bence kendi aileleriyle eşleri arasında denge unsuru olmayı başarabilen erkek çok çok az.
benim eşimin ailesi çok iyi insanlardır, bana karşı da çok iyilerdir her zaman fakat onlar da (annesi ve ablası) ilk başta çekmecelerime kadar karışıyorlardı.
bazı günler eşim işe 11 gibi gidiyordu. ben erken gidiyorum. o günler bazen geliyorlardı, ben işteyken dolaplarımı falan düzeltiyorlardı. çok sinirleniyordum, herkesin özeli olur.
eşime söyleyip, olmadı söylenip, olmadı kavga edip bu tavırlarını bitirmeye çalıştım, olmadı.
bana kırılırlar ama eşime kırılmazlar, o yüzden eşim halletsin, bana da destek versin istiyordum, yapamadı.
kaç ay, kaç kere kavga ettik.
sonra kim kırılırsa kırılsın deyip yine bir çekmece olayında, eşim yokken tepki verdim. bağırmadan ama sertçe. bir daha yapmayın, sevmiyorum, istemiyorum, gidin kendi çekmecelerinizi düzeltin dedim. kaç kere söyledik, anlatabilmek için ne yapmak lazım dedim. bir daha olursa daha kırıcı olabilirim, saygısızlık etmek zorunda bırakmayın beni dedim.
o oldu...
bir daha asla
bence eşinden gerekli desteği alamıyorsan eşine şikayet edip durmak, evliliğini problemli hale getirmek yerine kendi işini kendin hallet. haaa, annesi seni şikayet eder de eşin sana çatarsa, sorun çıkaran o olur sen değil, dır dır eden de o olur, sen değil.
bırak gelsinler, nefret etsen de gelsinler. hiç takma. yeri geldiğinde yani sana karışmayı denediklerinde tam ve sert tepkini koy, olsun bitsin. sen de bu ne olacak nasıl olacak yükünden kurtul.