• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 bucuk senedir evliyim, yemek ve alışveriş düzenim oturmadı bir türlü

Cirius

I'm Unstoppable Today
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2020
1.288
2.487
63
Aylık bin ₺ rahat mutfağa alışveriş yapıyorum ,alıyorum almıyorum dolap bomboş ihtiyaç harici birşey aldığım yok. Düzenli yaptığım bir yemek yok , bu yemegi iyi yapıyorum dedigim bir yemek yok zaten yapmaya kalksam mutlaka alisverise gidip malzeme almam gerekiyor sanki hic alışveriş yapmamışım gibi?

Hep birseyler eksik evde

Sizin düzeniniz nasıl ne önerirsiniz bana?

Aylık alışveriş mi mantıklı yoksa parça parça mı yapılmalı?

Deneyimli kisiler lütfen yardımcı olun evimin düzenini birtürlü kuramadım ben:(

Açıklayıcı yorumlar bekliyorum sizden 🙏

Özel bir yemek yapacaksam benimde önce alışverişe gitmem gerekir. Mesela o gün çocukların canı çıtır tavuk istiyorsa, gidip tavuk göğüsü, mısır gevreği alırım.
Onun dışında büyük alışveriş yaparım ayda 1 çok fazla markete gitmem onun dışında evde ufak tefek eksikler hep olur ama yemek yapamacak kadar olmaz
Kaç kişiniz bilmiyorum ama 1000 lira az bi bütçe mutfak için.

Bakliyat birer kilo mutlaka olur evde, Mercimek ve çeşitleri vb gibi. Makarna ,şehriye evden eksik etmem kurtarıcıdır her zaman. Sebzeyi de pazardan alırım mutlaka ,bir hafta idare eder bizi. Sebze yemeklerini de planlar ona göre alırım sebzeleri. Yemek yapma konusunda da yemek sitelerinden faydalanabilirsiniz

Bin liraya zaten eksik kalıyordur mutfak alışverişi. Bizim yurt odasında minik bir buzdolabı var. Ayda bir kere dolduruyorum dolabı, pahalı şeyler de değil meyve falan ona rağmen 200 lira tutuyor. Ayırdığınız bütçeden kaynaklanıyor bence.

Aylık mutfak masrafı bin tl az değil mi? Dayanıklı olanları aylık alıyorum meyve sebze vs. İçin genelde pazara gidiyorum. Özel bir yemek yapacaksam da marketten gerekli malzemeleri alıyorum o gün için.

Yapacağınız yemeği düşünürken evdeki olan malzemelerden menü çıkartın. Mesela şuan kabak var mücver yapıyım dedim baktım havuç yeşillik yok kabak yemeğine döndüm

Aylık mutfak masrafı bin tl az değil mi? Dayanıklı olanları aylık alıyorum meyve sebze vs. İçin genelde pazara gidiyorum. Özel bir yemek yapacaksam da marketten gerekli malzemeleri alıyorum o gün için.
Bin mi tele?

Bizim sadece kahvaltılıklar tutuyor o kadar. Evde bir şey olmaması normal değil mi bu durumda?
Haklı olabilirsiniz ama duruma göre hareket ediyoruz 🙄

Un seker bakliyat makarna türünü fazla alırım sebze haftalık süt yogurt peynir yumurta kahvaltılık türü hiç durmadan alınıyor haftalık diyelim sebze de haftalik alınıyor alirken ne yemek yapacagimi planlıyorum işte balık et tavuk turu de haftalik sayılır aslında aylık alış veriş dediğimiz pek bisey olmuyor deterjan ve bozulmayacaklari çok alırım gerisi haftalık menüyü kafam da belirlerim ona göre alınır

Et kiyma tavuk bakliyatlar zaten sürekli bulunmalı dolapta. Sebzeleri de haftalık alırsınız.
Yazdan kışlık yiyecek hazırlayıp buzluğa atarım.
Mantı sarma börek gibi.
Bir de menemenlik domates sosu vs de yaparım kış boyu onu yemeklere katarım.
Yine de illa ki taze sebze için sürekli alışverişe çıkıyoruz

Aylık bin ₺ rahat mutfağa alışveriş yapıyorum ,alıyorum almıyorum dolap bomboş ihtiyaç harici birşey aldığım yok. Düzenli yaptığım bir yemek yok , bu yemegi iyi yapıyorum dedigim bir yemek yok zaten yapmaya kalksam mutlaka alisverise gidip malzeme almam gerekiyor sanki hic alışveriş yapmamışım gibi?

Hep birseyler eksik evde

Deneyimli kisiler lütfen yardımcı olun evimin düzenini birtürlü kuramadım ben:KK43:

Aylık 1000 lira mutfak için çok az dolap hep boş olur tabi. Bakliyat yağ et gibi ürünleri aylık. Sebze meyveyi haftalık alıyoruz. Pazar alışverişi daha bereketli oluyor

Hep birseyler eksik evde

Güzel cevaplar var. Kuru besinler fasulye bulgur gibi bunlar olmalı elinin altında.kofte yapıp difrize koyabilirsin. Hafta da bir manav yapsan uygun olur. Sürekli alışveriş yorucu olur.
4.5 yıllık evliyim dolma.plav k. Fasulye ve sebze yemeklerini güzel yaparım. Et yemekleri yapamam. Öyle herşeyi iyi yapacağız diye birşey yok.
Temizlik ise çalışan biriyim o yüzden düzen kolay oturttum. Haftada bir dip köşe temizlik yapari. İki güne birde süpürge tutarım, WC ve lavabolar ise her gün klorakla temizlerim. Tabi eşimin yaptığı isler var. Ç Makina ve b. Mak. boşalt yerleştir gibi eşimin işleri mesela

Hep birseyler eksik evde

5 yıllık evliyim öncesinde 2.5 yılda memuriyet şark görevi yaptım. 7.5 yıldır yani şekilde yapıyorum. Aylık toplu alışveriş. Bakliyattan ete varana kadar toplu alırım. Aylık olacak şekilde. Çöp poşeti temizlik malzemeleri hepsini. Bir dahaki ay bitmemiş olanı az alırım. Yada çok fazla kalmışsa hiç almam başka bir ihtiyaca yönelirim. Ve kesinlikle yazardım. Eksikleri neyi ne kadar alacağımı falan. Hiç elimin altında şu yemeği yapacağım malzeme yok durumunu yaşamadım. Daha bereketli olduğunu düşünüyorum

Back
X