Evet doktorun iyi dedigi sonuc bu.
Yikama sonrasi testi nedir sperm testiyle alakalimi.
Ben suan zeynep kamil hasranesine muaneye gidiyorum ama adetim bitti yumurtlama gunlerindeyim sanirim. Acaba ne kontrolu yaparlar.
Esim 1 seviye varikosel agrisi felan yok ama doktor gerek yok dedi ameliyata .bende bisey cikmazsa ozele gidicek ameliyat derseler olurum diyor. Yardimlariniz icin tesekkurler.
Ilk testi koydum telefondan yazdigimdan net gozukuyormu bilmiyorum yakinlastirip bakarmisiniz.
yıkama sonrası evet sperm testi. Bu aşılama öncesi sperm yıkama işlemi ile aynı işlem. Ancak o zaman gerçek sayı, hareket ve morfoloji sonuçları çıkıyor.
Yumurtlama gününde, ancak yumurtanın büyüyüp büyümediğine bakarlar, belki zamanıysa (22.gün yapılıyor) progestoron seviyene bakarlar.
Benim eşiminde ağrısı falan yoktu fakat ilk testimiz 8 milyondu ve morfoloji %1 di. İki tarafta da varikosel vardı üstelik.
diyet, spor, azıcık gıda takviyeleri ve operasyondan sonra düzeldi. En son morf %5 ti.
Başka bildiğiniz bir şey varsa demişsin. Özellikle söylüyorum, eşinin testlerinden önce, smeer testi yaptır, İdrar yolları enfeksiyonun var mı diye TİT yaptır. Vajinit vs için gözle muayne de ol. Progestoron ve AMH baktırırken, doktorundan mutlaka troid teslerini(Anti TPO, T1,T3,T4) yazmasını istemelisin.
Enfeksiyon ve troid hormonları bozuklukları tutunmamanın temel sebebi.
Eşinde sende spor yapın. Yapamıyorsanız en az 1 saat tempolu yürüyüş yapın. Üreme üzerindeki pozitif etkisi artık kanıtlanmış durumda. Ben farkında bile değildim. 1,5 aylık hamileyken hala bisiklet tepesinde acaba haftaya şehir turu için nereye gitsek diye plan yapıyordum. Eşim ameliyattan 3 ay sonra binmeye başladı. Ki erkekler için önermiyorlar ama bizim uroloğumuz asla sporu ertelemeyin sadece doğru boyda sele alın yeter demişti. Açık söyleyim, sporla yaşamımız değişti. :)
Yakınında hamam varsa temizliğine eminsen, reglinden sonra hamama gitmek de faydalı.
Aklında olsun eşin 2 ay içinde antibiyotik kullandıysa test sonucunu dikkate alma. Antibiyotikler spermleri öldürür, ciddi bir enfeksiyon sorunu yaşamıyorsanız ota moka antibiyotik kullanmayın.
Mümkün olduğunca organik beslenin, paket gıdalardan, işlenmiş et ürünlerinden, hazır nuget, köfte vs sakının. Mümkünse eve sokmayın!
Kırmızı eti haftada birden fazla tüketmeyin.
Beyaz un, beyaz pirinç gibi kimyasal işlemden geçmiş bakliyattan uzak durun.
Hergün havuçlu yeşil salata yiyin. Yeşil mercimek ve nohutu ve bulabiliyorsan organik sarımsak koyabildiğin herşeyin içine koyun, bol bol tüketin.
Maydanozdaki c vitamini miktarı portakalın üç katı, kahvaltıda bol bol.
Haftada 3 gün balık tüketin, yiyemiyorsanız soğuk sıkım dip balığı yağı alın.
Organik kavrulmamış fındık ve badem bulabiliyorsanız ara öğünlerde birer avuç.
Kırmızı elmada demir, deniz börülcesinde hem çinko hem demir var.
Yoğurt katkısızsa suyunu bol tüketin, en iyi b12 kaynağı.
Kızartma hiçbir şey yemeyin. Sabahları 1 tane haşlanmış yumurta yiyin. Zeytin yağı ve katkısız tereyağı hariç yağ tüketmeyin.
Kola vs gibi şekerli gazlı içecekleri hayatınızdan tamamen çıkarın. Şahsen ben gebe kalmadan 5 ay öncesinde şekeri ve rafine tuzu hayatımdan tamamen çıkarmıştım. Sadece çay kahve değil, tüm tatlılardan bahsediyorum. Geçen yaz dondurma yemedim desem yeridir. Folik asit ve D vitamini kullanmayı ihmal etme. Ben hamile kalana kadar ^^dekavit^^ve ayda bir yarım d vit ampul kullanmıştım. Suya karıştır diyorlar(halt yiyen eczacılar ve doktorlar) sakın yapma d vitamini yağda eriyen vitamin tipindedir. suya karıştırırsan bardağın etrafına yapışır. Ben bir parça ekmeğin üstüne damlatmıştım.
Eşim başlarda, proxeed, megamen, çinko, c b12, D vit kullandı. daha sonrasında, Yaşamımızda yanlışlık olduğunu farkedip, proxeed ve megameni kesti ve diyete başladı. Bir de ekstra afrika hibiskusu içti. O da şansımıza o dönem afrikadaydı, herbirinin 3 er beşer veledinin olduğunu görünce, yerel halka siz bir şey içiyor musunuz, sürekli içtiğiniz bir şey var mı diye soruyor. Anlatıyorlar burada çocuğu olmayana hibiskus verirler diye bahsedince, benim eşim stoklayıp getirdi, içti. Sonradan öğrendik ki çok iyi bir anti oksidanmış,
Diyeceğim o ki bir dolu gıda takviyesi verecekler tabi ki yararları var, ama önce kendi yaşam şeklimizi, gıda alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Çünkü bu tip takviyeler bozulmuş gıda alışkanlıklarına karşı olan ilaçlar. Özellikle dışarıdan alınan antioksidanlar...
Son olarak sorunun ne olduğunu bilmeden yok soğan kürü, yok incir kürü vs yapma! Bir tarafı düzeltir diye diğer yerleri bozarsın. Soğanı da kuru inciri vs de hobi olarak ye

Sakın stres yapmayın. Biz gereksiz stres yüzünden, 10 ay kolumuzu kıpırdatamamıştık. Dahası o gereksiz gerginlik yaşamımızı öyle etkilemişti ki abuk sabuk tartışır olmuştuk evliliğimizi etkilemeye başlamıştı. Hatta burada konumda var :). Zaten ne olduysa ondan sonra oldu ve yaşamımızı değiştirme kararı aldık. İyi ki de yapmışız.
Düşün aşılama randevumu beklerken hamile olduğumu öğrendim :) Rab bim isteyen herkese versin :)
Şuan aklıma gelen bunlar. Umarım işinize yarar