İyi gecelerrrr , bu gün 1 kase yoğurt 5 adet etli sarma , 2 adet haşlanmış patates , 2 adet yeşil elma, birazda zeytinyağda kızartılmış patlican yedim günü kapattım. Yarın biraz daha katılaştırıcam diyeti
Bunlari hangi sirayla yedin ?
Toplam enerji çok düsük gibi geldi sanki.
Sakin gittikçe yediklerini azaltma gibi bir hata yapma. Diyet geçmisin nedir bilmiyorum ama, ilerde metabolizmani tamamen yavaslatip kilo vermeyi imkansiz hale getirmek istemiyosan sakin vücudunun ihtiyacindan az gidayla beslenme.
Bunun bir çok nedeni var. Birincisi, uzun zaman bu ritme dayanamazsin ve er yada geç kendini abur cubur yerken bulursun. (nerdeyse 20 senesini rejim yaparak geçirmis ve 5 verip 7 geri almis biri olarak bunu söylüyorum).
Ikincisi, vücudun bir hafizasi vardir. Sen ne kadar yediklerini azaltirsan, vücudun yag yakmayi o kadar azaltir. Genetik olarak, hayatta kalmaya kurulu bir bünyemiz var, bu herkes için böyledir. Normal çalismasi için gereken seyleri bulamazsa yada nadiren bulursa, vücut hayatta kalmak için metabolizma hizini düsürür ve böylece yediklerin yag olarak depolanir. Bir süre sonra kilo vermen yavaslar, ve devam etmek için yediklerini yine azaltman gerekir, vs. Bu yüzden çok kati diyet yapan insanlarda bir süre sonra üsüme, yorgunluk, bas agrisi gibi belirtiler ortaya çikar.
Beslenme uzmani filan degilim. Sadece simdiye kadar butun omrumu piyasada olan her rejimi yaparak geçirdim, her basarisizliktan sonra okuyup arastirdim nerde hata yaptim diye. Ancak hizli kilo verme hevesi hep agir bastigi için ayni hatalara her seferinde yeni bastan düstüm. Ve bugün metabolizmam öyle bir hale geldiki, sabah uyandigimda yorgun oluyorum, bazen kolumu kaldiricak gücüm olmuyo, çok çabuk yoruluyorum, çok çabuk hastalaniyorum, ve en kötüsü, 2 senedir, ne yaparsam yapim tek gram veremedim.
Uzun bir süre, hatta bir ömür boyu yapabilecegin bir beslenme seklini seçmen daha dogru olucaktir. Bütün omrünü, her gün yediklerini azaltarak geçirebilirmisin ? Bence hayir. Mecburen bir gün gelicek ve tekrar normal yemeye basliycaksin, hatta o kadar zamanin acisini çikarmak için gereginden daha fazla yeme riskin bile çok fazla. O zamanda verdiklerini geri alicaksin. Ve az önce dedigim gibi, vucudun hafizasi oldugu için ve tekrar kisitlanma dönemine hazirlanmak için, tüm yediklerin direk yag hücreleri olarak depolanicak.
Bunlar sadece tavsiye tabii ki, sonuçta bu gurup birbirimizi desteklemek için var :) Karar senin elbette.