1.yıldönümümüz ve unuttu:(((

Yazılanların buyuk kısmını okudum
Bence ne olursa olsun nişanlını al karsına bak konusmak zorundayız de sozunu kesmeden ıcınden gecenlerı anlat
bır sekılde senı dınlıyecekdır unutma burda kendını yıcegıne onun karsısında ne olucaksa olsun bende senın yasında evlendım ve 2 yıllık evlıyım emın ol basta konusamadıgın seyler sonradan hıc konusulmuyor...

işte annemde bunu söylemiş
sen her seferinde tmm konusmayalım die konuyu kapatıosun ama senin için kapanıo konu
tuğçe içinde büyüttükçe büyütüyo belki önemsiz şeyler
ama konusulmadıkca önemli oluyor
ilerde daha büyük sorunlar olarak karsına cıkacak bunlar o yüzden şimdiden herseyi konusun demiş
adam yine de bildiğinden şaşmıyor

Bak işte dediğim gibiymiş...Ya bak akıllı davran; onunla kelime dalaşına girme, sen bekarlığını yaşayacaksan ben de yaşarım işte vs. bu tarz çekişmelere girme sakın. Hem ağırlığını koru hem de mesafeni. Her zaman soyluyorum mesafe mesafe mesafe...Ha peki o gidiyor geziyor, beni kısıtlıyor ben evde mi oturayım. Hayır sen de nereye gitmek istiyorsan ne yapmak istiyorsan yapacaksın. Ama hiç yapmadıgın seyleri degil abartip ta, normalde nasil yasiyorsan bekarken oyle iste...Ve de her yaptigini ona soylemek zorunda da degilsin bence....Şimdiden agirligini koy ki evlendikten sonra da rahat haraket et, icabinda ben arkadasimla bulusuyorum yanlis bisey yapmiyorum, evleniyorum diye herkesten kopamam , ben boyleydim hep, boyle kabul edersen edersin de geç...Kısa ve oz konusup geri cekileceksin, bunlar uzun konusmalardan anlamazlar guzelim...En etkilisi boyledir...Gerektigi yerde de resti cekmesini bileceksin, yoksa taviz tavizi dogurur...En basindan hayatına olurolmaz konularda kısıtlar koyamacagini anlasın.

Kızlar en cok hatayı evlenecekleri kisiyi hayatlarinin merkezine alarak yapiyorlar...Evlenince baska bir boyuta gecme, tamam bazi seyler mecburen kisitlaniyor ama kendinden cok taviz verirsen sen, sen olmaktan cikar, mutsuz biri haline gelirsin. Mutsuz bir kadinin ne kendine ne de kocasına yararı olur bunu unutma...

Ha aman beni birakir, aman arkadasimla bulusursam bana kızar, aman ayrılır bunların korkusuna sen degil o girsin...
Genc erkekler cok tecrubesizler, artik evlilikte onu sen buyuteceksin...

çok haklısın
her bi sözünde özellikle kırmızıyla belirttiğim sözde
kendimde de çok hata buluyorum neden taviz werdim diye
çogu zaman toparlamaya çalısıyorum
toparlamaya çalıstıkça elime yüzüme bulaştırıyorum
gecen gün arkadasımla akşam üzeri yürüdük hiç haber wermiosun dio
naptım sanki yürüdüm ne var bunda dedim haber vericeksin bana diyor
sonra dank etti eskiden tuvalete bile giderken haber verirdim
ben aptallığıma doymiyim:oklava:

çok haklısın
her bi sözünde özellikle kırmızıyla belirttiğim sözde
kendimde de çok hata buluyorum neden taviz werdim diye
çogu zaman toparlamaya çalısıyorum
toparlamaya çalıstıkça elime yüzüme bulaştırıyorum
gecen gün arkadasımla akşam üzeri yürüdük hiç haber wermiosun dio
naptım sanki yürüdüm ne var bunda dedim haber vericeksin bana diyor
sonra dank etti eskiden tuvalete bile giderken haber verirdim
ben aptallığıma doymiyim:oklava:

Uzme kendini, bundan sonra dogru davranırsın henuz evlenmedin bile, gec degil ...
Ayrica butun o kısıtlamalar, ben artik senin sahibinim havalrı evledikten bisure sonra gececek merak etme, bi sure sonra kendisi de yorulacak zatenseni rahat bırakacak...Bunlar kucuk seyler , bunlarla sıkma canını hiç. Unutma ki kimse icin hele ki erkekler icin can sıkmaya hic mi hic degmez..O bi laf eder sen 2 gun canını sıkarsın, o 2 sn de unutur...

Kendi degerini hep bil ve anahtar kelime "mesafe" ;)

Evlilik filan anlarim da nisan yildonumunu ilk defa duyuyorum.
1 yili askindir boyledir diyorsun; demek ki tee nisanlanmadan once de boyleymis. Soguk kanli ve belki umursamaz biri, sonucta bu sekilde onu kabul edip nisanlanmissin. Simdi evlilige az kaldi diye degisecegini bekleme, onun karakteri bu demek ki. Ugrasacak, huyuna gideceksin.

ben hepsini hatırlıorum
dedim ki ilk buraya geldiin günü hatırlıo nusun hatırlıorum 18 suabt dio
hayır 23 subat dedim
offff heyecansız işte sanki baska biri ewlenicek
heyecansız olması ayrı unutması ayrı benimle konusmak istemio olması ayrı
hiçbişey konusmuo benle mafoldumben
bi şimdi deil 1 seneden fazladır böyle mafoldumben

pardonda 1 seneden fazla böyleyse neden o zaman nişanladınız böle olduğunu bile bile seviyor olabilirsiniz ama sevdiğinizi ki nişanlısınız artık o zaman böle kabul etcekseniz bundan sonra ...

nişanlandığımız birinci yıl dönümünü bir unutsun var ya kafasını kırarım:oklava::oklava::oklava:

Yılların deneyimli Güzin Ablası gibi yazıyor olacağım ama bu erkek-kadın arasındaki bakış açısından kaynaklanıyor gibime geliyor.Bir kız çocuğu bir bebekle kırk saat oynar, onu soyar giydirir, konuşur, kırk saat oynar, erkek çocuğu da eline alır bir araba zart oraya vııın diye zurt oraya vıın diye üç dakika sürer sonra bırakır gider :)
Genelde kadınlar eşlerinden herşeyi hatırlasın, planlasın, koştursun şunu yapsın bunu yapsın boş vakitlerinde de uçsun ister hele de bayanın yaşı biraz da küçükse.
ılgili gibi davranmaması ve yaparız ederizleri bana çok makul geldi.Belki +18 olacak ama düğünden önce eşime nasıl korunacağımızı sorarken ve bu konu hakkında araştırırken, adam sürekli "bakarız, ederiz" diyordu.Düğüne kalmış 1 ay hapsa bir ay önceden başlanır, neyini düşünürüz bakarız adam yaaa diye çıldırıyordum.Mobilya, düğün yeri, nişan kıyafeti, gelinlik hepsssine ama hepsine hem okuyor, hem çalışıyor olmama rağmen ben koşturdum."Gelinlik böyle ne dersin?" diye resim yolladım, "sen bilirsin" dedi.Arkadaşım seçmişim, diktireceğim, cevap "sen bilirsin".O an ya da bunun gibi anlarda insanın çığlık atası, boğaz sıkası, atayım şu yüzüğü diyesi geliyor ama artık mayalarında mı var ne bileyim bu tür biraz garip.Biraz gamsız, sorumsuz, kızlar gibi kılı kırk yapıp , kırk saat plan, proje, koş koş yapmıyorlar.Bu şekilde kabul etmek lazım sanırım.
Nişan yıldönümü için de bence abartıya gerek yok.Ben kendi nişanımı hatılamıyorum bile kasım ayı içindeydi, sonu galiba, düşün yani.(Üstünden de 6 ay falan geçti yani 1800lerde nişanlanmadım :-) )
Özetle ver eline araba, vın vın sürsün, kapasitelerini bilmek lazım, fazla beklenti içinde olmadan biraz yorularak da olsa "hallederiz, tamam, sen bilirsin" kalıplarıyla delirmemek için işleri azcık biz çekip çevirmeliyiz diye düşünüyorum.Bu onun seni sevmediğinden değilde, hammaddesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Umarım herşey yoluna girer, mutlu olursunuz.

eveeet güzel bi yaklaşım. hiç aklıma gelmemişti alkisalkisalkis

Uzme kendini, bundan sonra dogru davranırsın henuz evlenmedin bile, gec degil ...
Ayrica butun o kısıtlamalar, ben artik senin sahibinim havalrı evledikten bisure sonra gececek merak etme, bi sure sonra kendisi de yorulacak zatenseni rahat bırakacak...Bunlar kucuk seyler , bunlarla sıkma canını hiç. Unutma ki kimse icin hele ki erkekler icin can sıkmaya hic mi hic degmez..O bi laf eder sen 2 gun canını sıkarsın, o 2 sn de unutur...

Kendi degerini hep bil ve anahtar kelime "mesafe" ;)

onda mesefa anlayışı yok malesef vıcık vıcık ilişkileri severalsanaalsanasmile
tek taraflı da bi yere kadar korunuyor mesafe

nişan evlilik evresinde olur ya gerilmeler tartışmalar gecer diye düşündüm

anladım tabikide olur ama o zaman nişanlınızın böyle olmasına alışıcaksınız aslında tek sizin nişanlınız değil erkeklerin geleni böyle istisnalarda vardır mutlaka...

yorumun için tşk ederim
artık umursamamayı düşünüyorum
kendime eziyet :sinifsinif:

erkeklerin yapısı bu kabullenmek lazım. Benim nişanlımda bizim nişanımız öncesi(salonda oldu) ben heeeeer ayrıntıyı düşünürken tamam hallederiz çok büyütüosun diyodu her konuda. Aylarca düşününce daha kolaymı hallediliyor, daha güzelmi oluyor diyodu. Ben kıyafet için aylar önceden düşünüp ona her bakalım dediğimde daha çok var diyordu. Ne biliym yada başka konularda, salonda davetiyede vs vs daha kaç ay var diyordu panik olmama şaşırıodu. Erkekler rahatlığı seviyorlar bence senin nişanlında çok seviyor:1: Yani sen herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorsun zaten bir daha oda niye düşünsün ki:1: benim nişanlım öyle diyodu sen ikimizin yerinede çok düşünüosun zaten:1: ama noldu nişan yaklaştı oda heyecan yaptıkaydirigubbakcemile3 bu sefer yine belli etmemeye çalıştı heyecanını ama bu seferki rahatlığı sevmesinden değil heyecanını belli edip beni dahada heyecanlandırmamak panik yapmamk içindi:) Yani kısacası erkeklerden senin gibi ince düşünmelerini yada aylar öncesinden şunu böyle yapalım diye konuşmalarını bekleme. Onlar konuşmaz yaparlar. Bizim gibi aylar önceden düşünmezler belki ama sonuçta yaptıkları iş aynı olur hemde o güne kadar bizim gibi kafaları dolmamış olur ohh miskaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Bak işte dediğim gibiymiş...Ya bak akıllı davran; onunla kelime dalaşına girme, sen bekarlığını yaşayacaksan ben de yaşarım işte vs. bu tarz çekişmelere girme sakın. Hem ağırlığını koru hem de mesafeni. Her zaman soyluyorum mesafe mesafe mesafe...Ha peki o gidiyor geziyor, beni kısıtlıyor ben evde mi oturayım. Hayır sen de nereye gitmek istiyorsan ne yapmak istiyorsan yapacaksın. Ama hiç yapmadıgın seyleri degil abartip ta, normalde nasil yasiyorsan bekarken oyle iste...Ve de her yaptigini ona soylemek zorunda da degilsin bence....Şimdiden agirligini koy ki evlendikten sonra da rahat haraket et, icabinda ben arkadasimla bulusuyorum yanlis bisey yapmiyorum, evleniyorum diye herkesten kopamam , ben boyleydim hep, boyle kabul edersen edersin de geç...Kısa ve oz konusup geri cekileceksin, bunlar uzun konusmalardan anlamazlar guzelim...En etkilisi boyledir...Gerektigi yerde de resti cekmesini bileceksin, yoksa taviz tavizi dogurur...En basindan hayatına olurolmaz konularda kısıtlar koyamacagini anlasın.

Kızlar en cok hatayı evlenecekleri kisiyi hayatlarinin merkezine alarak yapiyorlar...Evlenince baska bir boyuta gecme, tamam bazi seyler mecburen kisitlaniyor ama kendinden cok taviz verirsen sen, sen olmaktan cikar, mutsuz biri haline gelirsin. Mutsuz bir kadinin ne kendine ne de kocasına yararı olur bunu unutma...

Ha aman beni birakir, aman arkadasimla bulusursam bana kızar, aman ayrılır bunların korkusuna sen degil o girsin...
Genc erkekler cok tecrubesizler, artik evlilikte onu sen buyuteceksin...
Çok çok doğru tespitler.. vereliniortak

Çok fazla yüz vermişsin, hiç sanmıyorum ki bundan sonra değişsin.

Kimi insan yıl dönümlerini çok önemser ve hatırlanmamış olması onu çok üzer,
erkeklerin normalde eşi/nişanlısı/sevgilisi bundan mutlu oluyor diye hatırladığını söylemesi lazım, telefonuna hatırlatma eklesin bir şey yapsın, çünkü sen "mutlu" olacaksın değil mi :) ama genelde "böyle beklentiye girme" diye kestirip atılabiliyorlar.. Burada önemli olan senin bu durumdaki tutumun. Senin her şeyi kabulleneceğini düşünüyor olması acı bir taviz..

Sizin durumunuzda bu konuya gelene kadar "konuşamama" konusu daha ağır bence..
Bunu kesinlikle çözümlemeniz lazım, gerekirse erteleyin, gerekirse de evlenmeyin..
Dışarıdan tepki gelebilir belki, onca masraf yapıldı, tarih alındı falan filan diye, sen önce kendini düşün, nasıl bir hayat istediğini.. Mutsuz olacağın bir hayata atılmanı ailen de istemez zaten..
Buradaki bazı konuları okuyabilirsin, örnek hayatlarla kıyaslama yapabilirsin, farklı kişilerin tecrübeleri faydalı olacaktır..

onunla hiçbişey konusulmuo
uzun zamandan beri hiçbişey konusulmuo
telefon konusmalarımız kısacık sürüo
nasılsın ii misin napıosun ne ediosun
öptüm ßß
bu kadar sıkıldım artık
konusmak istiorum
o konusmasa bile beni dinlesin istiorum
kimseye anlatamıorum böyle bi durum olduunu
gecen gün espirisi gecti aramızda
aslında espiri de denmez
ben bu durumuma kendi kendime gülüorum
yha kendimi rahat hissetmek için yapıorum
dalga gectim kendimle
annem hemen anlamıs olayı
aksam konustuk cok agladım
cok dolmustum anlattım
konusulmuo hiçbişe
telefonda konusulmuo buraya gel konusuruz dio
o bursaya ben mersinde
oraya gidiorum
hadi konusalım diorum ne ewlenme konusu ne de baska bişe hiçbişe konusulmuo
hani diorum yüzyüze konusucaktık
tık yok
annem bana soruo sürekli nası olcak hiç mi konusmuosunuz
hayır konusmuoruz
neyse annemle biraz dertlestikten sonra
ertesi gün nişanlımı aramıs
tuğçe bunalımda demiş
ben hiç onu böyle görmemiştim
biraz dinle konus bişeyler yap susma karsısında bak ben onu hiç ii görmedim
üzülmesini istemiorum
demiş adamda yine tık yok
yine konusmuo

niyeyse bu yazıda kendimi gördüm bi an:)

bende baş edemedim aramadı sormadı en sonunda onun gibi davranınca kıymetli olduk

en azından annem (kayınvalidem) anlayışlıda ogluna yol gösteriyo ordan yırtıyorum azcık

sende biraz onu önemseme kaçan kovalanır bence:)

Back
X