Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 aylık bebeğimin bıngıldağı erken kapanıyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

derya_usma

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
64
8
31
Herkese merhaba
Oğlum bir aylık ve on bıngıldağı erken kapanıyor doktor kafa çevresini olçunce normal dedi ama yine de çok endişe ediyorum çok erken değilmi kapanması bebeği bu durumda olan var mı siz bu durumda ne yaptınız
Bir de oğlumun kafasının sağ tarafı sol tarafına göre çökük duruyor

Herkese merhaba
Oğlum bir aylık ve on bıngıldağı erken kapanıyor doktor kafa çevresini olçunce normal dedi ama yine de çok endişe ediyorum çok erken değilmi kapanması bebeği bu durumda olan var mı siz bu durumda ne yaptınız
merhaba bu durum da kafa büyümesi takip ediliyor eğer kafa büyümesi normalse sıkıntı olmuyor bide sık takip lazım,d vitaminini kesiyor doktorlar inşallah sıkıntı olmaz ama iyi bir çocuk doktoruna gidin geçmiş olsun.

benimde iki aylık ikizlerim var sağlık ocağındaki hemşireler bıngıldak kapanmak üzere d vitaminini keskin dedi..çocuk doktoru devam edin kesmeyin.aylık kafa yapısını takıp edecegız dedi..ama bende kararsız kaldım onlar takip edenekadar ya d vitamini bıngındagın kapanmasını çabuklaştırırsa oyuzden vermiyorum d vitamini.arada veriyorum napıcam bilemedim.

tam fikrim yok her doktor farklı diyor demek ki benim doktorum böyle durumlarda d3 kestiriyor bilemiyorum ben ama önemli olan kafa büyümesi

benim kızımın kide erken kapandı cnm kafa çevresi normalse sorun yok kızım şuan 5 yaşında ve gayet sağlıklı

Aile hekimi de bana bi gün ver bi gün verme dedi çocuk doktoru kesme devam et bi ay sonra tekrar gel kontrol edelim dedi kafa büyüklüğü normalmiş

O ladar okuyorum arastiriyorum amaa bingildagin erken kapanmasinin sikinti olabilecegini bilmiyodum. Hani hep binildagi koruyun darbe almasin falan diyorlar ya basligi okuyunca, ne guzel iste erkenden kapaniyor demistim ama msjlari okuyunca anladim. Dha cok arastirip ogrenmem gereken sey var. Doktorunuz olcume normel demis umaim hic bir sikinti cikmaz.

yanlıs hatırlamıyorsam on bıngıldagımız 3 üncü ayda kapandı,trio-acde vitamini bir cay kasıgından yarım cay kasıgına indirdi doktor,kafası buyuyorsa bu durum sorun degılmıs

Herkese merhaba

Selam derya hanim bizimde ole bi sikintimiz var nedir sizin durum suanda.bizimde iki aylik kucuk bingildak.buyume olacak mi cok endiseliyim.

Şimdi oğlum 6 buçuk aylık en son 6 aylık aşısında doktora götürdüm kafa ölçümü 43 çıktı çok şükür hiç bi sıkıntı yok
Cok sevindim adiniza.insallah bizimde buyur.bizimkisi dogdugunda 34 cm di.sizinki dogdugunda ne kadardi.bingildak ne zaman kapandi.dogdugunda kucukmuydu bingildagi.simdiden tesekkrler cevaplar icin.

Cok sevindim adiniza.insallah bizimde buyur.bizimkisi dogdugunda 34 cm di.sizinki dogdugunda ne kadardi.bingildak ne zaman kapandi.dogdugunda kucukmuydu bingildagi.simdiden tesekkrler cevaplar icin.
Ben ilk başta bıngıldağın ne olduğunu bilmiyorum hastanede bana bişey demediler aile hekimliğine bi haftalıkken götürüp kontrol ettirdim aşı tarihi falan aldım kontrol sırasında doktor bıngıldağı kapanmak üzere çocuk doktoruna götür demişti geçen ay çocuk doktoruna gittiğimde de bıngıldak kapanması 3 aydan itibaren başlar 18 aya kadar devam eder dedi kafası buyuyosa hiç bi sıkıntı olmaz dedi bende senin gibi endişelendim ama kafada 7 tane bıngıldak var biri kapansa da diğerlerinden büyümeye devam ediyor Allah büyük dert etme kendine inşallah kafası buyumeye devam ediyorsa bi sıkıntı olmaz

Ben ilk başta bıngıldağın ne olduğunu bilmiyorum hastanede bana bişey demediler aile hekimliğine bi haftalıkken götürüp kontrol ettirdim aşı tarihi falan aldım kontrol sırasında doktor bıngıldağı kapanmak üzere çocuk doktoruna götür demişti geçen ay çocuk doktoruna gittiğimde de bıngıldak kapanması 3 aydan itibaren başlar 18 aya kadar devam eder dedi kafası buyuyosa hiç bi sıkıntı olmaz dedi bende senin gibi endişelendim ama kafada 7 tane bıngıldak var biri kapansa da diğerlerinden büyümeye devam ediyor Allah büyük dert etme kendine inşallah kafası buyumeye devam ediyorsa bi sıkıntı olmaz
Merhaba su anda ne.durumdasimiz acaba ayni sorun bizdede var ve cok korkuyorum:KK43:

X