Yorumları da okudum ama kusura bakmayın ne sizin geleceğinizi düşünen anne görebildim, ne de iyi niyetli olduğunu düşünebilirim. Aynı durumu yaşamamış biri olarak hayatımda ki anksiyete ve panik ataklarımın başlangıcı annemin bu tavrıydı. Ankara üniversitesi nde iyi bir bölüm kazanmış okuluma gidip gelirken annem sürekli sana bakmak zorunda mıyız, bize yük olma git çalış vs diyordu. Diğer kardeşlerimi okutmuş dershaneye bile göndermişlerdi kpss için. Üstelik o zaman kız kardeşim çalışmıyor okumuyordu. Geleceğimizi düşünüyorlarmış ya söyleyim sonra ne olduğunu erkek arkadaşımın numarasını aldı telefonumdan ve gelin isteyin dedi babama da söyledi artık dönüşü yoktu yani. Okulu dondurup evlendim sonra eşim sayesinde okudum ve meslek sahibi oldum. Bu kadar şey yaşamışken şu an kız kardeşimi özelde üniversite okutuyorlar. Ben annenizin yaptığının asla sizin geleceğiniz için endişelenerek yaptığını düşünmüyorum. Öyle anne olmaz. Böyle anneler genelle kızları boşanıp gelince de kabul etmezler kızı etseler torunu istemezler o yüzden kendi yolunuzu bi an önce çizmeye bakın ve ne iş olursa yapın. Allah sizi aileniz dahil hiç kimseye muhtaç etmesin

ailenizin sizi sürekli kendini yük gibi hissettirmek verebileceği en büyük zarardır. O yüzden yorumlar çok saçma geldi bana yok iyiliğin için yok geleceğin için. Herşeyi söylemenin bin türlü hali var sankı kız gelmiş 30 una evde oturuyor çabası da yok.