Çocuk Hastalıkları 1 yasında oglum 3 aydır geçmeyen ve sonuclanamayan lezyonlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gbjlm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2018
14
1
86
33
Merhaba,
1 yaşındaki oğlumda da yaklaşık 3 aydır fotoğraftaki sekilde kabarcıklar var. Kollarında bacaklarında ve yanaklarda mevcut fakat gövde kısmında hiç yok. Doktoruyla beraber 3 ayrı krem kullandık hatta biri kortizonlu idi ancak geçmedi. En alerjik besin yumurta olduğu için şüphelenip 10 gün kestim yine de azalma olmadı. Daha sonra doktoru kandan alerji testi yapalım dedi ve sonucunda herhangi bişeye reaksiyon cıkmadı. Dermatoloji bölümüne gidip muayene olduk ilk olarak doktor isilik olabileceğini söyledi fakat yazın 40 derece Antalya da isilik olmayan çocugumun ekim kasım ayında isilik olabileceği pek olağan gelmedi. Daha sonra doktorumuz parça alıp patolojiye gönderelim dedi ve biyopsi yapıldı nitekim geçen hafta sonucumuz çıktı fakat orada da kayda değer elle tutulur net bir sonuç çıkmadı. Dermatoloji doktoru m*s*tela markanın yıkama suyu ve nemlendiricisini kullanıp 1 ay sonra tekrar çağırdı. Çocuğumun herhangi bir kaşıntı ateş vs gibi durumu yok. Ama artık o kadar çaresizim ki çocuğun yüzü kolu bacağı neden böyle oluyor çözemiyoruz. Doğduğundan beri aynı deterjan aynı şampuan kullanıyorum. Bu durumda bunları da atopik ciltlere uygun olanlarla değiştirmeli miyim? Veya bu sorunu yaşayan varsa nasıl bir yol izlediniz Allah rızası için bir destek verebilirse çok sevinirim, zira ben sebepsiz ve kırmızı pütürcüklere kafayı felaket takmış durumdayım.

Eklentiler

• Ekran görüntüsü 2025-12-02 205315.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 12
Merhaba, yazınızı ilk okuduğumda aklıma direkt olarak “acaba yatagindan mı kaynaklı” sorusu geldi çünkü anladığım kadarıyla vücudunun genellikle açıkta kalan kısımlarında var yani biryerlere temas eden kısımlar o yüzden bu açıdan da bir değerlendirin derim gün içerisinde nerelere en fazla temas ediyor.

inanın herkesin aklına ilk etapta o geliyor ancak 1 ay önce yeni bir yatak aldık kendisine orada uyuyor. Yani 3 aydır bu lezyonlar var ve ekim basından beri de neredeyse hiç askılı veya sadece zıbınla uyutmadım kapalı kollar ve bacakları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…