10 aylık bebek gece ağlayarak uyanıyor sık sık

Acanan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2025
13
0
1
30
10 aylık bebeğim sürekli geceleri ağlayarak uyanıyor tecrübeli annelerden yorum bekliyorum lütfen kafayı yiyorum artık sadece anne sütü emiyor ek gıdada pek iştahlı değil 8,5 kilo alt 2 üst 3 kesici dişleri çıktı doktora götürdüm kaç defa tahliller genel durumu iyi çok şükür diş sancısı olabilir dediler bu kadarı normal mi mama kabul etmiyor sütüm az açlıktan olabilir mi dişten mi sizin bebeklerinizde böylemiydi tecrübeli annelerden cevap bekliyorum

Calpol vermeyi denedinizmi ? Diş donemi bizim cok sıkıntılı gecti . Ayni sekilde gece aglama degildi bu resmen boguruyodu sanki cok cani yanmis gibi . Kilosuna gore calpol verin bi deneyin.

Benim kızım aşırı huysuz bir çocuktu şuan 2 yasında ve yine aynı ek gıda yemiyorsa ve sütun azsa o yüzden aglıyordur çünkü sürekli emmek istiyor ve az olduğu ıcin yetmıyor çorba felan yap içir dişler de agrıyordur huysuzluk yaptığında bir kaşık ilaç ver dolven felan iyi geliyor küçük kaşıkla ver acısı veya içten ateşi varsa keser

Ama ben ek gıdayı zorla veriyorum sütüm az olduğu için örneğin çorba veya muhallebi geğiriyor doyuyor yani gündüz , doyan bebek gece emmesini kesebilirsiniz diyor doktorlar

9 aylik bebegim benzer seyler yasiyoruz uyku duzeni şaşti, gece aglar gibi seslerle uyaniyor emzigini verip yeniden uyutmaya calisiyorum. Gunduz de asiri huysuz, aglamalar, cigliklar. Altta 2 disi 6.ayda cikmisti simdi ustte 4 dis nerdeyse beyaz uc verdi verecek kabarmis. Ben tetagil kullaniyorum, gece rahat uyusun diye yarim olcek calpol veriyorum o bile gece uyanmalarini onlemiyor.
Bizimkinde de istahsizlik basladi, ben mamasina biraz vanilya surubu yada pekmez damlatiyorum, tatlandirdigi icin 150 cc iciyor tek seferde.

Diş jeli kullaniyo musun ? O biraz rahatlatiyo. 2gün önce gece okadar ağladı ki mecbur calpol verdim.

Zeytinyağı karanfil uyguluyorum tetagil kullandım maalesef denemediğim kalmadı olmuyor ağlayarak uyanıyor sürekli

Doğduğundan beri mamayı denedim farklı farklı markalar aldım mamayı reddetti açlık olsa almazdıydı ben açlıktan mı diş ağrısından emin olamıyorum

Tıpkı bnm bebeğimi anlatiyorsun canım bnm bebegim ekgidayi istemedi gece sabaha kadar emerdi yatağına koyunca kıyamet kopardı emzirmeden kestim rahatladım valla gece kalkınca şu veriyorum sadece bı kaç gün açıktı sabaha karşı o zaman da kahvaltısını yaptırdım hiç emzirmedim şuan iyi artık çok sık da uyanmiyor

Doğduğundan beri mamayı denedim farklı farklı markalar aldım mamayı reddetti açlık olsa almazdıydı ben açlıktan mı diş ağrısından emin olamıyorum
Dis etleri nasil? Kabariklik, kizariklik var mi? Dis sancisida istahsizlik yapiyor, kulagini tutuyor benimki genelde. Ac olsa illaki yer. Benimde ozellikle 4.ayinda inanilmaz istahsizdi. Saatlerce ac kalip agliyordu ama uzun saatler sonrasi muhakkak yiyordu birsey. Mama istemese ek gida yer. Suan yanimda yatiyor benimki derin uykuya gecemiyor bir turlu, her dondugunde aglar gibi sesle mizirdaniyor hemen emzigi takiyorum. Diken ustundeyim nefes almaya korkar oldum

24 aylık oğlum da aynı böyleydi emmek istediği için uyanıyorlar açlıkla alakası yok. Benimki 10 gün önce memeyi bıraktı hala çığlık çığlığa uyanıyor ve sakinleştiremiyorum. Allah hepimize kolaylık versin

Evet yanımda uyuyor yatağa aldığımda diş etleri şiş sanırım dişden dolayı ya çünkü mememi de çok ısırıyor

Kaç aylıkken kestiniz

Evet yanımda uyuyor yatağa aldığımda diş etleri şiş sanırım dişden dolayı ya çünkü mememi de çok ısırıyor
Agzindan cok su akar, eli surekli agzinda, oyuncaklarini alip agzina goturup damaklarini kasiyor. Bu belirtiler varsa dis sancisi cekiyordur.

Kaç aylıkken kestiniz
17-18 aylikta kestim ama sizin bebeğiniz küçük isterseniz ilk gece emzirme sürelerini azaltabilirsiniz yani iki saatte bir emzirin bu süre arasında ağlarsa da vermeyin tabi bu süreç biraz zor olacak ama eşinizden destek alabilirsiniz

Şuan küçük düşünmüyorum ilerleyen zamanlarda fikir sahibi olmak için sordum teşekkür ederim

Yüksek ihtimalle distir bizde de öyleydi saat başı ağlayarak çığlıklarla uyanıyordu ve sadece meme emiyordu o süreçte galiba diş etleri ağrıdığı için başka bişey istemiyordu tetagil biraz rahatlatıyordu deneyebilirsiniz

9 aylık kızım var gündüz gayet neşeli iştahı yerinde ama geceleri neredeyse ona da bize de kabus gibi.Sol alt dişi çıktı şimdilik o da tam degil yarıda, muhtemelen diğerleri de geliyor salyalar arttı eller ağızda sürekli.Son uyku vakti yatağını görünce ağlamaya başlıyor uykuya bayılarak geçiyor neredeyse gündüz uykuları da düzensiz bazen sadece tek uyku yapıyor.
Çok zorda kalırsam yani çok ağlarsa dolven veriyorum ama o bile etki etmiyor tetagil, osanit karanfil her şeyi denedim.
Sabır diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…