1 Yıl da 3 arıza mı yoksa 4 arıza mı tüketici haklarına gitmem için Yeterli..?

mucok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
554
5
118
Arkadaşlar bir kaç hafta önce de konu açtım ama cevap veren olmadı lütfen bir bilen varsa rest geçmesin Samsung dan aldığım telefon 3 kez aynı sorundan dolayı arıza veriyor 2 kez servise gitti 3. için de bugün gidiceğim.. Ve bir kaç tane de farklı arıza verdi nerdeyse aldığım telefonu benden fazla kullandılar sizce napmam gerekiyor tüketici haklarına başvurmak için 3 aynı arıza yeterli gelir mi? Bugün gidiceğim ama ben samsungun servis firmasından korkar oldum diğer 2 kez gittiğim de servis fişlerinin birini değişik birini değişik yapmışlar gittim düzelttirdim şimdi bugünde gittiğimde telefonu tamir edip bu telefonda arıza yok demelerinden korkar oldum ben bu telefonu 700 e aldım daha 1 sene olmadan 2 kez içi açıldı kendi paramla rezil oldum anlıyacağınız..:50:

Selam arkadaşlar aşağı yukarı 45 dk önce açtığım bu konunu cevabını nette araştırarak buldum benim gibi mağdurların yararlanması adına kopyalayıp aşağı yapıştırıyorum ;

TÜKETİCİNİN ONARIM HAKKINI KULLANMASINA RAĞMEN; 4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun, Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğinin 14. Maddesi (a) fıkrası uyarınca; “tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın; tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması, satıcı tüketicinin, bu Yönetmeliğin 14. Maddelerinde belirtilen taleplerini reddedemez, tüketicinin bu taleplerine karşı satıcı, bayii, acente, imalatçı- üretici müteselsilen sorumludurlar.” İbareleri gereği; Tüketicinin şikayetini belirttiği bir dilekçe ile birlikte, satın aldığı malın faturası, varsa garanti belgesi, servis fişleri vs. belgeler ve kimlik belgesiyle Hakem Heyetimize müracaatta bulunabilir.

Ama hala servisin bu işi lehine çevirmesinden korkuyorum çünkü daha önce 2 kez aynı telefon olmasına rağmen faturama başka bir model yazdılar bunu yapan insanlardana artık herşeyi bekliyorum haklı olarak, bu yüzden birazdan kaymakamlığa gidip geri kalan yeterli bilgiyi de oradan alıcağım ama neler yapmam gerektiği konusnda ki aydınlatıcı cevaplarınızı sizden beklemekteyim Teşekkürler..

Yasa değişmiş arkadaşlar 1 sene içinde aynı ya da ayrı olması farketmiyor 4 tane arıza tüketici haklarına başvurmak için yeterli geliyormuş dün tüketici haklarıyla görüşmem sonucunda öğrendim..

Back
X