Köhne duygulardan, kölelik inançlarından, kurban psikolojisinden kurtulmak, başkalarının sömürgesi altında bir yaşam sürüyor(muş) gibi yapmaktan uzaklaşmak, kim iyi, kim kötü yüzleşmek için fırsatlar sunan ve imkanlar veren bir YeniAy dönemi olacak..
Satürn diyor ki;
- Kendin olmayı ne zaman göze alacaksın?
- Ne zaman kendi elinden tutacaksın?
- Ne zaman kendin olmaya, kendini gerçekleştirmeye cesaret edeceksin?
- Yoksa kendini gerçekleştirmekten korktuğun, kendin olmaktan kaçtığın için mi insanların, duyguların, düşüncelerin seni esir almasına izin veriyorsun?
- Bu kölelik senin kendi arzun mu? Sana gitmen, bitirmen, başlaman, adım atman, kendin olman, arzularını, ideallerini, hedeflerini, sağlığını, psikolojini, şartlarını iyileştirmek için imkanlar sağlıyorum, seni kim kullanıyor, kim önemsiyor, kim sömürüyor, kim gerçek sevenin açıkça sana gösteriyorum, deneyimler kazandırıyorum.. Sen hala aynı yerden, aynı acılarla bana gelip, şikayet mi edeceksin?
- Kaderi mi suçlayacaksın?
Öte yandan duygusuz, sevgisiz yüreklere sevgiyi de öğreten bir YeniAy..
YeniAy diyor ki; Bir başkasının acısını duyabiliyorsan, insansın..
Sizi sevenler, aileniz, kardeşleriniz, akrabalarınız, arkadaşlarınız, dostlarınız, işbirlikçileriniz, yaşam yolculuğunuzda size sevgisi, emeği ile değen insanların acılarını duyun, görün, anlamaya çalışın diyen gökyüzü, acıları açığa çıkarıyor.. Çıkarıyor ve diyor ki; Tek Yürek Olma Zamanı.. Egolarından sıyrıl, zihnin köleliğinden sıyrıl, arın, şifaya açık ol, dönüş, öğren, araştır, bak, gör, duy.. Sevmeyi bilmelisin, sevgiyi anlamalısın, bir başkasının yarasına merhem olduğunda ben (yani Satürn) sana şifalar getireceğim.. Gerek ailevi ilişkiler, gerek akrabalık ilişkiler, gerek evlilik, ilişki, işbirliği adına, gerek toplumlar, gruplar, azınlıklar adına sevgi, özgürlük arayışını öne çıkaran bir dönem olacak.. Hal böyle iken, toplum_devlet çatışması, yürüyüşler, etkinlikler gündeme gelebilir..
Toplumların yaralarını ortalığa saçacak YeniAy, dönüştürmek için bireyden, siyasilere, kurumlardan, devlet yönetimine kadar herkesin tavrını, tutumunu gözler önüne serecek ve kim iyi, kim kötü açıkça görünür olacak.. Bu dönem devlet yönetimleri, liderler, yöneticiler, otoriteler gündeme gelirken, gücü elinde tutanların baskıcı tavırları, manipülatif tutumları, güç gösterileri can yakabilir.. Yine bu dönem Türkiye ve dünya adına Devlet yönetimlerinin baskıcı tutumları, halka karşı kısıtlayıcı yaklaşımları, ordu, askeri hareketlilik gündeme gelebilir. Halkın güvenliği, barınması, huzuru sorgulanırken, kimin ne denli güven içerisinde olduğu, kimin hayal dünyasında olduğu (toplumsal olarak bir uyanış, bilinç sıçraması) açığa çıkıyor.. Toplumları ilgilendiren saldırılar, terörize eylemler, ses getirecek, halka açık alanlarda kazalar, patlamalar, saldırılar, tehlikeli suçlar, girişimler, toplumda infial uyandıracak gelişmeler gündeme gelebilir. Öte yandan siyasiler-illegal gruplarla ilgili ilişkiler, perde arkasında dönen skandal niteliği taşıyan anlaşmalar, derin oluşumlarla ilgli gizli/saklı sırlar ifşa olabilir.
Sosyal medya akımları bu yeni gelişmelerle bayağı bir çalkalanabilir. Yine bu dönem ekonomi ile ilgili gelişmeler, döviz kurlarında yükselişler, ani değişimler, ekonominin gerçek yüzü can yakabilir. Türkiye Cumhuriyeti adına dış borçlar, siyasi ve ticari ilişkiler, Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut ekonomik koşulları ve dönen gizli kapaklı ilişkilerin, işbirliklerinin ifşası öne çıkacak
Ülke ve dünya adına sismik hareketlilik, depremler, maden kazaları, toplumları ilgilendiren kayıplar, kazalar yaşanabilir. Yine bu dönem önemli siyasi isimler, liderler, toplumlara mal olmuş isimler yaşamlarını kaybedebilir.
Bu dönem sağlık adına, damar, dolaşım, kalp hastalıkları, sinirsel sıkışmalar, öfke patlamaları görülebilir.. Yine bu dönem kazalar, spor, egzersiz kazaları, sakatlanmalar, sakarlıklar gündeme gelebilir, dikkat..
-Astrolog Seda Turan