1 aylık bebeğim çok ağlıyor hiç uyumuyor ne yapacağım?

Almanyadayım zamana biraktim umarim düzelir
Kıyamam size o kadar iyi anlıyorum ki sizi. Benim doğumum kolaydı ama ben de benzer süreçleri yaşadım. İlk 3 gün boş memeyi emzirmeye çalıştım hastanede. Sonra bir gece ağlayarak ebeyi çağırdım o geldi yardım etti meğer ben memeyi bile tutturamıyormuşum.
Ebe çok önemli şansınıza sizin ebe biraz boş çıkmış. Dil engeliniz var mı? Eğer varsa ebe geldiğinde komşunuzdan yardım isteyebilirsiniz belki iletişim daha efektif olursa daha çok yardımcı olabilir. Bebeğin dil bağını kontrol etti mi ebe? Bir de bazen doğum sırasında bebeklerin kasları zorlandığı için emmeye pek istekli olmayabilirlermiş. Bazı arkadaşlarımı osteopata yönlendirdi ebeleri hem emme problemleri için hem de kolik problemi için fayda görenler oldu. Bunu bir araştırın olur mu? Hiçbir şey olmasa da bir şekilde besleniyor bu çocuk üzülmeyin canınızı sıkmayın.
Sling ya da babytrage alın bağlayın çocuğu kendinize öyle takılın. Her gün mutlaka yürüyüşe çıkın korkmayın doğru giydirdiğiniz sürece hiçbir şey olmaz. Benim bebeğim kasımda doğdu her gün dışardayız.
Komşunuzu davet edin yardım isteyin korkmayın lütfen. Sizin stresinizi hissediyorlar. Belki komşunuz daha rahat olduğu için o rahatlıkla uyumuştur bebeğiniz aklınıza kötü şeyler getirmeyin ama bebeği kimseyle yalnız da bırakmayın. Benim bebeğim bende desteksiz uyumuyor ama babasında uyuyor mesela. İlk etapta buna bile ağladım. Ben beceremiyorum diye ama muhtemelen çocuk benim stresimi hissediyordu.
Geçecek bugünler gün geçtikte hem işler kolaylaşıyor hem siz daha güçlü oluyorsunuz. Korkmayın lütfen.

Merhaba kk ailesi içim içimi yiyor psikolojikmende çok yoruldum fizikende artık anlatmalıyım yeni doğum yaptim bebeğim 1.5 aylik çok.zorlu bir doğum süreci yasadim.hem.gurbeteyim.hemde 2 hafta hastanede yattim tansiyonum çok çıkmıştı diye o esnada bebeğim 3 gun gözlem.altinda kaldi sezeryan olmuştum ve onun yanina gidip emzirmek aklima gelmedi öyleki süt pompalamak ve götürmek bile aklima goturdukleri ertesi gün geldi kimse söylemedi hastanede yanlizdim bu sürecte esim yanimda olmaya çalıştı kisaca kötü bir süreç neyse 2.5 haftanin sonunda eve geldik ve bebeğe bakmak konusunda gene yanlizdik bebeğim bir türlü meme tutmadı halen bile süt pompalıyorum şimdi bebeğimiz çok ağlıyor çok diretiyor uyumamaya doktor normal diyor ebe geliyor.kontrole oda normal diyor ama şöyleki sabah 6 da uyanıp toplasan 2 saat uykuyla bütün gecede uyutmamaya diretiyor artı kucak istiyor ve agliyor napacağımı şaşirdım gazı vardir diye kimyon cayida verdim kendimde içtim.ama nafile.bazen öyle agliyorki içim parçalanıyor dediğim gibi gurbeteyim ve kimsem yok burada sadece bir yan komşum var anne kız yaşıyor samimiyiz ama kadın sürekli bebeği ver sana yardimci olayim bakiminda diyor bir kac kere götürdüm yanina bugün bebeğim çok ağladı kızı geldi annem ver biraz ilgilenelim diyor dedi çok teredütte kaldim neyse hayır demeye utandim verdim yarim.saat geçmeden içim rahat etmedi gittim hemen almaya bebeğim uyuyordu ben gidince kaldirdim yerinden birden uyandi ve hiç olmadığı kadar ağladı ben çok korktm hemen eve getirdim kadin ben uyutum iyidi dedi ama içime bir şüphe düştü ki vurdumu korkuttu mu diye kadinin gunahinimi aliyorum bilmiyorum ama bebeğim ilk defa bu kadar agladi ve içimde felfecil bir şüphe bende ağladım kendimi sucladim sizce boşunamı evhamı yapiyorum yani içim.doldu doldu taşacak umarım okur bana akil verirsiniz kafamda aklimda alak bulak oldu
Merhabalar bebegimşz düzeldimi benimkide aynı da

Back
X