• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi %100 Globozospermi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

mucize17

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
Merhabalar. Sırf karşılaştığımız durumu paylaşmak için, en zor durumda bile olanların asla umudunu kaybetmemesi için burada bir hesap açıp herkese umut olmak istedim. Buraları çok okudum bizim gibi olan aynı durumu yaşayan bir ya da iki kişi gördüm o yüzden çâre arayanlara bir örnek olsun diye yazıyorum. Eşim %100 globozoospermi imiş, bir süre bebek sahibi olmak istedik, doğal yolla olmadığı için doktora gittik ve durumumuzu öğrendik. Çok çaresiz hissettik. İlk başta gittiğimiz hastanedeki doktorumuz bize gereksiz yere bir aşılama yaptı ve ardından bir tüp bebek denemesi yaşadık 10 yumurtadan hiç birinde döllenme olmadığını söylediler. Yıkıldık. Biz araştırmıstık ama o gittiğimiz ilk hastanede bizim %100 globozoospermi olduğumuz asla söylenmedi, labaratuvar raporşarı da zaten bunu yazmamıştı,bu da labaratuvarın yetersizliğinden.Şunu bilmelisiniz ki eşiniz Globozospermi hastasıysa mikroenjeksiyonla kalsiyum iyonoforsuz döllenme şansınız yok. Biz deneyimimizden bunu öğrendik. Daha sonra başka bir hastanede başka bir doktorumuzla bu yola çıktık bayağı bir deneyimli olarak. Üstelik özel hastanede döktüğümüz paranın yarısından daha azını ödeyerek. Belli şartlar varsa devlet hastanesinde tedaviniz çok da uyguna gelebiliyor, rapor ile. Belli bir yıl evlilik olması, belirli gün sigortanızın ödenmesi vesaire gibi belirli şartlarınız uygunsa rapor çıkartıyorsunuz ve devlet servet değerindeki hormon iğnelerini ve tüp bebek tedavisinin büyük bir bölümünü karşılıyor iğnelerin sadece %20 si gibi bir ücret kısmını ödüyorsunuz. Devlet hastanesindeki yola çıktığımız bu doktorumuz raporun gerekliliğinden dolayı olmayacağını bilerek bize bir aşılama daha yapmamız gerektiğini söyledi yaptık negatifi gördük daha sonra hemen tüp bebek sürecimize gectik. Gonal f hormon iğnesi cetrotide ve ovitrelle çatlatmayla toplam 16 tane olgun yumurtam toplandı. Daha önceki hastanede rahim filmim o bu hepsi zaten bakılmıştı hiç bir kusur yoktu. Sorunsuzdum. 16 tane yumurtamı topladılar, çok iyi bir sayıymış. doktorumuzla konuşup bu iyonoforun nerde satıldığını nereden alacağımızı kararlaştırdık parasını biz firmaya ödedik ve labaratuvara getirdik, aldıgımız kalsiyum iyonoforu kullanarak embriyoloğumuz yumurtaları ve spermleri birleştirdi. Bu iyonofor her yerde olan her hastanenin kullandıgı bir şey değilmiş arkadaşlar 1 cclik pahalı bir madde ama o olmadan da şansımız yoktu. Bizim gibi durumda olanlar calsiyum iyonofor kullanmak istiyoruz desinler. Bizim doktorumuz ve embriyoloğumuz daha önce %100 olan hastayla karşılaşmamışlar başlarına daha önce gelmemiş sanırım ilktik ve bir mucize oldu. 16 yumrtadan sadece 1 tanesi de olsa ilk denememizde döllendi. 3. Gününde transfer edildi. Doktorum 5. Güne kadar beklemenin riskli olduğunu benim rahmimin ona daha güzel bir ortam sağladığını şansın rahimde daha yükdek olduğunu söyledi velhasıl transfer olduk 12. Gunde beta bakıldı ve 200 le hamileliğimi öğrendim. Kimse pes etmesin hayat mucizelere gebe. Doktorunuzun iyi ve merhametli olmasına ve hastanesinin labaratuvarı iyi olan bir hastane seçmeye özen gösterin. Biz çok da araştırdık, süreci ve doktoru bile biraz kendimiz yönlendirdik diyebilirim. Kıbrısı bile araştırdık görüştük ama hepsinin yöntemi zaten aynı oraya gitmeye gerek görmedik bütün hastaneler aynı şeyi söyledi. Denemekten başka çare olmadığını bu durumun düzelmediğini. Şunu yapalım,iyonofor alalım gibi hep sürece kendimiz de müdahale ettik sağolsun doktorumuz da bizi dinledi allah razı olsun umarım bundan sonrası da güzel sonuçlanır. Yolunda gider. Allah herkese versin isteyen ve kimsenin kucağını boş bırakmasın..

Merhaba bizde devlet hastanesi aşılama yaptırıyor prosedür gereği morfoloji her testte hep 0 çıktı. Ama detaylı bakmadılar hiç. Sayı 7/11/12 milyon olarak değişiyor ama morfoloji hep 0. Ne yaptıysak yükseltemedik hiç. Siz hangi hastanede hangi doktorda yaptırdınız? Sayılarınız nasıldı bilgi verir misiniz lütfen

Back