• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 100 milyondan 8 milyona yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

mortanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
244
29
98
Diğer başlıktan esinlenerek açıyorum bu başlığı. Ama biraz ters olarak. 2 milyondan 76 milyona yolculuğumuz başlığı çok hoşuma gitmişti. Umut verici bir başlıktı. Benimki tam tersi oldu. 2,5 ay önce eşime sperm testi yaptırdık ilk defa. 1 hafta sonra tekrarladık. Değerler birbirine yakındı. Toplamda 100 milyon sayı, ileri hareket %0, normal morfoloji %6 çıktı. Ayrıca 2. derece varikoselimiz var. Şaşırmıştık. Ne yapacağımızı bilemedik. Doktorumuz ameliyat önermedi, aşılama yaptırabileceğimizi söyledi. 2 ay sonra tüp bebek merkezine başvurduk. Tüp bebek merkezi bebek için 3 aylık bir denemenin (3 ay denedik bebek için) çok az olduğunu, sperm değerlerimizin çok kötü olmadığını, biraz daha denememizi söyledi. Kabul ettik. Denemeden önce merak ettiğimiz için bi test daha yaptırmak istedik. Ve 2. şoku yaşadık. Sayı 8 milyona düşmüş. Hız %10 a çıkmış ama ne önemi var ki? Bu 2 aylık süre içerisinde keçiboynuzu kürü ve vitamin kullandık hızı ve morfolojiyi artırmak için. Başka ilaç kullanmadık.

2 aylık yolculuğumuz böylece sonlandı. Şimdi yine ne yapacağımızı bilmiyoruz. Testi haftaya yine tekrarlayacağız emin olmak için ama merak ediyorum keçiboynuzu küründen olumsuz etkilenenler var mı? Bir arkadaşta sayılarının keçiboynuzu küründen sonra düştüğünü yazdı. Ben hiç ihtimal vermemiştim. Daha doğrusu hiç aklıma dahi gelmemişti keçiboynuzu kürünün böyle bir etki yapacağı. Yaşım 30. Bi yanım beklemek istemiyor.. Ama bir yandanda bu değerler düzelir diye bir umut var içimde. Beni yolumdan alıkoyan, beklememe neden olan bir umut.

Diğer başlıktan esinlenerek açıyorum bu başlığı. Ama biraz ters olarak. 2 milyondan 76 milyona yolculuğumuz başlığı çok hoşuma gitmişti. Umut verici bir başlıktı. Benimki tam tersi oldu. 2,5 ay önce eşime sperm testi yaptırdık ilk defa. 1 hafta sonra tekrarladık. Değerler birbirine yakındı. Toplamda 100 milyon sayı, ileri hareket %0, normal morfoloji %6 çıktı. Ayrıca 2. derece varikoselimiz var. Şaşırmıştık. Ne yapacağımızı bilemedik. Doktorumuz ameliyat önermedi, aşılama yaptırabileceğimizi söyledi. 2 ay sonra tüp bebek merkezine başvurduk. Tüp bebek merkezi bebek için 3 aylık bir denemenin (3 ay denedik bebek için) çok az olduğunu, sperm değerlerimizin çok kötü olmadığını, biraz daha denememizi söyledi. Kabul ettik. Denemeden önce merak ettiğimiz için bi test daha yaptırmak istedik. Ve 2. şoku yaşadık. Sayı 8 milyona düşmüş. Hız %10 a çıkmış ama ne önemi var ki? Bu 2 aylık süre içerisinde keçiboynuzu kürü ve vitamin kullandık hızı ve morfolojiyi artırmak için. Başka ilaç kullanmadık.

2 aylık yolculuğumuz böylece sonlandı. Şimdi yine ne yapacağımızı bilmiyoruz. Testi haftaya yine tekrarlayacağız emin olmak için ama merak ediyorum keçiboynuzu küründen olumsuz etkilenenler var mı? Bir arkadaşta sayılarının keçiboynuzu küründen sonra düştüğünü yazdı. Ben hiç ihtimal vermemiştim. Daha doğrusu hiç aklıma dahi gelmemişti keçiboynuzu kürünün böyle bir etki yapacağı. Yaşım 30. Bi yanım beklemek istemiyor.. Ama bir yandanda bu değerler düzelir diye bir umut var içimde. Beni yolumdan alıkoyan, beklememe neden olan bir umut.

mortanem senin bu test sonuçlarını başka topiclerde de okumuştum. benim kafama takılan şu. bir kere senin eşinde 2. derece varikosel varmış. varikosel sperm sayısına, hızına, morfolojisine herşeyine düşman. ve senin eşinin ilk spermiogramda sayısı 100 milyon çıkmış ki bu çok yüksek bir rakam. ben bugüne kadar varikoseli olup da 100 milyon sperm sayısı olan kimseyi ne duydum ne okudum. üstelik diğer oranlarınız tipik varikosel göstergesiyken sadece toplam sayı uymuyor. arkasından 8 milyon çıkması da tuhaf. arada ne kullanırsa kullansın mümkün değil bu kadar sperm ölemez ya da ortadan kaybolamaz. hani böyle bir düşüşün olması için ancak çok büyük miktarda radyasyon alması gibi ekstrem bir şey olması gerekiyor. o yüzden ben başından beri sizin ilk spermiogramlarda bir hata olduğunu düşünüyorum. artık laboratuarda makinaları mı bozuktu, yazarken hata mı yaptılar bilmiyorum ama başka bir açıklaması yok. yani bence ilk spermiogramları hesaba katma, sonuncuyu ilk say. yeni spermiogramı da en az 1,5 ay sonra falan yaptırın. bu arada doktor varikosele bir ilaç vermediyse diğer takviyelerle birlikte hemen at kestanesi kapsülü kullanmanızı öneririm. denedim hakikaten fayda gördük.
ya da beklemeye takatin yoksa git hemen tüp bebek yaptır. ama onun da garantisi yok. o kadar hormonu ve ilacı almak son çare olmalı.8 milyon sayısını da umutsuz görme. doğru takviyelerle inan sayı da yükseliyor hız da.

mortanem senin bu test sonuçlarını başka topiclerde de okumuştum. benim kafama takılan şu. bir kere senin eşinde 2. derece varikosel varmış. varikosel sperm sayısına, hızına, morfolojisine herşeyine düşman. ve senin eşinin ilk spermiogramda sayısı 100 milyon çıkmış ki bu çok yüksek bir rakam. ben bugüne kadar varikoseli olup da 100 milyon sperm sayısı olan kimseyi ne duydum ne okudum. üstelik diğer oranlarınız tipik varikosel göstergesiyken sadece toplam sayı uymuyor. arkasından 8 milyon çıkması da tuhaf.

canım benim eşimde de solda 2. derece sağda 1. derece varikosel vardı ama eşimin sperm sayısı ameliyat olmadan 160 milyondu.İleri hareketli % 15, morfoloji ise %2'ydi. Bu yüzden 2 hafta önce ameliyat oldu şimdi proxeed ve keçiboynuzu kürü uyguluyoruz. Varikosel sayıyı çok fazla etkilemiyor, en önemli etkisi morfoloji ile hız üzerinde.

mortanem senin bu test sonuçlarını başka topiclerde de okumuştum. benim kafama takılan şu. bir kere senin eşinde 2. derece varikosel varmış. varikosel sperm sayısına, hızına, morfolojisine herşeyine düşman. ve senin eşinin ilk spermiogramda sayısı 100 milyon çıkmış ki bu çok yüksek bir rakam. ben bugüne kadar varikoseli olup da 100 milyon sperm sayısı olan kimseyi ne duydum ne okudum. üstelik diğer oranlarınız tipik varikosel göstergesiyken sadece toplam sayı uymuyor. arkasından 8 milyon çıkması da tuhaf. arada ne kullanırsa kullansın mümkün değil bu kadar sperm ölemez ya da ortadan kaybolamaz. hani böyle bir düşüşün olması için ancak çok büyük miktarda radyasyon alması gibi ekstrem bir şey olması gerekiyor. o yüzden ben başından beri sizin ilk spermiogramlarda bir hata olduğunu düşünüyorum. artık laboratuarda makinaları mı bozuktu, yazarken hata mı yaptılar bilmiyorum ama başka bir açıklaması yok. yani bence ilk spermiogramları hesaba katma, sonuncuyu ilk say. yeni spermiogramı da en az 1,5 ay sonra falan yaptırın. bu arada doktor varikosele bir ilaç vermediyse diğer takviyelerle birlikte hemen at kestanesi kapsülü kullanmanızı öneririm. denedim hakikaten fayda gördük.
ya da beklemeye takatin yoksa git hemen tüp bebek yaptır. ama onun da garantisi yok. o kadar hormonu ve ilacı almak son çare olmalı.8 milyon sayısını da umutsuz görme. doğru takviyelerle inan sayı da yükseliyor hız da.

İlk iki testimizi farklı hastanelerde yaptırdık. Birinci testte 100 milyonun üstünde çıkmıştı sayı, ikincide 90 milyon civarıydı. İkinci testimizi Başkent Üni. yaptırdık. Ve ben bu hastaneye güveniyorum. Tüp bebek içinde oraya gitmiştik zaten.
Hata olsa birinde olurdu sanırım. 2 testte sonuçlar birbirine çok yakındı. Keçiboynuzu kürünün olumsuz etkisi var mı ben bunu merak ediyorum. Hala devam ediyoruz bu küre başka çaremiz yok çünkü. Ve sanırım başına böyle bir şey gelen yok. Bu konuda yalnızım. Ben tüp bebek yaptırıp o kadar hormonu ilacı almayı göze alıyorum sanırım. Tavsiyelerin için teşekkürler. BU at kestanesi kapsülü varikosele rağmen sperm değerlerini mi düzeltiyor yoksa varikoseli mi iyileştiriyor.?

canım benim eşimde de solda 2. derece sağda 1. derece varikosel vardı ama eşimin sperm sayısı ameliyat olmadan 160 milyondu.İleri hareketli % 15, morfoloji ise %2'ydi. Bu yüzden 2 hafta önce ameliyat oldu şimdi proxeed ve keçiboynuzu kürü uyguluyoruz. Varikosel sayıyı çok fazla etkilemiyor, en önemli etkisi morfoloji ile hız üzerinde.

benim eşimin de aynı sizin eşiniz gibi bir tarafta 2. derece bir tarafta da 1. derece varikoseli var. teşhis konduğunda sayı 2.5 milyonken, morfoloji %10, hız %22'ydi. o zaman gittiğimiz 3 doktor da "hız ve morfolojide değişiklikler olabilir ama varikoselde sayı asla yüksek olmaz ve ne kullanılırsa kullanılsın yükselmez de, varikosellilerin 40 milyonu görmesi ancak mucizedir. zaten tüm varikosellirlerin sayısı böyle düşüktür, oligoospermi vardır" demişti ki, demek bizi tamamen yanlış bilgilendirmişler.
verdiğiniz bilgi için inanın teşekkür ederim. burada forumlarda da sizin yazılarınızı kaçırmış olacağım çünkü genelde maksimum 25 milyon civarı sperm olanları okumuştum ve ümitsizliğe kapılmıştım. doktorlar bizi ameliyata değil durmadan tüp bebeğe teşvik etti ama biz kendimize bir 3 ay süre tanıdık ve varikosele, hıza ve morfolojiye iyi gelen ayrı ayrı takviyeler kullandık. takviyelere başladığımızın ilk 1,5 ay sonrası spermiogramda 15 milyon sperm, %41 ileri hareket ve %12 morfolojiye yükseldiğini gördük. şimdi 3. ay dolduğunda yeni bir spermiogram yaptıracaktık ama doktorların sayı konusunda hep kesin konuşması umudumuza engeldi. "yükseltsek yükseltsek 30 milyon olur ama 40-50 göremeyiz mümkün değilmiş" diyorduk. hatta temmuzda tüp bebek tedavimiz de kesinleşmişti. ama şimdi sizden bu sayıyla ilgili öğrendiklerim bana da ümit oldu. şayet yeni spermiogramda da sayı ve hareketle ilgili ciddi bir sıçrama görürsem temmuzda tüp bebek tedavisi yerine 1 ay daha takviyelere devam edip doğal yoldan deneyeceğim.

İlk iki testimizi farklı hastanelerde yaptırdık. Birinci testte 100 milyonun üstünde çıkmıştı sayı, ikincide 90 milyon civarıydı. İkinci testimizi Başkent Üni. yaptırdık. Ve ben bu hastaneye güveniyorum. Tüp bebek içinde oraya gitmiştik zaten.
Hata olsa birinde olurdu sanırım. 2 testte sonuçlar birbirine çok yakındı. Keçiboynuzu kürünün olumsuz etkisi var mı ben bunu merak ediyorum. Hala devam ediyoruz bu küre başka çaremiz yok çünkü. Ve sanırım başına böyle bir şey gelen yok. Bu konuda yalnızım. Ben tüp bebek yaptırıp o kadar hormonu ilacı almayı göze alıyorum sanırım. Tavsiyelerin için teşekkürler. BU at kestanesi kapsülü varikosele rağmen sperm değerlerini mi düzeltiyor yoksa varikoseli mi iyileştiriyor.?

evet iki ayrı hastanede yaptırdıysan yanlış olması mümkün değil. böyle bir düşüşü hiç kimsede duyup görmediğim için ancak böyle bir teori geldi aklıma başta.radyasyon, aşırı alkol, uyuşturucu kullanımı gibi şeyler olmayacağına göre, 3 ay zarfında ağır antibiyotik kullanımı, ateşli bir rahatsızlık, kullandığı başka bir ilacın yan etkisi falan olabilir mi? yani keçi boynuzunda böylesine bir şeyi yaşayan kimse yok. en azından bu denli bir düşüşü duymuşluğumuz yok. fazla meraklı gibi soruyorsam kusura bakma ama bana da tuhaf geldi düşünüp duruyorum devamlı. hatta çeken bilir o spermleri biz de yükseltmek için aylardır emek harcıyoruz o yüzden yaşadığın hayal kırıklığını kendim yaşamış gibi üzüldüm biraz da o yüzden sorgulayıp duruyorum diyebilirim.
at kestanesi kapsülü kullanıldığı süre boyunca varikoseli semptomatik olarak tedavi ediyor. damardaki genişlemeyi azaltıyor, kan akışını rahatlatıyor ve varsa ağrıyı kesiyor. etkisi hemen 15-20 gün içinde görülmeye başlanıyor. damar rahatlayınca tabi kanlanma ve testislerdeki ısı da düşüyor, spermler daha az ölüyor, sayı ve morfoloji de nispeten düzeliyor. daha da etkili olmasını istiyorsan yine gnc'de satılan butcher's broom diye yine damarları açıcı ve dolaşımı rahatlatıcı bir takviye var ikisini birlikte kullanıyorsun. fakat bıraktınmı bir süre sonra varikosel yine eski haline dönüyor yani geçici bir çözüm. biz temelli iyileşme maksadıyla değil, tüp bebek için rapor çıkartırken nasıl olsa vakit alacak, 3 ay son bir doğal yolla hamile kalmayı deneyelim diye başladık, çok şükür tüm değerlerimiz yükseldi ve faydasını da gördük. bir de benim eşimin sperm sayısı 2,5 milyondu ve tüp bebekle bile şansımız en fazla %40'dı. o yüzden en kötüsünden sağlıklı sperm sayısı artar tüp bebek tedavimizde elimizde daha fazla sağlıklı sperm olduğundan daha çok şansımız olur diye düşündük hep. ama bizim de bu ay 3. ay. bu ay hamile kalmazsam temmuzda ben de tüp bebek deneyeceğim. ama yukarıda dediğim gibi spermiogramda sayılarda ciddi bir sıçrama görürsem 1 ay daha bekleyebilirim. çünkü verilen hormonların kanser riskinden hakikaten korkuyorum.
sen hemen tüp bebeğe kararlı gibisin, hayırlısı olsun. umarım ilk denemende başarılı olursun inan senin için dua edeceğim. aklında bulunsun tüp bebek tedavisinde en başarılı olanlar en az stres yapanlar. o yüzden stresi hayatından çıkar eminim başarılı olacaksın.

evet iki ayrı hastanede yaptırdıysan yanlış olması mümkün değil. böyle bir düşüşü hiç kimsede duyup görmediğim için ancak böyle bir teori geldi aklıma başta.radyasyon, aşırı alkol, uyuşturucu kullanımı gibi şeyler olmayacağına göre, 3 ay zarfında ağır antibiyotik kullanımı, ateşli bir rahatsızlık, kullandığı başka bir ilacın yan etkisi falan olabilir mi? yani keçi boynuzunda böylesine bir şeyi yaşayan kimse yok. en azından bu denli bir düşüşü duymuşluğumuz yok. fazla meraklı gibi soruyorsam kusura bakma ama bana da tuhaf geldi düşünüp duruyorum devamlı. hatta çeken bilir o spermleri biz de yükseltmek için aylardır emek harcıyoruz o yüzden yaşadığın hayal kırıklığını kendim yaşamış gibi üzüldüm biraz da o yüzden sorgulayıp duruyorum diyebilirim.

Kusura bakılacak bişey yok merak etme. Sorabilirsin. Hiçbir şey kullanmadık bu süre içerisinde. Herhangi bir hastalık falanda geçirmedi eşim. Zaten 3. testi yaptırdık ben sayıya hiç bakmadım bile. O kadar eminim ki sayımız iyi zaten diyorum. Direk hareket ve morfolojiye baktım ve sevindim. Hareket 0 iken 10 olmuş, morfoloji 6'dan 15 e çıkmış. Ama sayıyı görünce tam bir hayal kırıklığı dediğin gibi. Üzgünüm ama çabuk alışıyorum sanırım. Bu durumada alıştım.

İnşallah sen bu ay dilediğine ulaşırsın. Tüp bebeğe ve 1 ay daha beklemeye gerek kalmaz. Bende düşüneceğim bu söylediğin ürünleri. Ama korkuyorum da bu düşüşten sonra başka şeyler denemeye. Bakalım hayırlısı. Herşey gönlünce olur inşallah.

benim eşimin de aynı sizin eşiniz gibi bir tarafta 2. derece bir tarafta da 1. derece varikoseli var. teşhis konduğunda sayı 2.5 milyonken, morfoloji %10, hız %22'ydi. o zaman gittiğimiz 3 doktor da "hız ve morfolojide değişiklikler olabilir ama varikoselde sayı asla yüksek olmaz ve ne kullanılırsa kullanılsın yükselmez de, varikosellilerin 40 milyonu görmesi ancak mucizedir. zaten tüm varikosellirlerin sayısı böyle düşüktür, oligoospermi vardır" demişti ki, demek bizi tamamen yanlış bilgilendirmişler.
verdiğiniz bilgi için inanın teşekkür ederim. burada forumlarda da sizin yazılarınızı kaçırmış olacağım çünkü genelde maksimum 25 milyon civarı sperm olanları okumuştum ve ümitsizliğe kapılmıştım. doktorlar bizi ameliyata değil durmadan tüp bebeğe teşvik etti ama biz kendimize bir 3 ay süre tanıdık ve varikosele, hıza ve morfolojiye iyi gelen ayrı ayrı takviyeler kullandık.

bir süredir forumu okuyordum ama üye değildim.bizim yaşımız fazla, ben 34 eşim 35 yaşında.evleneli 6 sene oldu ama 2 sene öncesine kadar bebek düşünmedik.zannettik ki istediğimiz an hemencik olacak.nitekim korunmayı bıraktığımızın 3. ayında hamile kaldım ama 7 haftalıkken bebeğimin kalbi durmuş.hamilelik çabuk olunca eşimde bir sorun olmadığını düşündük, kontroller, tahliller derken bende homozigot mutant olduğu ortaya çıktı.doktorumuz kan pıhtılaşmasıyla ilgili bi hatalık yüzünden bebeğin beslenemediğini ve kalbinin durduğunu söyledi.kürtajdan sonra 3 ay korunduk ama sonraki 5 ayda yine hamile kalamadım ve eşim askere gitti.ayda bir defa yumurtlama günlerime denk getirmeye çalışarak askerlik yaptığı şehre gittim ama bu şekilde 6 ay boyunca yine bir sonuç alamadık.
yaşımız ilerlediğinden tüp bebeğe karar verdik.eşim bebek yapmaya karar verdiğimizde spermiyogram yaptırmıştı ama kruger metodu kullanılmamıştı.dediğim gibi sayı filan iyi çıkınca doktoru varikoseli olduğunu ama değerlerinde sorun olmadığından ameliyata gerek olmadığını söylemişti. tüp bebek merkezinde yapılan spermiyogramda morfolojinin %2 olduğu ortaya çıktı ancak sayı iyi olduğundan doktor sorun olmayacağını söyledi.
yumurta toplama işleminde 3 tane yumurta buldular ancak sadece 1 tanesi döllenerek embriyo oldu fakat doktorum iğneler yüzünden rahim duvarımın aşırı kalınlaştığını ve bu durumda transfer yapmanın uygun olmayacağını, embriyonun tutunamayacağını söyleyerek transferi yapmadı ve embriyomuz donduruldu. eşimin durumunu doktorumuza danıştık bu arada varikosel ameliyatı olmayı düşündüğümüzü söyleyince buna gerek yok, sakın yaptırmayın diye karşı çıktı,(tüp bebek merkezlerindeki doktorlar genelde varikosel ameliyatına karşı çıkıyorlarmış) doktorumuz 2 ay boyunca progestan kullanmamı ve sonra kontrole gelmemi söyleyince biz de bu arada varikosel ameliyatını aradan çıkartalım, tek embriyomuz da tutmazsa normal yoldan hamile kalabilirim diye düşündük.şimdi ilacın 2. ayındayım ve eşim şu an iyileşme döneminde.doktoru takviye olarak e vitamini ve proxeed plus verdi.proxeed'in sayıya çok faydası olduğu söyleniyor siz denediniz mi ya da size önerildi mi?

Çok afedersiniz tıp o kdr ilerledi ki siz hala kürle mi uğraşıyorsunuz ? Bir doktora danışsanız kür acaba doğru bir şey mi?

Çok afedersiniz tıp o kdr ilerledi ki siz hala kürle mi uğraşıyorsunuz ? Bir doktora danışsanız kür acaba doğru bir şey mi?

arkadaşım dikkatli okursan doktorlara gitmeden, hastanelerde, ilaçlarda derman aramadan buralardaki kürleri kullanmaya başlayan hemen hemen yok gibi. benim eşim 3 ayrı üroloğa gitti. ben kendim yıllardır jinekolojik kontrollerimi yaptıran biriyim. eşime varikosel teşhisi konduktan sonra da 2 ayrı tüp bebek uzmanıyla görüştüm. en önemlisi hekim aile bireylerim var, eşim de bende yüksek lisans mezunu insanlarız yani öyle bilir bilmez otta çöpte dert arayan insanlar değiliz. sen de bu dertten muzdarip ol, doktorlar sana hiç bir çare yok, tek çare tüp bebek, git onca hormonu al, kanser riskine gir, üstelik onunla bile şansın %50'den az, artık kaçıncıda olur bilmem şeklinde konuşsun bak bakalım tıp ne kadar ilerlemiş...

arkadaşım dikkatli okursan doktorlara gitmeden, hastanelerde, ilaçlarda derman aramadan buralardaki kürleri kullanmaya başlayan hemen hemen yok gibi. benim eşim 3 ayrı üroloğa gitti. ben kendim yıllardır jinekolojik kontrollerimi yaptıran biriyim. eşime varikosel teşhisi konduktan sonra da 2 ayrı tüp bebek uzmanıyla görüştüm. en önemlisi hekim aile bireylerim var, eşim de bende yüksek lisans mezunu insanlarız yani öyle bilir bilmez otta çöpte dert arayan insanlar değiliz. sen de bu dertten muzdarip ol, doktorlar sana hiç bir çare yok, tek çare tüp bebek, git onca hormonu al, kanser riskine gir, üstelik onunla bile şansın %50'den az, artık kaçıncıda olur bilmem şeklinde konuşsun bak bakalım tıp ne kadar ilerlemiş...

Doktora danışın dedim. Çokta dikkatli okudum. Allah dert verip derman aratmasın. Allah sizin yardımcınız olsun.

Son düzenleme:

eşimin ilk ameliyatını yapan bir prof.du..o da aynen böyle söylemişti..tıp çok ileriydi ve vitamınlerin ya da eksta yenilip içilenlerin hiç bir faydası yoktu..bizse sudan çıkmış balık gıbıydık çünkü bu hastalıkla ılgılı bır deneyimimiz bilgimiz yoktu..doktorun dediğini yaptık...değerler hiç bir şekilde iyiye gitmeyınce tüp bebeğe yönlendirildik..merkezdeki doktorumuzun söylediğine göre çok umut vericiydi herşey ve hemen tedaviye başlamalıydık..başladık da.. ilk deneme negatif..dondurulmuş embriyo ile denedik sonuç yıne negatif..bi açıklaması yoktu kimsenin..demek ki embriyonun tutunma kapasıtesi zayıfmış dedi doktor başka bi açıklaması olamaz...3 yıldır mucadele eden biri olarak dıyorum kı bence kürler asla bırakılmamalı...çünkü her hastalığın bir de şifasını yaratırmış Rabbim...üstelik ilaçların yan etkileri bence çok daha fazla...

eşimin ilk ameliyatını yapan bir prof.du..o da aynen böyle söylemişti..tıp çok ileriydi ve vitamınlerin ya da eksta yenilip içilenlerin hiç bir faydası yoktu..bizse sudan çıkmış balık gıbıydık çünkü bu hastalıkla ılgılı bır deneyimimiz bilgimiz yoktu..doktorun dediğini yaptık...değerler hiç bir şekilde iyiye gitmeyınce tüp bebeğe yönlendirildik..merkezdeki doktorumuzun söylediğine göre çok umut vericiydi herşey ve hemen tedaviye başlamalıydık..başladık da.. ilk deneme negatif..dondurulmuş embriyo ile denedik sonuç yıne negatif..bi açıklaması yoktu kimsenin..demek ki embriyonun tutunma kapasıtesi zayıfmış dedi doktor başka bi açıklaması olamaz...3 yıldır mucadele eden biri olarak dıyorum kı bence kürler asla bırakılmamalı...çünkü her hastalığın bir de şifasını yaratırmış Rabbim...üstelik ilaçların yan etkileri bence çok daha fazla...

Ne kadar güzel ifade etmişsiniz durumunuzu Allah cümlemizin yardımcısı olsun inşallah.

Konu sahibi buradan cevap versene neden benim konumda cevap veriyorsun? Hala dağıtmaya çalışıyorsun .. Ayıp yahu

Son düzenleme:
=))) )) )) )) Sıkıldın demek o zaman gelmezsin artık konuma alakasız yorumlarınla.. Hadi Allah şifanı versin.

Bende şimdi ağlaya ağlaya :)))) şikayet edecem seni konu sorumlusuna. Konumu dağıtıyorlar diye. :)) Ya lütfen işine bak artık inan seninle uğraşamayacam. Laftan anlamıyorsun çünkü. Sana dünden beri laf anlatmaya çalışıyorum ama ne fayda. Bak bana gıcık oldun ama buradaki diğer insanları sorunlarınla meşgul etme. Konu gereksiz yere yukarı çıkıyor senin yüzünden. Git kendi başlığında oyna lütfen daha yazmayacam söz. Tamam şampiyon sensin :)

Sanki bizi anlarmışsınız sizde durum nedir inşallah hayırlı haber verirsiniz

Back
X