• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1 yaşındaki kızıma nasıl yemek yedirebilirim yardımmmmm :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mjesecina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
468
186
103
Merhaba kızım 12 aralıkta 1 yaşında olacak Allah'ın izniyle. fakat hala mama, yoğurt ve çorbayla besleniyor. arada sırada da meyve püresi.
Ona sebze yemeklerini ve katı gıdaları nasıl yedirebilirim. çok uğraştım ama hiç istemiyor.
Zorlayınca da kusacakmış gibi oluyor.

yardım lütfen :( kızım 9 kilo şuan. doktor kilosu iyi diyor ama ben kafayı yicem :((((

fırsat verin kendi yesin neden hala püre yediriyorsunuz çocuğa? gerek yok.

zaten kendi yesin diye eline hersey veriyorum. ama çiğneyip çiğneyip dısarı atıyor çoğunu.
henüz 1 yaşında olduğu için olabilir mi? üstelik 1 yaş sendromu yaş atağı bunlar hep zor süreler.. sabır gerekiyor, püre verdikçe bu durum yıllarca devam edecek.

Yemiyorsa tükürüyorsa püre verebilirsin aç mı kalsın. Ayrıca 1 ys sendromu 2 yas sendromu öyle seyler abes hele 1yas sendromunuda yeni duydum

Merhaba kızım 12 aralıkta 1 yaşında olacak Allah'ın izniyle. fakat hala mama, yoğurt ve çorbayla besleniyor. arada sırada da meyve püresi.
Ona sebze yemeklerini ve katı gıdaları nasıl yedirebilirim. çok uğraştım ama hiç istemiyor.

yardım lütfen :KK43: kızım 9 kilo şuan. doktor kilosu iyi diyor ama ben kafayı yicem :KK43:(((
Şekilli dikkat çeken seyler yapilabilir olmadi degisik tabaklar dikkat cekici. Yada onun ulasabilcegi yere koyun yemesini istediklerinizi gidip gelip yesin belki olur

Bc4QW3Jh7YY
1 yasindaki bir bebekte olsa 4 yasindaki bir cocukta olsa yemek yemesi icin zorlamayin. Evet 1 yas 2 yas 3 yas 4 yas gb sendronlar var. Cunku yeni katildigi ortama ayak uydurmaya calisiyor. Tanimadigi yiyeceklerle kimi cocuklar kolay tanisiyor. Kimi ise firsat vermiyor. O yuzden siz firsat verin. Oncelikle pure cocugunuz doysun diye yaptiginiz en kolay secenek. Pure yemegin vitaminini yok etmeniz demek. Ilk yapmaniz gereken yemek ve ara ogun saatleri. Sonrasinda yemek icin belirlenen yerin degismemesi. Tipki uykuya hazirlamak gibi yemege hazirlamak. Ayni saatte ayni yerde ayni tabakla ayni kisilerle. Kahvaltida ezilmis yumurtali peynir degilde minik minik peynirler salatalik kemirmelik:) ve oyun tabi. Cocugunuz hic tatli bisey tattimi (pekmez,bal,recel gb.) eger evet tattiysa diger tatlari alistirmak cok zor. Ben iki cocuk annesiyim 3 yasina kadar tatli biseyi diline dahi degdirmedim. Doktorumun yardimiyla bu tecrubeye sahibim. Eger tadini alirsa diger besinler ona lezzetli gelmez dedi. Muhallebi bile vermedim. Yemediyse ac kalkti. Ara ogunde meyve yemediyse ac kalkti oglen corbasi ikikasik yediac kalkti aksam sebze yemedi... Ama karatayin da dedigi gibi ne hasta oldu ne baska bisi ertesi gun 1 kucuk peynir yedi. Acikti meyvesini yedi corbasindan 4 kasik yedi derken az az az yemeye basladi. Doydumu diye endiselenmedim. Ne zaman yiyecek diye sabirla bekledim ve basarmistik. Anne olmak demek istikrarli olmak herseyi basarmanin hazzini yasamak demek. Yeni kurdugum instegram sayfamda her gun cocuk gelisimi ile ilgili 1 konuyla karsinizda olacagim. Takip ederseniz ve yardimci olabilirsem cok mutlu olurum. Unutmadan cocugunuzu uykuya alistirmanin tam zamani gecirmeyin. Instagram ......

Son düzenleyen: Moderatör:

yardım lütfen :KK43: kızım 9 kilo şuan. doktor kilosu iyi diyor ama ben kafayı yicem :KK43:(((
Yavas yavas kati gidalari yer dert etme.ddahs 1 tasinda ayol.acemi anneler saniyorki yetiskinler gibi sofraya otursun onune konan yemek dolu tabaklari sünnetleyip bitirsin.daha bebek bebek 3 degil 5 degil yasi.her seye oldugu gibi yeneklerede yabanci.

14 aylık kızım.Ben bu saydıklarını bile çok zor yedirebiliyorum.Ek gıdaya çok güzel başlamaıştık.8 aylıkkken reddetmeye başladı.Şuan kahvaltı kesinlikle yok.Yumurtadan nefret ediyor.Örneğin dün et suyundan ekşili prinçli çorba,sadece 1 tatlı kaşığı,akşam üzeri 1 tatlı kaşığı haşlanmış kuzu eti.Bütün gün yediği bu.Oysaki ben dün ona tam 6 kez 6 farklı yemek yaptım.Asla yemiyor.Anne sütü devam.
Yemesi olmamasına rağmen çok hareketli.Napcam bilmiyorum.Zorlamak istemiyorum ama ac gezmesine de tahammül edemiyorum.Kilosu 9 civarında.Doktor ortalamaların biraz altında ama tehlikeli seviyede olmadığını söylüyor.

14 aylık kızım.Ben bu saydıklarını bile çok zor yedirebiliyorum.Ek gıdaya çok güzel başlamaıştık.8 aylıkkken reddetmeye başladı.Şuan kahvaltı kesinlikle yok.Yumurtadan nefret ediyor.Örneğin dün et suyundan ekşili prinçli çorba,sadece 1 tatlı kaşığı,akşam üzeri 1 tatlı kaşığı haşlanmış kuzu eti.Bütün gün yediği bu.Oysaki ben dün ona tam 6 kez 6 farklı yemek yaptım.Asla yemiyor.Anne sütü devam.
Yemesi olmamasına rağmen çok hareketli.Napcam bilmiyorum.Zorlamak istemiyorum ama ac gezmesine de tahammül edemiyorum.Kilosu 9 civarında.Doktor ortalamaların biraz altında ama tehlikeli seviyede olmadığını söylüyor.

Valla bilmiyorum ya nasıl bir yol izlesem bilmiyorum. milletin 1 yaşındaki çocuğu herşey yiyoo. köfte, omlet....
Hayırlısı Allah'tan ama düşünmekten çıldırıcam...

Back
X