• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 kilo versem yeter bana.Hadi başlayalım!!!

35guselll35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
10
0
36
İzmir
Selam arkadaşlar.

Yaz geliyor malum kilo vermek lazım.Geçen bir arkadaş toplantısında tartıldım.O da ne 62 kg dan korkarken 64 kg olmuşum.Bende bu durumu düzeltmek için kolları sıvadım.En azından 10 kg vermem lazım.İşe yeşil çay ve kayısılı form çayı alarak başladım şimdilik.Mümkün olduğunca her gün ne yediğimi ve ne kadar yürüyüş yaptığımı burada sizlerle paylaşacağım.Bunun zayıflamam için şartlandırıcı olacağına inanıyorum.Şimdi yola çıkmak için;
*Şekeri bırakıyorum.(Tuzu Allah'tan sevmiyorum)
*Uyku saatlerimi düzene sokmalıyım.(Düzensiz uykuda kilo aldırıyor çünkü)
*Su içme sıklığını arttırmam gerekiyor.(Neredeyse hiç su içmiyorum çünkü)
*Egzersize başlamam gerek.(Özellikle karın ve basen bölümümün incelmesini istiyorum çünkü)
*Akşam yemeklerinde sadece çorba içmeyi düşünüyorum.
*Sabah kahvaltısı için Tam tahıllı ekmek tüketmeyi düşünüyorum.
*Nescafe bende hastalık.Bırakacağım.(Onun yerine her gün 2 fincan yeşil çay+2 fincan form çayı)
*Her öğüne mümkün olduğunca yoğurt şart.
*Her Cuma buradan kilomu sizinle paylaşacağım.
*Başlama günüm:15/04/2013
*Börek,pasta gibi sevdiğim şeylerden haftada birgün yeme özgürlüğü hediye edeceğim kendime.
Şimdilik aklıma bunlar geldi.Farklı bir şey olursa sizlerle paylaşacağım.Katılmak isterseniz de ayrıca çok mutlu olurum.

Öncelikle çok üzgünüm her gün yazamadım size.Çünkü yoğun geçti geçen hafta.Ama size şunu söyleyebilirim ''2,5 kg'' verdim.Hemde sadece yukarıda yazdıklarımı yaparak.Gelelim neler yaptım:
*Kahvaltı (sabah 10:30 gibi yedim):Sabahları tam tahıllı ekmekle güzel bir kahvaltı yaptım.(3 dilim tam tahıllı ekmek+haşlanmış yumurta+kibrit kutusu kadar diyet peyniri(hem ucuz hemde çok lezzetli)+5 adet zeytin+2 dilim tavuklu janbon(ucuz pahalı değil,aç bitir diye satılıyor)+domates+salatalık+kayısılı form çayı(şekersiz)
*Saat 11:30 sade yeşil çay(şekersiz)
*Öğle Yemeği (saat 14:00):1 Adet Yeşil Arjantin Elması
*Saat 16:30 sade yeşil çay(şekersiz)
*Akşam yemeği: 18:00 1 kase lahana çorbası(sadece çorba,ekmek yok)
*Saat 21:00 gibi acıktığımda da 1 Adet Yeşil Arjantin Elması
Not:Lahana Çorbasının tarifini Lahana Çorbası Diyetinden aldım.(1 orta boy lahana+6 adet kuru soğan+3 adet yeşil biber+2 adet domates+1 demet maydanoz+1 adet tavuk bulyon+karabiber hepsini teker teker rondodan geçirip tencereye koydum,üzerini az geçene kadar sıcak su koydum.Kaynayıp kıvam aldığı zaman robotla incelttim.Lezzetli oluyor deneyin.)
*Hergün 45 dk yürüyüş yaptım sahilde(hızlı tempo)
*Bir de canım birşeyler yemek istedikçe,buzdolabını her açtığımda yoğurt kaşıkladım:))))

Kendinizi diyet ile koşullamayın.O zaman diyet yapmak işkenceye dönüşüyor.Kendi metabolizmanızı biliyorsunuz ve hatalarınızı da.Kendinize şartlarınızı kendiniz koyun.Başkasının diyet listesine uymak değil sizin diyet listeniz olsun.Mesela ben Tülin ŞAHİN'in bir konuşmasını dinledim 'Sabah kahvaltınızı doya doya yapın ama akşam ne olursa olsun sadece çorba için diyordu ve bende bu listeyi kendime göre yaptım.Açıkçası işe yarıyor :))))))

ÖNEMLİ!!!!!!Hiç bir şey yapamasanızda 2 bardak yeşil çay+2 bardak form çayı işe yarıyor kesinlikle.

Son düzenleme:
Back