim. ne hazırlamam gerektiğini de çok bilmiyorum açıkçası:52:

ya aslıında hiç plan yapmadım yani gelinliğim nasıl olsun onu bile düşünmedim. bide biraz korkuyorum ewlilik ağır gelirse ya diye. göreve geçen yıl başladım we kabus gibiydi yani hemenher gün istifa edecem diyerek geçirdim, birazda seminerlerden kaynaklıydı tabi ama hem çalışıp hem de kısa sürede düğün hazırlığını yapailirmiyim. ne hazırlamam gerektiğini de çok bilmiyorum açıkçası:52:
gelinlikçilerde hazır çok fazla seçenek var biri sana hitap eder mutlaka.

aslında bi çok şey gerek ama el birliği olursa hallolur. gelinlik damatllık alır bi de mekan ayarlarsınız. ailelerde ev kurmaya yardım eder eşyaları seçer yerleştirirsiniz aslına bakarsan bu iş paraya bakıyor bi şekilde hallolur

Son düzenleme:
nikah yapılmış zaten. düğün 1 aya kadar yetişir. eşiniz askerliğini yaptıktan sonra ev eşyalarınızı yavaş yavaş sindire sindire yaparsınız. asıl bu işler zor ve teferruatlı zaten.

onun aileside benim ailemde şuan maddi açıdan çok iyi durumda değiller. abisi haziranda ewlendi her yıl bi düğün yapıyolar zaten. masraf ikimizden çıkacak yani bişekilde. beklersem yaza kadar belki bu kadar üzerimize kalmaz masraf die düşünyorum. bilmiyorm masraftan kaçmak ne kadr mantıklı da. eşyayı hiç problem etmiyorum acil değiller. siz düğünü yap diyosunuz sanırım:).. çok stresli bi yapım war basit bişeyi bile kendime dert edebilirim bitene kadar o yüzden bu kadar kararsızım. stres topuna dönerim die korkuyorum 1ay 1ay diye diye:50:

dediğiniz gibi paraya bakıyor herşey. para olduktan snra çarşıya çıkınca bi haftada herşey alınır. nerdeyse 4yıldır beraberiz bu süre ne kadr uzarsa o kadr yıpratıcı oluyo. 2 3 haftada gelinlik diktircek olsam dikilir mi ki

onun aileside benim ailemde şuan maddi açıdan çok iyi durumda değiller. abisi haziranda ewlendi her yıl bi düğün yapıyolar zaten. masraf ikimizden çıkacak yani bişekilde. beklersem yaza kadar belki bu kadar üzerimize kalmaz masraf die düşünyorum. bilmiyorm masraftan kaçmak ne kadr mantıklı da. eşyayı hiç problem etmiyorum acil değiller. siz düğünü yap diyosunuz sanırım:).. çok stresli bi yapım war basit bişeyi bile kendime dert edebilirim bitene kadar o yüzden bu kadar kararsızım. stres topuna dönerim die korkuyorum 1ay 1ay diye diye:50:

canım eşya, gelinlik, hazırlıklar bir şekil borçla da olsa hallolur ama sen psikolojik olarak hazır olacak mısın? esas önemli olan bu. daha nişanlılığın bile tadını çıkarmadan hooop kendini evli bulacaksın :50:

dediğiniz gibi paraya bakıyor herşey. para olduktan snra çarşıya çıkınca bi haftada herşey alınır. nerdeyse 4yıldır beraberiz bu süre ne kadr uzarsa o kadr yıpratıcı oluyo. 2 3 haftada gelinlik diktircek olsam dikilir mi ki

pardon 4 yıldır beraber olduğunuzu bilmiyordum. ama yine de aceleye getirmek insanı ürkütüyor

Back
X