1 aydır süren, günlük 2-3 damlalık kanamam

Cizi22

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2014
2.279
3.495
Merhaba hanımlar,
1 sene önce boşandım. O zamana kadar düzenli doğum kontrol hapı kullanıyordum.
Boşandıktan sonra üzüntü stres saldım açıkçası. Polikistik overim zaten genç kızlığımdan beri...
Geçtiğimiz ay kendime geleyim adetlerimde düzenlensin düşüncesiyle yeniden aynı doğum kontrol hapımı kullanmaya başladım. Diane 35.
Yaklaşık 1 aydır her gün 2-3 damla kanamam oluyor. Açıkçası korkudan ve tek boşanmış olarak Jinekolojoğa gitme korkumdan bir türlü gitmedim 1 aydır.
Ben doğum kontrol hapından kaynaklandığını düşünüyorum ama evliyken bu hapı kullanırken bu kanama hiç olmamıştı. Fikir verebilecek olan var mı?
jinekoloji Bölümü'ne yazdım yorum yapan olmadı
Yardım edin lütfen

"""boşanmış olarak Jinekolojoğa gitme korkumdan bir türlü gitmedim 1 aydır."""

Hmm bekarlarin ve boşananların jinekolojik problemleri olamiyor yani ??
Ilginc bir dusunce niyeyse
Bence bir git burdan teshis koyulmaz farkli farkli bir suru ornek cikar yada yaniltir

Merhaba hanımlar,
1 sene önce boşandım. O zamana kadar düzenli doğum kontrol hapı kullanıyordum.
Boşandıktan sonra üzüntü stres saldım açıkçası. Polikistik overim zaten genç kızlığımdan beri...
Geçtiğimiz ay kendime geleyim adetlerimde düzenlensin düşüncesiyle yeniden aynı doğum kontrol hapımı kullanmaya başladım. Diane 35.
Yaklaşık 1 aydır her gün 2-3 damla kanamam oluyor. Açıkçası korkudan ve tek boşanmış olarak Jinekolojoğa gitme korkumdan bir türlü gitmedim 1 aydır.
Ben doğum kontrol hapından kaynaklandığını düşünüyorum ama evliyken bu hapı kullanırken bu kanama hiç olmamıştı. Fikir verebilecek olan var mı?
jinekoloji Bölümü'ne yazdım yorum yapan olmadı
Yardım edin lütfen
ciddi bir durum olabilir doktor şart

Normalde doğum kontrol hapları kanamayı keser ama 1 aydır süren lekelenmeler için mutlaka gitmeniz şart bekarlar da jinekologa gidebilir boşanmış bayanlarda gidebilir neden utaniyorsunuz sağlığınızdan kıymetli mi hem gitseniz kimin haberi olacak

"""boşanmış olarak Jinekolojoğa gitme korkumdan bir türlü gitmedim 1 aydır."""

Hmm bekarlarin ve boşananların jinekolojik problemleri olamiyor yani ??
Ilginc bir dusunce niyeyse
Bence bir git burdan teshis koyulmaz farkli farkli bir suru ornek cikar yada yaniltir
Ben okuyunca ilk acaba hamile kalmış olmaktan mı diye düşünmüştüm.

Doğum kontrol haplarının ilk ay kullanımında böyle şeyler çok normal.. 1. ayda kanama uzayabilir de, lekelenmeler olabilir de.. Siz de ara verdiğiniz için bence bu şekilde oluyor.

Boşanmış birinin jinekoloğa gitmesi yasak mı, ayıp mı, günah mı? Korkunuz neden?

Doktora gitmeniz şart, ciddi bir hastalığınız varsa ne olacak?

Çizim ya yapma, ne demek jinekoloğa gitmeye çekinmek.
Git nedendir bir öğren, 1 aydır bekliyorsun olacak iş mi... Hemen git canım hemen.

Doktorlar evli olmayanlari muayene etmiyor mu?
Bdv'de tedavi mi ediliyor?
Yapmayin artik sene 2015 yaaaa..............................

Doğumdan önce üç yıl doğum kontrol hapı kullandım, doğum sonrasında korunma süreci için nasıl olsa hap kullanırım diye düşündüm. Gel gör ki aynı şeyi yaşadım, hap kullandığım takdir de hep kanama oldu ve bırakmak zorunda kaldım.Kadın psikolojik olarak kötu hissedıyor ve jinekoloğa gitmeye çekiniyor olabilir. Bu yersız tepki ne onu anlamadım, sonuçta yeni boşanmış.

Doğumdan önce üç yıl doğum kontrol hapı kullandım, doğum sonrasında korunma süreci için nasıl olsa hap kullanırım diye düşündüm. Gel gör ki aynı şeyi yaşadım, hap kullandığım takdir de hep kanama oldu ve bırakmak zorunda kaldım.Kadın psikolojik olarak kötu hissedıyor ve jinekoloğa gitmeye çekiniyor olabilir. Bu yersız tepki ne onu anlamadım, sonuçta yeni boşanmış.
Az önce doktor bir arkadaşımla konuştum. Aynı senin dediğin gibi hapın kanamayı yaptığını düşünüyor,
Eğer ki geçmezse gelecek ay benimle doktora gelecek,
Yapıcı yorumun için teşekkür ederim arkadaşım

Az önce doktor bir arkadaşımla konuştum. Aynı senin dediğin gibi hapın kanamayı yaptığını düşünüyor,
Eğer ki geçmezse gelecek ay benimle doktora gelecek,
Yapıcı yorumun için teşekkür ederim arkadaşım
Rica ederim ne demek! Ben de öyle düşünüyorum çünkü aynı şeyi yaşadım kanama konusunda. Jinekologa gelince yanınızda birinin olması size cesaret verecektir, bazılarına göre saçma gelen bu durumunuz aslında çok normal. Sitres sitres.. Uzak durmaya çalışın, biliyorum yaşadıklarınızı hayat size güzellikler getirsin :KK66:

Rica ederim ne demek! Ben de öyle düşünüyorum çünkü aynı şeyi yaşadım kanama konusunda. Jinekologa gelince yanınızda birinin olması size cesaret verecektir, bazılarına göre saçma gelen bu durumunuz aslında çok normal. Sitres sitres.. Uzak durmaya çalışın, biliyorum yaşadıklarınızı hayat size güzellikler getirsin :KK66:
Allah Razı olsun çok teşekkür ederim...
Bakalım takip edeceğim, son durumu haber veririm size :)

Allah benim yaşadıklarımı yaşatmasın sana....
Başına gelmeyen bilmiyor o psikolojiyi....
Offf sanki senin bosanmani mi kinadim veya elestitdim?
Bu ne arabesklik. Allah yasatmasin eşittir yasarsin insallah
Doktora git tedavini ol şifani bul dedik kardesim sana hakaret etmedik. Allah sana akil fikir versin. Doktor sanki bosanmanla ilgilenecek.
Sen benim ne yasayip ne yasamadigimi bilemezsin ayrica. Ben vajinismus atlattim en zor gunleri yasadim. Ee simdi sen de mi aynisini yaşa diyeyim, bu mu? Offff

Sanaldan insanlara teşhis hatta tedavi sormaniz saglikli degil. Bu sozum cok dogru bir soz. Ne yalan ne hakaret icermiyor. Doktor bile muayene etmeden yuzune bakip ilac vermez. Kaldi ki yuzunu bile gormeden burdan şifa aranmaz. Ancak doktor tavsiyesi istesen neyse. Su dr iyi ben gittim memnun kaldim dense neyse... Saglik bu ustelik kadin dogum kismi... Dogru soyluyorum soylemeye de devam edicem.
Sen otur evde bekle, gecer desem senin iyiligin icin mi olacakti? Ya acil bir durum olursa? Azicik bilincli davranislar sergileyelim en azindan saglik konusunda... Sonra da dr.a git diyenlere hakaret etmis gibi kizamazsiniz. Madem sorunlariniz var ordan da psikolojik destege basvurun, o da onemli. Belki normal sozlere hakarete ugramis gibi cevap vermezsiniz.

X