Bebek Beslenmesi 10 ayLık bebek menünüz..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

asyun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
142
0
116
Ankara
arkadaşLar 10 ayLık bebekLerinze günLük neLer yedriyorsunz ..fikir aLışwerişi yapaLım..

kızım 11 aylık.ama 10 aylıkkende menümüz aynı şekildeydi.sana yardımcı olur umarım.sabah 6 gibi uyanır 100 yada 120 ml devam sütü içer.tekrar uyur 10 da kalkar kahvaltıda bulamaç şekilde yiyor.4 cicibebe bisküvi,1 tatlı kaşığı ceviz,1 tatlı kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı labne peynir,1 yumurta sarısı gün aşırı veriyorum.devam sütü ve tahıllı mamayla karıştırıyorum.bunun dışında kahvaltı yemiyor maalesef.öğlen uykusundan sonra çorba veriyorum.hangi çorbayı yaptıysam artık ama genelde kızıma özel ayrı yapıyorum.ikindi de yoğurt veriuorum.akşam üzeri tekrar uyku.uyku esnasında kandırabilirsem devam sütü veriyorum.eğer devam sütü içmediyse uyanınca meyve püresi veriyorum.akşamda 9 gibi benle beraber yemek yiyor.ona uygun yemek varsa ondan veriyorum.yoksa eğer gece tahılı mama veriyorum.bizim 1 günlük beslenme programımız bu şekilde:)

merhaba bebeğim dün tam 10 aylık oldu bizimde beslenme şeklimiz şu şeki

sabah 9.30:yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı labne,1tatlı kaşığı ceviz,1 çay kaşığı tereyağ,1 tatlı kaşığı pekmez,2 yemek kaşığı büsküi ve bebek ekmeği karışık 5 ölçek devamsütü saat12 gibi:meyve püresi veriyorum içine bebe büsküvisi katıyorum yiyip yatıyor.
saat 2 gibi:tavuk,balık sebze yemeklerden yapıyorum değişik değişik 1 kase yiyor maşşalah sonra tekrar uyuyor.
saat:5 gibi:kendi mayaladığım yoğurt bazen içine meyve katıyorum.
saat 7 gibi:bizim yediğimiz yemeklerden veriyorum.
saat 9 gibi:muhallebi,sütlaç,yada milupa hazır mamadan bir kae yiyorrr maşşaalahhh
sabaha kadarda aralıklarla anne sütü gün içindede her uyuyuşunda yada fırsat buldukça emziriyorum

benim oğlumda 10 ayını bitirdi. sabah 7 gibi kalkar
8'de kahvaltı (yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı labne, 1 ceviz, 1 domates, 3 kuru kayısı, 1 dilim ekmek) ya da bazen sebzeli omlet
uyumadan önce meyve ve 10 gibi uyur 13:00 de her gün küçük bir köfte ya da balık, ve yanında sebze yemeği. ona ayrı yapılıyo genelde
16:00 gibi uyur 18:30 gibi 200 cc devam maması
21:00 de 1 kase gece maması aptamil
bazen gece uyandığında 200 cc devam maması

merhaba benim oğlumda 9. 5 aylık son sorudan başlayayım
80 cm ve 13 kg
öndeyiz baya
başta söyleyeyim inek sütüne ve yumurtaya alerjimiz var süt ürünleri yani peynir yoğurt vb.

memünümüz şöyle sabah kalkınca anne sütü öğlene doğru tahıllı pekmezli kahvaltı bunu bazen kuru meyveler veya haşlanmış elma ile çeşitlendiriyorum öğlen uykusu öncesi emerek uyuyor uyanınca kıyma .balık tavuk ve sebzelerle yapılmış her biri her gün dönüşümlü çorba veriyorum oğluma ayrı yapıyorum
akşamüstü meyve püresi veriyorum bu ara neredeyse 2 saatte bir emiyor akşam 9 gibi 120cc devam sütü veriyorum ve emzirerek uyutuyorum gecde her uyandığında emiyor mama vermiyorum

bu diette halimiz çünkü kilomuz fazla neyse ki bu ay fazla almamış
muhallebi veriyordum onu kestim ama hafta da bir veriyorum muzlu muhallebi çünkü oğlum bayılıyor:))

benim kızımda 10 aylık ama yemiyor yemiyor yediremiyorum.ağzında saklıyo yutmuyo.ne yapabilirimki fikri olan varsa lütfen benimle paylaşabilirmi

canım mutlaka oluyo bir dönem öyle bizde bir ara öyleydik diştenmiş şimdi hala bazen severek yiyolar bazen ağızlarını kitliyolar

bizizmde günlük menümüz şöyle
sabah 6da 120 yada 150cc mama
saat 10da yumurta kaşık maması labne peyniri pekmez ve bir çeşit meyve yada hero babynin kahvaltı karışımı
saat 1de sebze yoğurt yada tarhana çorbası
saat 4de yoğurt meyveli yada cicibebeli yada meyve püresi
saat 7 8 gibi muhallebi yada uygunsa bizim yediğimiz yemeklerde veriyorum
saat 9 10gibi mama bazen içerler bazende içmeden yatarlar o zaman saat 12gibi içerler
gecede 1 2 defa uyandıklarında 150cc mama

bu aralara kahvaltıyı artık çok iştahlı yemiolar bizim yediklerimizi daha güzel yiyolar peynir reçel yumurta minik minik ekmekle beraber veriyorum

sanki biraz az gibi bide artık tamamen akşam yemeğimi yapsam 2 3 güne bir akşam tavuk balık yada köfte yapıyorum makarnayla çok seviyolar

bizim 4. dişimiz yolda ama gelemedi 1 haftadır pek te nazlıymış kendileri.kız gibi dişleride nazlı mı oluyo acabaaa

Back
X