Diğer başlıktan esinlenerek açıyorum bu başlığı. Ama biraz ters olarak. 2 milyondan 76 milyona yolculuğumuz başlığı çok hoşuma gitmişti. Umut verici bir başlıktı. Benimki tam tersi oldu. 2,5 ay önce eşime sperm testi yaptırdık ilk defa. 1 hafta sonra tekrarladık. Değerler birbirine yakındı. Toplamda 100 milyon sayı, ileri hareket %0, normal morfoloji %6 çıktı. Ayrıca 2. derece varikoselimiz var. Şaşırmıştık. Ne yapacağımızı bilemedik. Doktorumuz ameliyat önermedi, aşılama yaptırabileceğimizi söyledi. 2 ay sonra tüp bebek merkezine başvurduk. Tüp bebek merkezi bebek için 3 aylık bir denemenin (3 ay denedik bebek için) çok az olduğunu, sperm değerlerimizin çok kötü olmadığını, biraz daha denememizi söyledi. Kabul ettik. Denemeden önce merak ettiğimiz için bi test daha yaptırmak istedik. Ve 2. şoku yaşadık. Sayı 8 milyona düşmüş. Hız %10 a çıkmış ama ne önemi var ki? Bu 2 aylık süre içerisinde keçiboynuzu kürü ve vitamin kullandık hızı ve morfolojiyi artırmak için. Başka ilaç kullanmadık.
2 aylık yolculuğumuz böylece sonlandı. Şimdi yine ne yapacağımızı bilmiyoruz. Testi haftaya yine tekrarlayacağız emin olmak için ama merak ediyorum keçiboynuzu küründen olumsuz etkilenenler var mı? Bir arkadaşta sayılarının keçiboynuzu küründen sonra düştüğünü yazdı. Ben hiç ihtimal vermemiştim. Daha doğrusu hiç aklıma dahi gelmemişti keçiboynuzu kürünün böyle bir etki yapacağı. Yaşım 30. Bi yanım beklemek istemiyor.. Ama bir yandanda bu değerler düzelir diye bir umut var içimde. Beni yolumdan alıkoyan, beklememe neden olan bir umut.
2 aylık yolculuğumuz böylece sonlandı. Şimdi yine ne yapacağımızı bilmiyoruz. Testi haftaya yine tekrarlayacağız emin olmak için ama merak ediyorum keçiboynuzu küründen olumsuz etkilenenler var mı? Bir arkadaşta sayılarının keçiboynuzu küründen sonra düştüğünü yazdı. Ben hiç ihtimal vermemiştim. Daha doğrusu hiç aklıma dahi gelmemişti keçiboynuzu kürünün böyle bir etki yapacağı. Yaşım 30. Bi yanım beklemek istemiyor.. Ama bir yandanda bu değerler düzelir diye bir umut var içimde. Beni yolumdan alıkoyan, beklememe neden olan bir umut.