1.sinif ders mi dert mi bilemedim:(

depresif34

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
237
59
323
İstanbul
Merhaba bayanlar benim gibi olan varmı acaba?oğlum bu sene 1 e başladı ve bizim de işkence mız başladı.Dun ders yaparken anladım ki hersey i unutmuş ve ben delirdim resmen. sürekli konular da çoğalıyor başta öğrenilen hersey iptal olmuş çocukta nasıl tekrar toparlariz Bilmiyorum bu durumda olan lar var mı acaba yoksa ben tekmiyim.bide psikolojiside bozuluyor beni evde istemiyor sürekli ters cevap lar veriyor basaramican deyip ağlıyor öğretmen de gayet iyi sıkıntı yok diyor ama ben bunu evde göremiyorum.zaten kendine diyor evde yapamıyorum senin yüzünden okul daha iyi diyor. şimdi ben napim nasıl bir yol izliyeyim.okul da veliler den de benimki yazıyor gibi duyunca çocuğa sanıyorum resmen

Al bendende o kadar. Oglum birinci sinif. Depresyonun dibine girmeme ramak var.

Odev kelimesini duydugum an kafayi yiyorum. Cuma bir suru yeni kelime verilmis. Okutup ezberlenip yazilacak. Peki okuyabildi mi hayir ezberlendi mi hayir.

Sinifta dogru duzgun gormuyorlar bile. Ogretmenimiz sagolsun ilgisiz alakasiz ve odevi kontrol etmeyen biri. 5 saat okulda kaliyorlar. Yarim sayfa i yaptirmis.

Peki eve verilen odev ne? lil lat let atilla talat lat ata atta altta vs.

Eeee okulda ne gosteriyorsun neler istiyorsun?

Peki t harfini bile dogru duzgun bile ogretmedigin kucucuk cocuk etti itti eti ete atalat talati nerden bilsin.

Velilerle kafayi yemek uzereyiz. Cunku ogretmenimiz sadece veriyor anneler evde ogretiyor.

Ben bile bire giderken bu kadar cekmedim. Lanet ettim.

Cocuk da bende biktim bu derslerden. Birinci sinif azapmis azapppp.

Eger okumayi ogrenirse cocuklar velilerin sayesinde olacak. Basariyi da ogretmen alacak. Ne is anlamadim. Cok sinirliyim bu konuda. On sayfa odevden sonra!!!!

Bence kızmayın.Aksine başarısız da olsa destek olun.Daha çok küçük zamanla nasıl ve neden çalışması gerektiğini anlayacaktır.Ben de küçükken matematikte sınıfta en düşük 20 gibi not alırken türkçe de 100 alırdım:)
Annem de hep kızar bağırırdı sinirlenirdi neden anlamıyorsun diye sabahlara kadar anlatır soru yazardı ben gene yapamazdım.Basmayınca basmıyor işte.Bilinç de yetmiyor o yaşta çalışarak anlamaya.Lisede çalışarak biraz yükseltebilirdim mesela mat notlarımı ama yine de ortanın üstüne çıkamazdım.Sözel yeteneğe sahibim çünkü.
Bence nolur kızmayın ona ben çok üzülürdüm çünkğ elinden gelse tabiki o da en başarılı olmak ister.
Bence olması gerektiği gibi düzenli gidin.Eskiler zamanla oturacaktır.Herkes ço başarılı olmak zorunda da değil belki başka yetenekleri vardır baskın olan.
Kolay gelsin canınızı sıkmayın:)

Odev kelimesini duydugum an kafayi yiyorum. Cuma bir suru yeni kelime verilmis. Okutup ezberlenip yazilacak. Peki okuyabildi mi hayir ezberlendi mi hayir.

Sinifta dogru duzgun gormuyorlar bile. Ogretmenimiz sagolsun ilgisiz alakasiz ve odevi kontrol etmeyen biri. 5 saat okulda kaliyorlar. Yarim sayfa i yaptirmis.

Peki t harfini bile dogru duzgun bile ogretmedigin kucucuk cocuk etti itti eti ete atalat talati nerden bilsin.

Velilerle kafayi yemek uzereyiz. Cunku ogretmenimiz sadece veriyor anneler evde ogretiyor.

Eger okumayi ogrenirse cocuklar velilerin sayesinde olacak. Basariyi da ogretmen alacak. Ne is anlamadim. Cok sinirliyim bu konuda. On sayfa odevden sonra!!!!

Bizim öğretmen okulda da öğretiyor ama eve ödev çok veriyor bunu da söyledik.sinifca gerideyiz anasınıfı na gitmeyenler den dolayi maalesef haklısınız dedi

Bizim öğretmen okulda da öğretiyor ama eve ödev çok veriyor bunu da söyledik.sinifca gerideyiz anasınıfı na gitmeyenler den dolayi maalesef haklısınız dedi
Ödevlerin tamamını yapmak zorunda değilsiniz.
Ödevler sınıftaki en geri çocuğa göre veriliyor.
Sizin çocuğunuz yardımsız yapmaya başladığında o ödev onun için yeterlidir. Defterin o kısmına "hedef davranışa ulaştığı için tamamlatmadım öğretmenim" diyye not düşebilirsiniz. Hem böylelikle çocuk da sıkılmaz. Öğretmeniniz buna anlayış gösterecektir.

Allah aşkına çocukları bir rahat bırakın .
Zaten ogrenim hayatı yeterince stresli bi de siz daha 1. sınıftan itibaren bu kadar germeyin .

Odevler vs. herşey çocukların sorumluluğunda , siz onlar yerine geçip resmen öğrenci oluyorsunuz .

Küçücük çocuk tabi ki unutacak .
Ben üniversiteye gidiyorum eşek kadar oldum sürekli unutuyorum ben de insanız sonuçta bilgisyar hafızası değil .
Unuttukca tekrar etmeli .

Çocukları yarış atı gibi yarıştırmayın lütfen.
Öğretmen zaten sorun yok demiş .
Yavaş yavaş öğrenecek okumayı.
Ödevi de siz değil çocuk yapmalı .

Bizim bi tanıdığın çocuğu da 1. sınıf çocuğa kendi kendine alıyor kitabı yeni öğrendiği kelimeleri okuyor annesi babası hiçbir şey söylemiyor . Çok zorlanırsa yardımcı oluyorlar . Çünkü zaten anne babası sürekli kitap okuyan insanlar çocuk da onlardan görerek onları örnek almış .

Siz ne kadar üstüne düşüp çocuğu zorlarsanız çocuk sorumluluk almaktan kaçınıp sürekli mızmız olur .

Durumu anlayabiliyorum. Cocugum yok ama 1. Sinifa giden bir kiza ogretmenlik yapiyorum. Kendi meslegim ogretmenlik degil sadece cocugu hizaya getirmek icin bana ogretmen diyor.

Annesine nazaran benden cekiniyor, odevlerini ikiletmeden yaptiriyorum. Siz de bir universiteli biri bulun benim gibi. Haftada 3 gun ikiser saatten. Ustenizdeki yuk kalkar hizaya girer.

Ne yapacağımı şaşırdım bir yerde yanlislik var ama sanırım ben ogretemiyorum sabırlı degilm

Allah aşkına çocukları bir rahat bırakın .
Zaten ogrenim hayatı yeterince stresli bi de siz daha 1. sınıftan itibaren bu kadar germeyin .

Odevler vs. herşey çocukların sorumluluğunda , siz onlar yerine geçip resmen öğrenci oluyorsunuz .

Küçücük çocuk tabi ki unutacak .
Ben üniversiteye gidiyorum eşek kadar oldum sürekli unutuyorum ben de insanız sonuçta bilgisyar hafızası değil .
Unuttukca tekrar etmeli .

Çocukları yarış atı gibi yarıştırmayın lütfen.
Öğretmen zaten sorun yok demiş .
Yavaş yavaş öğrenecek okumayı.
Ödevi de siz değil çocuk yapmalı .

Bizim bi tanıdığın çocuğu da 1. sınıf çocuğa kendi kendine alıyor kitabı yeni öğrendiği kelimeleri okuyor annesi babası hiçbir şey söylemiyor . Çok zorlanırsa yardımcı oluyorlar . Çünkü zaten anne babası sürekli kitap okuyan insanlar çocuk da onlardan görerek onları örnek almış .

Siz ne kadar üstüne düşüp çocuğu zorlarsanız çocuk sorumluluk almaktan kaçınıp sürekli mızmız olur .

Baskasimdan duymak baska bir sey yakindan sahit olmak baska bir sey. Ben 1. Sinifa giden birine ogretmenlik yapiyorum oyle saldim cayira mevlam kayira modunda olmuyor. Odevlerini gunu gunune yapmak zorunda. Yapmazsa harfini, sayisini ogrenemicek birlestirilen kelimeleri okuyamayacak.

o yuzden kendinizle 1. Sinifa giden biriyle karsilastirmaniz yanlis bir ornek oluyor.

Baskasimdan duymak baska bir sey yakindan sahit olmak baska bir sey. Ben 1. Sinifa giden birine ogretmenlik yapiyorum oyle saldim cayira mevlam kayira modunda olmuyor. Odevlerini gunu gunune yapmak zorunda. Yapmazsa harfini, sayisini ogrenemicek birlestirilen kelimeleri okuyamayacak.

o yuzden kendinizle 1. Sinifa giden biriyle karsilastirmaniz yanlis bir ornek oluyor.

Ben 1. sınıf öğrencilerinin durumunu biliyorum . Çünkü öğretmen cocuguyum . Yillardir şahit oluyorum .Yani bana anlatmanıza gerek yok .
Kendimden örnek verdim çünkü bilgiler unutulur ve unutulmaması için sürekli tekrar edilir .
Sizin bu baskıcı kişiliğiniz ile çocuğunuz da başarılı olmaz zaten . Çocuk bile isyan etmiş sizi evde istemiyor .
Daha fazla söze gerek yok zaten .

Ben 1. sınıf öğrencilerinin durumunu biliyorum . Çünkü öğretmen cocuguyum . Yillardir şahit oluyorum .Yani bana anlatmanıza gerek yok .
Kendimden örnek verdim çünkü bilgiler unutulur ve unutulmaması için sürekli tekrar edilir .
Sizin bu baskıcı kişiliğiniz ile çocuğunuz da başarılı olmaz zaten . Çocuk bile isyan etmiş sizi evde istemiyor .
Daha fazla söze gerek yok zaten .

Konuyla o kadar ilgisizsin ki konu sahibinin ben olmadigimi bile farketmedin.

ogretmen cocugu olmakla alakasi yok bu durumun. kucuk cocuklarin annesine isyan etmesi kadar normal bir durum yok, cocuktur agzindan ne cikacagini bilmez. Bu durum anneyi baskici yapmaz.

Ödevlerini kendi yapmalı ama yapamıyorsa, yanlış yapıyorsa, konuyu tamamen unuttuysa yada anlamadıysa, konuyu anlatırsınız. Kendi ödevini kendi yapsın, anlamadığını sorsun, sizde ödevleri kontrol edersiniz yanlışı falan var mı diye. Yoksa ödevi öğrencinin yerine velinin yapması normal değil.

Ben 1. Sınıfımı hatırlıyorum da annem babam yanımda otururdu bazen, ben onlara anlatarak yapardım ödevimi. Beraber konuşurduk. Ama direkt anlatmadan önce beni çabalatırlardı.

Bide üstüne gitmeyin, yapamadıkça kendisi zaten üzülüp stres oluyordur. Belki kızdığınızı düşünüyor, korkuyor sanırım. Yumuşakca anlatmak lazım, geri kalsa bile üzülüncek birşey değil, toparlanır merak etmeyin.

Konuyla o kadar ilgisizsin ki konu sahibinin ben olmadigimi bile farketmedin.

ogretmen cocugu olmakla alakasi yok bu durumun. kucuk cocuklarin annesine isyan etmesi kadar normal bir durum yok, cocuktur agzindan ne cikacagini bilmez. Bu durum anneyi baskici yapmaz.

Alıntı yapınca konu sahibi sandım seni .
Konu sahibi baskıcı net . Açıkça görülüyor zaten .Çocuğu yeterince bunaltmış .
Çocuklarınız daha kendi ödevlerini kendi yapamıyor ne kadar kötü .
Başarılı öğrenciler zaten sorumluluğunu biliyor anne baba 5 dk gosteriyor çocuklar 1 saat oturuyor kendi uğraşıyor .

Durumu anlayabiliyorum. Cocugum yok ama 1. Sinifa giden bir kiza ogretmenlik yapiyorum. Kendi meslegim ogretmenlik degil sadece cocugu hizaya getirmek icin bana ogretmen diyor.

Annesine nazaran benden cekiniyor, odevlerini ikiletmeden yaptiriyorum. Siz de bir universiteli biri bulun benim gibi. Haftada 3 gun ikiser saatten. Ustenizdeki yuk kalkar hizaya girer.
Ders yapıyoruz onda sorun yok aslında sadece öğrendiklerini unutmuş ela el ele lale bunları biliyor du bi

Aslında derslerini kendi yapıyor bakınca anlıyor zaten beni de istemez yanında evet baskıcı olduğumu fark ettim oglumu hirpaladim birara beraber ağlıyorduk baktım.bugun işe gidelim dedim gelmedi biliyor ki ders yapıcaz evde kalıp seni beklicam dedi az ders yapmış oluruz dedi kendimden gerçekten nefret ediyorum bazen

Alıntı yapınca konu sahibi sandım seni .
Konu sahibi baskıcı net . Açıkça görülüyor zaten .Çocuğu yeterince bunaltmış .
Çocuklarınız daha kendi ödevlerini kendi yapamıyor ne kadar kötü .
Başarılı öğrenciler zaten sorumluluğunu biliyor anne baba 5 dk gosteriyor çocuklar 1 saat oturuyor kendi uğraşıyor .

Ben yine de baskici oldugunu dusunmuyorum.Cocugunun iyiligini isteyen tipik bir anne. Her cocuk farklidir. Kimisi 5 dakikada anlar kimisi 1 saatte.

Konu sahibinin cocugu demekki sorumluluk sahibi degilmis. Bu durumda tamam yapma diyemez. Bilgilerin tekrarlanmasi gerek tamam yapma diyerek olmuyor maalesef.

1. sınıf öğrencisi tabiki ilgi ister. ama baskı çocukla tartışma şeklinde olursa dersten soğur. zaten öğretmen d iyi demiş. bu kadar stres yapmayın. benim de 4 yasında kızım var ne zaman bir şeyleri yapmasi için ısrarcı bir tavır takinsam hırçınlığı artıyor ağlaması çoğalıyor. anladığım kadarıyla çocuğunuz okulu seviyor. yavaş yavaş da olsa başarısı artacaktır. kademeli yaklasarak odev alışkanlığı kazandırabilirsiniz. yani odevini az da yapsa kendi başına yapınca takdir edin. odev konusu açılınca güler yüzlü olun ve benim oğlum yapar diyerek ona guvendiginizi gösterin. ama yine de söylüyorum çocuk yetiştirmek çok zor. uzaktan akıl vermek kolay. ilk önce sakin olmak lazım çocuk anneyi panik olmuş görürse ders olayını gözünde büyütebilir.

Back
X