• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 hafta aralıkla 2 kez ertesi gün hapı kullandım regl olamıyorum hamilemiyim ??

uyefeyza123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Merhabalar ben ilk defa ilişkiye girdim, ilişki ve korunma hakkında hiçbir bilgim yok ilk ilişkiye girdiğimde 2 Mart günüydü ilişkideyken erkek arkadaşım içime boşaldı ve ben 1-2 saat sonra ertesi günü hapı içtim ikinci ilişkimde 11 Mart tarihindeydi 2 kere içime boşaldı ve ben bilgim olmadığı için bir kaç saat sonra tekrar ertesi günü hapı içtim 16 Mart tarihinde regl olmam gerekirdi ama regl yerine kahverengi lekelenmem oldu bu ilacın yan etkisiymiş bende ilacın hormonları bu kadar etkileyeceğini bilmiyordum ve hap hakkında hiçbir bilgim yoktu lekelenmem yaklaşık 1 hafta kadar sürdü lekelenmem olduğunda hafif kırmızı renkte kan pıhtılaşmasıda oldu 22 Mart tarihinde lekelenmem bitti bugün 27 Mart 5 gün geçti ve ben hala regl olmadım kasıklarıma ağrı ve kramplar giriyor ama regl olamıyorum bir kaç gündür mide ağrım ve bulantım var çok stresten mi kaynaklı kafaya çok taktığım için mi midem bulanıyor bilmiyorum ama çok korkuyorum gebelik olabilme şansı var mı yoksa ilaçların yan etkisinden mi üst üste ilacı çok kullandığım için mi böyle Regl olamıyorum anlamadım lütfen bilen biri cevap versin çok kafama takıyorum regl belirtileriyle gebelik belirtileri çok benziyor çünkü :(

Merhabalar ben ilk defa ilişkiye girdim, ilişki ve korunma hakkında hiçbir bilgim yok ilk ilişkiye girdiğimde 2 Mart günüydü ilişkideyken erkek arkadaşım içime boşaldı ve ben 1-2 saat sonra ertesi günü hapı içtim ikinci ilişkimde 11 Mart tarihindeydi 2 kere içime boşaldı ve ben bilgim olmadığı için bir kaç saat sonra tekrar ertesi günü hapı içtim 16 Mart tarihinde regl olmam gerekirdi ama regl yerine kahverengi lekelenmem oldu bu ilacın yan etkisiymiş bende ilacın hormonları bu kadar etkileyeceğini bilmiyordum ve hap hakkında hiçbir bilgim yoktu lekelenmem yaklaşık 1 hafta kadar sürdü lekelenmem olduğunda hafif kırmızı renkte kan pıhtılaşmasıda oldu 22 Mart tarihinde lekelenmem bitti bugün 27 Mart 5 gün geçti ve ben hala regl olmadım kasıklarıma ağrı ve kramplar giriyor ama regl olamıyorum bir kaç gündür mide ağrım ve bulantım var çok stresten mi kaynaklı kafaya çok taktığım için mi midem bulanıyor bilmiyorum ama çok korkuyorum gebelik olabilme şansı var mı yoksa ilaçların yan etkisinden mi üst üste ilacı çok kullandığım için mi böyle Regl olamıyorum anlamadım lütfen bilen biri cevap versin çok kafama takıyorum regl belirtileriyle gebelik belirtileri çok benziyor çünkü :(

Hap içtiğin için gebelik ihtimalin nerdeyse imkansız. Düzensizlik yapmıştır bunların hepsi.

Ama lütfen erkek arkadaşınla ve sonrasında mutlaka dikkatli ol. Karşındaki kişi prezervatif kullansın. Onun keyfi gerçekten senin sağlığından önemli değil. O akılsızdan daha önemlisin.

Erkek arkadaşın salak mı, üç kere içine boşalıyor. Yaptığı salaklığın sonucunu kendi çekmez diye düşünüyor herhalde.

Sen de bir daha gerekirse bu kişiyle ilişki yaşama. Seni önemsese dikkat ederdi.

Kadın hastalıklarına lütfen düzenli kontrole git. Çekinme bir şey derler diye. Ve imkanın varsa hpv aşısı yaptır.

Hap içtiğin için gebelik ihtimalin nerdeyse imkansız. Düzensizlik yapmıştır bunların hepsi.

Ama lütfen erkek arkadaşınla ve sonrasında mutlaka dikkatli ol. Karşındaki kişi prezervatif kullansın. Onun keyfi gerçekten senin sağlığından önemli değil. O akılsızdan daha önemlisin.

Erkek arkadaşın salak mı, üç kere içine boşalıyor. Yaptığı salaklığın sonucunu kendi çekmez diye düşünüyor herhalde.

Sen de bir daha gerekirse bu kişiyle ilişki yaşama. Seni önemsese dikkat ederdi.

Kadın hastalıklarına lütfen düzenli kontrole git. Çekinme bir şey derler diye. Ve imkanın varsa hpv aşısı yaptır.
Çok teşekkür ederim bilgini düşünceni paylaştığın için :)

Neden erkek arkadaşın prezervatif kullanmıyor? 2 dakikalık keyfi ağır basıyor.
O ilaca rağmen hamile kalanlar var yok değil.
Onu yılda max 2 defa kullanabilirsin korkunç hormon yükü. Sen olmayacak şey yapmışsın. Haftada 2.
karşındaki ya bilerek seni gebe bırakmaya çalışıyor, ya da sorumluluğunu almayacak cahilin teki. Başın gebelik gelse bana ne der.
Bak bu çok ciddi bir durum, şimdi kurtuldun gebe kalmadın, sonraki ilişkide kalırsan? Ö𝚖ü𝚛 boyu hormon dengeni bozarsan?
sen zaten ilişkiden bir şey anlamamışsındır üstüne uğraştığın şeylere bak.
Umarım bulaşıcı hastalık falan bulaşmamıştır.

İntiharı gibi bir şey bu yaptığınız şey. Bu ertesi gün haplarını leblebi mi sanıyorsunuz? Bunlar çok zararlı, ancak tecavüz vb gibi zorunlu hallerde kullanılır, çünkü hormonları tam anlamıyla altüst eder. Bir de yan etkileri ve beyin kanaması, felç gibi riskleri de var. Bir prospektüsü okuyun isterseniz ertesi gün de dudağınız uçuklasın. İçmeyin şu hapları, doğru dürüst korunun. Korunmayı bilmiyorsanız ilişkiye girmeyin.

Arkadaşım ertesi gün hapına rağmen hamile kaldı ve dış gebelik oldu.

Ya hamile kalırsanız?? Sorumluluğunu bilecek birimi erkek arkadaşınız? Aileniz çevreniz bu durumu kabullenecek kaldırabilecek mi?

70 kilo üstünün ikişer kullanması gerekiyor o hapı. 70 kilo üstündeysen sıkıntı.

hormonlarını eline almak istemiyorsan bir daha "içine boşalttırma". hem bi halt bilmiyor hem de işlere kalkışıyorsunuz ne cesaret ya

70 kilo üstünün ikişer kullanması gerekiyor o hapı. 70 kilo üstündeysen sıkıntı.

hormonlarını eline almak istemiyorsan bir daha "içine boşalttırma". hem bi halt bilmiyor hem de işlere kalkışıyorsunuz ne cesaret ya
Alakası bile yok.ben 97 kilo iken tek kullandım ve korudu.bu hapın teki bile bünyeye zararken ikisini düşünemiyorum

Alakası bile yok.ben 97 kilo iken tek kullandım ve korudu.bu hapın teki bile bünyeye zararken ikisini düşünemiyorum
senin hamile kalmayasın varmış şanslısın. bu benim uydurduğum bir şey değil.

Rethink weight limits on morning-after pill - PMC

"Levonorgestrel içeren ertesi gün hapları (örn. Plan B), 75 kg’dan fazla olan veya BMI’si 25–30’un üzerinde olan kişilerde daha az etkilidir ve 80 kg veya üzerinde etkisiz kalabilir. Ağırlığı 195 lbs'nin üzerinde olan veya BMI'si 35'in üzerinde olan kişiler için, reçeteli Ella hapı (ulipristal asetat) genellikle daha etkilidir veya bakır spiral önerilir. "

Zırt pırt kullanılmaz o . Prezervatif kullan

Bu gidişle hamile kalırsınız siz, bu sefer olmazsa diğer seferler olur gibi duruyor. Nasıl bir gevşeklik ki 2 ilişkide 3 kez içine boşalıyor? Zekasında problem var sanırım adamın. Sen de prezervatifsiz sevişme.

Back
X