- 22 Aralık 2017
- 343
- 172
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden yapmayasın? Çalıştığın için falan mıBen de yorum yapayım mı :)
Ne güzel düzenli nizamlı benim ruhumdan mıdır nedir böyle çocuklarım olmadıYok ben çalışmıyorum, kreş yaşına kadar da düşünmüyorum doğrusu :)
Biz sabah 8 de uyanırız, kahvaltımızı yaparız, bal, pekmez,yumurta, salatalık,peynir vs eksik olmaz. Kahvaltıdan sonra saat 11 gibi babayı uğurlarız, sonra uyumaya geçeriz. 1 veya 2 saatin ardından uyanır, meyve veya yulaf yeriz, oyun oynarız, balon ve topu çok seviyor. Bir tane de benim diktiğim bir bebek var, adı "Ayşo" babası koydu :) ona sarılır kimi zaman, kimi zaman da oyuncak atına veya evde olduğu zaman babasının omzuna bindirir.
Saat 3 gibi tekrar yatar, yarım saat veya 1 saat kadar, uyandığında yemeğini yer, brokoli, makarna, kabak yemeği, patlıcan, tarhana sevdiği yemekler arasındadır. Yemekten sonra parka gideriz, 1 saat kadar eğleniriz, yürüyüş yaparak eve geliriz, salıncağa bayılır.
Evde kuşlarla ilgileniriz,mama yem, su, derken mucuk deyip öper kuşu, geeel gel diye çağırır, baktı kuş gelmiyor, o da arkasını dönüp gider küserek.
Saat 6 - 7 gibi akşam yemeği yeriz, ağır olmayan bir menü. Iki haftada bir yaptığımız dondurmayı tadabilir, aşırıya kaçmama şartıyla.
Akşam 7 de yatar, 9 da kalkar, önce biraz yatakta oynamak ister, kovalamaca oynarız, sonra evin içinde, ta ki babası gelene kadar uyumaz, saat 10 gibi babası gelir, 1 - 2 saat zaman geçirir, sonra uyur. Uyuduktan 1 saat sonra kadar formül mama içer, sabah 6 gibi tekrar, ta ki 8 de uyanana kadar aralıksız uyur.
Yemek saatlerimiz düzenli, 6 öğün olmak üzere, 3 ana - 3 ara olarak ayarlanıyor. Oyun saatlerimiz 1 ila 3 saat arası değişebiliyor. Uykuyu kendisi ayarlıyor. Vücut ne zaman dinlenirse kalkıyor.
2 güne bir, bazen hergün (havalar sıcak olursa) banyoya girer. Oynar oyuncaklarıyla falan. Suyu sever. Bulaşık yıkarken yeter ki su sesi duysun, hemen oraya damlar.
Yemek yerken de sererim sofra bezini, kendisi döke saça yer, karışmam.
Mesela ekmek veririm bölerek ağzına göre yer.
Üzümleri teker teker arka arkaya sıralar, teker teker baştan başlayarak yer, yediği her habbeyi sayarız mesela.
Ya da pipetle su veya süt içmesini çok sever.
![]()
Woow bu düzeni görünce düzensizliğimizden utandım yahuYok ben çalışmıyorum, kreş yaşına kadar da düşünmüyorum doğrusu :)
Biz sabah 8 de uyanırız, kahvaltımızı yaparız, bal, pekmez,yumurta, salatalık,peynir vs eksik olmaz. Kahvaltıdan sonra saat 11 gibi babayı uğurlarız, sonra uyumaya geçeriz. 1 veya 2 saatin ardından uyanır, meyve veya yulaf yeriz, oyun oynarız, balon ve topu çok seviyor. Bir tane de benim diktiğim bir bebek var, adı "Ayşo" babası koydu :) ona sarılır kimi zaman, kimi zaman da oyuncak atına veya evde olduğu zaman babasının omzuna bindirir.
Saat 3 gibi tekrar yatar, yarım saat veya 1 saat kadar, uyandığında yemeğini yer, brokoli, makarna, kabak yemeği, patlıcan, tarhana sevdiği yemekler arasındadır. Yemekten sonra parka gideriz, 1 saat kadar eğleniriz, yürüyüş yaparak eve geliriz, salıncağa bayılır.
Evde kuşlarla ilgileniriz,mama yem, su, derken mucuk deyip öper kuşu, geeel gel diye çağırır, baktı kuş gelmiyor, o da arkasını dönüp gider küserek.
Saat 6 - 7 gibi akşam yemeği yeriz, ağır olmayan bir menü. Iki haftada bir yaptığımız dondurmayı tadabilir, aşırıya kaçmama şartıyla.
Akşam 7 de yatar, 9 da kalkar, önce biraz yatakta oynamak ister, kovalamaca oynarız, sonra evin içinde, ta ki babası gelene kadar uyumaz, saat 10 gibi babası gelir, 1 - 2 saat zaman geçirir, sonra uyur. Uyuduktan 1 saat sonra kadar formül mama içer, sabah 6 gibi tekrar, ta ki 8 de uyanana kadar aralıksız uyur.
Yemek saatlerimiz düzenli, 6 öğün olmak üzere, 3 ana - 3 ara olarak ayarlanıyor. Oyun saatlerimiz 1 ila 3 saat arası değişebiliyor. Uykuyu kendisi ayarlıyor. Vücut ne zaman dinlenirse kalkıyor.
2 güne bir, bazen hergün (havalar sıcak olursa) banyoya girer. Oynar oyuncaklarıyla falan. Suyu sever. Bulaşık yıkarken yeter ki su sesi duysun, hemen oraya damlar.
Yemek yerken de sererim sofra bezini, kendisi döke saça yer, karışmam.
Mesela ekmek veririm bölerek ağzına göre yer.
Üzümleri teker teker arka arkaya sıralar, teker teker baştan başlayarak yer, yediği her habbeyi sayarız mesela.
Ya da pipetle su veya süt içmesini çok sever.
![]()
0-3 çocuklarda rutinler çok önemlidir kendilerini güvende hissederler. Ben şuan hamileyim ama elbette kafamda belli rutinler var . Uyanınca el yüz yıkamak, kahvaltı yapmak, sonra eğlence , öğle uykusu, yemek , eğlence, zaten sonra akşam. Eğlence saati oyun ,gezme ve çeşitli aktivitelerden oluşur. Yeri gelir benim kendi işimi halletmek için dışarı çıkarız yeri gelir onunla aktivite yapmaya gideriz. Çocuklar mümkün mertebe her gün ve her hava koşulunda dışarı çıkarılmalı. Soğuk ,sıcak ,ılık , yağmur,kar kavramlarını deneyimleyerek öğrenir. Televizyonda izlenecek şeyler çocuklar için hiç faydası olmayan şeyler.muzik açıp dans etme ,spor yapma gibi hareketler yapılabilir ben melegimle birlikte spor yapmyi düşünüyorum . böylece hem kendi sağlıklı rutinimi koricam hem de meleğimi gelistiricemEvde olan annişler1 yaşındaki bebeğinizle evde neler yapıyorsunuz gününüz nasıl geçiyor? Yemek saati,uyku saati,oyun saati gibi bir rutininiz var mı? Hergün dışarı çıkartıyor musunuz mesela ?
![]()
Çok güzel planlar gerçekten , inşallah gerçekleştirebilirsiniz hepsini0-3 çocuklarda rutinler çok önemlidir kendilerini güvende hissederler. Ben şuan hamileyim ama elbette kafamda belli rutinler var . Uyanınca el yüz yıkamak, kahvaltı yapmak, sonra eğlence , öğle uykusu, yemek , eğlence, zaten sonra akşam. Eğlence saati oyun ,gezme ve çeşitli aktivitelerden oluşur. Yeri gelir benim kendi işimi halletmek için dışarı çıkarız yeri gelir onunla aktivite yapmaya gideriz. Çocuklar mümkün mertebe her gün ve her hava koşulunda dışarı çıkarılmalı. Soğuk ,sıcak ,ılık , yağmur,kar kavramlarını deneyimleyerek öğrenir. Televizyonda izlenecek şeyler çocuklar için hiç faydası olmayan şeyler.muzik açıp dans etme ,spor yapma gibi hareketler yapılabilir ben melegimle birlikte spor yapmyi düşünüyorum . böylece hem kendi sağlıklı rutinimi koricam hem de meleğimi gelistiricem