• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 bucuk senedir evliyim, yemek ve alışveriş düzenim oturmadı bir türlü

Ben sütü de donduruyor um . Mesala kutu süt arttı ,o ara yapacağım birşey yok ya da evden gideceğim donduruyorum kapağını kapatıp. Sutcuden aldığım sütü de fazla gelirse pişirip su şişesine koyup dondurup lazım olunca çıkarıp eritip kullanıyorum. Konserve denemedim hic
Erirken kesilmiyor mu? Bu da mantıklıymış.

Bende sizin gibi üst üste iki gün pilav yapmam . Yada üst üste kıyma etli yemek. Haftanın günlerine karbonhidrat, protein, vitamin dağıtırım çok stratejik oluyor ama hem sağlıklı oluyor hem daha düzenli 🤗
Çorba ve pilavları yazmadım ve makarnayı da arada mantıyı mevsimine göre sarmayı dolmayı. Maalesef bunları da seviyoruz biz😁 pilav her yemeğin yanina yapmaktansa bende çorba yapmaya calisiyorum alışalım diye. Mesela çorba ve ıspanak yemeği gbi. Dengelemeye calisiyorum da sizin kadar başarılı değilim.

Denerim bu yontemi. Ben de mayalık yogurt dondurmustum kesilmisti.
Evet kayınvalidemde dondurdugu yoğurttan yapmıştı ,onun da yoğurdu kesik kesik tutmuştu.

Sütü annem de dondurur. Hatta komşum köyden fazla alip donduruyor ,öyle sütü bulamam diye . Hiç birimiz sıkıntı yaşamadık

Çorba ve pilavları yazmadım ve makarnayı da arada mantıyı mevsimine göre sarmayı dolmayı. Maalesef bunları da seviyoruz biz😁 pilav her yemeğin yanina yapmaktansa bende çorba yapmaya calisiyorum alışalım diye. Mesela çorba ve ıspanak yemeği gbi. Dengelemeye calisiyorum da sizin kadar başarılı değilim.
Bizi bıraktım ikizlerime de uyguluyorum yorucu olmaya başladı 🤣🤣🤣

Valla ben oyle bir listeye sahip degilim. Deneme yanilma yoluyla yapiyorum. Instagramdan duyduklarimi deniyorum, kimisi oluyor kimisi olmuyor

Youtubede nasil saklanır videolari var. Refika'nin kanalinda var bir video. Ona bakabilirsiniz.

Benim dondurduklarim;

Doğranmış sogan, biber, havuç, maydanoz, dereotu, bozulmak uzere olan meyveleri smoothie icin donduruyorum, dondurmamsı bir seyler de yapilabilir.

Bamya, fasulye, barbunya, bezelye klasik zaten bunlar.

Borek, sarma, dolma, taze kiyma ile yapilmis manti, artan pankekler, poğaça,

tereyagi, salça, et, tavuk(kimisi buna zararli diyor ama hicbir sorun yasamadik simdiye kadar), kemik suyu, artan sarma dolma içi, ceviz,

taze ekmek, lavaş, firin yemeklerinde tepside kalan suyu donduruyorum, sarimsagi soyup kavanoza doldurup alt dolaba koyuyorum.

Simdilik aklima bunlar geldi. Daha da vardir ama hatirlayamadim.

Salçayı buz küplerine doldurup donunca posetlere alabilirsiniz. Et sularini kagit bardaklarda donduruyorum. Biber sogan yesillikleri de buzdolabi posetini 2 3 parca baglayarak kullaniyorum.

Gecen bir sayfada, elinizde sütünüz yoksa ev yogurdunuzdan bir mayalamalık buzluga atabilirsiniz demislerdi. Yaptim ama erirken kesildi.

Artan süt fiyatlari icin de bir çözüm ararken sutlerin konserve yapıldığını gördüm. Ne kadar guvenli bilmiyorum. 3 4 ay dayanir diyorlar.
Cok güzel fikirler teşekkür ederim kendi adıma 😊 pankek dikkatimi çekti her zaman artıyor pişmiş halinin fazlasını mi atıyorsunuz buzluğa

Cok güzel fikirler teşekkür ederim kendi adıma 😊 pankek dikkatimi çekti her zaman artıyor pişmiş halinin fazlasını mi atıyorsunuz buzluğa
Evet benimki de hep artiyor. Posetleyip atiyorum. Henuz bir sey olmadi ama sonucta yumurta sut var icinde. Gida guvenligi acisindan uygun oluyor mudur bilmiyorum. Bir bilen olursa bizi aydinlatsin isterim. Gerci Poğaça da donduruyoru, borek donduruyoruz hepimiz. Onlarda da yumurta süt oluyor. Simdiye kadar kimse bir sorunla karsilasmamistir herhalde.

Evet kayınvalidemde dondurdugu yoğurttan yapmıştı ,onun da yoğurdu kesik kesik tutmuştu.

Sütü annem de dondurur. Hatta komşum köyden fazla alip donduruyor ,öyle sütü bulamam diye . Hiç birimiz sıkıntı yaşamadık
Yakin zamanda bunu deneyecegim cok tesekkur ederim 💙

Evet benimki de hep artiyor. Posetleyip atiyorum. Henuz bir sey olmadi ama sonucta yumurta sut var icinde. Gida guvenligi acisindan uygun oluyor mudur bilmiyorum. Bir bilen olursa bizi aydinlatsin isterim. Gerci Poğaça da donduruyoru, borek donduruyoruz hepimiz. Onlarda da yumurta süt oluyor. Simdiye kadar kimse bir sorunla karsilasmamistir herhalde.
Evet aynen börek, kek, poğaça da atarız sorun olmadı şimdiye kadar ..pankek de mantıklı yarın yapıp denicem aylarca durmasa bile bikac gün içinde tekrar tüketilebilir diye düşünüyorum

Evet aynen börek, kek, poğaça da atarız sorun olmadı şimdiye kadar ..pankek de mantıklı yarın yapıp denicem aylarca durmasa bile bikac gün içinde tekrar tüketilebilir diye düşünüyorum
Tabii ki anlik bir açlıkta ya da çat kapı bir misafirde çıkarılabilir hemen.

Back
X