• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yas annelerii

Nurrb0_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2025
13
0
1
23
1 yasinda kizim var 4 aydan beri hep sallanarak uyuyo ama uyudukdan sonra da uykusunu alana kadar sallanmak istiyor artik kendi yataginda kendisi uyumasini istiyorum tecrubeli anneler veya ayni sey basina gelenler yardimci olur musunuz !!!!!!!!!

Emziriyor musunuz?
Sallanarak uyuyan cocuk uyumuyor, bayiliyor, bunu biliyor muydunuz?

13 aylık bebeğim,benimle uyurken memede emerek uyuyor, bakıcısı ile gündüz ayakta sallanarak uyuyor
Bakıcısı başka şekilde uyutamadi, olmadı ben de müdahale etmek istemedim.
Desteksiz uykuya hazır olduğunu düşünmüyorum bebeğimin. En az iki yaşına kadar bu şekilde gideceğiz. Memeden kesilince muhtemelen desteksiz uyur diye düşünüyorum.
Son bir iki gündür bende de ayakta sallanmak istedi, salladım uyudu. Alışsın istemiyorum aslında.
Şunu yaptım, ayakta sallarken beline piş piş yaptım, beline piş piş ile uykuya alışsın istiyorum ileride de.

13 aylık bebeğim,benimle uyurken memede emerek uyuyor, bakıcısı ile gündüz ayakta sallanarak uyuyor
Bakıcısı başka şekilde uyutamadi, olmadı ben de müdahale etmek istemedim.
Desteksiz uykuya hazır olduğunu düşünmüyorum bebeğimin. En az iki yaşına kadar bu şekilde gideceğiz. Memeden kesilince muhtemelen desteksiz uyur diye düşünüyorum.
Son bir iki gündür bende de ayakta sallanmak istedi, salladım uyudu. Alışsın istemiyorum aslında.
Şunu yaptım, ayakta sallarken beline piş piş yaptım, beline piş piş ile uykuya alışsın istiyorum ileride de.
Benim bebegimde sadece emerek uyuyor bir kac ay sonra ise başlayacağım sallayarak uyutmaya nasıl alıştırmış acaba bakıcınız? Asla sallanmak istemiyor çünkü bacağıma koyar koymaz ağlıyor. Emmek dışında başka türlü uyumuyor😔

Benim bebegimde sadece emerek uyuyor bir kac ay sonra ise başlayacağım sallayarak uyutmaya nasıl alıştırmış acaba bakıcınız? Asla sallanmak istemiyor çünkü bacağıma koyar koymaz ağlıyor. Emmek dışında başka türlü uyumuyor😔
Sizde uyumaz o şekilde. Bakiciniz deneyecek uyutur o, çünkü onda meme yok bebek bunu biliyor çaresiz uyuyor. Çok olsa birgün iki gün mızmız yapar uyur merak etmeyin, stres etmeyin. Ben de evdeydim on ay kadar hep bende memede uyudu, bakıcıya bırakıp gittim çaresiz onunla sallanarak uyudu, bazen evin içinde bebek arabasında gezdirip uyuttu, bazen hamak beşik vardı onda salladı uyuttu... Şimdi büyüdü bir yaşında artık hep ayakta istiyor uyumayı.
Sizde meme harici uyumak istemez, çünkü onu arar, başkası uyuturken meme aramaz merak etmeyin, bebekler her şeyin farkında oluyor ve kendi işine geldiği gibi davranıyor.

Sizde uyumaz o şekilde. Bakiciniz deneyecek uyutur o, çünkü onda meme yok bebek bunu biliyor çaresiz uyuyor. Çok olsa birgün iki gün mızmız yapar uyur merak etmeyin, stres etmeyin. Ben de evdeydim on ay kadar hep bende memede uyudu, bakıcıya bırakıp gittim çaresiz onunla sallanarak uyudu, bazen evin içinde bebek arabasında gezdirip uyuttu, bazen hamak beşik vardı onda salladı uyuttu... Şimdi büyüdü bir yaşında artık hep ayakta istiyor uyumayı.
Sizde meme harici uyumak istemez, çünkü onu arar, başkası uyuturken meme aramaz merak etmeyin, bebekler her şeyin farkında oluyor ve kendi işine geldiği gibi davranıyor.
Ayy inşallah hiç aklıma gelmemişti inşallah sıkıntısız geçer süreç teşekkür ederim

bebeğim bir yaşında meme ile dalıyor ama uykusu uzun, aslında biz uyutma metoduna maalesef yanlış uyku eğitimcileri yüzünden çok takılıyoruz. Olay uyutmaktan çok uyku süresi. Sallayarak uyuyan bebek üç saat uyuyabilir bir yaşında ki uyuyor da bu mümkün ama 20 dk uyuyupta kalkabilir bu çalışılması gerekir. Uyku uzatma metotlarını 4-5 aylıkken yoğun bir şekilde yaptım o yüzden şu an uykusu nasıl uyuttuguma bağlı değil. Siz de uyanıklık penceresine dikkat edin onu aşmamaya çalışın ve mutlaka saatleri düzenli olsun.

Back
X