1.sinif ve sorunlar..

mylittlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
413
420
103
Mrb,cocugum bir kolejde 1.sinifa basladi.Basladigindan beri sinifinda sorunlar yasiyor.Gruplasma ,oyun disi kalma ve vurma yumruklama gibi siddet icerikli hareketlerine zorbaliklarina maruz kaldi.Defalarca,sinif ogretmeniyle konustum hal ve tavirlariyla cocugumu sinifta hedef haline getirdi.Adim atsa sikayet edildi ve uyarildi.Idareyle konustum bi turlu bu kavga ortamini duzeltemediler cunku sinif yonetimini beceremeyen bir sinif ogrt ile karsikarsiyayiz.Sinif degisikligi cozum olmaz diye ve de cocugum hic istemiyor diye dusunmedik.Suan cok huzursuzum surekli sorun yasiyoruz hergun dayak yiyip geliyor ve karsilik verince o suclu oluyor.Okuldan almayi dusunuyorum ozel okullarin hepsi mi boyle ya?Devlete gondersem bundan daha fazla sorun yasamazdim sanirim.

Son düzenleme:
Çocuğun sınıfını değiştirmekten başka çözüm yolu yok gibi görünüyor
Ayrıca özel okulsa müdüre çocuğu okuldan alacağınızı bu ayın ücretini ödemeyeceğinizi söylemekte çözüm olabilir

Yalnız sizin çocukta davranış problemi var mı yok mu oda çok önemli bir konu

Peki çocuğunuz okul dışında nasıl arkadaş edinebilen iletişim kurabilen bir çocuk mu? Bazen anneler kabul etmek istemeyebiliyor tabi ki hiç bir sebep oğlunuzun dışlanmasını şiddet görmesini haklı çıkarmaz ama belki okul değişikliğinden başka bir çözüm vardır. İletişim kurmada zorlanıyorsa mesela ona göre aksiyon alırsınız.

Benim gozlemledigim bir problem yok.Okulda oluyor ne oluyorsa.Hos olsa bile bu akran zorbaligina maruz kalmasini hakli kilmaz.

Oglum ozel okulda okudu ilkokulu , evet siniflarinsa bir cocuk vardi herkese siddet uygulayan ancak ilk birkac vukuat sonrasi ogretmen olaya el koyup ailesini cagirdi ve cocugun pedagojik destek almasini sagladi , yine de zaman zaman sorunlar yasaniyordu sinifta
Ogretmenle sorunu cozemiyorsaniz rehberlige gidip durumu anlatin
Yanliz sizin cocugunuz neden hic arkadas edinemeyip dislaniyor bunu da irdeleyin
Benzer bir surecten geciyorum , yeni bir ulkeye tasindik , oglum adaptasyon sorunu yasiyor ve sinifta dislandigini soyluyor surekli , ben yine de oglumu sorguluyorum acaba sen mi ters bir hareket yapiyorsun diye ( yanlis anlasilmasin bunu cok kibar ve empati kurarak yapiyorum) s
Siz de disardan bir gozle oglunuzu degerlendirin , nacizane tavsiyem

Oglum ozel okulda okudu ilkokulu , evet siniflarinsa bir cocuk vardi herkese siddet uygulayan ancak ilk birkac vukuat sonrasi ogretmen olaya el koyup ailesini cagirdi ve cocugun pedagojik destek almasini sagladi , yine de zaman zaman sorunlar yasaniyordu sinifta
Ogretmenle sorunu cozemiyorsaniz rehberlige gidip durumu anlatin
Yanliz sizin cocugunuz neden hic arkadas edinemeyip dislaniyor bunu da irdeleyin
Benzer bir surecten geciyorum , yeni bir ulkeye tasindik , oglum adaptasyon sorunu yasiyor ve sinifta dislandigini soyluyor surekli , ben yine de oglumu sorguluyorum acaba sen mi ters bir hareket yapiyorsun diye ( yanlis anlasilmasin bunu cok kibar ve empati kurarak yapiyorum) s
Siz de disardan bir gozle oglunuzu degerlendirin , nacizane tavsiyem
Arkadasi var yalniz belli bi grupla 4 kisi ile yani sorun yasiyor.

Mrb,cocugum bir kolejde 1.sinifa basladi.Basladigindan beri sinifinda sorunlar yasiyor.Gruplasma ,oyun disi kalma ve ozellikle 4 kisinin vurma yumruklama gibi siddet icerikli hareketlerine zorbaliklarina maruz kaldi.Defalarca,sinif ogretmeniyle konustum hal ve tavirlariyla cocugumu sinifta hedef haline getirdi.Adim atsa sikayet edildi ve uyarildi.Idareyle konustum bi turlu bu kavga ortamini duzeltemediler cunku sinif yonetimini beceremeyen bir sinif ogrt ile karsikarsiyayiz.Sinif degisikligi cozum olmaz diye ve de cocugum hic istemiyor diye dusunmedik.Suan cok huzursuzum surekli sorun yasiyoruz hergun dayak yiyip geliyor ve karsilik verince o suclu oluyor.Okuldan almayi dusunuyorum ozel okullarin hepsi mi boyle ya?Devlete gondersem bundan daha fazla sorun yasamazdim sanirim.
bence okuldan alın idare de üzerine düşeni yapmadığı İçin bu sorunlar artarak devam eder başka okulda çocuğunuz en gazla 1 ay o da en fazla 1 alışma süreci Yaşar ama alışır bu günler geçer ama çocukta hasar kalmasın

bence okuldan alın idare de üzerine düşeni yapmadığı İçin bu sorunlar artarak devam eder başka okulda çocuğunuz en gazla 1 ay o da en fazla 1 alışma süreci Yaşar ama alışır bu günler geçer ama çocukta hasar kalmasın
Evet ben de onu dusunuyorum ama baska bir okula suan gecmek maddi olarak cok zorlayacak bizi.Erken kayitttan uygun fiyata kaydettirmistik buraya.Kara kara dusunuyorum devlet okuluna mi alsam diye.

özel okulda sorunlu çocukları idare edelim derken diğerleri arada kaynıyor.kardeşim çok çekti bundan çocuğu başka sınıfa alın gerekirse okuldan soğumasın.

Öğretmen çok pasif belli ki.. Devlet okulunda branş öğretmeniyim.Benzer sorunlar için yoğun mesai harcıyoruz.Rehber öğretmenini, sınıf öğretmeni ve bir müdür yardımcısı böyle bir süreci veli desteği ile birlikte yürütüruz.

Rehber öğretmeni ile görüşün.Ben olsam okul değiştirirdim.

Maddi olarak sizi zorlayacaksa , guzel bir devlet okuluna almaya calisin. Benim kizim devlet okulunda ve ben suan cok memnunum. Ogretmen ,samimi oldugu arkadaslari ve okul yonetiminden.
Ogretmen cok onemli gercekten.Bizim siniftada sorunlar olabiliyor ama ogretmenimiz guzel yonetiyor. Bize pek yansimiyor. Diger velilerden de sikayet duymadim.

Her ozel okul ,ozel okul değil gercekten. Ve her devlet okulu da kotu degil . Benim düşüncem.

Çare sinif değişikliği gibi görünüyor. Çocuklar o yas aralığında birbirlerine karşı çok acımasız oluyorlar ve öğretmen buna göz yumuyor bu çocugu ciddi anlamda yaralar. Bi sinif ogretmeni olarak yazıyorum. Şu an fark etmezsiniz belki ama ilerleyen yaşlarında bunun etkilerini yaşar.

Çare sinif değişikliği gibi görünüyor. Çocuklar o yas aralığında birbirlerine karşı çok acımasız oluyorlar ve öğretmen buna göz yumuyor bu çocugu ciddi anlamda yaralar. Bi sinif ogretmeni olarak yazıyorum. Şu an fark etmezsiniz belki ama ilerleyen yaşlarında bunun etkilerini yaşar.
Sinif degisikligini istemiyor ogretmenimi cok seviyorum diyor hos ogretmen onu seviyor mu ondan pek emin degilim.Sinifta degersiz hiseettigini de soyluyor.Cocuk sevmeyen yapmacik davranan biri.Cocuk sevmeyenler ogretmen olmasa keske.

Okul değiştirmelisiniz benim oğlum da 1. Sınıf devlet okulunda sınıf 40 kişi kimse kimseyi dövmüyor en azından ögretmenimiz bize yansitmadan çözüyor araştirin bi devle okuluna alin

bizde devletteyiz evet bazen oyundan dışlanma, arkadaşları iki kişi bir olup çocuğu yanında istememe gibi durumlar oluyor maalesef ama hiç şiddet olmadı, şiddet için çözüm bulacak kişi önce öğretmen veli yönetim, peki şiddet yapan öğrencilerin velilerin nosu yok mu arasınız durumu söylesiniz, bizim mesela bi arkadaşı sınıfta gelip kulağına bağırıyormuş2/3 kez dedi dedim alışma sürecindeler beklim sonra baktım helan devam ediyor ve benim ki şikayetini sürdürüyor annesinin telini buldum ve mesaj yazdım kadın çok pozitif bir kadındı ve özürler diledi konuşacağını söyledi ve olay çözüldü

Back
X