1 yaş bebek gelişim. Çok kafaya takıyorum artık.

Sizin ve babasinin boylariniz, kilolariniz nasil?

Yazdiginiz bir cok sey cok normal. Ek gidada bir guzel yerler bir yemezler genel olarak. Kimin zaman buyume atagi olur cilginca yerler. Disler benim cocuklarimda da gec cikti hep sonra 10 yasina geldi hala 4 dişi değişti yalnizca, arkadaslarinin tum disleri degisti neredeyse.
ben 1.68, babası 1.75. ya hep ince uzun bir cocuk olacak deniyordu zaten ama hani normal olması gereken sınırın azami kilosunda olsa bari. geri denilince insan stres oluyor. bir de her ay önde olan boyu da bu ay geri çıktı. en çok da bıngıldak konusu korkuttu. kasım ayındaki kontrole göre kafa çevresi 3 cm büyümüş ama bıngıldak hala 2*1

doğduğundan beri aynı doktor takip ediyor. seviyorum da genel olarak iyi bir doktor. zaten cevreden de süreki söyleniyordu. doktor da söyleyince iyice stres oldum. doktor daha cok “durum bu, bilin ama endişelenecek de bir sey değil” gibi konustu.
Doktora guvendıgın ıcın endiselenmıssın ama guvendıgın ıcınde sakin kalabılırsın gerçekten suan için riskli bi durum yok dediyse sakin kal bi ay daha bekle . Yürümeye başladıysa hareketlenen çocuk hızlı kilo almıyor kii bu hayatımızın her evresinde böyle . İlk doğduklarında hareket olmayınca 2-3 ay 1-1 kilo alıverdiler sonrası ayda 500-600 grama düştük . Ek gıdadan sonra daha da yavaşlıyor mesela . Mevzu 9-12 ay arası zaten kilo alması olmaz gelişim motor becerileri ön planda tutulur. Bu yüzden de doktorunuz endişelenmemenizi söylemiş . Yazdığın son ay kilo tablosu da gayet ideal napsın yavrucak tam iştahının değiştiği dönem 1 yaş sendromlar falan oluyo bu dönemlerde onunda dengesi kendıne göre değişiyor .
Bu aylarca iştahları dalgalanıyor zaten ama kan sonuçları iyi yazmışsın demir kalsiyum d vıtamını bakıldıysa ve değerler güzelse rahatla
Yürüme zamanı çocukların beyin denge sistemi çalışması ileriye gitmesi kadar önemliymiş benım yegenımde otururdu korkaklıktan :) kontrol edebiliyor olması da güzel ha alıp basını hurraaa bodoslama gitmiyor . İkizlerim var biliosun biri tompiş biri çok zayıf doktor kıyaslama yapma her çocuk illa tompiş olmak zorunda değil kilosu boyu iyi hareketli bi çocuk normal dedi çünkü 5 dk orda bile durduramıyoruz kıpır kıpır, diğeri 5 adım attırsam 5 dk dinleniyor . Her çocuğun ayrı ritmi var die bi cümle kurdu bence çok dogru.

Doktora guvendıgın ıcın endiselenmıssın ama guvendıgın ıcınde sakin kalabılırsın gerçekten suan için riskli bi durum yok dediyse sakin kal bi ay daha bekle . Yürümeye başladıysa hareketlenen çocuk hızlı kilo almıyor kii bu hayatımızın her evresinde böyle . İlk doğduklarında hareket olmayınca 2-3 ay 1-1 kilo alıverdiler sonrası ayda 500-600 grama düştük . Ek gıdadan sonra daha da yavaşlıyor mesela . Mevzu 9-12 ay arası zaten kilo alması olmaz gelişim motor becerileri ön planda tutulur. Bu yüzden de doktorunuz endişelenmemenizi söylemiş . Yazdığın son ay kilo tablosu da gayet ideal napsın yavrucak tam iştahının değiştiği dönem 1 yaş sendromlar falan oluyo bu dönemlerde onunda dengesi kendıne göre değişiyor .
Bu aylarca iştahları dalgalanıyor zaten ama kan sonuçları iyi yazmışsın demir kalsiyum d vıtamını bakıldıysa ve değerler güzelse rahatla
Yürüme zamanı çocukların beyin denge sistemi çalışması ileriye gitmesi kadar önemliymiş benım yegenımde otururdu korkaklıktan :) kontrol edebiliyor olması da güzel ha alıp basını hurraaa bodoslama gitmiyor . İkizlerim var biliosun biri tompiş biri çok zayıf doktor kıyaslama yapma her çocuk illa tompiş olmak zorunda değil kilosu boyu iyi hareketli bi çocuk normal dedi çünkü 5 dk orda bile durduramıyoruz kıpır kıpır, diğeri 5 adım attırsam 5 dk dinleniyor . Her çocuğun ayrı ritmi var die bi cümle kurdu bence çok dogru.
öyle tabii ki, o konuda içim rahat. kıyaslamıyorum da asla. sağlıklı olduğu sürece zayıf olması tabii ki daha iyi bu cocuk ergenlikte zaten kilo alacak 😂 ama işte sağlıklı mı? doktor 600 gram geriden geliyor diyince geriliyorum. ama düsününce kilosu aynı kalmadı veya kilo kaybetmedi sadece yasıtlarına göre geriden geliyor diyorum. ne biliyim. benim anladığım kadarıyla da doktor boy ve kiloyu umursamadı ama bıngıldağın hiç ilerlemediğini farkedince direkt sorular sordu. işte yürüyor mu, konusuyor mu falan diye. durumu anlatınca da, bazen bıngıldağın 18. hatta 2 yasına kadar kapanabildiğini, su an motor becerileri iyi olduğu için endişe yapmadığını söyledi. o yapmıyor, ben yapıyorum ama 😂😂 15.ayda tekrar göreyim cocugu dedi 🙄

öyle tabii ki, o konuda içim rahat. kıyaslamıyorum da asla. sağlıklı olduğu sürece zayıf olması tabii ki daha iyi bu cocuk ergenlikte zaten kilo alacak 😂 ama işte sağlıklı mı? doktor 600 gram geriden geliyor diyince geriliyorum. ama düsününce kilosu aynı kalmadı veya kilo kaybetmedi sadece yasıtlarına göre geriden geliyor diyorum. ne biliyim. benim anladığım kadarıyla da doktor boy ve kiloyu umursamadı ama bıngıldağın hiç ilerlemediğini farkedince direkt sorular sordu. işte yürüyor mu, konusuyor mu falan diye. durumu anlatınca da, bazen bıngıldağın 18. hatta 2 yasına kadar kapanabildiğini, su an motor becerileri iyi olduğu için endişe yapmadığını söyledi. o yapmıyor, ben yapıyorum ama 😂😂 15.ayda tekrar göreyim cocugu dedi 🙄
Yapma yapma birsürü konu var çocuğum 20 aylık yürümüyor die . Geç kapanan bıngıldak olabiliyor takip kontrolüne bidaha gidinceye kadar kendını hasta etme düşüne düşüne

Yapma yapma birsürü konu var çocuğum 20 aylık yürümüyor die . Geç kapanan bıngıldak olabiliyor takip kontrolüne bidaha gidinceye kadar kendını hasta etme düşüne düşüne
insallah. artık cocuğu kimseye göstermek bile istemiyorum. dün kaynanam iki dk gördü hemen zayıflamış çok diyor. bizimkiler de öyle. yedir cocugu diyorlar sanki ben aç bırakıyorum.

insallah. artık cocuğu kimseye göstermek bile istemiyorum. dün kaynanam iki dk gördü hemen zayıflamış çok diyor. bizimkiler de öyle. yedir cocugu diyorlar sanki ben aç bırakıyorum.
Aman yedirsen de obez mi derler . Bana da birinin zayıf olduğunu gören öteki obez mi die soruyor sana Wp den atayım fotosunu çocuğumun obezlıkle alakası yok

Aman yedirsen de obez mi derler . Bana da birinin zayıf olduğunu gören öteki obez mi die soruyor sana Wp den atayım fotosunu çocuğumun obezlıkle alakası yok
kimse de banane demiyor asla. benim sanki size kilolu bebek borcum var

aman salla
15. Ayda gidersin baktın içine sinmedi doktoru değiştirirsin. Galiba hamileydin bu süreçte seni böyle şeylerle huzursuz etmeleri normal değil zaten
hadi insallah bu 3 ayda en azından bıngıldağı kapanır 🥹

Bugün oğlumun 1 yaş kontrolü vardı. boy, kafa cevresi 2 cm geriden geliyor. kilosu da 600 gram geride. Doktor hayvan sütü verebilirsiniz günde 200 ml maksimum dedi. Zorlamayın yemek için diyor, zaten zorlamıyorum. Kan değerleri ve genel hali iyi. Doktor gayet sağlıklı ve enerjik bir çocuk, kafaya takmayın diyor ama takıyorum. 8.ayda 400 gram gerideydi. En çok kafaya taktığım da bıngıldağı. 8.aydan beri hiç ilerlememiş. Doktor bazı cocuklarda 18.aya kadar kapanabilir ama d vitaminini 3 ay daha kullanın dedi. yaklaşık 3 aydır da üst dişleri bir türlü çıkmıyor. Bıngıldak konusu olduğunda doktor yürüyor mu diye sordu. yeni yeni desteksiz yürüme denemesi var ama uzağındaki bir şeye yönlendirdiğimizde cesaret edemiyor ve oturuyor. en fazla 2-3 adım. Doktor motor gelişimi iyi olduğu için bıngıldağı 18.aya kadar dert etmicem dedi. Napıcam Allah aşkına? kilolu olsun derdim yok ama sürekli “çok zayıfladı” lafları duymaktan da bıktım. Anne sütü alıyor, mama hiçbir zaman kabul etmedi. Ek gıda konusunda bir ruhaf. Bir gün güzel yerken, bir gün ağzına hiçbir sey götürmüyor. Gğndüz emmelerimiz yok denecek kadar az. Gece uyandıkça meme istiyor. her gün kaka yapıyor çoğu günler günde iki

Bıngıldak kapanması mı gerekiyormus 1 yasında. Baş çevresi kaç cm acaba?

Bıngıldak kapanması mı gerekiyormus 1 yasında. Baş çevresi kaç cm acaba?
baş çevresi 48 cm. genelde bir yasında kapanıyormus ama 18. ay, bazen 2 yasına kadar da kapanıyormus. bir de simdi epikriz raporuna baktım d vitamini anemisi yazmış doktor tanıya 🤔

Benim bebeğim 9 aydan 12 aya kadar neredeyse aynı kiloda kaldı. O dönem diş, gelişime bağlı yemek seçiciliği falan filan derken 200 gram belki almıştır belki almamıştır diyim. 15 aylık şuan, yine kilo almaya başlamış 3 ayda. Enerjik hareketli bebek diyorsunuz demek ki yemekle alakalı bir sorun yok onun açısından, aç olsa enerjik olamazdı. Yemeyen bir çocuk ise eğer maalesef yıpratıcı oluyor, ama yiyorsa ki 1 yaş için 1 porsiyon 2-3 yemek kaşığı normal tıbben.
Yürüme konusu benim bebem hala genel olarak elimi tutup yürüyor, karşısında ben varsam bağımsız adım atıp geliyor onun dışında bi yere gidip bişey alayım modu yok. 1 yaş civarı bir kaç adım atıyordu sizinki gibi, tıbben bu da yürüyor sayılıyormuş bu arada. Sadece güveni yok denge kurmaya çalışıyor vs. D vitaminini sormayı unuttum doktora ama kullandığımı belirttim, aksi bişey söylemedi. Bildiğim kadarıyla 1 yaştan sonra kışın kullanmaya devam yazın bırakılıyor. 3 ay daha kullanın demesi de ilginç… Bıngıldak konusunda bi fikrim yok ama kilo konusunu takıntı yapmayın, zor biliyorum ama takmayın lütfen.

Benim bebeğim 9 aydan 12 aya kadar neredeyse aynı kiloda kaldı. O dönem diş, gelişime bağlı yemek seçiciliği falan filan derken 200 gram belki almıştır belki almamıştır diyim. 15 aylık şuan, yine kilo almaya başlamış 3 ayda. Enerjik hareketli bebek diyorsunuz demek ki yemekle alakalı bir sorun yok onun açısından, aç olsa enerjik olamazdı. Yemeyen bir çocuk ise eğer maalesef yıpratıcı oluyor, ama yiyorsa ki 1 yaş için 1 porsiyon 2-3 yemek kaşığı normal tıbben.
Yürüme konusu benim bebem hala genel olarak elimi tutup yürüyor, karşısında ben varsam bağımsız adım atıp geliyor onun dışında bi yere gidip bişey alayım modu yok. 1 yaş civarı bir kaç adım atıyordu sizinki gibi, tıbben bu da yürüyor sayılıyormuş bu arada. Sadece güveni yok denge kurmaya çalışıyor vs. D vitaminini sormayı unuttum doktora ama kullandığımı belirttim, aksi bişey söylemedi. Bildiğim kadarıyla 1 yaştan sonra kışın kullanmaya devam yazın bırakılıyor. 3 ay daha kullanın demesi de ilginç… Bıngıldak konusunda bi fikrim yok ama kilo konusunu takıntı yapmayın, zor biliyorum ama takmayın lütfen.
bir de gecen ay hastaydı iki gün hastanede yattık. tam çıktık ben hasta oldum yüne cocuğa bulaştı. 6 gün boyunca öksürük ve burun akıntısı vardı.

ama işte beni de en çok korkutan bıngıldak mevzusu. takip ettiğim bir cocuk doktoru eğer 18.aya kadar kapanmazsa takip ve ek testler istenir dedi. ama yani 3 ayda hiç ilerlememiş. kasım ayında da 2*1 ölçüldü, ocak ayında da. ama kafa cevresi büyüyor

içinin rahat etmesi için farklı doktor görüşü alabilirsin. Her yiğidin yoğurt yiyişi başka neticede.
Birinin gözünden kaçan birşey varsa diğeri görebilir.

baş çevresi 48 cm. genelde bir yasında kapanıyormus ama 18. ay, bazen 2 yasına kadar da kapanıyormus. bir de simdi epikriz raporuna baktım d vitamini anemisi yazmış doktor tanıya 🤔

D vitamini reçete ettiği için yazmıştır öyle.
Kan tahlilleri yapıldı mı?
Dvitamini kaç?

Yani biraz fazla mı evham yapıyorsun? Benim bildiğim 1. Yaşında doğum kilosunun 3 katı kiloda olmalı. 3 kilo doğmuş bi bebek için 9400 gayet yeterli değil mi? Ayrıca benim oğlumda 1 yaşında 9400dü ilk 3 ayında her ay 1300 Gr aldı. Sonra 800-600-500 Gr civarlarında seyretti. Ki 6. Ayda anne sütünü de bıraktı. 18 ayda da mamayı bıraktı. Şu an 3 yaş 3 ay güncel kilosu 16.5. ki belirtmek isterim benimki de ince yapılıdır. Görsen bu mu 16 kilo dersin. Bıngıldak hakkında net bilgim yok yanlışım olmasın ama benimkinin yürümesi de 14 ayda başladı küçük küçük, 15 ayda tam yürüyordu. Benimki o zamanlarda çok güzel yerdi ama şimdi keyfine göre yiyor. O zamanda yediği çoğu şeyi yemiyor hele sulu yemek sebze yüzüne bakmıyor. Çiğ tüketilebilenler sadece havuç salatalık bi de patates. Ama o zaman avokadodan fasülyeye her şeyi yiyordu. Yani bunun bi düzeni ve devamlılığı olacak diye bekleme. Her çocuğun kendine göre bi ritmi var. Bak 2. Geliyormuş sende doğunca göreceksin aralarında dağlar kadar fark olacak. İlki 1300 Gr alırken 2. Daha 1 aylık olmadı totalde 600 Gr alırsa oh ne diyicem ilk ayı için. O da anne sütüydü bu da. Bünye meselesi. Neden stres yaptığını iyi anlıyorum hepimizin kafasında böyle evhamlar dönüyor sürekli ma bubun doğru olup olmadığını teyit etmek çok kolay. Bana kalırsa başka bi doktor daha görmeli içinin rahat etmesi için

temmuz - 7600
eylül - 8320
kasım - 8820
ocak - 9400

3050 gram doğdu
Hiç takmayın benimki 16 aylik daha 10 kilo olamadı napsam kilo almıyor boyu uzuyor ona şükrediyorum akışa bırakın zaten bi sağlık problemi uokmus,her bebekte 12 aylık yürümek zorunda değil ki sıralıyorsa sorun yok ,çevre baskısı asıl önemli olan bana da bi sürü şey diyorlar 1 yaşında gibi duruyor beslemiuor musun gibisinden artık cevap bile vermiyorum

Emin misiniz 1 yasında 47 çünkü ortalama sizinki 48 ise biraz üstündeyken nasıl 2 cm geride demiş doktor anlamadım. bıngıldak 18. Aya kadar kapanıyor genelde

Emin misiniz 1 yasında 47 çünkü ortalama sizinki 48 ise biraz üstündeyken nasıl 2 cm geride demiş doktor anlamadım. bıngıldak 18. Aya kadar kapanıyor genelde
valla ben de yanlış hatırlıyorumdur diye baktım ama rapora da öyle yazılmış. 35 cm doğmustu kafa cevresi.

Back
X