Öncelikle herkese merhabalar,bayramınız kutlu olsun.1 yaşına daha yeni giren bir oğlum var ve benim onun aşırı siniri ile acaip başım dertte,inşallah ilk iş gününde bir pedagogla görüşme ayarlamaya çalışacağım.Her şeye çok çabuk sinirleniyor ve hem kendine hemde karşısındakine zarar veriyor.Henüz yürümeye başlamadı ama ellerinden tutunca basıp yürümeye çalışıyor ellerini bıraktığımızda 8-10 adım atıyor sonra dengesini kaybediyor.Bazen ellerimizi tutup yürütmemizi istiyor sonra kendi kendine oturuyor ellerini bırakıyoruz haliyle oturduğu için ellerini bıraktığımızda sinirlenip oturduğu yerden kendini sertçe arkaya atıyor yakalamasak kafasını patlatacak.Yine bu tip durumlar sebebiyle ellerini sert bir şekilde ısırıyor yüzünü tırmalıyor eğer karşısında biri varsa onu ısırıp onu tırmalamaya çalışıyor.Hiç bir oyuncağıyla oynamıyor çok çabuk sıkılıyor herşeyden.Hatta dün arabasıyla oynarken araba ters dönüyor diye sinirlendi biz düzelttik bir kaç defa sonuncuda düzeltmedim ne yapacağını merak ettiğim için.Yüz üstü uzanmış pozisyonda kafasını yere öyle bir vurduki hem alnı hemde burnu vurdu,alnına birşey olmadı ama burnunda hafif kızarıklıklar ve morluklar oldu.Birde aşırı huzursuz uyuyor gece boyunca çok sık dönüyor ve kendi kendini uyandırıyor.Çok uykusu olmasına rağmen uyutmaya çalışsakta inanılmaz direniyor uyumak istemiyor,inadına bağırıyor suratı kızarana,boğazını paralayana kadar ağlıyor.Herkesin saçına saldırıyor çekiyor.Bu akşam gözlerini çıkaracak ovmaktan aşırı uykusu var ama öyle inatki çıldırdı yine kendini oradan oraya atıyor.Ne yapçam nasıl davranıcam bende şaşırdım artık.Pedagoga gidicem zaten ama yinede benimle aynı durumları yaşayan birileri varmı ve çözüm buldularmı acaba diye merak ediyorum.Bu arada rahatlatıcı etkisi olan bütün çayları denedim neredeyse hamileliğimde çok rahat ve sorunsuzdu stressiz bir hamilelik sonrasında böyle sinirli bir çocuk nedir yani anlamadım.Doktorada götürdüm hiç bir sorun yok.Bazen bir yerlere tutunarak ayağa kalkıyor kendini dik bir şekilde dizlerini kırmadan arkaya öne birden bırakıyor huyunu bilmesek bir taraflarını kırması ihtimali %100.Bir kaç defa hafif şiddetli düşüşlerinde bilerek tutmadımki bir daha yapmasın diye ama hiç bir değişiklik yok artık daha dikkatli ama yinede acı çekeceğini bile bile aynı şeyleri yapıyor.Bütün oyuncaklarını fırlatıyor 5 dakika oynayıp sıkılıyor ve atıyor.İnşallah beni rahatlatacak yorumlarda bulunanlar olur :) Şimdiden yorumlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim...