Yılların deneyimli Güzin Ablası gibi yazıyor olacağım ama bu erkek-kadın arasındaki bakış açısından kaynaklanıyor gibime geliyor.
Bir kız çocuğu bir bebekle kırk saat oynar, onu soyar giydirir, konuşur, kırk saat oynar, erkek çocuğu da eline alır bir araba zart oraya vııın diye zurt oraya vıın diye üç dakika sürer sonra bırakır gider :)
Genelde kadınlar eşlerinden herşeyi hatırlasın, planlasın, koştursun şunu yapsın bunu yapsın boş vakitlerinde de uçsun ister hele de bayanın yaşı biraz da küçükse.
ılgili gibi davranmaması ve yaparız ederizleri bana çok makul geldi.Belki +18 olacak ama düğünden önce eşime nasıl korunacağımızı sorarken ve bu konu hakkında araştırırken, adam sürekli "bakarız, ederiz" diyordu.Düğüne kalmış 1 ay hapsa bir ay önceden başlanır, neyini düşünürüz bakarız adam yaaa diye çıldırıyordum.Mobilya, düğün yeri, nişan kıyafeti, gelinlik hepsssine ama hepsine hem okuyor, hem çalışıyor olmama rağmen ben koşturdum."Gelinlik böyle ne dersin?" diye resim yolladım, "sen bilirsin" dedi.Arkadaşım seçmişim, diktireceğim, cevap "sen bilirsin".O an ya da bunun gibi anlarda insanın çığlık atası, boğaz sıkası, atayım şu yüzüğü diyesi geliyor ama artık mayalarında mı var ne bileyim bu tür biraz garip.Biraz gamsız, sorumsuz, kızlar gibi kılı kırk yapıp , kırk saat plan, proje, koş koş yapmıyorlar.Bu şekilde kabul etmek lazım sanırım.
Nişan yıldönümü için de bence abartıya gerek yok.Ben kendi nişanımı hatılamıyorum bile kasım ayı içindeydi, sonu galiba, düşün yani.(Üstünden de 6 ay falan geçti yani 1800lerde nişanlanmadım

)
Özetle ver eline araba, vın vın sürsün, kapasitelerini bilmek lazım, fazla beklenti içinde olmadan biraz yorularak da olsa "hallederiz, tamam, sen bilirsin" kalıplarıyla delirmemek için işleri azcık biz çekip çevirmeliyiz diye düşünüyorum.Bu onun seni sevmediğinden değilde, hammaddesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Umarım herşey yoluna girer, mutlu olursunuz.