Sevgili anneler!
Lütfen kendi haline bırakmayalım bebeklerimizi, lütfen! Onların bize, kucaklarımıza, kokumuza, ilgimize en ihtiyaç duydukları dönemler... dünyayi bizim onlara davranis sekillerimize gore taniyip anlamlandiracaklar.
Lutfen birakalim su yontemleri de, sarip sarmalayip, hafif sallayip pispislayip, dokunup opup koklayip, yanlarina uzanip, isi gucu erteleyip birakip anneligimizi yasayalim ve guven icinde hissettirelim bebeklerimize. Onlar daha minicikler.
Ozellikle ilk iki yil annelerine gece gunduz doymalilar. Bagimli olmazlar korkmayin. Tersine, doyumsuzluk besler bagimliligi. Hem de bir omur boyu. Yapmayin, birakin beklesin is. Az daha vakit ayiramayin kendinize. Cok cabuk geciyor zaten bu surecler. Sonra ozleyecek, arayacaksiniz bu gunleri inanin. Pismanlik duyacaginiz sekilde gecirmeyin derim. Hele hele bazi yontemlere takilip da sakin aglatmayin yok yere meleklerinizi.
Kendi kendine uyumayi ogrendiginde, siz iyi bir sey basardiginizi dusunuyor olabilirsiniz ama bilin ki o surecte miniginizden cok sey gidiyor pozitif duygu adina. Ogrenilmis caresizlik deniyor, o kabullenip de susma durumuna psikolojide. Kiymayin.
Doktorlar bile tavsiye etse yapmayin. Ben doktorumu dinleseydim, 40 gunlukken gece emmesini kesmeliydim mesela, anlatabiliyor muyum? 6 saat emmeden uyumaya alistirmak benim elimdeymis. Ben de rahat edermisim. Doktordu bunu tavsiye eden bana! 15 senelik!
Biz anneler, dunyaya gelmelerini istedigimiz gibi, onlar icin rahatsiz olmayi, uykusuz kalmayi vs. anneligin şanindan bilelim lutfen ve bebeklerimizi kurallarin icine hapsederek onlari lutfen uzmeyelim. Birakin neye istiyorsa ona alissin, mutlu mu? Sorun olmasin. Nasıl olsa gecici.
Bir gun gelecek siz onun yolunu gozleyecek, yaninizdan uzaklastiginda gozyasi dokeceksiniz. Ardinizda, iyi anilar birakin. Yoksa sonra cok aci ceker, gecmis gunleri de geri getiremezsiniz.
Bu acidan degerlendirin ve hatta cok muhtac degilseniz lutfen ozellikle ilk 3 sene calismayip kendi yavrunuzla kendiniz ilgilenin. Ona asil o zaman her seyi vermis olursunuz, bunu kesinlikle boyle bilin. Sevgiler...