1 senelik ilişkimi bitirsem mi

seymadegli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
248
Puanlar
123
1 senedir beraberiz. Sürekli evlilik düşündüğünü söylüyor. Ailesinin hepsiyle tanıştım. Ciddi ilişkiydi yani. Ama karakterlerimiz çok zıt ben çok duygusalım o çok rahat biri. Aslında ilişkinin başında böyle değildi ilgisi gayet yerindeydi. Son zamanlarda galiba benden dolayı daha geriye çekildi. Aynı iş yerinde tanıştık çalıştık o yüzden her gün birlikteydik. 3 ay oldu ben ordan ayrılalı bu çalıştığım yerde de benim iznim haftaiçi onun da pazar günü. Ben izin günlerimde yanına gidiyorum ama o 2-3 haftadır bir geliyo yanıma. Hatta dün patronum bile dedi niye hiç seni görmeye gelmiyo artık insanların bile dikkatini çekmiş. En son doğum günüydü 2 gün önce. Mekan ayarlamıştım ofisine gittim surat astı orası uzak yorgunum boşver yakınlarda oturalım vs. Sonra hediye saat almıştım saati verdim. Kaça aldın dedi sonra vay enayi dedi güldü. Ama bundan sonra da özür diledi 1 senelik sevgilime şakada mı yapamayacağım dedi. Dün de iş yerine gelmesini bekledim. Sabah abisiyle kahvaltıya gidip sonra eve geçmiş ben artık patladım aradım. Bana şunu söyledi” arabam yok nasıl gelicem ayrıca param da yok dedi. Ben de ara verelim tarzında cümle kullandım telefonu kapattı mesaj attı ara vermek gibi düşüncen varsa direkt ayrıl benden yazdı. Ondan sonra yazdığım hiç bir mesaja da cevap vermedi. Çok seviyorum onu o kadar yaşanmışlık var bi daha başkasıyla bu kadar şeyi yaşayamam diye düşünüyorum ama 1 sene olmuş ciddi adım da atmıyor hani insan söz nişan yapar eder. Maddi olarak hep param yok diyor. Zaten çalıştığı yer eniştesinin yanı belli iş yapmıyor. Eniştesi de parayı aylık vermiyor canı ne zaman isterse parça parça veriyor bununda sesi çıkmıyor araba da şirket arabası onu kullanıyor ama 2 haftadır başkasına verdiler araba yok diye buluşmuyor da. Çok seviyorum bugün işe bile gitmedim onsuz içimden hiç bir şey yapmak gelmiyo

1 senedir beraberiz. Sürekli evlilik düşündüğünü söylüyor. Ailesinin hepsiyle tanıştım. Ciddi ilişkiydi yani. Ama karakterlerimiz çok zıt ben çok duygusalım o çok rahat biri. Aslında ilişkinin başında böyle değildi ilgisi gayet yerindeydi. Son zamanlarda galiba benden dolayı daha geriye çekildi. Aynı iş yerinde tanıştık çalıştık o yüzden her gün birlikteydik. 3 ay oldu ben ordan ayrılalı bu çalıştığım yerde de benim iznim haftaiçi onun da pazar günü. Ben izin günlerimde yanına gidiyorum ama o 2-3 haftadır bir geliyo yanıma. Hatta dün patronum bile dedi niye hiç seni görmeye gelmiyo artık insanların bile dikkatini çekmiş. En son doğum günüydü 2 gün önce. Mekan ayarlamıştım ofisine gittim surat astı orası uzak yorgunum boşver yakınlarda oturalım vs. Sonra hediye saat almıştım saati verdim. Kaça aldın dedi sonra vay enayi dedi güldü. Ama bundan sonra da özür diledi 1 senelik sevgilime şakada mı yapamayacağım dedi. Dün de iş yerine gelmesini bekledim. Sabah abisiyle kahvaltıya gidip sonra eve geçmiş ben artık patladım aradım. Bana şunu söyledi” arabam yok nasıl gelicem ayrıca param da yok dedi. Ben de ara verelim tarzında cümle kullandım telefonu kapattı mesaj attı ara vermek gibi düşüncen varsa direkt ayrıl benden yazdı. Ondan sonra yazdığım hiç bir mesaja da cevap vermedi. Çok seviyorum onu o kadar yaşanmışlık var bi daha başkasıyla bu kadar şeyi yaşayamam diye düşünüyorum ama 1 sene olmuş ciddi adım da atmıyor hani insan söz nişan yapar eder. Maddi olarak hep param yok diyor. Zaten çalıştığı yer eniştesinin yanı belli iş yapmıyor. Eniştesi de parayı aylık vermiyor canı ne zaman isterse parça parça veriyor bununda sesi çıkmıyor araba da şirket arabası onu kullanıyor ama 2 haftadır başkasına verdiler araba yok diye buluşmuyor da. Çok seviyorum bugün işe bile gitmedim onsuz içimden hiç bir şey yapmak gelmiyo
Parası yok ki ne sözü, ne nişanı? Hayal âleminde mi yaşıyorsunuz.? isteğin evlilikse daha çok beklersin.ben bu tarz insanların hayat boyu adam gibi bir işi olacağına inanmıyorum.ama ben böyle de yaparım aynen devam edebilirim diyorsan ayrılma.ama bu adamdan da maddiyat bekleme.arada çıkıp 2 kahve içersiniz işte.bir sen bir o öder.bu arada senin paran onu rahatsız ediyor, kendini yanında ezik hissediyor.uzaklaşma nedeni bu.bizim ülkede tutunmak hiç kolay değil ama bazılarının böyle psijolojisi de dayanmıyor.ne diyeyim geri kalmış ülkelerin hayatını çaldığı milyonlarca kişiden bir tanesi.bir de evlilik başarı değil derler.hem sevdiğin, anlaştığın, uyumlu birini bulacaksin hem de maddiyatı denkleştirebileceksin.bu dönemin en zor şeyi valla.

Son düzenleme:
Bu adam seni ilişkinin başından beri umursamıyor ki. Başlarda da aynı yerde çalışıyoruz nasıl olsa birbirimizi görüyoruz deyip hiç plan yapmıyordu sizinle. Yani öyle başta ilgili falan değildi, kendinizi kandırmayın.

Adam bu, böyle kabul ediyorsanız devam edersiniz yok kabul etmiyorsanız ayrılırsınız.

Parası yok ki ne sözü, ne nişanı? Hayal âleminde mi yaşıyorsunuz.? isteğin evlilikse daha çok beklersin.ben bu tarz insanların hayat boyu adam gibi bir işi olacağına inanmıyorum.ama ben böyle de yaparım aynen devam edebilirim diyorsan ayrılma.ama bu adamdan da maddiyat bekleme.arada çıkıp 2 kahve içersiniz işte.bir sen bir o öder.bu arada senin paran onu rahatsız ediyor, kendini yanında ezik hissediyor.uzaklaşma nedeni bu.bizim ülkede tutunmak hiç kolay değil ama bazılarının böyle psijolojisi de dayanmıyor.ne diyeyim geri kalmış ülkelerin hayatını çaldığı milyonlarca kişiden bir tanesi.bir de evlilik başarı değil derler.hem sevdiğin, anlaştığın, uyumlu birini bulacaksin hem de maddiyatı denkleştirebileceksin.bu dönemin en zor şeyi valla.
İstese işinde yükselir bunu yapmıyor ve ordan ayrılırsa bi gün ne işi yapacak orası da meçhul maddi olarak beni düşündürüyor fazlasıyla

Bu adam seni ilişkinin başından beri umursamıyor ki. Başlarda da aynı yerde çalışıyoruz nasıl olsa birbirimizi görüyoruz deyip hiç plan yapmıyordu sizinle. Yani öyle başta ilgili falan değildi, kendinizi kandırmayın.

Adam bu, böyle kabul ediyorsanız devam edersiniz yok kabul etmiyorsanız ayrılırsınız.
Ortada verilmiş emek geçen zaman var. Şunu da düşünüyorum ayrıldık tamamen diyelim bundan sonra hayatıma girecek insanın ondan daha kötü olmayacağı ne malum

Ortada verilmiş emek geçen zaman var. Şunu da düşünüyorum ayrıldık tamamen diyelim bundan sonra hayatıma girecek insanın ondan daha kötü olmayacağı ne malum
Daha iyisini elde edecek kapasiten yoksa, kendini böyle sana değer vermeyen adamlara layık görüyorsan sen de haklısın. Daha kötüsüyle karşılaşman olası.

Emek ve zaman kısmına bir minik kahkaha attım.

Yav bunun nesi iyi? Hediye alıyorsunuz “vay enayi” diyor böyle şaka mı olur. Yarın öbür gün evlenseniz en ufak şeyde de paranın lafını yapıp daha sert kelimeler kullanır.
Dünyada erkek bitmedi muhakkak bundan iyisi vardır.

İstese işinde yükselir bunu yapmıyor ve ordan ayrılırsa bi gün ne işi yapacak orası da meçhul maddi olarak beni düşündürüyor fazlasıyla
Nasıl işinde yükselecek ? İş yapmıyorlar sanırım dediniz, eniştesi istediği zaman veriyor para, bir maaş sistemi yok ,bu iş yerinde nasıl yükselecek?

Ayrıl diye zorluyo işte konuyu da oraya getirmiş.
Ayrıca ne emeği ya sanki sırtında taş taşıdın , 20 sene 4 çocuğunla kaldın. Kendine layık gördüğün muameleye bak

Konu sen ve ilişkilerin olunca okumaya bile gerek duymadım. Neden biliyor musun? Onlarca tavsiye alıp uygulamayan birisin. Ben de boşuna okuma gereği duymadım.

Yav bunun nesi iyi? Hediye alıyorsunuz “vay enayi” diyor böyle şaka mı olur. Yarın öbür gün evlenseniz en ufak şeyde de paranın lafını yapıp daha sert kelimeler kullanır.
Dünyada erkek bitmedi muhakkak bundan iyisi vardır.
Vardır zaten ama benim artık hevesim kalmadı birine zaman ver güven sev sonu hep kötü bitsin o yüzden yoruldum açıkçası

Eniştenin yanında çalışıp maaşını bile alamamak nedir? 15 yaşında değil ki tuttuğunu koparması lazım, hayatını bir düzene oturtmak, evlenip yuva kurmak için biraz atılgan olması lazım. Siz nasıl önce aynı iş yerinde çalışıp sonra başka bir iş bulup ayrıldıysanız, o da maaş bile alamadığı yerden aynı şekilde ayrılabilir, başka bir alternatif bakabilir. Eniştesini karşısına alıp iş tanımını ve şartları iyileştirmek için çabalayabilir. Ya sizi sizin onu sevdiğiniz gibi sevmiyor ya da adım atamadığı için hayat enerjisi çekilmiş. Ben olsam karşıma alıp açık açık problemlerini, planlarını, evlilik düşüncesini her şeyi tek tek sorarım. Adam akıllı yanıt vermiyorsa, böyle dümdüz yaşayıp gidecekse o zaman ayrılırım.

Nasıl işinde yükselecek ? İş yapmıyorlar sanırım dediniz, eniştesi istediği zaman veriyor para, bir maaş sistemi yok ,bu iş yerinde nasıl yükselecek?
Risk alıp kendi işini kurabilir farklı şeyler yapabilir abisinin yanında çalışabilir ama sanırım rahatı seviyor çünkü burda arabası altında istediği zaman gelip gidiyo söylenen yok

Eniştenin yanında çalışıp maaşını bile alamamak nedir? 15 yaşında değil ki tuttuğunu koparması lazım, hayatını bir düzene oturtmak, evlenip yuva kurmak için biraz atılgan olması lazım. Siz nasıl önce aynı iş yerinde çalışıp sonra başka bir iş bulup ayrıldıysanız, o da maaş bile alamadığı yerden aynı şekilde ayrılabilir, başka bir alternatif bakabilir. Ya sizi sizin onu sevdiğiniz gibi sevmiyor ya da adım atamadığı için hayat enerjisi çekilmiş. Ben olsam karşıma alıp açık açık problemlerini, planlarını, evlilik düşüncesini her şeyi tek tek sorarım. Adam akıllı yanıt vermiyorsa, böyle dümdüz yaşayıp gidecekse o zaman ayrılırım.
Sordum kaç kez. En son evlilik konusunda halledicem yüzük vs kafamda var bi şeyler ama önce abimin düğünün aradan çıkması lazım diyor

Bir ilişki ya iyidir ya kötü.az iyi ya da orta iyi diye bir şey olamaz.sevmek mesela.birini normal seviyorum diye birşey olmaz.ya seviyorsundur ya sevmiyorsundur.daha kötüsü diye birşey de yok yani.kötü kötüdür.mesela türkiye.son maçta 3 gol attılar elemeyelim demediler.yeterli gelmedi.

1 sene çok uzun bir süre değil niye abarttin o kadar?

Benim burada gördüğüm en büyük sorun işini, maaşını düzene oturtmaması. Böyle bir sisteme okey demesi. Yarın bir gün evlenince kira fatura ödense sizden isteyecek demektir bu. Bu adam için hem maddi hem manevi sorumluluk yüklenmeye hazır mısınız?

İkincisi de hem iş yerinde hem de ilişkide rahatına bu kadar düşkün olması. Seda ablamın uyuyan adamdan nefret söylemine katılıyorum. Bu benim zihnimde direkt red flag 🚩 Evlenmeden önce eşimle aynı şehirde çok uzak yerlerde yaşıyorduk. Ona rağmen bazen aracı başkasına vermiş olsa da toplu taşımayla iki saatlik yol tepip ne zaman istersem çıkıp geliyordu. O benim tarafıma 100 kere geldiyse ben onun tarafına 5 kere falan gitmişimdir. İlişkide böyle şeyler için çabalayan erkek olmalı. Kadın zaten evlenince çocuktur, ev işidir bir şekilde saçını süpürge ediyor. Bari böyle şeyleri erkekler düşünsün.

Back
X