- 27 Mayıs 2025
- 16
- 2
- 1
- 20
- Konu Sahibi azraa mryyy
1 buçuk aylık bebeğim uyumuyor 5 dakika uyusasada geri uyanıyor bütün günüm onu uyutmakla geçiyor çok yoruldum biraz gazlı gazını çıkartmaya çalışıyoruz reflü olayı da var kusuyor hep
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim bebeğim doğduğu andan 4-5 aylık olana kadar full memedeydi, gündüzleri hep memede uyurdu, bırakınca uyanırdı, ben de o yüzden memeden ayırmazdım.1 buçuk aylık bebeğim uyumuyor 5 dakika uyusasada geri uyanıyor bütün günüm onu uyutmakla geçiyor çok yoruldum biraz gazlı gazını çıkartmaya çalışıyoruz reflü olayı da var kusuyor hep
İçim rahatladı yazdığından ama çok huzursuz geceleri hep ıkınıyor uyumuyor masajlar işe yaramıyor kimyonlar rezeneler her gece aynı şey gündüzde uyumuyor geri uyanıyor hep sallanmak istiyor bazen onu bile kabul etmiyor çok yoruldumçok zor bir dönemdesin belli, uykusuzluk anneliğin en yorucu kısmı oluyor gerçekten
1,5 aylık bebeklerde reflü ve gaz çok sık görülüyor, bu yüzden uykuya dalmakta ve sürdüremekte zorlanıyorlar. sürekli kucağa bağımlı hale gelmesi de hem seni hem bebeği yorabiliyor.
reflü varsa doktor önerisiyle dik yatış pozisyonu sağlayan bir yatak desteği kullanabilirsin. gazı iyi çıkaramadığında da uykudan hemen uyanıyorlar, bunu yaşadık biz de. özellikle emzirme sonrası 15-20 dakika dik tutup sırtını ovalamak işe yarıyor.
gerekirse çocuk doktoruna danışıp reflü için uygun damlalar ya da mama desteği de sorabilirsin.
unutma bu dönem geçici ama senin dinlenmen de çok önemli. uyuyorsa sen de uyu, ev işleri beklesin
sadece sen yaşamıyorsun bu süreci, yalnız değilsin![]()
seni o kadar iyi anlıyorum ki… sürekli uyanan bir bebeğe bakmak gerçekten çok yorucu.İçim rahatladı yazdığından ama çok huzursuz geceleri hep ıkınıyor uyumuyor masajlar işe yaramıyor kimyonlar rezeneler her gece aynı şey gündüzde uyumuyor geri uyanıyor hep sallanmak istiyor bazen onu bile kabul etmiyor çok yoruldum
Benim öyle bir şansım yok sütüm az bişeyler yemezsem hiç olmuyor sütümbenim bebeğim doğduğu andan 4-5 aylık olana kadar full memedeydi, gündüzleri hep memede uyurdu, bırakınca uyanırdı, ben de o yüzden memeden ayırmazdım.
yanınıza yiyecek bişeyler alacaksınız o zaman.Benim öyle bir şansım yok sütüm az bişeyler yemezsem hiç olmuyor sütüm
Buyuk ihtimal gazdan uyuyamiyor yavrucak. Benim bebegimde oyleydi cok zor bir süreç 4 bucuk aylikken anca düzeldi diyebilirim. Kolik birde her gece aynı saatte aglamalari uyku direnmeleri başlıyordu.1 buçuk aylık bebeğim uyumuyor 5 dakika uyusasada geri uyanıyor bütün günüm onu uyutmakla geçiyor çok yoruldum biraz gazlı gazını çıkartmaya çalışıyoruz reflü olayı da var kusuyor hep
Chatgpt gibi konuşmuşsunuzseni o kadar iyi anlıyorum ki… sürekli uyanan bir bebeğe bakmak gerçekten çok yorucu.
bazen hiçbir şey işe yaramıyor gibi gelir ama senin varlığın bile onun için güven demek.
bu dönem geçici, sen elinden geleni yapıyorsun. kendine nefes alanı aç, belki gündüz 10 dakikalığına bile olsa biriyle destek alabilirsen sana iyi gelebilir. yalnız değilsin.
Salı günü randevu aldım d vitaminini değiştircemBuyuk ihtimal gazdan uyuyamiyor yavrucak. Benim bebegimde oyleydi cok zor bir süreç 4 bucuk aylikken anca düzeldi diyebilirim. Kolik birde her gece aynı saatte aglamalari uyku direnmeleri başlıyordu.
Meme sonrasi hemen yatırma dik tut gazini cikarttigindan emin ol yoksa hemen uyanır. Omzuna yatırıp sırtını sivazla. Pozisyonlara internetten bak. Sizde en rahat hangisini çıkarıyorsa onunla devam et.
Uyuyakaldiysa uyanir falan diye dusunme gazini çıkar mutlaka oyle yatir yerine.
Reflu yataginda yatir.
Gaz damlasını değiştir. Her gaz damlasi her bebege ise yaramıyor. Duzenli kullanımda faydasini görürsün gaz damlasının.
Uyanik kalma süresini kaçırma. Mesela en fazla 45-60 dk uyanik kalsin sonra geri yatir. Internetten bak kac dakika uyanik kalabilir. Ayrica kundaklayip yatirirsan daha uzun uyuyacaktir.
Her bebek farklidir burda herkes kendi tecrübesini anlatıyor ama önemli olan sen kendi bebeğinin dilini anlaman. Deneme yanılma yoluyla öğreneceksin bu işi.
İpuçlarını kaçırma. Uykusu mu geldi hemen yatir. Ikiniyor mu karnini dizlerine mi çekiyor gazi vardır demektir. Emen cocuk yediğimiz içtiğimiz her şeyden etkileniyor. Sandığından daha fazla gazi olabilir.
evet ağlayarak uyanıyor eğer gazı varsa uyumuyor hep gazlı kalıyorağlayarak mı uyanıyor? memede uyuyor mu?
evet ağlayarak uyanıyor eğer gazı varsa uyumuyor hep gazlı kalıyorağlayarak mı uyanıyor? memede uyuyor mu?
Benim kızımda aynıydı ozamanlar. uyumazdı doğru düzgün 3 aylık olunca baya düxeldi resmen 3 ay sürekli ağlamıştı sürekli kucakta gezdirmekten çok yoruluyordum akşam olsun da eşim gelsin diye bakıyordum ama geçiyor sizinki de geçecek inşallah. Bir de robot süpürge sesi iyi gelmişti onun sesiyle uyuyordu biraz.1 buçuk aylık bebeğim uyumuyor 5 dakika uyusasada geri uyanıyor bütün günüm onu uyutmakla geçiyor çok yoruldum biraz gazlı gazını çıkartmaya çalışıyoruz reflü olayı da var kusuyor hep
Büyük ihtimalle gazdan uyumuyor uyusada hemen geri uyanıyor hep ıkınıyor çok üzülüyorum ama gaz damlasından başka elimden bişey gelmiyor bugün Nurse Harvey's şurup kullandım ilk defa çıkarıyor ama sanırım daha var uyksuda çok var gözü kapalı ağlıyor yavrumBenim kızımda aynıydı ozamanlar. uyumazdı doğru düzgün 3 aylık olunca baya düxeldi resmen 3 ay sürekli ağlamıştı sürekli kucakta gezdirmekten çok yoruluyordum akşam olsun da eşim gelsin diye bakıyordum ama geçiyor sizinki de geçecek inşallah. Bir de robot süpürge sesi iyi gelmişti onun sesiyle uyuyordu biraz.
Benim kızım da hep ıkınırdı uyksunda. Gazı vardı doktorumuz kaka yapmayı öğreniyor demişti tüm bebekler öyle maalesef geçecek şimdi 17 aylık oldu bıcır bıcır dolaşıyor etrafta :)Büyük ihtimalle gazdan uyumuyor uyusada hemen geri uyanıyor hep ıkınıyor çok üzülüyorum ama gaz damlasından başka elimden bişey gelmiyor bugün Nurse Harvey's şurup kullandım ilk defa çıkarıyor ama sanırım daha var uyksuda çok var gözü kapalı ağlıyor yavrum
Ağlayarak uykusunan uyanırmıydı çığlık çığlığa hiç ıyumazdı memeyi bırakıp ağlıyor her gün sabah akşam aynı çok yoruldum gazından başka şikayeti olduğundan şüpheleniyorum Pazartesi hastaneye götürcemBenim kızım da hep ıkınırdı uyksunda. Gazı vardı doktorumuz kaka yapmayı öğreniyor demişti tüm bebekler öyle maalesef geçecek şimdi 17 aylık oldu bıcır bıcır dolaşıyor etrafta :)
Yani çok hatırlamıyorum açıkçası illaki ağlamıştır. Belki laktoz hassasiyeti falan vardır götürün siz doktora inşallah bişeyi çıkmaz.Ağlayarak uykusunan uyanırmıydı çığlık çığlığa hiç ıyumazdı memeyi bırakıp ağlıyor her gün sabah akşam aynı çok yoruldum gazından başka şikayeti olduğundan şüpheleniyorum Pazartesi hastaneye götürcem
D vitaminin gaz yaptığını düşünüyorum bugün vermedim denedim biraz fark etti gibiYani çok hatırlamıyorum açıkçası illaki ağlamıştır. Belki laktoz hassasiyeti falan vardır götürün siz doktora inşallah bişeyi çıkmaz.