Bebeğim aşırı çok emiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aysham
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebeğiniz memeye düşkün malesef öyle olunca da yemiyor. Arkadaşlara şaşırdım yani bu ayda ki bir bebek aç olduğundan değil tamamen alışkanlıktan emiyor. Gündüzleri emzirmeyi azaltın oyalayın vermeyin 2-3 e düşürün. Yemek yemeye başlayacaktır zamanla. Gece de tamamen alışkanlıktan uyanıyor. Sizin yapacağınız şey memeyi kesmek. Hem uykusu hem yemesi düzene girecektir. Bebeğiniz 2 aylık değil emzirme danışmanı değil beslenme terapisine götürmeniz gerekiyor yemediği için.

Anladı mı peki vurdukça? Hadi yatıp uyuyayım dedi mi? Şiddete meyilli değilsin iyi ki, ya olsan ne olacaktı.!? Çocuk aç aç...

Yemekleri önüne koy kendisi biraz karıştırsin, öğrensin, kendin yedirmek için zorlama, sevdiği şeylerden basla sonra cesitlendirirsin
Başlarda 6-7 aylıkken ben veriyordum. Ama sonraları hep serbest kendisi yiyiyor ve içiyor. Öyle kısıtlama yapmıyorum. Hatta her kez bana çocuğun çok şımarık, kendisi yemesin, bak döküyor, saçıyor, üst başını mahvediyor der. Ben kimseyi dinlemeden böyle büyütmeye çalışıyorum.

3 zor geceyi göze alın ve gece beslenmesini kesin. İkiniz için de iyi olacak. Eşiniz de mümkünse destek oluversin. O 3 gece sakinliğinizi ve kararlılığınızı korumanız önemli. Gün içinde anlatın geceyi, gündüzü ve artık gece emzirmeyeceğinizi. Gece anlattıklarınız tekrarlayın, dikkatini dağıtın, oynayın, eğlendirin.

16 aylik bir bebegim var. Gün içinde güzel yer ara ara emer de. Dün gece 11 kez kalkti.. aç degildi bir tabak yemek yemisti. Uyanip cok emmedi de genelde memeyi agzinda bekletti. Dalinca döndü yatti. Uyku uyudum mu bilmiyorum.. sabah bir de baktim azi disi damagini yariyor yavrumun. Agrisindan siginmis memeye. Meme onlara ilaç.. sakin kalmaya calisin, vardir elbet bir derdi yavrunun
Anladım, Allah şifa versin. benim kızımın bütün dişleri çıktı. En son gördüğümde 2 sivri dış yarmıştı. Hep bakamıyor. Şaka maka oyunla ne kadar bakabilirsem o. Çok inatçı olduğu için. Ama bu durum şimdi 2 aydır devam ediyor. Gündüzleri gayet mutlu, neşeli, hiç Bir rahatsızlık belirtisi görmüyorum. Ona rağmen hep emiyor.

Bi doktora gotursenız diş mı çıkarıyor acaba doktor bır baksa .
Aynen çok doğru diyiyorsunuz. En iyisi o gibi. 14 aylıkken bu salgına yakalandık ikimiz de ve ateşi 40lara ulaşıyordu. 4 gün kadar bir hastane yatışımız oldu. O günden beri doktorlardan çok korkuyor. Dolayısıyla travma oluşmasin diye pek götürmek istemiyordum. Ki ayrıca da elhamdülillah hiç bir rahatsızlık belirtisi yok. Cıvıl cıvıl yerinde durmadan yaramazlık yapan çocuk kendisi. Dolayısıyla rahat oldum galiba

Siddet icinde büyüyenler neyine güvenerek cocuk yapıyorlar anlamıyorum.

Millet cocuk bulamaz biri gelir vurur, döver.

Vurmak nedir ya? Benim bebeğimde gece kalkıyor sürekli meme için evet çok zor evet çok yıpratıcı bazen sinirlerim alt üst oluyor ama vurmak nedir cidden pes yani

3 zor geceyi göze alın ve gece beslenmesini kesin. İkiniz için de iyi olacak. Eşiniz de mümkünse destek oluversin. O 3 gece sakinliğinizi ve kararlılığınızı korumanız önemli. Gün içinde anlatın geceyi, gündüzü ve artık gece emzirmeyeceğinizi. Gece anlattıklarınız tekrarlayın, dikkatini dağıtın, oynayın, eğlendirin.
Anladım, çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Bu dediğinizi uygulayacağım in sha Allah

O yaştaki bebeğe bile bu sebepten dolayı el kaldırdıysanız büyüdükçe ve yaramazlıkları arttıkça kafa burun girişirsiniz. Acilen tedavi olun.

Siddet icinde büyüyenler neyine güvenerek cocuk yapıyorlar anlamıyorum.

Millet cocuk bulamaz biri gelir vurur, döver.
Vurup dövüp durmuyorum hanımefendi. Lütfen biraz da anlayışlı olmaya çalışın. 2 gece poposuna hafif Tokat attığım oldu. Şakadan birisine Tokat attığımızda o kadar oluyordur. Kendimi kontrol edemeyerek yaptim ve çok pismanim. Zaten 2. Günün sabahında ilk işim doktora gidip reçete almak oldu. 3. Derece guatr hastasıyım ve guatrlar şişmiş çok kötüydü. Asgari ücreti 15.000 TL olan bir yer de o maaşla yaşayan bir aile olarak söylüyorum ki 7.000 TL lik ilaç aldım şu anda kendim de bebeğim de tedavi oluyoruz. Ona da sakinleştirici falan yazdılar. O benim bebeğim ve canım. Bende de kalp var merhamet var. Şiddet içinde büyüdüğümüzün suçlusu bizmiyiz. ya da yaşadığımız yerde psikolog, danışman gibi şeylerin olmaması bizim suçumuz mu. Olanı da 1 seansa 2000 TL alıyor ve bu 15.000 TL maaş için çok aşırı miktar. Zaten kendimi kontrol edemediğim için sizlerden destek e tavsiye almak için yazdım. Lütfen biraz anlayışlı olmaya çalışın. Evet çok haklısınız kınanacak bir şey yaptığım. Çok kötü hem de onun da farkındayım. Ama böyle çok sert çıkışmanız içimde bir şeyleri yıkıyor. Yaptığımın ne kadar kötü olduğunu belirtip, sonra da tavsiye verebilirsiniz. Çocuk falan konusu niye ki şuraya. Bir anne olarak hiç mi Çıldırdığınız anlar olmadı. Hiç mi delirmediniz.

O yaştaki bebeğe bile bu sebepten dolayı el kaldırdıysanız büyüdükçe ve yaramazlıkları arttıkça kafa burun girişirsiniz. Acilen tedavi olun.
Asla asla. Yaramazlık konusunda hat safhada kızım hep bir şeyleri döker, yıkar. Çok hareketlidir. Asla yerinde durmaz. Ama asla kızmam. Ay ne güzel yaptın der gülerim. Gider toplarım. Gerekirse toplamam gider beraber oynarım. Ev işlerini yapmam ama onu ağlatmam. Sadece şu aralar sabrım yetmiyor. Ki tedavi de görüyorum. Bu emme konusu çok yıpratıyor sadece.

Rahatsızlık verdiğim için özür dilerim. Burada yazdıklarınız daha da çok farkına varmamı sağladı ne kadar kötü bir şey yaptığımın. O yüzden her kese çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Anlayış göstererek cevap veren hanımlara da ayrıyeten minnettarım. İn sha Allah dediklerinizi yapacağım.

Emzirme sürdüğü sürece uyku uyuyamıyorsunuz. Psikolojinizi bu kadar bozacaksa kesin emzirmeyi büyümüş yeterince. Şiddet göreceğine anne sütünü 17 ay alsın bin kat iyi.

Selamün aleykum hanımlar. 17 aylık bebeğim var ve geceleri 6-7 defa, gündüzleri de 10 defa emiyor. Bu durum 2 aydır devam ediyor. Gündüzleri neyse de, gece çok kötü geçiyor. Her yarım saatte, 1 saatte bir uyanıyor. Vermeyince çıldırıyor, vuruyor ve ağlıyor. Sakinleştirmeye çalıştıkça daha çok çileden çıkıyor. Belki ağlaya ağlaya uyur diyiyorum. Yarım saat ağlıyor ama uyumuyor. Sinirden ben de poposuna vurdum dün gece. Bu artık 3. Defa vuruşum. Çok çileden çıkarıyor. Lütfen yanlış anlamayın asla şiddete meyilli değilim. Ama sabaha karşı artık bende süt kalmıyor. O da kuru kuru emince ayaklarımı yere vura vura emziriyorum. Karıncalanma hissi gibi bir şey oluyor. Bunaltıyor. Az emmekle de yetinmiyor. En az 5-10 dakika emiyor. 9 aylıktan sonra geceleri hiç emmiyordu. 1 yaşından sonra Yavaş yavaş dozu arttırdı. Ama artık abartıyor. Emiyor diye rahat olduğu için yemek de yemiyor. Çok seçici ve seçtiği şeyi de kaşık ucunda 3-4 defa yiyiyor. Çok yediği zaman bile yine çok emiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Lütfen yardım edin. Sinirden kendimi kontrol edemiyorum. Ben yurt dışında yaşayan birisiyim. Burada emzirme danışmanları çok çok pahalı. Yoksa onlara gitmek isterdim ama
Kandil kandil ağzımı bozacagim vallahi zor tutuyorum kendimi. Az biraz kendinize gelin gercekten. Ben 2 saat uyuyup üstüne ise geliyordum ya. Emzirme danismanina gidemiyorsan bedava videolar, yazılar bile çıkar. Yavaş yavaş azaltabilirsiniz. O aydaki bebek zaten gün içerisinde yeterli yemek yer. Yani pes ya

5-10 dk emmesi mi çok geliyor ? Hanımefendi yeni doğum yaptım bebeğim tam bir meme düşkünü. Meme de uyumak istiyor, emiyor kusuyor kustukça tekrar emiyor. Saat başı yarım saat emziriyorum. Bir kez olsun vuramam kızamam bile. Ben istedim ben doğurdum. Yaparkende doğururkende herşeyin farkındaydım. Ağlayacağının da durmayacağının da acıkacağının da. Bu ne acımasızlık. Bu nedir böyle ? Bide anne dersiniz kendinize. İnşallah yetkililer şahit olur bunlara acımazlar size

Vurup dövüp durmuyorum hanımefendi. Lütfen biraz da anlayışlı olmaya çalışın. 2 gece poposuna hafif Tokat attığım oldu. Şakadan birisine Tokat attığımızda o kadar oluyordur. Kendimi kontrol edemeyerek yaptim ve çok pismanim. Zaten 2. Günün sabahında ilk işim doktora gidip reçete almak oldu. 3. Derece guatr hastasıyım ve guatrlar şişmiş çok kötüydü. Asgari ücreti 15.000 TL olan bir yer de o maaşla yaşayan bir aile olarak söylüyorum ki 7.000 TL lik ilaç aldım şu anda kendim de bebeğim de tedavi oluyoruz. Ona da sakinleştirici falan yazdılar. O benim bebeğim ve canım. Bende de kalp var merhamet var. Şiddet içinde büyüdüğümüzün suçlusu bizmiyiz. ya da yaşadığımız yerde psikolog, danışman gibi şeylerin olmaması bizim suçumuz mu. Olanı da 1 seansa 2000 TL alıyor ve bu 15.000 TL maaş için çok aşırı miktar. Zaten kendimi kontrol edemediğim için sizlerden destek e tavsiye almak için yazdım. Lütfen biraz anlayışlı olmaya çalışın. Evet çok haklısınız kınanacak bir şey yaptığım. Çok kötü hem de onun da farkındayım. Ama böyle çok sert çıkışmanız içimde bir şeyleri yıkıyor. Yaptığımın ne kadar kötü olduğunu belirtip, sonra da tavsiye verebilirsiniz. Çocuk falan konusu niye ki şuraya. Bir anne olarak hiç mi Çıldırdığınız anlar olmadı. Hiç mi delirmediniz.
Sakadan birine tabirinizle hafif tokat attıgınızda bu “hafif” tokatı yazmaya, söylemeye gerek bile duymazdınız üstelik “kendimi kontrol edemeyerek yaptım ve pismanım” diye acıklama da yapmazdınız.

Şiddet icinde büyüdügünüzün sorumlusu siz degilsiniz ama kendinizi sifalandırmadan bebek yapmakta sizin sorununuz. Bana fakir edebiyatı yapmayın daha seansların ücretiyle böyle söyleniyosanız elinizdeki bebeğe yazık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X