1.yıldönümümüz ve unuttu:(((

6 yaş var çok mu sizce

okuduğum kadarıyla sen 19sun o 25... ve evet çok fark var. 25 ile 31 o kdr farklı değildir ama sizinki çok. sen gezip tozmak isticeksin heyecanlısın neşelisin, o ise bütün heyecanını yaşamış sakin bi yer arıyo. bu evliliği çok üzülmeden yürütebileceğini sanmıyorum, kusura bakma.

okuduğum kadarıyla sen 19sun o 25... ve evet çok fark var. 25 ile 31 o kdr farklı değildir ama sizinki çok. sen gezip tozmak isticeksin heyecanlısın neşelisin, o ise bütün heyecanını yaşamış sakin bi yer arıyo. bu evliliği çok üzülmeden yürütebileceğini sanmıyorum, kusura bakma.

haklısın tabiki
ilk 1 bucuk sene çok iyi anlaşıyorduk
sonrasında bozuldu hersey
bilmiyorum
eskiden daha çok o beni heyecanlandırırdı küçük ayrıntılara önem weren bi insandı cünkü
şimdi değişen ne bilmiyorum

haklısın tabiki
ilk 1 bucuk sene çok iyi anlaşıyorduk
sonrasında bozuldu hersey
bilmiyorum
eskiden daha çok o beni heyecanlandırırdı küçük ayrıntılara önem weren bi insandı cünkü
şimdi değişen ne bilmiyorum

eskiden seni elde etmek zorundaydı:jeyyar:

şimdi elinde,avucundasın:1:

Allahım beynim döndü resmen yazınızı okuyunca.
Bu nasıl bir Türkçedir yahu.
Neyse ki düzeltmişsiniz sonradan.

Konunuza gelince, evet unutması hoş değil,
hatta sizde hatırlatmışsınız bir hafta önce,
buna rağmen hala kutlamamışsa ne denilir ki daha?
Ayrıca heyecan yok diyorsunuz,
siz 19 yaşındaymışsınız okuduğum kadarıyla.
Bu yaşta heyecansız bir evliliğe mi adım atıyorsunuz?
Bu yaşta evliliği nasıl düşünüyorsunuz diye sorumuyorum hiç,
sizin hayatınız bu.
Ama daha şimdi böyle ilgisiz sorumsuzsa ilerde nasıl olur biliyorsunuzdur elbette.

Siz ne kadardır berabersiniz?
Evliliği daha çok kim istedi?
Nişan hazırlıklarında da böyle bir ilgisizlik var mıydı?
Bu aralar başka sorunları vs olabilir mi ?

Bunları yanıtlarsanız sevinirim.

Allahım beynim döndü resmen yazınızı okuyunca.
Bu nasıl bir Türkçedir yahu.
Neyse ki düzeltmişsiniz sonradan.

Konunuza gelince, evet unutması hoş değil,
hatta sizde hatırlatmışsınız bir hafta önce,
buna rağmen hala kutlamamışsa ne denilir ki daha?
Ayrıca heyecan yok diyorsunuz,
siz 19 yaşındaymışsınız okuduğum kadarıyla.
Bu yaşta heyecansız bir evliliğe mi adım atıyorsunuz?
Bu yaşta evliliği nasıl düşünüyorsunuz diye sorumuyorum hiç,
sizin hayatınız bu.
Ama daha şimdi böyle ilgisiz sorumsuzsa ilerde nasıl olur biliyorsunuzdur elbette.

Siz ne kadardır berabersiniz?
Evliliği daha çok kim istedi?
Nişan hazırlıklarında da böyle bir ilgisizlik var mıydı?
Bu aralar başka sorunları vs olabilir mi ?

Bunları yanıtlarsanız sevinirim.

2 bucuk senedir beraberiz
ikimiz de istiyorduk evliliği
biz ne kadar daha zamanı var desek de gelişti işte bi şekilde
zaten sorunlar nişandan 2 ay önce başladı
o zamanlar hani derler ya bi nişan evresi bi de düğün evresi zor olur onu atlattıktan sonra hersey güzel olur
nişandan sonra yeni bir şeye adım atmanın verdiği heyecan mı bilmiorum sorunlar bikaç ay hiç olmadı
sonrasında yine aynı işte
başka sorunlar derken işi gücü yerinde kimseyle problemi yok
sorunsa eğer evlilikten başka sorun yok onun için
evlilik konusu son 1 aydır var ama o 1 senedir böyle

eskiden seni elde etmek zorundaydı:jeyyar:

şimdi elinde,avucundasın:1:

ipler onun elinde şimdi
ben ona ayrılık korkusuna varana kadar her korkuyu yaşattım
kışın ayrı da kaldık 2 haftadan fazla
yine düzelmedi
o zamanlar işi gücü yüzünden böyle konusamıyoruz diyordum sabahın köründe cıkıyor evden
gecenin 3 ünde 4 ünde evde oluyor boş zamanı yok diyordum
şimdi sabahın 10 unda çıkıyoır akşam 7 de evde
zaman problemi de yok
hatta ona dedim ki
ben bütün zamanımı sana göre ayarlıyorum
çok şeyden fedakarlık ediyorum
sen dilediğince hayatını yaşıyorsun gezip tozuyorsun
herkesle ilgileniyorsun
benimle arta kalan zamanlarda ilgileniyorsun
bıktım ben bu kısacık zamanlardan
herkes benden daha önemli daha degerli
arta kalan zaman istemiyorum
benim için birşeylerden fedakarlık et ve beni mutlu et
degerli oldugumu biliyim dedim
cidden bıktım bu arta kalan zamanlardan mafoldumben

bencil olmasın sencil olsun bütün erkekler aynı

edit: ah tam 18:18 de yazmışım kesinnn beni düşüniği kesin ahaha

Son düzenleme:
Yılların deneyimli Güzin Ablası gibi yazıyor olacağım ama bu erkek-kadın arasındaki bakış açısından kaynaklanıyor gibime geliyor.Bir kız çocuğu bir bebekle kırk saat oynar, onu soyar giydirir, konuşur, kırk saat oynar, erkek çocuğu da eline alır bir araba zart oraya vııın diye zurt oraya vıın diye üç dakika sürer sonra bırakır gider :)
Genelde kadınlar eşlerinden herşeyi hatırlasın, planlasın, koştursun şunu yapsın bunu yapsın boş vakitlerinde de uçsun ister hele de bayanın yaşı biraz da küçükse.
İlgili gibi davranmaması ve yaparız ederizleri bana çok makul geldi.Belki +18 olacak ama düğünden önce eşime nasıl korunacağımızı sorarken ve bu konu hakkında araştırırken, adam sürekli "bakarız, ederiz" diyordu.Düğüne kalmış 1 ay hapsa bir ay önceden başlanır, neyini düşünürüz bakarız adam yaaa diye çıldırıyordum.Mobilya, düğün yeri, nişan kıyafeti, gelinlik hepsssine ama hepsine hem okuyor, hem çalışıyor olmama rağmen ben koşturdum."Gelinlik böyle ne dersin?" diye resim yolladım, "sen bilirsin" dedi.Arkadaşım seçmişim, diktireceğim, cevap "sen bilirsin".O an ya da bunun gibi anlarda insanın çığlık atası, boğaz sıkası, atayım şu yüzüğü diyesi geliyor ama artık mayalarında mı var ne bileyim bu tür biraz garip.Biraz gamsız, sorumsuz, kızlar gibi kılı kırk yapıp , kırk saat plan, proje, koş koş yapmıyorlar.Bu şekilde kabul etmek lazım sanırım.
Nişan yıldönümü için de bence abartıya gerek yok.Ben kendi nişanımı hatılamıyorum bile kasım ayı içindeydi, sonu galiba, düşün yani.(Üstünden de 6 ay falan geçti yani 1800lerde nişanlanmadım :-) )
Özetle ver eline araba, vın vın sürsün, kapasitelerini bilmek lazım, fazla beklenti içinde olmadan biraz yorularak da olsa "hallederiz, tamam, sen bilirsin" kalıplarıyla delirmemek için işleri azcık biz çekip çevirmeliyiz diye düşünüyorum.Bu onun seni sevmediğinden değilde, hammaddesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Umarım herşey yoluna girer, mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
Yılların deneyimli Güzin Ablası gibi yazıyor olacağım ama bu erkek-kadın arasındaki bakış açısından kaynaklanıyor gibime geliyor.Bir kız çocuğu bir bebekle kırk saat oynar, onu soyar giydirir, konuşur, kırk saat oynar, erkek çocuğu da eline alır bir araba zart oraya vııın diye zurt oraya vıın diye üç dakika sürer sonra bırakır gider :)
Genelde kadınlar eşlerinden herşeyi hatırlasın, planlasın, koştursun şunu yapsın bunu yapsın boş vakitlerinde de uçsun ister hele de bayanın yaşı biraz da küçükse.
İlgili gibi davranmaması ve yaparız ederizleri bana çok makul geldi.Belki +18 olacak ama düğünden önce eşime nasıl korunacağımızı sorarken ve bu konu hakkında araştırırken, adam sürekli "bakarız, ederiz" diyordu.Düğüne kalmış 1 ay hapsa bir ay önceden başlanır, neyini düşünürüz bakarız adam yaaa diye çıldırıyordum.Mobilya, düğün yeri, nişan kıyafeti, gelinlik hepsssine ama hepsine hem okuyor, hem çalışıyor olmama rağmen ben koşturdum."Gelinlik böyle ne dersin?" diye resim yolladım, "sen bilirsin" dedi.Arkadaşım seçmişim, diktireceğim, cevap "sen bilirsin".O an ya da bunun gibi anlarda insanın çığlık atası, boğaz sıkası, atayım şu yüzüğü diyesi geliyor ama artık mayalarında mı var ne bileyim bu tür biraz garip.Biraz gamsız, sorumsuz, kızlar gibi kılı kırk yapıp , kırk saat plan, proje, koş koş yapmıyorlar.Bu şekilde kabul etmek lazım sanırım.
Nişan yıldönümü için de bence abartıya gerek yok.Ben kendi nişanımı hatılamıyorum bile kasım ayı içindeydi, sonu galiba, düşün yani.(Üstünden de 6 ay falan geçti yani 1800lerde nişanlanmadım :-) )
Özetle ver eline araba, vın vın sürsün, kapasitelerini bilmek lazım, fazla beklenti içinde olmadan biraz yorularak da olsa "hallederiz, tamam, sen bilirsin" kalıplarıyla delirmemek için işleri azcık biz çekip çevirmeliyiz diye düşünüyorum.Bu onun seni sevmediğinden değilde, hammaddesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Umarım herşey yoluna girer, mutlu olursunuz.

yorumun için tşk ederim
tabiki erkekler malesef ki bizlerden çok çok farklılar
tmm hadi dediğin gibi bu tarz yani nası yaparız nası ederiz tarzındaki konuşmaları gectim
normal şeyler de konuşamıyoruz ki
hiçbişey konuşulmuyo
son zamanlarda farkediyorum da hiçbirşeyimi paylaşamıyorum sevdiğim insanla
ha eskiden bu yana olsa bu tavır hiç önemsemem
o zamanlar ne çok konuşurduk
hakkımda bilmediği hiçbişey yoktu
şimdi herseyi çok çok sonradan öğreniyor
niye bana söylemedin dediğinde de
konuşamıyoruz ki senle sormuyosun anlatmama da izin vermiyosun diyorum

2 bucuk senedir beraberiz
ikimiz de istiyorduk evliliği
biz ne kadar daha zamanı var desek de gelişti işte bi şekilde
zaten sorunlar nişandan 2 ay önce başladı
o zamanlar hani derler ya bi nişan evresi bi de düğün evresi zor olur onu atlattıktan sonra hersey güzel olur
nişandan sonra yeni bir şeye adım atmanın verdiği heyecan mı bilmiorum sorunlar bikaç ay hiç olmadı
sonrasında yine aynı işte
başka sorunlar derken işi gücü yerinde kimseyle problemi yok
sorunsa eğer evlilikten başka sorun yok onun için
evlilik konusu son 1 aydır var ama o 1 senedir böyle

Görünüşe bakılırsa evlilik stresine girmiş nişanlınız.
Ki bu çoğu erkekte vardır, ona özel bir şey değil yani.
Peki bu yıldönümünüzü unuttuğunun farkında mı?
Kendini affettirmek için bir girişimde bulundu mu?

Ha birde şu var, biz bayanlar çok önem veririz özel günlere
ve bunu sevdiklerimizden de bekleriz.
Hayal kırıklığına uğradığımızda da bizden mutsuzu olmaz,
ama hep dediğim bir şey var,
bu tür unutmalar sevmiyor anlamına gelmez.
Bu onların yapısında olan bir şey,
yok mu önem veren, elbette var ama çok nadir görülür.
Siz sevgisinden eminseniz, ki emin olmasaydınız evlenmezdiniz, uzatmayın derim.
Evet burnu sürtsün biraz ama her tartışmada veya olumsuz bir olaydada her an masaya yatırmayın bu olayı.

Mutluluklar dilerim. a.s.

Canım benim kardesimin nisanlısı da aynen boyle, hatta sok oldum tıpkısının aynısı...Hepsi ayni bunlarin..Evi tuttular, dugune 2 ay kaldı daha ne esya alındı ne bisey, hallederiz daha cok var diyormus, kardesim de sinir oluyor...Bunlar boyle gamsızlar ve de kadınlar tam tersi. Sen yapacaksın herseyi mecburen cunku ona kalsa hicbisey yetismez...Ama sadece bu degil normalde de konusamiyoruz diyorsun, bu da evlilik korkusundan kaynaklaniyor, iyice senin hakimiyetin altina gireceginden, bekarliga veda ediyor oldugundan korkup kaciyor, bekarliginin son gunlerini yasasin bakalim cok takma kafana, nasil olsa kacisi yok :) Sen de hicbisey soyleme, usteleme, sen de tipki onun gibi davran, o zaman goreceksin noluo diycek ve tipis tipis gelecek konusmaya..

Görünüşe bakılırsa evlilik stresine girmiş nişanlınız.
Ki bu çoğu erkekte vardır, ona özel bir şey değil yani.
Peki bu yıldönümünüzü unuttuğunun farkında mı?
Kendini affettirmek için bir girişimde bulundu mu?

Ha birde şu var, biz bayanlar çok önem veririz özel günlere
ve bunu sevdiklerimizden de bekleriz.
Hayal kırıklığına uğradığımızda da bizden mutsuzu olmaz,
ama hep dediğim bir şey var,
bu tür unutmalar sevmiyor anlamına gelmez.
Bu onların yapısında olan bir şey,
yok mu önem veren, elbette var ama çok nadir görülür.
Siz sevgisinden eminseniz, ki emin olmasaydınız evlenmezdiniz, uzatmayın derim.
Evet burnu sürtsün biraz ama her tartışmada veya olumsuz bir olaydada her an masaya yatırmayın bu olayı.

Mutluluklar dilerim. a.s.

bilmiyorum artık ne stresine girdiyse
tek isteğim bir an önce çıksın
ben söylemesem farkında değildi
tarihi soruyorum pişkin pişkin dün 3 üydü bugün 4 ü diyor
bi de eee ne olmus söylesene diyor yanımda olsam 1 kaşık suda bogucam nerdeysekötükedihüso

Canım benim kardesimin nisanlısı da aynen boyle, hatta sok oldum tıpkısının aynısı...Hepsi ayni bunlarin..Evi tuttular, dugune 2 ay kaldı daha ne esya alındı ne bisey, hallederiz daha cok var diyormus, kardesim de sinir oluyor...Bunlar boyle gamsızlar ve de kadınlar tam tersi. Sen yapacaksın herseyi mecburen cunku ona kalsa hicbisey yetismez...Ama sadece bu degil normalde de konusamiyoruz diyorsun, bu da evlilik korkusundan kaynaklaniyor, iyice senin hakimiyetin altina gireceginden, bekarliga veda ediyor oldugundan korkup kaciyor, bekarliginin son gunlerini yasasin bakalim cok takma kafana, nasil olsa kacisi yok :) Sen de hicbisey soyleme, usteleme, sen de tipki onun gibi davran, o zaman goreceksin noluo diycek ve tipis tipis gelecek konusmaya..

zaten öyle diyor bırak bekarlıgımı yaşiyim diyor
gecenin bi yarıları evde oluyor
ben uyuyorum
bazen arıyor bazen aramıyor konuşmuyoruz işte
diorum ki o zaman bende bekarlıgımı yaşiyim
sonucta evlilikse bende evlenicem
izin ver de çıkıp geziyim arkadaslarımla
karışma bana
yasaklar koyma bagırma diyorum
bana gelince izin yok baskı altına alıyor

herkesin söylediği gibi gamsız malesef erkekler ya da biraz yumuşatalım durumu bizim kadar önemsemiyolar ilgilenmiyorlar yerimseniben aynı sıkını bende de vardı yıldönümümüzü sorsam hangi gün die şu gün der tarihini söyler ama o gün geldiğinde ya unutur ya son anda hatırlar falann:1shok: ben de bu konuda hep üstüne giderdim önemsemiyo musun falan die.. şimdi çocuk benm triplerimden bıktı ve bir süredir bozuk ama nalıyorum ki bütün bunlar onların yapısından geliyo önemsemediklerin ya da sevmediklerinden değil yaniyerimseniben benim gibi sonradan pişman olup da aramız düzelsin die dualar edecek duruma geleceğine bence böyle şeyleri kafana takma çünkü inan sevgi böyle şeylerle ifade edilmiş olmuyo..

ipler onun elinde şimdi
ben ona ayrılık korkusuna varana kadar her korkuyu yaşattım
kışın ayrı da kaldık 2 haftadan fazla
yine düzelmedi
o zamanlar işi gücü yüzünden böyle konusamıyoruz diyordum sabahın köründe cıkıyor evden
gecenin 3 ünde 4 ünde evde oluyor boş zamanı yok diyordum
şimdi sabahın 10 unda çıkıyoır akşam 7 de evde
zaman problemi de yok
hatta ona dedim ki
ben bütün zamanımı sana göre ayarlıyorum
çok şeyden fedakarlık ediyorum
sen dilediğince hayatını yaşıyorsun gezip tozuyorsun
herkesle ilgileniyorsun
benimle arta kalan zamanlarda ilgileniyorsun
bıktım ben bu kısacık zamanlardan
herkes benden daha önemli daha degerli
arta kalan zaman istemiyorum
benim için birşeylerden fedakarlık et ve beni mutlu et
degerli oldugumu biliyim dedim
cidden bıktım bu arta kalan zamanlardan mafoldumben

o zaman düzeleceğini bekleme...

bekarlık sultanlık nişanlılık vezirlik evlilik rezillik

nişanlılık rezillik olmuş sizindelikafadulden

ayrılık korkusunu yaşattın ve aynı ise üzgünüm:bbo:

Yazılanların buyuk kısmını okudum
Bence ne olursa olsun nişanlını al karsına bak konusmak zorundayız de sozunu kesmeden ıcınden gecenlerı anlat
bır sekılde senı dınlıyecekdır unutma burda kendını yıcegıne onun karsısında ne olucaksa olsun bende senın yasında evlendım ve 2 yıllık evlıyım emın ol basta konusamadıgın seyler sonradan hıc konusulmuyor...

erkekler neden zamanla degısıor gercekten anlamıorum yha...off...benım svegılımde tamamen aynıı yha arada kafasına gelıolar cıdden hep cocuk hıc buyumuo her kavgamızda haklısn tamam haklısın deyıp durur ay sınır:( sızın sorununuzu unutup kendı sorunuma daldım pardonn:D bence artık aramayın ustune hıc gtmeyın onsuz da durcagınızı anlasın brz kaybetme korkusu yasasınn kımsnın sızı uzmesıne ızın vermeın daha nısanlıyken böle :(

zaten öyle diyor bırak bekarlıgımı yaşiyim diyor
gecenin bi yarıları evde oluyor
ben uyuyorum
bazen arıyor bazen aramıyor konuşmuyoruz işte
diorum ki o zaman bende bekarlıgımı yaşiyim
sonucta evlilikse bende evlenicem
izin ver de çıkıp geziyim arkadaslarımla
karışma bana
yasaklar koyma bagırma diyorum
bana gelince izin yok baskı altına alıyor

Bak işte dediğim gibiymiş...Ya bak akıllı davran; onunla kelime dalaşına girme, sen bekarlığını yaşayacaksan ben de yaşarım işte vs. bu tarz çekişmelere girme sakın. Hem ağırlığını koru hem de mesafeni. Her zaman soyluyorum mesafe mesafe mesafe...Ha peki o gidiyor geziyor, beni kısıtlıyor ben evde mi oturayım. Hayır sen de nereye gitmek istiyorsan ne yapmak istiyorsan yapacaksın. Ama hiç yapmadıgın seyleri degil abartip ta, normalde nasil yasiyorsan bekarken oyle iste...Ve de her yaptigini ona soylemek zorunda da degilsin bence....Şimdiden agirligini koy ki evlendikten sonra da rahat haraket et, icabinda ben arkadasimla bulusuyorum yanlis bisey yapmiyorum, evleniyorum diye herkesten kopamam , ben boyleydim hep, boyle kabul edersen edersin de geç...Kısa ve oz konusup geri cekileceksin, bunlar uzun konusmalardan anlamazlar guzelim...En etkilisi boyledir...Gerektigi yerde de resti cekmesini bileceksin, yoksa taviz tavizi dogurur...En basindan hayatına olurolmaz konularda kısıtlar koyamacagini anlasın.

Kızlar en cok hatayı evlenecekleri kisiyi hayatlarinin merkezine alarak yapiyorlar...Evlenince baska bir boyuta gecme, tamam bazi seyler mecburen kisitlaniyor ama kendinden cok taviz verirsen sen, sen olmaktan cikar, mutsuz biri haline gelirsin. Mutsuz bir kadinin ne kendine ne de kocasına yararı olur bunu unutma...

Ha aman beni birakir, aman arkadasimla bulusursam bana kızar, aman ayrılır bunların korkusuna sen degil o girsin...
Genc erkekler cok tecrubesizler, artik evlilikte onu sen buyuteceksin...

Son düzenleme:
Back
X