10 yasindaki oğlum sigara icmis

Dövmek nedir yahu en az sigara içen oğlunuz kadar hatalısınız burada. Alıp karşınıza konuştunuz mu ? Konuştunuz da bi daha mı yaptı ? Daha denememişsiniz bile. Allah korusun başına bi iş gelmedi ya çocuğunuzun en kötüsünü düşünün hep. Yapmış bi hata arkadaş ortamında merak ediyolar heves ediyolar kendilerini kanıtlamaya çalışıyolar. Yanlış olduğunu yapmaması gerektiğini dişlerinin sararacagini ciğerinin biteceğini anlatın ne bileyim. Dovmeyin.

Neden istesede içemez? Ben spor yapiyorum, sigarada kullaniyorum. Birakmak istedim lakin olmuyor :) İciliyor. Gerci cocuk bagimli degıl ben 8 senelik iciciyim.

Cevabı kendiniz vermişsiniz ama ben yine de ilgisiz kalmamak adına cevaplayayım
Sigaraya yeni başlayan insanla bağımlı insan bir olmaz
Ayrıca şuan bir alanda kendini göstermek icin sigara içiyor çocuk
Arkadasları arasında bir artı gibi düşünüyor
Spora yönlendirildiginde de arkadasları arasında yaptıgı sporu da bir artı olarak görecek böyle seylere psikolojik olaraktaihtiyac duymayacak
Bir nevi senin bilgin olmayan bir konuda ben bilgiliyim, benim de yapabildigim şeyler var, benim bir farkım var, mesajı verecek. Aynı mesajı sigara içerek veren çocuklar var çünkü

Ne olursa olsun dövmemeliydiniz.
Hatasında da doğrusunda da yanında olduğunuzu bilmeliydi şimdi size düşman olacak büyük ihtimalle. İçten içe

Spora verdim daha önce ama maymun iştahlı hep bi heves başlıyor ama 2 ay sonra gitmek istemiyorum diyor.ama bu sefer zorla a olsa göndericem galiba.cunku gerçekten ortam cok kotu.

Böyle durumlarda korkutmaktan yanayım.Ama dayakla,babayla cezayla falan değil.Sigara içtiğinde başına gelebileceklerle ilgili.Şu televizyonda dönen kamu spotu bence çok başarılı..
Bizim ufaklık da oyun aralarına giren saçma sapan reklamlardan etkilenip babasının işyeri bilgisayarından birtakım aramalar yapmış ama bakınca komik yani..’Eteği açılan kız’bilmem ne..
Dedim ki: ablanın böyle bir videosu olsa,izlenmesini ve insanların bununla eğlenmesini ister misin?
Ya da babanın bilgisayarına ulaşırlarsa kötü niyetli insanlar yüzünden hapse girmesini ister misin?
Uzun uzun anlattım evet abarttım da..Ama inanılmaz etkilendi ve bir daha cesaret edeceğini düşünmüyorum.Keşke dövmeseydiniz ama olmuş artık..Umarım geçici bir meraktır,çocukken denemeyen ya da merak etmeyen az insan vardır diye düşünüyorum,kendinizi üzmeyin.

10 yaşındaki çocuklara kim neden sigara verir ya?

Canınızı sıkmayın lütfen. Çocuğunuzun yaşı çok küçük o yüzden güzelce konuşarak fikirlerini değiştirebilirsiniz. Görüp özenmişler sadece. Bir daha içmez ama gözetim altında tutun. Hamile halinizle canınızı sıkmayın.

Bana sigaranın zararlarını babam anlatmış ama o zaman okula bile gitmiyordum. Konuşma falan hatırlamıyorum çok küçüktüm çünkü. Adam bilinçaltıma işlemiş sigara içenlerle arkadaş bile olamıyorum şimdi.

Oğlunuzu alın karşınıza güzelce bu konuyu konuşun ama öncesinde dövdüğünüz için özür dileyin ve sarılın, öpün. Dediğim gibi yaşı çok küçük. Konuşursanız bir daha yapacağını sanmam. Zaten sigaranın zararları ortada. Bunları anlatsanız yeter.

Çocuğunuzun çevresi gerçekten çok kötüymüş. Erkek çocukları çevreden çok çabuk etkileniyor maalesef. Nereye çeksen oraya geliyorlar. Çevresini değiştirebilirseniz çocuk için mükemmel olur.

Daha çok küçük
nasıl alıştı kim bilir
Dayak çözüm değil

Cevabı kendiniz vermişsiniz ama ben yine de ilgisiz kalmamak adına cevaplayayım
Sigaraya yeni başlayan insanla bağımlı insan bir olmaz
Ayrıca şuan bir alanda kendini göstermek icin sigara içiyor çocuk
Arkadasları arasında bir artı gibi düşünüyor
Spora yönlendirildiginde de arkadasları arasında yaptıgı sporu da bir artı olarak görecek böyle seylere psikolojik olaraktaihtiyac duymayacak
Bir nevi senin bilgin olmayan bir konuda ben bilgiliyim, benim de yapabildigim şeyler var, benim bir farkım var, mesajı verecek. Aynı mesajı sigara içerek veren çocuklar var çünkü

Bende spor yaptigi icin icemeyecek dediginizi dusunmustum. Psikolojik olarak bakinca evet sigarayla cizecegi imaj yerine sporla kendini gosterecek. Tesekkur ediyorum

Sen dövdün ya şimdi kesin bi daha yapmaz ..
Ayar oluyorum bunlara da !!!
Spora falan yonelt bari çocuğu,enerjisini boşaltsin,kendini geliştirsin,ıyi örnekler görsün..
Bi de dövdüm diyor ya ıyi halt ettin !!!

Kadının üstüne gitmeyin oda pişman olmuş dövdüğüne hamile bir de.
Lütfen şiddetten kaçının karşınıza alın düzgünce konuşun , sigaranın zararlarından bahsedin spora yollayın başka uğraşlar bulsun kendine. Dayakla adam olunmaz .

Ah o kadar pişmanım o kadar uzgunumki anlatamam.ne deseniz haklisiniz.dunyanin en zor isiymis evlat yetistirmek.
Anlıyorum seni canım, ben olsam senin yerine,(benimde 9 ve 6 yaşında iki oğlum var) alırım karşıma sakince anlatırım, öncelikle senden çok özür dilerim sana vurduğum için ama çok üzüldüm hayalkirikligina uğradım de, sonra sebepletini anlat zararlarını izah et en sonda bana doğruları anlattığın için sana teşekkür ederim de seni çok ama çok seviyorum de beraber üstesinden gelicez de.

Hepinize tek tek teşekkür ederim.gercekten paylaşmak rahatlattı.ben zaten hata yaptığımın farkındayım. karşıdakinin hatasını söylerken bile üslubunu bozmayan arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum.bugun bizim icin yeterince zor bi gündü.daha fazla zorlastirilmazsa sevinirim.

Dayak hiç birşey in çözümü değil dir öncelikle böyle yaklaşmayı bırakın bence.

konuşun oğlunuz ile gerekirse destek alın ama lütfen oğlunuzu dövmeyin bu kesinlikle bir çözüm değildir babasına da söyleyin ve üçünüz oturup bu konuyu konuşun yanlış olduğunu böyle birşey yapmaması gerektiğini söyleyin ona inşallah vazgeçer canım allah yardımcın olsun gerçekten de çok zor.. şimdiki çocuklar dinlemiyor anlamıyor hep bir isyankar tavır lar içinde ler
bizim bir yakınımız ne yaptı ise oğlunu vazgeçireme di sırf dışarıdan başkaların dan (değişik birşeyler) katip vermesinler diye babası alıp veriyor çözüm olamaz belki ama işte oda bir korku

Meraktan içmiş olabilir bende küçükken o dönemde bakmışlığım var tadına ama sonra hiç kullanmadım canım da istemedi tüm arkadaşlarımın içmesine rağmen... yani gözünüz üstünde olsun devamlı mı içiyor diye bi şekil de çare ararsınız hemen tepki vermeseydiniz önce konuşsaydınız keşke.. :KK43:dövdüğünüz için pişmanlığınızı belirtip konuşmayı deneye bilirsiniz, çok üzgün olduğunuzu anlasın ya da bir uzmandan yardım almayı düşüne bilirsiniz. Hamilesiniz çokta canınızı sıkmayın dövdüğünüz için hangimiz küçükken yemedik :halay:

Kesinlikle sakin bir sekilde konusun hatta sevdiği bir etkinlik yapin hayal kirikligina ugradim sana cok guveniyorum cok seviyorum deyin beni hayal kirikligina ugratma deyin cocuklar bu dili önemsiyor

Dövmeniz gereken kucucuk cocuklara sigara satan o ser...sizdi!
Nasil yapar boyle birseyi ya..ve sizde cocugunuzu dovmussunuz..henuz 10 yasinda.zararlarini anlatmis olsanizda heves etmisler denemek istemislerdir.Doverek degil onunla yaptigi seyin yanlis oldugunu ne kadar zararlı oldugunu ,bunun sizi cok ama cok uzdugunu ifade ederek konusmaniz lazimdi.Cok fevri davranmissiniz.Simdi cocuk inadina gider birdaha dener icmeyi:KK43:

Aşağıda yazacaklarım eğer siz yada eşiniz sigara içmiyorsanız geçerlidirZ aksi takdirde dayak olmamalı çünkü örneksiniz .

Valla hiç üzülme kardeşim. Yaşadığın şok büyük. İyi yapmışsın çekmişsin kulağını. Bugun sigara yarın uyuşturucu. Şaka yapmıyorum artık durum bu kadar ciddi. Eğer yaşadığınız semtte de böyle şeyler sık görülüyorsa taşının. Arkadaş çevresini değiştirin.

Bende spor yaptigi icin icemeyecek dediginizi dusunmustum. Psikolojik olarak bakinca evet sigarayla cizecegi imaj yerine sporla kendini gosterecek. Tesekkur ediyorum

İkiside
Tıkanacak içmeyecek
Gerek görmeyecek içmeyecek

Back
X