• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 1. Seviye varikosel ?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

superisi1986

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
39
7
38
38
Merhaba arkadaslar yaklasik 1.5 senedir cocuk istiyoruz ama olmuyor. Esimin kontrolleri sonucunda 1.seviye varikosel oldugunu ogrendik. Doktor sperm testi istedi. Ilk test biraz dusuk cikmisti. Bikac ay sonra 2. Test i istedi. Busefer digerinden iyi cikdi. Doktor test sonucun iyi biseyin yok demiş. Benimde kontrol olmami istemiş. Ben sadece hormon testi yaptim birde altdan bi cihazla bilgisayar ekranindan kontrol yapildi ama ne oldugunu soramadim heycandan. Esim bir arkasi araciligi ile doktora derdimizi danismis. Doktor belkide halen sorun eşim de olabilcegini söylemiş. Benden rahim filmi istediler ben erken oldugunu dusunuyorum . Rahim filminden once yapilmasi gereken baska birsey yokmudur. Cunku doktor fazla ilgilenmeden direk rahim filmi cekdir dedi. Pazartesi baska bi hastaneye gidicem. Yumurtluyomuyum yada baska bi sorun varmidir die hangi kontrolleri yaptirayim yani doktordan rica etmemi onerirsiniz.
Esimin 2.test sonucu bu. Esim ameliyat olmam gerekirse olayim diyor. Ama doktoru 1.seviye varikoseli dikkate almiyoruz ameliyatlik durum yok demis.
Telden yaziyorum resim net gorunuyormu bilmiyorum.yorum yazarsaniz sevinirim

Eklentiler

• test....webp
    test....webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 1.253
Merhaba arkadaslar yaklasik 1.5 senedir cocuk istiyoruz ama olmuyor. Esimin kontrolleri sonucunda 1.seviye varikosel oldugunu ogrendik. Doktor sperm testi istedi. Ilk test biraz dusuk cikmisti. Bikac ay sonra 2. Test i istedi. Busefer digerinden iyi cikdi. Doktor test sonucun iyi biseyin yok demiş. Benimde kontrol olmami istemiş. Ben sadece hormon testi yaptim birde altdan bi cihazla bilgisayar ekranindan kontrol yapildi ama ne oldugunu soramadim heycandan. Esim bir arkasi araciligi ile doktora derdimizi danismis. Doktor belkide halen sorun eşim de olabilcegini söylemiş. Benden rahim filmi istediler ben erken oldugunu dusunuyorum . Rahim filminden once yapilmasi gereken baska birsey yokmudur. Cunku doktor fazla ilgilenmeden direk rahim filmi cekdir dedi. Pazartesi baska bi hastaneye gidicem. Yumurtluyomuyum yada baska bi sorun varmidir die hangi kontrolleri yaptirayim yani doktordan rica etmemi onerirsiniz.
Esimin 2.test sonucu bu. Esim ameliyat olmam gerekirse olayim diyor. Ama doktoru 1.seviye varikoseli dikkate almiyoruz ameliyatlik durum yok demis.
Telden yaziyorum resim net gorunuyormu bilmiyorum.yorum yazarsaniz sevinirim
Öncelikle reglinin 3, günü ultrason muayenesi folikül sayımı ve ölçümü yaptır.
Hormon testi TSH FSH LH PROLAKTİN DHEAS E2 21 gün PROGESTERON baktır.
Regli bitiminden sonra genital kültür ve smear yaptır.
En son yapacağın hsg yani rahim filmi çektirmek.
1. derece varikosel sperm sayısını morfolojiyi hızı yani sperm sonuçlarını etkilemiyorsa ağrı da yoksa ameliyat önerilmiyor.

Teşekkürler bilgi için.
cnm aynı şeyleri bizede söylediler ameliyattan 3 ay 20 gün sonra hamile kaldım....gittiğiniz doktorun kısırlık üzerine çalıştığını dikkate almalısın çünkü bazı ürologlar kısırlığın derecesinin farkında değiller sana gittiğimiz 3 ayrı ürologun teşhisleri ve önerilerini yazayım: birinci doktor bişey yok zamana bırak birde vitamin kullan dedi ikincisi yine birşey yok sigarayı bırak dedi bu değerler ameliyatlık değil dedi...üçüncüsü ise yüzde 5 şansın var baba olabilmek için dedi en son gittiğimiz bir üroloji tıp merkeziydi nejat bey sağolsun o bize her ayrıntıyı anlattı ultrason ve elle muayenede 1. seviye varikosel tespit etti ve ameliyat olmalısın ama olmasanda olur yanlız değerler gitgide düşünce biz gerek duyuyoruz dedi...şu an bebeğim 5 aylık MAŞALLAH kuzuma İNŞALLAH sizde doğru karar verip yola koyulursunuz....

cnm aynı şeyleri bizede söylediler ameliyattan 3 ay 20 gün sonra hamile kaldım....gittiğiniz doktorun kısırlık üzerine çalıştığını dikkate almalısın çünkü bazı ürologlar kısırlığın derecesinin farkında değiller sana gittiğimiz 3 ayrı ürologun teşhisleri ve önerilerini yazayım: birinci doktor bişey yok zamana bırak birde vitamin kullan dedi ikincisi yine birşey yok sigarayı bırak dedi bu değerler ameliyatlık değil dedi...üçüncüsü ise yüzde 5 şansın var baba olabilmek için dedi en son gittiğimiz bir üroloji tıp merkeziydi nejat bey sağolsun o bize her ayrıntıyı anlattı ultrason ve elle muayenede 1. seviye varikosel tespit etti ve ameliyat olmalısın ama olmasanda olur yanlız değerler gitgide düşünce biz gerek duyuyoruz dedi...şu an bebeğim 5 aylık MAŞALLAH kuzuma İNŞALLAH sizde doğru karar verip yola koyulursunuz....
Bizim test ilki biraz dusuk 2. Degerler iyi dedi resim paylasmistim sence degerler iyimi. 3. Sperm testinimi yaptirsa acaba ona gore hareket ederiz. Bende hormon testi haricinde bisey yaptirmadim. Sorunu bilsek ona gore hareket etsek. Bilgiler icin tsk. Ederim. Gittiginiz doktor nerdeydi ve ameliyati omu yapti acaba. Birde ameliyatdan nekadar sonra hamile kaldin.

sana rahim filmi şart cnm en azından tüplerin açıkmı bakılmalı ....eşinde bence tekrar test yaptırsın ama diğer testle arası 2,5 ay olmalı ....başta tek yumurtalığım olduğu için hep ben tedavi gördüm ve herşeyi yaptık olmayınca eşime yöneldik ve çok şükür sonuç aldık istanbuldayız ürorad tıp merkezi prof ali nejat eğilmeze gittik ama ameliyat medipolde oldu çünkü eşim tıp merkezinin donanımını pek beğenmemişti ameliyattan 3 ,5 ay sonra hamile kaldım....bu arada eşinin değerleri bizimkine oranla daha yüksek tabi ...eşimin en son sayı 25 milyona morf %1 e ve il. har. te %20 ye düşmüştü tabi bu düşüş 1 sene de görüldü ara ara testler yapılmıştı...

Bence bir infertilite merkezine gitmeniz gerekiyor. Çünkü bazen normal ürologlar yada kadın doğumcular sorunun özüne inemiyor.
Bu arada koyduğun resimdeki test iyi olan sonucun fotosu değil mi?
Diğeri nasıldı? Birde varikosel varsa her zaman aynı kalitede ve sayıda sperm çıkışı olmuyor. Bir de yıkama sonrası testi öneririm, Gerçek sonucu ancak yıkama sonrası yapılan testte görürsünüz.
Birde rahim filminden önce ikinizde hormon testlerini yaptırmalısınız. Ve sen özellikle reglinin ikinci yada üçüncü günü yumurta rezervin için kontrole gitmelisin.
Bu arada varikosel kolay bir operasyon, korkulacak bir durum yok. Bende ameliyattan 4 ay sonra hamile kaldım.

Bence bir infertilite merkezine gitmeniz gerekiyor. Çünkü bazen normal ürologlar yada kadın doğumcular sorunun özüne inemiyor.
Bu arada koyduğun resimdeki test iyi olan sonucun fotosu değil mi?
Diğeri nasıldı? Birde varikosel varsa her zaman aynı kalitede ve sayıda sperm çıkışı olmuyor. Bir de yıkama sonrası testi öneririm, Gerçek sonucu ancak yıkama sonrası yapılan testte görürsünüz.
Birde rahim filminden önce ikinizde hormon testlerini yaptırmalısınız. Ve sen özellikle reglinin ikinci yada üçüncü günü yumurta rezervin için kontrole gitmelisin.
Bu arada varikosel kolay bir operasyon, korkulacak bir durum yok. Bende ameliyattan 4 ay sonra hamile kaldım.
Evet doktorun iyi dedigi sonuc bu.
Yikama sonrasi testi nedir sperm testiyle alakalimi.
Ben suan zeynep kamil hasranesine muaneye gidiyorum ama adetim bitti yumurtlama gunlerindeyim sanirim. Acaba ne kontrolu yaparlar.
Esim 1 seviye varikosel agrisi felan yok ama doktor gerek yok dedi ameliyata .bende bisey cikmazsa ozele gidicek ameliyat derseler olurum diyor. Yardimlariniz icin tesekkurler.
Ilk testi koydum telefondan yazdigimdan net gozukuyormu bilmiyorum yakinlastirip bakarmisiniz.

Eklentiler

• GvO3Wy.webp
    GvO3Wy.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 359
Son düzenleme:
Evet doktorun iyi dedigi sonuc bu.
Yikama sonrasi testi nedir sperm testiyle alakalimi.
Ben suan zeynep kamil hasranesine muaneye gidiyorum ama adetim bitti yumurtlama gunlerindeyim sanirim. Acaba ne kontrolu yaparlar.
Esim 1 seviye varikosel agrisi felan yok ama doktor gerek yok dedi ameliyata .bende bisey cikmazsa ozele gidicek ameliyat derseler olurum diyor. Yardimlariniz icin tesekkurler.
Ilk testi koydum telefondan yazdigimdan net gozukuyormu bilmiyorum yakinlastirip bakarmisiniz.
yıkama sonrası evet sperm testi. Bu aşılama öncesi sperm yıkama işlemi ile aynı işlem. Ancak o zaman gerçek sayı, hareket ve morfoloji sonuçları çıkıyor.
Yumurtlama gününde, ancak yumurtanın büyüyüp büyümediğine bakarlar, belki zamanıysa (22.gün yapılıyor) progestoron seviyene bakarlar.
Benim eşiminde ağrısı falan yoktu fakat ilk testimiz 8 milyondu ve morfoloji %1 di. İki tarafta da varikosel vardı üstelik.
diyet, spor, azıcık gıda takviyeleri ve operasyondan sonra düzeldi. En son morf %5 ti.

Başka bildiğiniz bir şey varsa demişsin. Özellikle söylüyorum, eşinin testlerinden önce, smeer testi yaptır, İdrar yolları enfeksiyonun var mı diye TİT yaptır. Vajinit vs için gözle muayne de ol. Progestoron ve AMH baktırırken, doktorundan mutlaka troid teslerini(Anti TPO, T1,T3,T4) yazmasını istemelisin.
Enfeksiyon ve troid hormonları bozuklukları tutunmamanın temel sebebi.
Eşinde sende spor yapın. Yapamıyorsanız en az 1 saat tempolu yürüyüş yapın. Üreme üzerindeki pozitif etkisi artık kanıtlanmış durumda. Ben farkında bile değildim. 1,5 aylık hamileyken hala bisiklet tepesinde acaba haftaya şehir turu için nereye gitsek diye plan yapıyordum. Eşim ameliyattan 3 ay sonra binmeye başladı. Ki erkekler için önermiyorlar ama bizim uroloğumuz asla sporu ertelemeyin sadece doğru boyda sele alın yeter demişti. Açık söyleyim, sporla yaşamımız değişti. :)
Yakınında hamam varsa temizliğine eminsen, reglinden sonra hamama gitmek de faydalı.

Aklında olsun eşin 2 ay içinde antibiyotik kullandıysa test sonucunu dikkate alma. Antibiyotikler spermleri öldürür, ciddi bir enfeksiyon sorunu yaşamıyorsanız ota moka antibiyotik kullanmayın.
Mümkün olduğunca organik beslenin, paket gıdalardan, işlenmiş et ürünlerinden, hazır nuget, köfte vs sakının. Mümkünse eve sokmayın!
Kırmızı eti haftada birden fazla tüketmeyin.
Beyaz un, beyaz pirinç gibi kimyasal işlemden geçmiş bakliyattan uzak durun.
Hergün havuçlu yeşil salata yiyin. Yeşil mercimek ve nohutu ve bulabiliyorsan organik sarımsak koyabildiğin herşeyin içine koyun, bol bol tüketin.
Maydanozdaki c vitamini miktarı portakalın üç katı, kahvaltıda bol bol.
Haftada 3 gün balık tüketin, yiyemiyorsanız soğuk sıkım dip balığı yağı alın.
Organik kavrulmamış fındık ve badem bulabiliyorsanız ara öğünlerde birer avuç.
Kırmızı elmada demir, deniz börülcesinde hem çinko hem demir var.
Yoğurt katkısızsa suyunu bol tüketin, en iyi b12 kaynağı.
Kızartma hiçbir şey yemeyin. Sabahları 1 tane haşlanmış yumurta yiyin. Zeytin yağı ve katkısız tereyağı hariç yağ tüketmeyin.
Kola vs gibi şekerli gazlı içecekleri hayatınızdan tamamen çıkarın. Şahsen ben gebe kalmadan 5 ay öncesinde şekeri ve rafine tuzu hayatımdan tamamen çıkarmıştım. Sadece çay kahve değil, tüm tatlılardan bahsediyorum. Geçen yaz dondurma yemedim desem yeridir. Folik asit ve D vitamini kullanmayı ihmal etme. Ben hamile kalana kadar ^^dekavit^^ve ayda bir yarım d vit ampul kullanmıştım. Suya karıştır diyorlar(halt yiyen eczacılar ve doktorlar) sakın yapma d vitamini yağda eriyen vitamin tipindedir. suya karıştırırsan bardağın etrafına yapışır. Ben bir parça ekmeğin üstüne damlatmıştım.
Eşim başlarda, proxeed, megamen, çinko, c b12, D vit kullandı. daha sonrasında, Yaşamımızda yanlışlık olduğunu farkedip, proxeed ve megameni kesti ve diyete başladı. Bir de ekstra afrika hibiskusu içti. O da şansımıza o dönem afrikadaydı, herbirinin 3 er beşer veledinin olduğunu görünce, yerel halka siz bir şey içiyor musunuz, sürekli içtiğiniz bir şey var mı diye soruyor. Anlatıyorlar burada çocuğu olmayana hibiskus verirler diye bahsedince, benim eşim stoklayıp getirdi, içti. Sonradan öğrendik ki çok iyi bir anti oksidanmış,
Diyeceğim o ki bir dolu gıda takviyesi verecekler tabi ki yararları var, ama önce kendi yaşam şeklimizi, gıda alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Çünkü bu tip takviyeler bozulmuş gıda alışkanlıklarına karşı olan ilaçlar. Özellikle dışarıdan alınan antioksidanlar...
Son olarak sorunun ne olduğunu bilmeden yok soğan kürü, yok incir kürü vs yapma! Bir tarafı düzeltir diye diğer yerleri bozarsın. Soğanı da kuru inciri vs de hobi olarak ye ;)
Sakın stres yapmayın. Biz gereksiz stres yüzünden, 10 ay kolumuzu kıpırdatamamıştık. Dahası o gereksiz gerginlik yaşamımızı öyle etkilemişti ki abuk sabuk tartışır olmuştuk evliliğimizi etkilemeye başlamıştı. Hatta burada konumda var :). Zaten ne olduysa ondan sonra oldu ve yaşamımızı değiştirme kararı aldık. İyi ki de yapmışız.
Düşün aşılama randevumu beklerken hamile olduğumu öğrendim :) Rab bim isteyen herkese versin :)
Şuan aklıma gelen bunlar. Umarım işinize yarar

Canım benim esimde de birinci derece varikosel var buradaki üroloji doktorları sperm sonucu normal dedi ama ali Nejat eğilmeze sonuç e-mail attığımızda hareket ve şekil problemi var ameliyat olan lazım diye cevap vermiş. Bu ürorrad üroloji ve radyoloji merkezi nasıl bir yer para kazanmak için normal sonuca kötü derler mı ?
Anladığım kadarıyla özel hastane ücretleri falan nasıl varikosel ameliyatında ?
Birde benim aklıma gelmeyen bildiklerini varsa Ali Nejat eğilmez ya da hastane hakkında bilgi verir mısın?

Canım benim esimde de birinci derece varikosel var buradaki üroloji doktorları sperm sonucu normal dedi ama ali Nejat eğilmeze sonuç e-mail attığımızda hareket ve şekil problemi var ameliyat olan lazım diye cevap vermiş. Bu ürorrad üroloji ve radyoloji merkezi nasıl bir yer para kazanmak için normal sonuca kötü derler mı ?
Anladığım kadarıyla özel hastane ücretleri falan nasıl varikosel ameliyatında ?
Birde benim aklıma gelmeyen bildiklerini varsa Ali Nejat eğilmez ya da hastane hakkında bilgi verir mısın?
cnm işin gerçeği hastane değil ama tıp merkezi biraz küçük ve donanımını eşim beğenmemişti o yüzden sadece tahliller ve muayeneye gittik ali nejat beye sonrasında medipolde ameliyat oldu ve 1600 dü ücreti....Ben sonucu şöyle değerlendiriyorum kadın doğumcum beni uyarmıştı hatta şunu söylemişti bu sperm değerlerini nedense cinsel olarak aktivite eksiikliği gibi görüp bazı ürologların normal demesi beni kızdırıyor, sanki erkekliğemi laf ediyoruz ve tüm ürologları toplayıp aslında bir toplantı yapmak gerek diye....bu yorum beni Ali nejat beyin yönlendirmelerine haklılık payı vermem konusunda çok etkili oldu ve ameliyat konusunda kararlı olduk böylece...hiç pişman değilim zira ameliyattan 3,5 ay sonra hamile kaldım buda ALİ beyin ne kadar haklı olduğunu gösterdi...

Teşekkürler ederim cnm walla ali Nejat bey hariç diğerleri net birşey demedi Ankarada özel akay akay hastanesinde bir doçente yolladı eşim sonuçlarını ona ameliyat olmayı düşünüyordu ama o da gerek yok diye mail atmış. Son çare Kaan aydosa gidecek esim hem bi DNA hasarına bakarız hem artık o ne derse onu yapacağız

Back
X