1 haftadır rüyalarımdan kurtulamıyorum

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Geçen pazar tam 7 gün önce kayınvalidem benimle saçma sapan bir konuşma yaptı. Haftalık gitme seanslarımızın ne süresini, ne günlerini, misafirleri varken gitmememizi, benim neden tek başıma hiç gitmediğimi vs vs.. saçma sapan konular hakkında nasihat seansı verdi. Nasıl sinirlerim bozuldu o gün..
Kendi aileme vs anlatmadım çünkü gerek yok boş yere olan kinleri daha da artacak. Eşime anlattım sadece... O da elinden geldiğince destek oldu. Hiç değilse hak verdi.
Hafta içi abisi Türkiye'nin diğer ucundan sağlık sebebi ile geldi. Tabi gittik. Hiç bir şey yokmuş hiç o konuşma olmamış gibi davrandım. Sonra bize gelmek istediler buyrun dedik, zira defalarca çağırmış olmamıza rağmen o hafta 2. Kez geldiler.
Gayet iyi bir şekilde ağırladık, yemekler, çaylar vs...

Konu buraya kadar böyle.
Ancak o konuşmayı benimle yaptığından beri her gece kabus görüyorum kayınvalidem sayıyor sayıyor ben susuyorum. Ve o sinirle uyanıp kalıyorum. Eşinin harika uykusu çok ağır olduğu için ne sayıkladığımı ne de ağladığımı duyuyor. Ancak bu gece çok çok kötü idi. Ben de bir sürü laf söyledim kabusumda, yıllardır içinde biriktirdiğim ne var ise...
Ancak içimdeki korku şu. Bir kez daha birebir kalırsak ve böyle bir laf diyecek olursa içimdeki o öfkeyi patlatmaktam korkuyorum.
Çünkü 4 aydır evliyiz ama 3,5 sene de nişanlı kaldık. O süreçte de ne kadar zor zaman geçirsek de ben hep poker surat olmayı tercih ettim kayınvalidemlere karşı. Normalde yapabildiğim bir şey olmasa bile ömür boyu o öfke patlamalarımı hatırlamamak için "hı, hı" deyip geçiştirdiğim bir ilişki kurmuştum.
Ne yapacağım bilmiyorum bu kabuslarım geçmeyecek mi içimdeki o öfkeyi yanlış yerde çıkartmak istemiyorum bundan korkuyorum

Ancak o konuşmayı benimle yaptığından beri her gece kabus görüyorum kayınvalidem sayıyor sayıyor ben susuyorum
İnan susmazdım. Bir dahaki sefere böyle rahat konuşmasına müsade etme rüyalarından da kurtulursun. Bende önceden susardim ama 4 aylık evliyim beni de bezdirdiler susmuyorum arayıp sormuyorum. Artık sizli bizli konuşuyorum. Güleryüzumu hak etmiyorlar.

Söylemek istediklerin içinde kalınca böyle oluyor
Korkma patla içinden geçeni söyle yoksa kendi psikolojini bozarsın iyice

Patlarsam çok kötü olur işte. Bir daha yüzüne bakmak bile istemem çünkü yüzüne her şeyi saydığım birisine...
Ve ister istemez bir ömür beraberiz.

İnan susmazdım. Bir dahaki sefere böyle rahat konuşmasına müsade etme rüyalarından da kurtulursun. Bende önceden susardim ama 4 aylık evliyim beni de bezdirdiler susmuyorum arayıp sormuyorum. Artık sizli bizli konuşuyorum. Güleryüzumu hak etmiyorlar.

Ben de arayıp sormuyorum. Eşimle gidip eşimle geliyorum. Ama ortada bırakmak istiyorum. Ama gelen lafı duymamak gibi bir karakterim olsa idi.

Patlarsam çok kötü olur işte. Bir daha yüzüne bakmak bile istemem çünkü yüzüne her şeyi saydığım birisine...
Ve ister istemez bir ömür beraberiz.
O sizin yüzünüze nasıl bakabiliyor siz de onun üslubunda cevaplar verin o nasıl istediklerini sana nasihat verir gibi söyleyebiliyorsa siz de ona annenizle dertleşiyormuşcasina içinizden geçenleri söyleyin böyle susarak nereye kadar gidecek ki

O sizin yüzünüze nasıl bakabiliyor siz de onun üslubunda cevaplar verin o nasıl istediklerini sana nasihat verir gibi söyleyebiliyorsa siz de ona annenizle dertleşiyormuşcasina içinizden geçenleri söyleyin böyle susarak nereye kadar gidecek ki

Peki teşekkür ediyorum.
Hani o söyledi diye bir şey değiştirmek istemiyorum ve o şekilde de davranmayacağım.
Kendi ve kızının hayatından başka hiç kimsenin hayatına saygısı yok, bunu biliyorum.
Oğlunun işi var ise işinin var olduğunu dahi kabul etmez. Hep o yoğun hep o haklı hep o kırılıyor hep o kızıyor.
Beni zaten geçtim. Asla saygısı yok. Lafta sayıyor ama davranışları asla...

Allah rahmet eylesin benim babanemde anneme söylenirdi o da çok rüya gören biriydi. Dua edin naz Felak ayetel kürsi namaz kılın içiniz ferahlasın gece kalkın dualar edin birdaha iyi gelir 🙏
Eşinin annesi yüzleşsen ne olacak inan birşey değişmiyor.

Peki teşekkür ediyorum.
Hani o söyledi diye bir şey değiştirmek istemiyorum ve o şekilde de davranmayacağım.
Kendi ve kızının hayatından başka hiç kimsenin hayatına saygısı yok, bunu biliyorum.
Oğlunun işi var ise işinin var olduğunu dahi kabul etmez. Hep o yoğun hep o haklı hep o kırılıyor hep o kızıyor.
Beni zaten geçtim. Asla saygısı yok. Lafta sayıyor ama davranışları asla...
Ben sizi anlıyorum allah yardımcınız olsun ama cidden en basit arkadaşımız bile birşey söyleyip o an cevabını veremedigimizde bile içimize dert oluyor ki siz söylediğiniz gibi ömür boyu mecbursunuz eşinizin annesi sonuçta
O yüzden cevap vermeye yavaştan başlayın biriktirmeyin

Şu an okuduğum çok güzel bir kitap var, tavsiye ederim; tongue-fu, sözlü dövüş sanatı. Bu gibi durumlarda kaldığınızda kendinize ve ilişkilerinize zarar vermeden insanlara nasıl cevap verebileceğinizi öğretiyor.

Mesela kayınvalide bana bunları söylese, benim ona tek cevabım; "oğlunuzla evlendiğimde siz benim de annem oldunuz, ben öyle düşündüm, ama belli ki siz beni kızınız olarak görmüyorsunuz" olurdu. Bundan sonra bırak inkar etsin, o senin sözünün altında kalır.

Psikolojide buna gaslighting deniyor. Bir araştır istersen. Kaynana seansı kısmına bayıldım, bunu sadece sen yaşamıyorsun, bunu unutma, benimkide böyle seanslar verirdi psikolojik şiddet uygulardı, benim ailemde uzakta, sadece gördüğüm onlar var ve psikolojik şiddet uyguluyor, psikolojini bozuyor, benim ailem beni görünce bakışların değişmiş bile dedi, psikolojimi nasıl bozduğunu düşün.
Üzgünüm ama burada asıl suçlu olan kaynana değil, eşler. Seni koruyamıyor psikolojinin bozulmasına müsade ediyor, senin annen ona uygulasa sen ne yaparsın düşün, en azından anne ne saçmalıyorsun böyle devam etme eşimin psikolojisi hiç iyi değil dersin. Eşin annesine hiç böyle dedi mi? Seni korudu mu? Yoksa halının altına mı süpürdü, ona bişey demiyor nasılsa eşin bişey demiyor diye devam ediyor kaynanan.
Ben bana uyguladığı psikolojin şiddetin farkına vardım ilk önce, sende var.
Sonra buna izin vermedim, hala devam etseydi görüşmeyecektim kesinlikle.

Psikolojide buna gaslighting deniyor. Bir araştır istersen. Kaynana seansı kısmına bayıldım, bunu sadece sen yaşamıyorsun, bunu unutma, benimkide böyle seanslar verirdi psikolojik şiddet uygulardı, benim ailemde uzakta, sadece gördüğüm onlar var ve psikolojik şiddet uyguluyor, psikolojini bozuyor, benim ailem beni görünce bakışların değişmiş bile dedi, psikolojimi nasıl bozduğunu düşün.
Üzgünüm ama burada asıl suçlu olan kaynana değil, eşler. Seni koruyamıyor psikolojinin bozulmasına müsade ediyor, senin annen ona uygulasa sen ne yaparsın düşün, en azından anne ne saçmalıyorsun böyle devam etme eşimin psikolojisi hiç iyi değil dersin. Eşin annesine hiç böyle dedi mi? Seni korudu mu? Yoksa halının altına mı süpürdü, ona bişey demiyor nasılsa eşin bişey demiyor diye devam ediyor kaynanan.
Ben bana uyguladığı psikolojin şiddetin farkına vardım ilk önce, sende var.
Sonra buna izin vermedim, hala devam etseydi görüşmeyecektim kesinlikle.

Çok teşekkür ederim.
Halının altına süpürmedi aslında, kendisine yıllarca yaptığı için anlıyor. Bana dediği çalışıp kazanalım başka şehre gidelim, yoksa bitmez bu dert.

Çok teşekkür ederim.
Halının altına süpürmedi aslında, kendisine yıllarca yaptığı için anlıyor. Bana dediği çalışıp kazanalım başka şehre gidelim, yoksa bitmez bu dert.
Rica ederim canım, eşin yıllarca annesinin psikolojik şiddetine maruz kalmış, benimkide böyleydi, ruhunu ezmişti eşimin, ben onu topladım biraz, kendi kararını bile veremez haldeydi, bana sorardı şunu mu yapsam şunu mu alsam sence me yapayım, hep annesi ona kendi isteğini yaptırdığı için, ben çok rahat özgüvenli bir ailede büyüdüm, kimse bana baskı psikolojik şiddet uygulamazdı, 30 yaşında bir erkeğin böyle olması beni çok üzüyordu, eşin farkında ama bişey yapamıyor mu? Genel anlamda nasıldır eşin

Rica ederim canım, eşin yıllarca annesinin psikolojik şiddetine maruz kalmış, benimkide böyleydi, ruhunu ezmişti eşimin, ben onu topladım biraz, kendi kararını bile veremez haldeydi, bana sorardı şunu mu yapsam şunu mu alsam sence me yapayım, hep annesi ona kendi isteğini yaptırdığı için, ben çok rahat özgüvenli bir ailede büyüdüm, kimse bana baskı psikolojik şiddet uygulamazdı, 30 yaşında bir erkeğin böyle olması beni çok üzüyordu, eşin farkında ama bişey yapamıyor mu? Genel anlamda nasıldır eşin

Eşimle 11 yıldır beraberiz. Liseden beri, arkadaşlığımız süresince de sevgililiğimiz süresince de anlatırdı annesi ile ilgili durumları. Her ne kadar 3,5 yıl nişanlı kalsak bile kayınvalidem ile kayınbabamın bazı tavırlarını düğünden sonra gördüm. Eşimin bazı yakarışlarını çok daha iyi anlıyorum. Kendini kurtarmak istiyor ama diğer iki abisinden çok daha merhametli maalesef... O yüzden kendi hayatını kurarken silkip atamadığı çok şey oldu. Mesela istediği işi bile yapmıyor şu an, benimle teşvikimle birlikte 2. üniversiteye kaydolduk ikimiz de istediğimiz işi yapmak için...

Eşimle 11 yıldır beraberiz. Liseden beri, arkadaşlığımız süresince de sevgililiğimiz süresince de anlatırdı annesi ile ilgili durumları. Her ne kadar 3,5 yıl nişanlı kalsak bile kayınvalidem ile kayınbabamın bazı tavırlarını düğünden sonra gördüm. Eşimin bazı yakarışlarını çok daha iyi anlıyorum. Kendini kurtarmak istiyor ama diğer iki abisinden çok daha merhametli maalesef... O yüzden kendi hayatını kurarken silkip atamadığı çok şey oldu. Mesela istediği işi bile yapmıyor şu an, benimle teşvikimle birlikte 2. üniversiteye kaydolduk ikimiz de istediğimiz işi yapmak için...
Anlıyorum canım, halbuki sizi rahat bıraksa, seve seve gidersiniz, size psikolojik şiddet uygulamasa, bigün benim kv son yaptığı bu başladı ikimizi çekip psikolojik şiddet uygulamaya, neden aramıyorsunuz neden gelmiyorsunuz seni de silerim diye deli gibi bağırıyor oğluna, oğlu konuşunca bizimde evimiz var işimiz var yorgun oluyorum dedi, benim derdim seninle değil o kızla diyor benim için, bende ona şöyle dedim; senin derdin benimle farkındayım ama benim seninle bir derdim yok, acaba kendine bir iş bir hobi mi edinsen böylelikle beni düşünmezsin, bu davranışlarına ben üzülmem beni üzemezsin ama oğlun üzülüyor dedim, sen oğlunu düşün dedim. O gün bugündür bidahada çekmedi bizi, kafamda kurdum durdum, birdaha gene çekip köşeye psikolojik şiddet uygularsa şöyle diyecektim tamam ben çok kötüyüm hayatında gördüğün en kötü insan benim lütfen benim gibi pislik bir insanı hayatından çıkar ve kurtul. Çıkıp gidecektim evinden. Bidahada yüzümü göremezdi, bidaha psikolojik şiddet uygulamadığı için kaldı böyle bu cümleleride kurmadım.
Kimsenin sizin ruhunuzu ezmeye hakkı yok, annen seni başkasından psikolojik şiddet gör diye doğurmadı

Kendine değer vermek zorundasın, her zaman fedakarlığı sen yapamazsın, başkasının isteklerine göre hayatını düzenleyemezsin, nasıl onlar birşeyi isteyip yaptırıyor size, sende kendi isteklerini yapmak zorundasın, ruhunu öldürme, gerekirse benim gibi açıkça konuş

Daha yeni evlisiniz hiç birşeye susmayın ki şimdiden anlasın kayınvalide ve sizin içinizde kalmış o gun cevap verememişsiniz o yuzden sürekli rüyanızda görüyorsunuz. Bir daha sizi tek yakalarda konuşmaya başlarsa hemen ses kaydı yapın sonra kayınvalıdeye dınletın birdah bana yaklaşırsan bunu bütün ailenin ortasında açarım de.

Bence patlama anına gelmeden icinizdekileri sakinlikle anlatın karış tarafa. Öfke halindeyken haklıyken haksız duruma düşürüp kendinizi esinizin desteğini kaybedelirsiniz. Kimse annesine bağıran bir eşe hoşgörülü olmak zorunda değil.

Beyin bizzat yapmakla ,yazmak ya da hayal etmek arasındaki farkı çoğu kez anlayamaz.Bana kalırsa büyük öfke patlamasını yaşar ve yaşatırsanız pişman olacaksınız gibi.Zaten ipleri daha da koparmaktan başka bir işe yaramıyor.Bunun yerine elinize kalemi kağıdı alıp içinizden ne geçiyorsa hiç bir şekilde sansürlemeden yazabilirsiniz.Rüyalarınız bu anlamda bastırdığınız konularda rahatlama sağlamaya,bunları bilince çıkarmaya çalışıyor.Ya da hayalen kayınvalidenizi karşınıza oturtup söylemek istediğiniz her şeyi söyleyebilirsiniz.Kendinizi nasıl anlatmak rahatlatacaksa sizi.İçinizdeki o kendini ifade etmek isteyen tarafınız belki hemen,belki bir kaç denemeden sonra rahatlayacaktır.

Ama burada asıl sıkıntı yıllarca "poker surat" takındım demeniz.Bunun yerine kendinizi,duygularınızı daha sağlıklı bir biçimde karşı tarafa iletip sınırlarınızın korunmasını sağlamaya çalışabilirsiniz.

Back
X