1 yaşında bebekle iftar

Üzgünüm. Hiç mübarek gün aman çağır diyemeyeceğim.. hem maddi olarak hem de fiziki olarak yoracaksa hiç gerek yok.zsten Ramazan'ın amacı ne? İnsanlar neler yapıyor.. bence sizin durumunuzda birine yemek yaptırıp, üstüne bulaşık vs bırakıp bir de dedikodu yapacaklarsa kendileri günaha girmiş oluyorlar diye düşünüyorum.. insan olmanın gereklerinden biri insan halinden anlayıp düşünceli olmak.. ben üzüldüm şahsen. Aralarında iyi anlastiginiz biri yok mu çaktırmadan durumu izah etseniz? Bir yaşında çocuğu olan bir eve misafir gittiğim için anlıyorum gerçekten. Uzaktan bakınca kolay gibi geliyor ama değil. Allah kolaylık versin ❤️

Aynen. 10 gün boyunca çay, kahve, yemek herkesi ağırladım. Ara sıra suratım asılıyormuş. Yalnız cenaze evindeyiz :KK43: Maalesef insanlara yaranılmıyor. Kahkaha mı atsaydım. Arada aklıma ölen yakınım geliyor olabilir mi? Ne soran ne anlayan yok.
Aynısını bizde yaşadık. Cenaze evinde çay bekleyenler mi dersiniz? Bizi uğurlamadı diyenleri mi? Yere düşüp bayılacağım anlar yaşadım üzüntüden, ama millet onları neden hoş beş etmemiş neden yanlarına gitmemişim onun derdinde. Çok değişik insanlar var. Babam ölmüş iki gün olmuş, kafam bi dünya. Git az şu misafirin yanında dur, az diğerini gör.. insanlar değişik

illa geleceklerler diyorsaniz bir corba yapin pide dokturun birde salata tamam hem fazla yormaz hem ugrastirmaz birazda buzluga atarsaniz sizinde isinize yarar

Sadece kv kp ve iftara davet eden görümcemi çağırırdım. Kendileri niye davet etmiyormuş diğer görümce hanımların?
Gerçi sen çağırmamışsın zorla kendilerini davet ettirmişler. Kusura bakmayın müsait değilim o gün anneme falan davetliyim de. Başka bi gün de kvleri çağır sadece. Bir şey diyen olursa da sizin eliniz armut mu topluyor siz çağırın ben de çağırayım derdim ben olsam.

Hem emrivaki yapıyorlar hem kendileri çağırmıyorlar hem de bir işin ucundan tutalım demiyorlar. Ararlarsa "kusura bakmayın, bu sene maddi manevi hiç müsait değilim. Bu sene siz davet edin de gelelim" de.

Aynısını bizde yaşadık. Cenaze evinde çay bekleyenler mi dersiniz? Bizi uğurlamadı diyenleri mi? Yere düşüp bayılacağım anlar yaşadım üzüntüden, ama millet onları neden hoş beş etmemiş neden yanlarına gitmemişim onun derdinde. Çok değişik insanlar var. Babam ölmüş iki gün olmuş, kafam bi dünya. Git az şu misafirin yanında dur, az diğerini gör.. insanlar değişik
Ouuu... Allah mekanını cennet etsin babanın 🙏🙏🙏 gerçekten çok terbiyesiz insanlar var. İyi dayanmışsin. Ben olsam muhtemelen kovar ve saldirirdim insanlara. Sanki kendileri hiç yaşamayacakmis gibi yaklaşıyorlar.. Allah boylelerine akıl, fikir , vicdan versin .

1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.

Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever

Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.

Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.

Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?

Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.

Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim

Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Sizi anlıyorum benim bebe de aynı lastik gibi sünen bir çocuk evinize gelene yok demeyin temiz tutun kalbinizi saat gibi önden kurulmayin iyiliğe açın kalbinizi mübarek ramazan ayı gelsinler çocuğunuz iki insan görsün her şeyi takmayin bu kadar eskiler öyle hizmet seviyorlar laf sokmayı iş sanıyorlar bosverin bı salata fırında tavuk çorba pilav yapın bı de çay tamamdir siz de butcenize göre ayarlayın bir şeyleri bı gunde giden para sizi fakir de etmez zengin de ölümlü dünya çok bu dünya işlerine kafa yormayin . Onlar cagirmiyorsa siz Cat kapı gidin davet beklemeyin .

Bana göre fakir insana iftar vermek sevaptır. Gün yapar gibi bir mantıkla sofra donatıp zaten evinde birbir çeşit yemeği olan insanlara iftar vermek sevap mıdır bilemiyorum o yüzden iftar yemeklerine karşıyım! Hele ki çocukla gerçekten zor. Eskiden insanlar nasıl yapıyormuş? Eskiden bizim jenerasyon çocukken yaramaz değilmişiz höt demeden dururmuşuz. Sobalı bir odanın içinde 3 çocuk büyüttüm diyor annem hepimiz aynı odada yatarmışız. Şimdi kızıma bakıyor bu çocuk normal mi kızım ne yiyip içiyor niye böyle bağırıyor diyor çünkü çocuk düz duvara tırmanıyor, o uyuyunca evde hayat duruyor sifon bile çekilmiyor uyanmasın da beş dk dinlenelim diye. Evde 5 kişi çocuğu birbirlerinin üzerine atıyorlar. biz oturduğumuz yerden kalkmazmışız. Yani zaman eski zaman değil eskiden insanlar etlisini sütlüsünü aramazdı, evler bal dök yala olmasa da insanlar halden anlardı. Şimdi misafirden önce temizle, bilmem kaç çeşit yemek yap, misafirden sonra temizle bu arada çocuğun sefil olsun. Ben de bu iftara çağırma olayından iki senedir yırtıyorum ama bu yıl yırtabileceğimi sanmıyorum 😂😂😂

Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever

Ben böyle bir adam ile evli bile kalmazdim, yani birak aileyi iftara çağirmayi.

Cidden merak ettim, eşin ile evli olmanin avantaji ne? Ne için yariyor?

Bir çorba salata tatlı yapın eşiniz de pide yaptırsın dışarıda yanına içecek oh misss alın size iftar benim de 11 aylık bebeğim var ben de alıyorum iftara Allah gayretini de bereketini de veriyo

Boşver millete yaranamazsın. Benimde 10 aylık bir dakika yerinde durmayan bebeğim var anlaya biliyorum seni. Yüzsüzlük yaparlarsa bu sene biz size geleceğiz de anladıkları dilden cevap ver. Iftar bu cağrılan yere gidilir. Zorla iftara gelcez ne demek oluyorsa

İftara gelmek istiyoruz diye haber yollanmaz, çağrılırsan gidersin.
1 yaşında çocukla zor oluyorsa çağırmayın.
Onlar çağırmadanda tersine çevirin arayıp biz yarın iftara gelmek istiyoruz diyin bakalım

O iş olmaz işte 😄

Çocugumun uyku saati hiç belli değil zaten malesef. maddi sıkıntımız var Geçen ayın kirasını veremedk eşim daha maas almadı işszdi. Ayrıca borcumuz var. Çoğu şeyi kredi kartından aldk. Şmdi sofrayı da güzel kurmak lazım herkes oruçlu. Bir çorba ile de olmaz.

Evde düzen yok, para yok, yardimci olan bir eş yok ve kadini iftar için zorluyorlar. Nasil hayatlar var diyorum. Bunu yillar sonra anlarsin konu sahibi, ama ilk önce kendi değerini bilmelisin. Yillarini misafir ağirlamak ile, eşine ve ailesine kendini ezdirmek ile geçiren kadinlarin hepsi 50 yaşinda sönüyor. Sağlik gittikten sonra hiçbirşeyin değeri kalmiyor.

Back
X