• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1. Sınıf'da sıkılmaması için

rachelgreen

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2007
263
108
648
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
7 yaşında çok sakin yapılı hashas kuralcı düşünceli ve birazda kaygılı birçok sosyal ortamda çekingen olan bir oğlum var ama evde gayet konuşkan kendini rahat hissettigi ortamlarda herkesle konusur ancak dışarda kolay kolay konuşmuyor geçen yıl anasininda oyunlara pek katilmiyordu arkadaşları ile pek iletişim kurmuyor kendi kendine izliyordu bu yıl 1. Sınıfa başladı okulda yine arkadaslariyla çok gerekmedikce konuşmuyor ama ogretmenine konuşuyor soruyor.oglum 4,5 yaşında kendi kendine okumayı söktü ve sonra yazmayida öğrendi okula başlamadan istediği herşeyi yaziyordu çok kuralcı kurallara eksizsiz uyar ödevlerini gelir gelmez bitirir sorunsuz zaten bildiği için kolay geliyor hata yapmaktan korkuyor hiçbir zaman elestirip kizmamamiza rağmen
eve gelip bize öğretiyor okulda işledikleri harflerden cümleler yazıyor

matematige çok ilgisi var birkaç rakamlı sayıları okumasını öğrendi birkaç sen once zihinden ufak toplama çıkartma yapmaya başladı şuan binli sayıları topluyor cikariyor gezegenlerin tüm sırasını biliyor yıllara göre kaç yaşında olduğumuzu hesaplıyor
dakika hesabında yapabiliyor yani..... saniye şu kadar dakika gibi
kelime türetme resfebe adam asmaca scapple gibi oyunlar oynayabiliyor yani bize normal geliyordu aslında bu tarz şeyleri okulda yasitlarini gozlemleyince açıkçası biraz endişeleniyorum bilmesine rağmen ark planda kalabilir korkusu yaşıyorum çünkü fazla katılımcı olmuyor diye size sorum ben napabilirim öğretmenine tüm yapabildiklerini anlatmalimiyim? muhtemelen öğretmeni kendi farkedemez yada uzun sürer ilk basladiklarinda biraz bahsettmistim okumayı bildiğini vs ama biraz yüzeyseldi ben nasıl desteklerim bilsem değerlendirmelerine katilmalimi ogretmeninden istemelimiyim
Abiside benzer şekilde okula basladi ama daha sosyal bir çocuktu bilsem kazanmış 5-6 sene gitmisti ama ufakligim sessiz cekingenligi atmasını nasıl sağlarım fikir verebilecek varmi

Son düzenleme:
Back