Kızlar merhaba

10 aylık bir bebeğim var, ek gıda hazırlarken bazen çok zorlanıyorum. Herkes farklı bir şey söylüyor. Ben genelde bizim yediğimiz yemekleri sadeleştirip bebeğime veriyorum, çok şükür yeme problemi de yaşamıyoruz. Hâlâ emmeye de devam ediyor. Ama gerek sosyal medyada gerek çevremde sürekli “organik olsun, salçasız olsun, tereyağı şöyle olsun” gibi birçok şey duyuyorum. Siz de görüyorsunuzdur mutlaka. Gerçekten herkes çocuklarını bu şekilde mi besliyor, çok merak ediyorum. Siz neler yapıyorsunuz? Örnek yemek listelerinizi paylaşırsanız fikir edinmek isterim
Merhaba,sosyal medyadan sadece faydalı bilgileri ciddiye alıyorum,pediatrisler,uzmanlar vb
Çok atla deve farklı tariflerim yok,fiks çorbası vardır hergün çünkü çok seviyor
Onun dışında sebze,protein dengelemeye çalışıyorum
Şeker hiç vermedim veya şekerli bişey,hurma özü kullanıyorum mesela tatlandırmak için
Yoğurdunu mayalarım
Labnesi kendim yapıyorum
Küçükken avakado,labne zeytinyağı karıştırıp verirdim ve muhakkak yumurta sarısı hergün
Büyüdükçe kaşarlı omlet veya haşlanmış yumurta her gün
Zeytin peynir bal(köyceğiz balı)
Tereyağını annem yapar sağolsun
Zeytinyağınıda ravla kids alıyorum her gün içiriyorum 1 tatlı kaşığı (polifenolü yüksek) veya domates salatasına koyarım narekşili suyunu içer
Bazen pankek yaparım kahvaltıda
Pirinç,irmik vb çok vermedim hatta irmikli mamalar filan hiç yapmadım
Sebzelerine bulgur eklerdim
Biraz büyüdükçe bwl yede geçtim
Köfte,karnıbahar,kabak, çok sever
Şimdi 23 aylık herşeyi yiyor
Pirzolayı önce mühürleyin sonra biraz kekik ile sıcak su ekleyip suyu çekene kadar pişirin sonra az z.yağı ve tereyağ ile kızartarak yağı kaşıkla üstüne döke döke mantolayın,az tuz az karabiber ekliyorum bayılıyor ,bazen suyunu tam çektirmeden tavadaki yağla az bulgur pilavıda yapıyorum harika oluyor
Haftada 1 bazen 2 haftada 1 balık
Tavuk çok sever oda orvital alın yine en doğalı bu sayılır
Yani herşey ilaçlı bizim çocukluğumuzdaki gibi değil ama işte dikkat edebildiklerim bunlar
Yaban mersini,kızılcık,şeftaliyi soyup dilimleyip,erik fln buzluğa attım hep kış için ona çok sever bunları
Kayısıdan,erikten şekersiz meyve suyu yapabilirsin
Şu an bize ne yaparsak ondan veriyorum
Ama yemek rutinlerini oluşturdum saatleri fln bellidir
10 aylık şunuda yapabilirsin mesela,muzu ez biraz labne ,biraz incirli marmelat tarzı birşeyi var makarna lütfen markasında hem kabızlığı fln varsada iyi geliyor onu ekle muza,cam rendeden 1-2 badem ceviz rendele benimki bayılır tadı çok güzel oluyor hemde besleyici
Aklıma gelenler bunlar , ama kendi söke saça yesin sen başında dur ,bwl gerçekten çok faydalı oldu benimkinde