Bebek Beslenmesi 1 Yaş üzeri bebeklerimizi katı gıdaya ve pütürlüye Alıştırıyoruz...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Bunu da koydum kafama.
18 aylık oldu hala sıkıntıdayız.
Benimle birlikte yavaş yavaş yol kat etmek isteyen anneler gelin paylaşalım nasıl yapıyoruz,nasıl beceriyoruz.
Ben bugün muzu elimle ufak ufak ezip yediricem saatli beslenmesinide şaştırıyorum.3-4 saatte bir yedirirdim 5 saate çıkarıcam yemezsede bırakıcam.
Bakalım nasıl olacak.Gazamız mübarek olsun:bbo:

Meyve öğününü yaklaşık 2 saat geçirdim yani 2 saat aç bırakıp fazladan muzu elimle yedirdim yarım muzdan fazla yedi olsun az yedi ama löp löp çiğneye çiğneye yedi.Ay çok sevinçliyim ben:)

Ne güzel. Senin adına sevindim. Benim kızım şuan 1 yaşında pütürlü yiyor gibi ama bazen eliyle geri çıkarıyor. Mesela köfteyi elimle parça parça veriyorum onu yiyor. Bu pütürlü yiyor anlamına mı geliyor.??? Ama bu arada daha 3 dişi var altta. üstten 2 tanede yeni patladı

Son düzenleme:
Benim bebeğimde 15 aylık hala pütürlü yemiyor kahvaltı karışık mama gibi öğleyin çorba meyve öğünleri cam rendeden çekilerek akşamda yine çorba bende nasıl yemeklere köftelere makarnalara geçeceğimi bilemiyorum pirinç pilavı veriyorum öğrüyor ağzında tutuyor ne yapacağım nasıl alıştıracağım banada bir akıl verin lütfen.

prinç pilavı dolmayı kabak yemeyi ve bunun gibi pütürlü yemekleri yoğurtla vermeyi deneyebilirsin .benim oğlum bu şekilde yiyor

herkesin derdi başka işte :S
bizim cadı her türlü pütürlü gıdayı yiyor
bir yaşına girmeden yemeye başladı
pilav makarna çekirdek leblebi fındık fıstık
ama bizim sorunumuzda iştahsızlık
tek öğünle yaşarmı bir çocuk ya sempatiksalakcinni

Bugün kahvaltısında yarım kase süte bir yumurta kırıp tereyağda yaptım.Çökelek gibi parça parça oldu.
Elimle yedirdim az bişe kaldı ama olsun gelişmeler harika:)
Çok yemek istemedi,babasına baktı babası oralı olmayınca biraz reklam biraz su desteği ile yedi.Başlangıç için gerçekten büyük bir ilerleme bizim için.:Saruboceq:
Valla sırf bunun için adak adadım Alya şöyle yemeye başlasın löp löp yerine getircem kısmetse:Saruboceq:

evet canım benimde tek isteğim senin gibi şöyle löp löp bir yutsa artık öğre öğre yemesinden bıktım hepimizin bebişleri en kısa zamanda yerler işallah

canım oglun ne severse onu buraya yazarmısın çünkü çok iştahsız bir kızım var yumurtayı buğün sabah senin yaptıgın gibi yaptım yedi.

Saruboceq merhaba, Nasıl gidiyor pütürlüyle aranız merak ettim. Önceleri ağzında 3 dişi olmasına rağmen köfte yiyen kızım, şimdi 7 dişi var ama yemiyor. Şaşırmış durumdayım. Kahvaltıyı tek tek yediriyordum, ekmeği bayıla bayıla yiyordu, şimdi ağzına aldığı gibi geri çıkarıyor.. Herkes Mersin'e giderken ben tersine gidiyorum... Kahvaltıyı bulamaç yiyor artık...OFFF Off

kızlar ben bu konuda yanlızım sanıyodum ya benim kızım kadar kimse olamaz heralde 18 aylık oldu ve hala maması karışım halinde muzu ezerek çorbanin içinde ekmek yer ama direk yutar makarna pilav kesinlikle çiğnemeyi bilmiyor zaten yavaş yavaş çiğniyor arttyık ama yutmuyor dışarı atıyr sütüde içmiyordu üç gün önce aptamil junıor başladık onu sevdik çok şükür ben 24 saat aç bıraktım yine istemedi hiçbişey

gerçekten herkesin derdi başka, benimki 9 aylıkken pütürlü yemeye başladı ama süt ve süt ürünlerinden nefret ediyor. 16 aylık oldu ağzına yoğurt peynir süt koymuyor, anne sütü alıyor ama yetmeski, süt ürünlerini yesinde varsın bulamaç yesin dediğim çok oldu.

aynı aynı dert bendede var kızım 15 aylık ayın 15 inde 16 sı biticek ama pütür gelince ağzına hemen öğürüyo ne yapmalıyım bilmiyorum doktoruna soruyorum yemesi 2 yaşını bulur bazı bebeklerin boğaz yapısı anca 2 yaşına doğru pütürü kabul ediyormuş bana sen hiç 3-4 yaşında mama yiyen çocuk gördünmü sıkma canını alışıcak zamanla dedi ama bende şöle pilaz makarna yesin çok istiyorum dılşarı çıkınca yanımda yemek taşımasam biz ne yiyosak onu yese oda...

of kızlar herkesin başka bir derdi var inanmıycaksınız ama benim oğlum da sıvı gıdaları yemiyor imdat diye bağırmak istiyorum hiç böyle bir şey duydunuz mu?9aylık oldu,tavuğu pilavı meyveyi keki ekmeği herşeyi yiyor minik toplar halinde elimle sıkıp veriyorum çok güzel yiyor ama hiçbir şekilde kaşıkla yenen şeyleri yemiyor,biberon da almıyor sıvı olarak tek tükettiği su.meyve suyu çorba veremiyorum kabız olmasın diye de yediklerine zeytinyağı döküyorum

gerçekten herkesin derdi başka, benimki 9 aylıkken pütürlü yemeye başladı ama süt ve süt ürünlerinden nefret ediyor. 16 aylık oldu ağzına yoğurt peynir süt koymuyor, anne sütü alıyor ama yetmeski, süt ürünlerini yesinde varsın bulamaç yesin dediğim çok oldu.

Domatesi seviyorsa eğer , domatesi rendele ve içine de peyniri rendele..Denemediysen eğer bir de bunu dene bakalım...Yoğurdunun içine de biraz kuru nane atabilirsin mesela, yoğurdun kokusunu alır...Süt için birşey diyemeyeceğim, içmeyen içmiyor çünkü...Ama peynir ve yoğurdunu bari yedirebilirsen iyi olur...Lütfen bir kere dene bunları...Çocuklar gereken kalsiyumu alamadıklarında çok üzülüyorum ben mafoldumben

benim kızım 10 aylık,uzun uğraşlarda sonra çorbasına ekmek ufalıyorum azıcık,2 haftadır,yiyor bi güzel,biraz kıvamını da koyulaştırdım üstelik,eskiden daha sulu seviyodu...sabah kahvaltısını bulamaç şeklinde yiyo,öğleden sonra da meyve püreleriyle kendi yaptığım yoğurdu karıştırıyorum...ekmeği ufak ufak elimle bölüp verirsem yiyo,çubuk kraker falan yiyo azar azar...üstte 4 altta 2 dişimiz var,büyük bi parça(büyük dediğime bakmayın siz...parmak ucunun yarısı kadar)ağzına gelirse hemen öğürüyo...sarıboceq ben de işe çorbasındaki ekmekleri arttırarak başlıycam yarın,bakalım,muzu elimle senin yaptığın şekilde veriyorum bazen,öyle yiyo çok şükür,ama yoğurdunun içinde daha çok seviyo.bi de değişik kahvaltı önerileriniz varmı?pek tecrübeli değilim ve bulamaçdan sıkılacak yakında diye düşünüyorum(içinde 70 cc mama,3 bisküvi,labne,pekmez,8 tahıllı ballı var)

Benim bebeğimde 15 aylık hala pütürlü yemiyor kahvaltı karışık mama gibi öğleyin çorba meyve öğünleri cam rendeden çekilerek akşamda yine çorba bende nasıl yemeklere köftelere makarnalara geçeceğimi bilemiyorum pirinç pilavı veriyorum öğrüyor ağzında tutuyor ne yapacağım nasıl alıştıracağım banada bir akıl verin lütfen.

benim kızım 10 aylık,uzun uğraşlarda sonra çorbasına ekmek ufalıyorum azıcık,2 haftadır,yiyor bi güzel,biraz kıvamını da koyulaştırdım üstelik,eskiden daha sulu seviyodu...sabah kahvaltısını bulamaç şeklinde yiyo,öğleden sonra da meyve püreleriyle kendi yaptığım yoğurdu karıştırıyorum...ekmeği ufak ufak elimle bölüp verirsem yiyo,çubuk kraker falan yiyo azar azar...üstte 4 altta 2 dişimiz var,büyük bi parça(büyük dediğime bakmayın siz...parmak ucunun yarısı kadar)ağzına gelirse hemen öğürüyo...sarıboceq ben de işe çorbasındaki ekmekleri arttırarak başlıycam yarın,bakalım,muzu elimle senin yaptığın şekilde veriyorum bazen,öyle yiyo çok şükür,ama yoğurdunun içinde daha çok seviyo.bi de değişik kahvaltı önerileriniz varmı?pek tecrübeli değilim ve bulamaçdan sıkılacak yakında diye düşünüyorum(içinde 70 cc mama,3 bisküvi,labne,pekmez,8 tahıllı ballı var)

allahım allahım, çok şükür, ben yalnız değilmişim... demek hoşuma gitmese de, pek şık görünmese de, diyorum şu anda.
çıldırıcam artık, milletin bebeklerini sarmaları dolmaları yerken gördükçe, benimkini duvardan duvara vurasım geliyo bazen valla.
bizde iştahsızlık da var, pütürlü yiyememek de var. kaşık sevmemek de var... var allah var velhasıl :(((((((
az evvel ağlıyordum, yine aç yatırdım çünkü. sızdı kaldı. günü 2 öğünle kapadık. saat 13:00'te bulamaç kahvaltı (meyve, yoğurt, ceviz-badem-fındık, yumurta sarısı) yaptı. bu da yarım kase yedi. gerisini yemedi. 15:00'te uykusu geldi. geri kalan kahvaltıyı sütle karıştırdım, biberonla içirdim. yumurtayı tam yedi diyebileyim kendime diye.
bununla teeeeeee gece 21:00'e kadar geldi. ve yine kendisi acıktım falan demedi.
kıymalı sebze çorbası vermek istedim, pütürsüz ve sulu tabi. yemedi. yine karışık meyve püresi yaptım. 1 kaseye yakın yedi. 23:30'da uykusu geldi. sütünü bile içmeden uyudu.

bugünü, kahvaltı, 100 cc aptamil, yarım kase karışık meyve ile tamamladık. gece uykusunda da 120 cc süt içer nasipse... sabah yie başlarız aynı maratona.

ben ne edicem bu zilliyle hiç bilmiyorum. delirmek üzereyim. bi çare???

allahım allahım, çok şükür, ben yalnız değilmişim... demek hoşuma gitmese de, pek şık görünmese de, diyorum şu anda.
çıldırıcam artık, milletin bebeklerini sarmaları dolmaları yerken gördükçe, benimkini duvardan duvara vurasım geliyo bazen valla.
bizde iştahsızlık da var, pütürlü yiyememek de var. kaşık sevmemek de var... var allah var velhasıl :(((((((
az evvel ağlıyordum, yine aç yatırdım çünkü. sızdı kaldı. günü 2 öğünle kapadık. saat 13:00'te bulamaç kahvaltı (meyve, yoğurt, ceviz-badem-fındık, yumurta sarısı) yaptı. bu da yarım kase yedi. gerisini yemedi. 15:00'te uykusu geldi. geri kalan kahvaltıyı sütle karıştırdım, biberonla içirdim. yumurtayı tam yedi diyebileyim kendime diye.
bununla teeeeeee gece 21:00'e kadar geldi. ve yine kendisi acıktım falan demedi.
kıymalı sebze çorbası vermek istedim, pütürsüz ve sulu tabi. yemedi. yine karışık meyve püresi yaptım. 1 kaseye yakın yedi. 23:30'da uykusu geldi. sütünü bile içmeden uyudu.

bugünü, kahvaltı, 100 cc aptamil, yarım kase karışık meyve ile tamamladık. gece uykusunda da 120 cc süt içer nasipse... sabah yie başlarız aynı maratona.

ben ne edicem bu zilliyle hiç bilmiyorum. delirmek üzereyim. bi çare???

sen ne cok gezıyon kız cabık takımınaa 1 takıma hemen kaydirigubbakcemile aaa mapısdan cıkana kadar sız sahıpsız kalmısınzz cabukk

bu arada hepınızın tatlı bebıslerıne yası uzun olsun kaderlerı bahtları guzel olsun dıyorumm ve kacıyorummkaydirigubbakcemile4

Back
X