enteresan yani daha çok küçük kaç tane dişi varki?
renksiz acı ojelerden sürseniz uyurken acaba bi etkisi olurmu?
kardeş kıskançlığı,ilgisizlik,annenin işi başlamasına verdiği tepki ve evde sürekli durup sıkılmalarından kaynaklandığını psikolojik olduğunu duymuştum daha önce...
birde bir arkadaş ananesinin baktığı kızının tırnaklarını dahada sonrada tırnak etlerini yemeye başladığını söylemişti doktor bir anane,babanne çocuğa yeme,içme,uyuma gibi ihtiyaçlarını sağlar ama çocukların oyun oynama,gezme,eğlenme gibi ihtiyaçlarıda vardır bunuda anane,babanneler sağlayamıyorlar maalesef çocuklardada psikolojik etkiler gösteriyor ve farklı sonuçlar ortaya çıkıyor demiş...hergün bir kaç saat dışarı çıkarmaya başlamışlar,hergün belirli oyunlar oynanmış ve geçmişti...
Bu duruma acil olarak müdahale etmelisiniz. Mutlaka bir doktora götürün. Elini ağzına götürmesine izin vermeyin, gördüğünüz anda ilgisini çekecek başka şeyler yapın. Birilerinden görmüştür büyük ihtimalle. Ben de ilkokul çağlarımda halamdan görerek başlamıştım bu tiksinç şeye. 26 yaşındayım yavaş yavaş kurtulmaya başladım. Başladığım günden nefret ediyorum inanın.
oyyy canım 1 yaşında ne tatlıdır o maşAllahbence de doktor anlar onun dilinden en iyi o küçücük melek daha konuşamıyor ki nasıl anlatsın derdini bu arada Allah bağışlasın evladınızı
benim oğlum da o yaşlarda yemişti.ben inanmamıştım başlarda sonra bir baktım benimki gerçekten yiyor.ama sadece iki elinin işaret parmağının tırnağını yiyordu.doktora sorduğumuzda dikkatini başka yöne çekin o anda demişti.
ben sık sık tırnaklarını kestim, ona yiyecek bişey bırakmadım, elini ağzına götürdüğü an hemen dikkatini dağıttım.çok uzun sürmedi hatta elini bile ağzına sürmez şimdi.
bence psikolojik bir durum değil bu.meraktan ve kemirme duygusunu tatmin ediyor kanımca.
Siz aşırı tepki verirseniz,o da devam edecektir..
acı ojeler var,renkli değildir sanırım ya onlardan sürün yada
dikkatini dağıtacak oyuncaklar alın ve oynayın..
ama mutlaka uzman bir doktordan da bilgi alın derim..
ayy canım benim yaaa
bende küçükken yiyodumaslında ben yemezdim kopartır tükürürdüm
babam renksiz ojelerden almıştı eczaneden yemiyim diye
ama bilhassa o daha çok hoşuma gidiyodu
onu soyuyodum felanhatta bana alonan et bebeğin bile tırnaklarını yemiştim ama sizinki daha çok küçükmüş
doktora danışmakda fayda var tabi :26:
valla bence çok işe yarıyo.ben golden rose'un acı ojesini kullanıyorum.ben de çok küçükken yemeye başlamıştım,şuan 22 yaşındayım yaklaşık 2-3 senedir acı oje sayesinde yemiyorum.iğrenç bi tadı var.ve asetonla da çıkarınca acısı 1-2 gün kalıyo tırnaklarda.ama şylede bi durum var ben acı oje sürmeyince yemeye devam ediyorum,gerçi o daha küçük unutabilir bu sayede,allah yardımcın olsun,analı babalı büyütsün inşallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?