Valla ben oyle bir listeye sahip degilim. Deneme yanilma yoluyla yapiyorum. Instagramdan duyduklarimi deniyorum, kimisi oluyor kimisi olmuyor
Youtubede nasil saklanır videolari var. Refika'nin kanalinda var bir video. Ona bakabilirsiniz.
Benim dondurduklarim;
Doğranmış sogan, biber, havuç, maydanoz, dereotu, bozulmak uzere olan meyveleri smoothie icin donduruyorum, dondurmamsı bir seyler de yapilabilir.
Bamya, fasulye, barbunya, bezelye klasik zaten bunlar.
Borek, sarma, dolma, taze kiyma ile yapilmis manti, artan pankekler, poğaça,
tereyagi, salça, et, tavuk(kimisi buna zararli diyor ama hicbir sorun yasamadik simdiye kadar), kemik suyu, artan sarma dolma içi, ceviz,
taze ekmek, lavaş, firin yemeklerinde tepside kalan suyu donduruyorum, sarimsagi soyup kavanoza doldurup alt dolaba koyuyorum.
Simdilik aklima bunlar geldi. Daha da vardir ama hatirlayamadim.
Salçayı buz küplerine doldurup donunca posetlere alabilirsiniz. Et sularini kagit bardaklarda donduruyorum. Biber sogan yesillikleri de buzdolabi posetini 2 3 parca baglayarak kullaniyorum.
Gecen bir sayfada, elinizde sütünüz yoksa ev yogurdunuzdan bir mayalamalık buzluga atabilirsiniz demislerdi. Yaptim ama erirken kesildi.
Artan süt fiyatlari icin de bir çözüm ararken sutlerin konserve yapıldığını gördüm. Ne kadar guvenli bilmiyorum. 3 4 ay dayanir diyorlar.