• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum 7 yaşında ve benimle uyuyor

Ağırlıklı battaniye diye bir şey var, uyku kalitesini arttırıyormuş.
Ama gece boyu kullanılmıyor galiba, emin değilim.
ben de 7 yaşındayken aldım ağırlıklı battaniye. Uykuya geçiş süresini çok azalttı. Hem gece uyanıp bizim odamıza geçmesi de azaldı. İlgisi var mı bilmiyorum.

Neden gece boyunca kullanmayacakmış hiç öyle bir şey okumadım.

O konularda biraz eksigiz malesef ya… bir ara ihlas süresi iyi geliyor diye öğrendim okudum o kısa bir ara iyiydi gerçekten ama sonra ben de ihmal ettim
Benimde çocuğumun böyle bi sıkıntısı oluyor ara sıra korkar geceleri ayrı odada yatırmıyorum. Ama gerçekten ne zman ayet-el kürsi ihlas felak nas okuyup yatırsam rahat uyur geceleri. Yanına da sakin bi kuran sesi açıp öyle de uyutabilirsiniz ya da uyuduktan sonra biraz açın dinlesin. Kuran her derse şifadır.

Benim kizimda öyleydi,hic ne cocuga ne de kendime eziyet etmedim,kasmadim.belli bir zaman sonra kendi zamanla istemeyecek zaten.uzulmeyin bazı çocuklarında yapısı öyle oluyor,illa altında patolojik birsey aramaya gerek yok.

ben de 7 yaşındayken aldım ağırlıklı battaniye. Uykuya geçiş süresini çok azalttı. Hem gece uyanıp bizim odamıza geçmesi de azaldı. İlgisi var mı bilmiyorum.

Neden gece boyunca kullanmayacakmış hiç öyle bir şey okumadım.
Okudum bir yerde ama sebebini hatırlamıyorum, bilgi doğru mu onu da bilmiyorum.
Birkaç saat sonra battaniyeyi kaldırmak gerekiyor diyordu.

Bizim kız henüz küçük. Çok küçükken odasına yerleştirdik. Büyüdükçe yanıma gelmek ister mi bilmiyorum. Çocukların sağı solu belli olmuyor.

Benim çevremde çok var. Anne ile beraber uyuyan çocuk.

9,10 yaş civarlarda. Onlar hayatından memnun. “10 yıl sonra zaten yatmak istemez ki” diyorlar.

Burada da normal diyor arkadaşların bazıları…

Normal demek ki…

çocukların en büyük korkuları anne ya da babanin kaybolması, gitmesi. kendi odasında uyuyan çocukların sırf uyumamak için "su içicem getirir misin, su kitabı da okur musun, sana şunu da anlatayım mı?" gibi cümleleri duyarız aslında o uyumaya direnç değil anne ya da babanın odada onu yalnız bıraktığına ilişkin bir korku. Onun odasında önce onunla birlikte uyumaya gayret edin yani yatağını bilsin. Sonra zamanla kitap vs. okuduktan sonra ben yanındayım sen uyuyabilirsim deyip dalana kadar yanında duracaksiniz zaten ara ara gözleri açıp bakacaktır size. zamanla sen yat 2 dakikaya geliyorum deyip odadan çıkıp gerçekten 2 dakika sonra gelip onun yanında beklemeye devam ediceksiniz. bu süre uzaya uzaya artık sizin aslında ortadan kaybolmadiginizi anlicak (şimdi de anlıyor biliyor yan odada olduğumuzu demeyin onların bilinçaltı öyle işlemiyor korkuyolar ve bu çok normal). Tüm bu süreci tuvalet eğitimi gibi zihinsel ve fiziksel hazır olduğunuzda yapın çünkü istikrar gerekiirr 😊

Back
X