• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 dış gebelik 2 düşük

Seleniss

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
6
Herkese merhaba arkadaşlar 1 dış gebelik 1 düşükten sonra tekrar hamileyim ve doktor bununda sağlıksız olduğunu kendiliğinden düşeceğini söyledi. İlk düşüğüm 4 haftalıkken düştür ikincisi 6+1 kalp sesi yoktur bir hafta daha bekledik 7+1 de yine duyulmadı yolk var bebek var ama bebek büyümemil dedi doktor . Çok yoruldum artık genetik test yaptırmak istiyorum doktor genetik teste şuan ihtiyacımız yok zaten kan sulandırıcı kullanıyoruz dedi ama ben yinede yaptırmak istiyorum benim durumumda olan var mı ne yapmam gerekiyor fikir verebilecek olan var mı zaten zor gebe kalabiliyorum böyle olunca daha zor oluyor bu durumu nasıl atlatacağım bilmiyorum doğal gebelik oluşuyor tutunuyorda çünkü ikisindede kanamalı bir düşük yaşamadım yani kendiliğinden düşmedi doktor sağlıksız olduğunu söyleyince ilaçları bırakınca kendiliğinden düştü ama anlayamıyorum kese sağlıklı gebelik sağlıklı başlıyor yolk oluşuyor ama gebelik ilerlemiyor bebek büyümüyor ikisindede kalp atışını duyamadık 😔 bana yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım siz neler yaptınız Adanada yaşıyorum doktor öneriniz var mı bende böyle oluyordum şunu yaptım oldu diyebileceğiniz bişey var mı sadece beklemek istemiyorum elimden geleni yapmak istiyorum

Herkese merhaba arkadaşlar 1 dış gebelik 1 düşükten sonra tekrar hamileyim ve doktor bununda sağlıksız olduğunu kendiliğinden düşeceğini söyledi. İlk düşüğüm 4 haftalıkken düştür ikincisi 6+1 kalp sesi yoktur bir hafta daha bekledik 7+1 de yine duyulmadı yolk var bebek var ama bebek büyümemil dedi doktor . Çok yoruldum artık genetik test yaptırmak istiyorum doktor genetik teste şuan ihtiyacımız yok zaten kan sulandırıcı kullanıyoruz dedi ama ben yinede yaptırmak istiyorum benim durumumda olan var mı ne yapmam gerekiyor fikir verebilecek olan var mı zaten zor gebe kalabiliyorum böyle olunca daha zor oluyor bu durumu nasıl atlatacağım bilmiyorum doğal gebelik oluşuyor tutunuyorda çünkü ikisindede kanamalı bir düşük yaşamadım yani kendiliğinden düşmedi doktor sağlıksız olduğunu söyleyince ilaçları bırakınca kendiliğinden düştü ama anlayamıyorum kese sağlıklı gebelik sağlıklı başlıyor yolk oluşuyor ama gebelik ilerlemiyor bebek büyümüyor ikisindede kalp atışını duyamadık 😔 bana yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım siz neler yaptınız Adanada yaşıyorum doktor öneriniz var mı bende böyle oluyordum şunu yaptım oldu diyebileceğiniz bişey var mı sadece beklemek istemiyorum elimden geleni yapmak istiyorum
Ben de iki negatif bir kimyasal gebelik ile sonuçlanan tüp Bebek süreci yaşadım artık genetik onaylı işlem yaptırmak istiyorum çünkü doktorumuz embiryolar sıkıntılı diyor bize rahminizde hormonlorunuzda sıkıntı yok sa siz de yaptırın derim

Bunun için doktora başvurmanız gerekiyor genel araştırma yapılması lazım üst üste olan bu kayıplar için altta yatan nedeni bulurlar . Genetik test isterler rahim filmi çekilir bebeğin büyümesini engelleyen bir sorun var mı diye rahimde. Ve gebelikten önce de bebeğin sağlıklı büyümesi için folik asit gibi takviyeler kullansan iyi olur 3 ay önceden. Ama doktora git vakit kaybetmeden

Benim doktorumda denemekten vazgeçmeyin bu durumu yaşayan çok insan var 4. 5.düşükten sonra sağlıklı gebelik yaşayanda çok insan var diyor açıklamıyor bundan oluyor falan diye ama ben detaylı araştırmak istiyorum rahim filmi çekildim bir problem yok testlerimizde hormonlarımızda gayet sağlıklı çıkıyor tabi vitaminlerime demirime b12 me baktırdım herşey normal çıkıyor tsh değerimde düşük tek şüphelendiğim genetik test şuan troidlerimede baktırayım diyorum ama tahlillerde normal çıkıyor herşey

Kan sulandırıcı olarak iğne mi kullanıyorsunuz peki?

Hayır iğne başlamadım corasprin kullanmıştım en son gebeliğimde 100mg

Hayır iğne başlamadım corasprin kullanmıştım en son gebeliğimde 100mg
İşte kese oluşup yolk kese bile göründükten sonra eğer pıhtılaşma varsa iğne şart coraspin yetmez ve eğer pıhtılaşma varsa aynı bu şekilde oluyor kese oluşuyor ama gelişmiyor neticesinde ilk 10 hafta içinde gebelik sonlanıyor. Size tavsiyem tıbbi genetik bölümüne gidin şehir hastanesinde düşük hikayelerinizi anlatın kan alıp trombofoli panel testi yaparlar. Bir aya çıkar sonucu ancak. Eğer pıhtılaşma çıkarsa iğne de mutlaka kullanılmalı coraspine ek olarak.

Teşekkür ederim peki hamilelikten öncemi başlanıyor bu iğneye çünkü bende doktor 5. Hafta başlattı corasprie bende acaba geçmi kaldık diye düşünüyorum

Teşekkür ederim peki hamilelikten öncemi başlanıyor bu iğneye çünkü bende doktor 5. Hafta başlattı corasprie bende acaba geçmi kaldık diye düşünüyorum
Pıhtılaşma varsa gebelik denemesi yaparken coraspin, gebelik öğrendikten sonra da iğneye başlanıyor. Daha gebelik başlarken bebeği besleyecek damarların doğru oluşması çok önemli ki bebek gelişebilsin. O sebeple pıhtılaşma sorunu olanlar genelde erkenden tespit etmeye çalışırlar gebeliği ki hemen iğneye başlansın.
Bana hematoloji öğrenir öğrenmez gel iğne raporu yazalım demişti

Tamamdır teşekkür ederim
Rica ederim inşaAllah pıhtılaşma yoktur diyelim yine de ama kan verip netleştirmek bir dahaki gebelikte içinizin rahat etmesini sağlar. Allah’ım sağlıklı, güzel, kolay gebelikler nasip eder inşaAllah. Kaybınız da son kaybınız olsun 🤲🌸

Çok sağolun inanın o kadar güçsüzğm ki şunı yazarken bile ağlayarak yazıyorum 28 yaşındayım eşim 29 tek istediğimiz sadece anne baba olmak her yolu denemeye hazırım ama o kadar yorucu ki herşey o kadar üzülüyorum ki anlatamam çok korkuyorum tekrar aynılarını yaşamaktan hiç iyi değilim ama pes etmekte istemiyorum Allahım kimsenin başına vermesin isteyen herkese çocuk nasip etsin inşallah insan böyle bişeyi kime anlatacağını kiminle paylaşacağınıda şaşırıyor üstelik ailem dışında kimseye söylemek istemiyorum ama bazen çok anlatasım geliyor bazende herkesin kendine göre dertleri var deyip geçiştiriyorum içimde dinmeyen bir acı var

Çok sağolun inanın o kadar güçsüzğm ki şunı yazarken bile ağlayarak yazıyorum 28 yaşındayım eşim 29 tek istediğimiz sadece anne baba olmak her yolu denemeye hazırım ama o kadar yorucu ki herşey o kadar üzülüyorum ki anlatamam çok korkuyorum tekrar aynılarını yaşamaktan hiç iyi değilim ama pes etmekte istemiyorum Allahım kimsenin başına vermesin isteyen herkese çocuk nasip etsin inşallah insan böyle bişeyi kime anlatacağını kiminle paylaşacağınıda şaşırıyor üstelik ailem dışında kimseye söylemek istemiyorum ama bazen çok anlatasım geliyor bazende herkesin kendine göre dertleri var deyip geçiştiriyorum içimde dinmeyen bir acı var
Duygularını çok iyi anlıyorum ama inan çok gençsin Allah’ım izniyle yakın zamanda isteğinize kavuşursunuz inşaAllah. Yaşın genç olduğu için ufak tefek sorunlar çıksa bile vücut uygun olduğu için mutlu sona kavuşuluyor. İnan boş teselli etmiyorum. Sadece yapman gerekenleri geciktirmeden yapıver sonrasında hepsi olur. Ben gebelik denemeye 6 yıl önce başladım zaten geç evlendim şu an yaşım yeni 41 oldu ve bu süreçte hep araştırmalarım ile sorunlarımı tespit edebildim. Doktorlara kalsa hala beni pıhtılaşma var mı diye yönlendirmeyeceklerdi. Ben kendim tıbbi genetiğe gittim ve 4 gende mutasyon çıktı iğne kullanmam şarttı. Son iki gebelikte senin de dediğin gibi kese çok güzel yerleşip yolk görsek de yine de gelişmedi üstelik hap ve iğne kullanmıştım ancak bu ekstrem bir durum bir daha gebelik oluşursa en erken sürede tespit et dediler. İğne ve hap için. Bak ben hala köprüden önceki son çıkışlarda deniyorum. Sen Allah’ın izniyle benim yaşıma kadar bir değil birkaç çocuk sahibi olursun.
Yumurta kalitesini artırmak için inositol, ifos sertifikası olan omega 3 kullanabilirsin. Günlük en aşağı 400 mcg metilfolat formunda folik asit almayı ihmal etme. Demirin ve d vitamin seviyelerinde güzel olsun. Sonrasında stressiz inançla beklemeye devam. Dediğim kan testlerini de yapar ve kesin yol haritanı çıkarırsın.
Bunlar çok teferruatlı gözükse de ne yapacağını bilememek asıl yorucu olan inan.
Lütfen modunu yükselt inşaAllah mutlu günler gelecek 💕🌸 ne zaman istersen yazabilirsin dertleşmek istediğinde.

Çok teşekkür ederim iyi ki sizin gibi insanlar var.. Allahım sizinde gönlünüze göre versin inşallah tez zamanda🙏🌸 Dediğiniz gibi araştırmaya başladım şehir hastanesine gideceğim özelde genetik test sordum 12 bin dedi pahalı geldi bu nedenle yarın bi şehir hastanesine gidip farklı bir doktora görüneceğim ve genetik testi soracağım inşallah oda yönlendirir🙏 tekrardan çok sağolun sizde inşallah en kısa zamanda muradınıza erersiniz yüce mevlam isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏

Çok teşekkür ederim iyi ki sizin gibi insanlar var.. Allahım sizinde gönlünüze göre versin inşallah tez zamanda🙏🌸 Dediğiniz gibi araştırmaya başladım şehir hastanesine gideceğim özelde genetik test sordum 12 bin dedi pahalı geldi bu nedenle yarın bi şehir hastanesine gidip farklı bir doktora görüneceğim ve genetik testi soracağım inşallah oda yönlendirir🙏 tekrardan çok sağolun sizde inşallah en kısa zamanda muradınıza erersiniz yüce mevlam isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏
Amin inşaAllah hepimiz için 🤲
Şehir hastanesinde tıbbi genetik bölümüne gidersin belki direk bile randevu oluşturabilirler tekrarlayan düşüklerim var pıhtılaşma testleri için kan vermek istiyorum dersin. Ben ve eşim böyle hemen randevu oluşturduk genetik ve trombofoli panel için kan aldılar. Bir ayda çıktı sonuçlar. Özele hiç gerek yok.
İnşaAllah Allah’ım tüm işlerinizi kolaylıkla rast getirir canım. Güzel haberlerini en kısa zamanda almak duasıyla. 🌸❤️

İnşallah hepimiz için güzel haberler olsun 💗🙏 çok sağolun tekrardan tıbbı genetik bölümü var randevüde aldım inşallah hayırlı sonuçlar alırız sonuç çıkınca tekrar buraya yazacağım

İnşallah hepimiz için güzel haberler olsun 💗🙏 çok sağolun tekrardan tıbbı genetik bölümü var randevüde aldım inşallah hayırlı sonuçlar alırız sonuç çıkınca tekrar buraya yazacağım
İnşaAllah herşey rast gider 😊 beklerim güzel haberlerini. Bu süreçtr tekrardan moralini yüksek tutuver o da çok önemli. İnanıyorum ki herşey sonucunda güzel olacak.

Pıhtılaşma varsa gebelik denemesi yaparken coraspin, gebelik öğrendikten sonra da iğneye başlanıyor. Daha gebelik başlarken bebeği besleyecek damarların doğru oluşması çok önemli ki bebek gelişebilsin. O sebeple pıhtılaşma sorunu olanlar genelde erkenden tespit etmeye çalışırlar gebeliği ki hemen iğneye başlansın.
Bana hematoloji öğrenir öğrenmez gel iğne raporu yazalım demişti
Benim 2 gebelik sonlandi kalbi durdu genetik testi yaptilar pirtilanma çıktı 3 gebelik olmadan corospin başlattı her gün iç dedi saglik ocağına kontrole gidiyorum kan veriyorum insulin direncim de yüksek her kan verdiğimde kan gelmiyor koyu geliyor neden acaba en son gebeliğim 1 Kasım

Benim 2 gebelik sonlandi kalbi durdu genetik testi yaptilar pirtilanma çıktı 3 gebelik olmadan corospin başlattı her gün iç dedi saglik ocağına kontrole gidiyorum kan veriyorum insulin direncim de yüksek her kan verdiğimde kan gelmiyor koyu geliyor neden acaba en son gebeliğim 1 Kasım
Pıhtılaşma ile ilgili olabilir kanın yoğunluğu. Kan sulandırıcı içilmesine rağmen olabilir mi bilmiyorum. Bir doktora sorabilirsiniz bunu. Eğer ki öyle bir durumsa ekstra önlemler ve dikkat edilmesi gereken durumlar olabilir. Hematoloğa giderseniz onlar doğru yönlendirir.

Pıhtılaşma ile ilgili olabilir kanın yoğunluğu. Kan sulandırıcı içilmesine rağmen olabilir mi bilmiyorum. Bir doktora sorabilirsiniz bunu. Eğer ki öyle bir durumsa ekstra önlemler ve dikkat edilmesi gereken durumlar olabilir. Hematoloğa giderseniz onlar doğru yönlendirir.
Teşekkür ediyorum 🙏🙏🙏

Back
X