1 yaş ve innemiş testis ameliyatı

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
doğgduğunda bebeğimin sağ testsisi yanı yumurtası inmemişti. doktor takip edelim ve 1 yaşına kadar inmezse ameliyat şart dedi ve biz 1 yaşınagirdi. yumurtamız hala inmedi. mecburi ameliyat olucak bebeğim.

çok korkuyorum ya bir şey olursa diye eşime belli etmiyorum ama aklıma bile geldikce gözlerim doluyor kimseyle bu konuda konuşamıyorum çünkü ağlamaklı oluyorum.:43:

aramızda oğlu bu operasyonu olmuş anne var mı?

nasıl bir süreç oluyor. ameliyat öncesi ameliyat sonrası ?

nasıl geçiyor bebeğin canı çok acır mı narkozu nasıl atıyor?

iyileşme süreci nedir? birde sünnette olucak zzor mu geçer.

inanın şuan bile salla sümük modundayım:58:

ha birde bi prof iğne ile inebilir vs dmişti bunu deneyen var mı zarar lımı? iğne ile indimi?

Son düzenleme:
geçmiş olsun arkadaşım doktorunuz açıklama yamadımı benim arkadaşın bebeği olmuştu sabah oldu akşama eve gitmişti tabii biraz ağlamıştı ama kurtuldu geç kalındığında sonuçları daha zor diye duymuştum o zaman

uzun zmandır bu konuda yazıyosunuz bence biran önce yaptırın ameliyatınızı böyle bekledikçe içinizde büyütüyosunuz sakin olun etrafınıza hiç bakmıyomusunuz nasıl hastalıklar var bu büyük bişiy deil sünnet tarzında bi şey neden kendinize zehir ediyosunuz hayatı bu kadar zorsa bir psikiyatr a danışın aşın bunu hepimizin bebeği var hepimiz neler geçiriyoruz kendinize gelin biraz ve ailenizden veya yakınınzda olan bi arkadaştan destek alın paylaşın kendinizi düşünün siz böyle olursanız bebeğinize kim bakacak

canım ameliyatdan önce bi tedavi daha var diye biliyorum.
3 tane hormon iğnesi vuruyorlarmış inmesi için.dr ile böyle bir konu geçmedimi?
benim oğluşumunda sol testisi bi inip bi çıkıyor ondan biliyorum.

canım iyide inmemiş testisler için 7 yaşına kadar ameliyat olmadan beklenebiliyor ayrıca doğru iğne ile inebiliyor. Benim bildiğim (yanlış olabilir) 7 yaşına kadar testisler inip çıkabiliyor ama 6 yaş itibariyle hala inmemiş is o zaman ameliyat olması gerekiyor.
Benzer durum erkek kardeşimde de oldu o zman ne yaptılar tam hatırlamıyorum küçüktüm ama ameliyat olmadığını biliyorum. Ayrıca yakın zamanda arkadaşımın oğlu için aynı şey söylendi 3 yaşında idi o zamanlar hem sünnet hem inmemiş testis ameliyatı dendi sonra özel olmayan başka bir hastanede başka bir dr. ameliyata gerek olmadığını söylemiş ve iğne tedavisi yapmış şimdi sorun yok yani ameliyat olmadı hatta bu konuyu sünnet üzerine konuştuk bu yaz sünnet olacakmış şimdi 7 yaşında :)
Bence mutalaka başka bir dr ile görüşün 1 yaş ameliyat için erken ne biliyim benimde oğlumun ameliyat olması gerekiyor pipideki bir sorundan dolayı ama narkoz korkusuna yaptıramıyoruz. Biri beni bu narkoz konusunda aydınlatta gönlüm rahat etse bende yaptıracam. Ama ben dr. a sorduğumda narkozun bir yan etkisi vs. olurmu çok küçük daha diye..
Dr. narkoz bu küçüğü büyüğü yok herkeste yan etkisi olur ama işin ehli bir ameliyat ekibi ile girmek lazım ameliyata demişti. Çünkü bizimkinin ameliyatı 2 saat kadar sürecekmiş..

geçmiş olsun arkadaşım doktorunuz açıklama yamadımı benim arkadaşın bebeği olmuştu sabah oldu akşama eve gitmişti tabii biraz ağlamıştı ama kurtuldu geç kalındığında sonuçları daha zor diye duymuştum o zaman
evet gelcekteki hayatını etkiliyor ameliyet sart

uzun zmandır bu konuda yazıyosunuz bence biran önce yaptırın ameliyatınızı böyle bekledikçe içinizde büyütüyosunuz sakin olun etrafınıza hiç bakmıyomusunuz nasıl hastalıklar var bu büyük bişiy deil sünnet tarzında bi şey neden kendinize zehir ediyosunuz hayatı bu kadar zorsa bir psikiyatr a danışın aşın bunu hepimizin bebeği var hepimiz neler geçiriyoruz kendinize gelin biraz ve ailenizden veya yakınınzda olan bi arkadaştan destek alın paylaşın kendinizi düşünün siz böyle olursanız bebeğinize kim bakacak

ameliyetı ertelemiyoruz enınde sonunda olucak kaçış yok.

fakat doktorumuz1 yaşına kadar beklemimizi önerdi. çünkü 1 yaşına kadar inebiliyormuş. bir kaç tanıdık ile görüştük onlarda mecburi ameliyat oldular.

korkuyorum çünkü ailemde hiç ameliyat olan kimse olmadı yanı ameliyet bize çok soğuk bu konuda rahat değilim birde narkoz ve narkozoun etkileri beni çok korkutuyor.
endişelerim var. bebeğimede benden başka bakıcak kimse yok, rapor alıcam

canım ameliyatdan önce bi tedavi daha var diye biliyorum.
3 tane hormon iğnesi vuruyorlarmış inmesi için.dr ile böyle bir konu geçmedimi?
benim oğluşumunda sol testisi bi inip bi çıkıyor ondan biliyorum.

canım sanıırmsizinki utangaç testis bi yakınım aynı siiznki gibi sorunla doktora gitmişlerdi. doktor saatine bakıp iinmemiş testis değil utangaç testis bu demiş operayona gerek yok demiş.
inş poerayonluk bi durum değildir sizinki.

canım iyide inmemiş testisler için 7 yaşına kadar ameliyat olmadan beklenebiliyor ayrıca doğru iğne ile inebiliyor. Benim bildiğim (yanlış olabilir) 7 yaşına kadar testisler inip çıkabiliyor ama 6 yaş itibariyle hala inmemiş is o zaman ameliyat olması gerekiyor.
Benzer durum erkek kardeşimde de oldu o zman ne yaptılar tam hatırlamıyorum küçüktüm ama ameliyat olmadığını biliyorum. Ayrıca yakın zamanda arkadaşımın oğlu için aynı şey söylendi 3 yaşında idi o zamanlar hem sünnet hem inmemiş testis ameliyatı dendi sonra özel olmayan başka bir hastanede başka bir dr. ameliyata gerek olmadığını söylemiş ve iğne tedavisi yapmış şimdi sorun yok yani ameliyat olmadı hatta bu konuyu sünnet üzerine konuştuk bu yaz sünnet olacakmış şimdi 7 yaşında :)
Bence mutalaka başka bir dr ile görüşün 1 yaş ameliyat için erken ne biliyim benimde oğlumun ameliyat olması gerekiyor pipideki bir sorundan dolayı ama narkoz korkusuna yaptıramıyoruz. Biri beni bu narkoz konusunda aydınlatta gönlüm rahat etse bende yaptıracam. Ama ben dr. a sorduğumda narkozun bir yan etkisi vs. olurmu çok küçük daha diye..
Dr. narkoz bu küçüğü büyüğü yok herkeste yan etkisi olur ama işin ehli bir ameliyat ekibi ile girmek lazım ameliyata demişti. Çünkü bizimkinin ameliyatı 2 saat kadar sürecekmiş..

evet canım narkoz işi beni ürkütüyor senınde anladığım kadar endişelerin bu yönde.

2 ay önce bi prof ile görüştük oda iğne önerdi ama burda 2 doktorda iğneden hiiç bahsetmedi. hafta içide bir kaç çocuk cerrahı ile görüşcez. birde çocuk üroloğu ile.

inş iğne ile halledilir.

Son düzenleme:

kesinlikle yanlış biliyorsunuz 7 yaş çok geç
en geç 1 yaş civarlarına kadar bekleniyor ve inmezse ameliyat ediliyor.
yoksa çocuklar bu basit sebepten dolayı infertil kalabiliyor ve inmemiş testis yerine getirilmezse o testiste kanser oluşma riski de var
arkadaşım korkmayın anesteziden filan, anestezistler günde kaç kişiyi uyuyup uyandırıyorlar

ablamın oğlu oldu aynı ameliyatı geçtiğimiz ocak ayında 1.5 yaşında, olunması gerekiyormuş mutlaka daha sonra kötü sonuçlar doğurabilirmiş hem sünnet oldu o da hemde ameliyat biraz korktu tabi küçük olduğu için eve geldiklerinde de yattı 1gün falan sonra kendi kendine kalktı oyunlar falan çocuk nihayetinde unutuyor öyle ağrı falan da yapmıyor pek bildiğim kadarıyla dikişleri falanda attı şimdi çok iyi annesiniz tabi üzülüyorsunuz ama olsun bir an önce...

öncelikle geçmiş olsun :71::71:
1.5 yaş çocuk için banada ameliyat için erken geldi...:26:
bir tanıdığımın çocuğu 6 yaşında ameliyat olmuştu aynı sorundan..yani 6 yaşını geçmemeli diye biliyorum ben..çünkü daha bebek ve zamanla düzelebiliyor..bence birkaç doktora daha gidin araştırın...bu ameliyatta öyle tehlikeli çok uzun süren bir ameliyat değil onuda söyleyeyim size..yarım saat kadar filan sürüyormuş...
sünnetine sıra gelince bana göre geç bile kalmışsın..büyüdükçe daha zor...aklı kesiyor ve korkuyor çocuk..biran önce icabına bak derim..

lütfen yalan yanlış bilgiler vermeyin yaa
6 yaş filan çok geç o zamana kadar çocuğun sperm yapan hücreleri etkilenir ve ölür kısır olmasını mı istiyorsunuz
ayrıca kansere dönüşme riski de yükseliyor yerine indirilmezse
ayrıca genelde 2 yaş 7-8 yaş arası sünnet yapmak ya da öyle genital operasyonlar ileride cinsellikle ilgili problem olmasın diye tercih edilmiyor.

canım benimde 14 aylık oğlum var doğduğunda testisleri vardı fakat daha sonradan yukarı çıktı.düzenli kontrole götürüyoruz 18 aylıkken sünnetle birlikte ameliyat olacak inş.benim doktorum 1 yaşında dese hemen ameliyat ettirecektim asıl testisler vücut ısısında durunca zararı olur ilerisi için..oğlumun altını her değiştirişimde içim acıyo benimde bir an önce ameliyat olmasını istiyorum hayırlısıyla.endişe etme ameliyatı çok risksiz kolay uzun sürmüyor ben kendim hemşireyim ordan biliyorum..sünnetinin de birlikte yaptırırsın aradan çıkar bence...iğne konusuna gelince ki o bir hormon iğnesi benim doktorum tavsiye etmedi sakın yaptırma dedi erken ergenliğe ve ses kalınlaşmasına sebep oluyormuş...geçmiş olsun.

benim oğlumda da böyle problem vardı doktor masaj yapın falan dedi meğerse çok tehlikeli birşey yapıyormuşum sonra prof dr gittiğimde öğrendim, dr en fazla iki yaşına kadar ameliyat olmalı dedi ve sünnetle beraber ameliyat olddu oğlum sünnet biraz problemli oldu testis ameliyatı daha çabuk iyileşti,daha sonra kontroller pansuman falan şuan bi problem yok çok şükür bende çok üzülmüştüm anlıyorum duygularını ama çok abartılıcak bir ameliyat değil inan bizi dr hemen taburcu etmişti ,bu arada bize iğne falan vurulmamıştı

evet gelcekteki hayatını etkiliyor ameliyet sart

ameliyetı ertelemiyoruz enınde sonunda olucak kaçış yok.

fakat doktorumuz1 yaşına kadar beklemimizi önerdi. çünkü 1 yaşına kadar inebiliyormuş. bir kaç tanıdık ile görüştük onlarda mecburi ameliyat oldular.

korkuyorum çünkü ailemde hiç ameliyat olan kimse olmadı yanı ameliyet bize çok soğuk bu konuda rahat değilim birde narkoz ve narkozoun etkileri beni çok korkutuyor.
endişelerim var. bebeğimede benden başka bakıcak kimse yok, rapor alıcam

canım sanıırmsizinki utangaç testis bi yakınım aynı siiznki gibi sorunla doktora gitmişlerdi. doktor saatine bakıp iinmemiş testis değil utangaç testis bu demiş operayona gerek yok demiş.
inş poerayonluk bi durum değildir sizinki.

evet canım narkoz işi beni ürkütüyor senınde anladığım kadar endişelerin bu yönde.

2 ay önce bi prof ile görüştük oda iğne önerdi ama burda 2 doktorda iğneden hiiç bahsetmedi. hafta içide bir kaç çocuk cerrahı ile görüşcez. birde çocuk üroloğu ile.

inş iğne ile halledilir.

bizimki hala aynı bi iniyor bi çıkıyor.her bezini değiştirdiğimde farklı farklı.o kadar taktımki aklıma bakarak bile anlıyorum resmen :52:

amelitanımızı oldukkk 1 ay oldu çok kolay ve basit bir ameliyattı 2. gün normal hayatımıza döndukk. desteğiniz için çok teşekkürler.

benim oglum dogdugunda her iki testisi de inmemisti ve ustelik dogum yaptigim hastanede bunu farketmediler bile. Biz kendimiz dikkat ettik ve doktora goturduk, ameliyat oldugunda henuz 20 gunluktu her iki testisi de indirdiler. genel anestezi uygulandi, uyanirken aglayarak uyandi ve ayni gun taburcu olduk. hicbir sikintimiz olmadi Allah a cok sukur. senelik kontrollerimiz olacakmis..

benim oğlum 14 aylık bizim tek yumurtamız yukarıda bizim de doğumdan sonra farketmediler biz 6. ayında farkettik ameliyat ve sünnet bir arada olacağız inşallah.
iğne tedavisini bizim görüştüğümüz doktorlarda tavsiye etmedi hormonları ters ettkilediği için
Allah bizim ve çocuklarımızın yardımcısı olsun

merhabalar
oğlum 17 kasımda zeynep kamil de oldu ameliyatını bende ameliyatttan çok narkozdan korkouyordum ama korktuğum gibi olmadı sabah 8 de hastanedeydi 9 da ameliyata aldılar 10 da yarı uyanık birşekilde geldi 15 dk. ağladı sonra 1-1,5 saat uyudu uyandığında kendinne gelmişti.sadece haraketli bir bebek olduğu için yatmaktan sıkıldığı için ağladı 13,30 da hastaneden çıkıp evimize geldik o gü koltuk tepelerindde gezmeye devam etti. korkmayın fakat tedavisinde geç kalmayın iğne tedavisi hormonal sadece yumurtayı büyütmeye yarıyor inmesine değil ve yan etkisi çok ve geç kalındığında kısırlık ve kansere kadar gidebiliyor lütfen ihmal etmeyinnn

bugün gittiğim çocuk cerrahı inmemiş testis için ameliyat, bu konuda daha önceki doktorlar beklememizi söylemişlerdi, bugün görüştüğüm doktor geç kalmışsınız dediler, o kadar üzüldüm ki, bir ay içinde ameliyat olacak ama aklımda birsürü şüphe kaldı acaba bebeğimde kısırlığa sebep olacak bir hasar kalmışmıdır

Back
X