12 Ağustos 2025 – Saat 21:23 (İstanbul)
Venüs–Jüpiter kavuşumu Sirius derecesinde gerçekleşiyor.
Uzun zamandır bana “Gökyüzünde hiç mi güzel bir şey yok?” diye soruyordunuz… İşte şimdi, kalbimde kocaman bir gülümsemeyle cevap veriyorum: Evet, var!
Venüs ve Jüpiter kavuşuyor… Üstelik bu kavuşum Sirius derecesinde!
Venüs, astrolojide aşkı, estetiği, huzuru ve değerlerimizi temsil eder. Jüpiter ise şans, bolluk, genişleme ve bereket gezegenidir. Bu iki iyicilin kavuşumu zaten nadir ve kıymetlidir. Sirius ise binlerce yıldır “kraliyet yıldızı” olarak bilinir; Mısır mitolojisinde Nil’in taşmasını, bereketi ve yeniden doğuşu simgeler. Bu derece, gökyüzünde hem dünyevi hem de ilahi bir armağan noktasıdır. Venüs ve Jüpiter burada buluştuğunda, hem maddi hem manevi alanlarda katlanarak büyüyen fırsatlar doğurur. Bu, kalbinizde taşıdığınız bir niyetin gökyüzünde ışıkla mühürlenmesi gibidir.
En son 2002 yılında bu iki gezegen kavuşmuştu; fakat bu dereceye bu kadar yakın değillerdi. Şimdi ise bambaşka bir kapı aralanıyor. Bu kavuşum, özellikle 2003 ve 2005’ten bu yana yaşadığımız her şeyin, kalbimize kazınan her duygunun bugün hayatımızda tezahür etmesine vesile olacak.
1973–1975 doğumlular için bu, yirmi yıllık yeni bir döngünün kapılarının açılması anlamına geliyor.
Hepimiz içinse 2002–2003, 2013–2014, 2022 ve 2023 yıllarına güçlü bir vurgu var. O dönemlerden bu yana attığımız adımlar, yaptığımız fedakârlıklar, yaşadığımız kırgınlıklar ve kimlerin kalbimizi incittiği… hepsi bu zaman diliminde hesap defterinin kapanması gibi önümüze gelecek.
Gökyüzü bize 2026’daki hızlanmaya hazırlanmak için temiz bir defter uzatıyor. Bu deftere ne yazacağımız ise tamamen bize bağlı. Kiminle yolunuza devam edeceğinize, kimin yanınızda kalacağına, hangi yükleri artık bırakacağınıza karar vermenin tam zamanı. Özellikle aileden bize bilinçli ya da bilinçsiz aktarılan yükleri fark edin… Hâlâ omuzlarınızda mı? Ve onlarla devam etmek istiyor musunuz?
Bu kavuşum, kalpten istediğimiz her güzelliği hayatımıza çekebileceğimiz bir kapı. Ama unutmayın: Gökyüzü fırsatı sunuyor, kalem sizin elinizde. Sadece “nasılsa şans gelir” rehavetine kapılmak yerine, istediğinizin peşinden cesurca gidin.
Bu enerji bize “Kime aitim? Evin neresi?” sorularını da soracak. Gerçek duygularınızın peşinden gidin. Kimin size yuva olduğunu, kimin size güven verdiğini iyi görün. Yalnız kalpler için bu açı şifalı bir aşkı getirebilir. “Aşktan umudu kestim” diyenler, hep hüsranla karşılaşanlar… belki de gökyüzünün sizin için başka bir planı var. Kalbinizin kapılarını açık tutun. Bazen bir ayrılık, bazen derin bir özlem… kalbin en saklı köşesindeki gerçeği fısıldar bize. Ve evet… yarım kalmış aşklar da tamamlanmak için kapımızı yeniden çalabilir.
Sürpriz evlilik kararları, uzun zamandır bekleyen birlikteliklerin resmileşmesi… Bunlar da bu dönemin muhtemel hediyeleri. Sadece aşk değil; maddi konularda da gökyüzü destek veriyor. Ev almak, yatırım yapmak, yeni bir işe başlamak… Niyetinizi koyun, ilk adımı atın; bu kavuşum tohumunuzu büyütecektir.
Bu enerji, kırgınlıklarımızı dönüştürmek için de bizimle. İnce bir yerden kırıldığımızda, kalbe değen o sızı kolay kolay dinmez. Ama bu kavuşum, o incinen yerlerde yeniden çiçek açmamız için bir şans. Üstelik yaptığımız iyiliklerin de kelebek etkisiyle katlanarak bize döneceği bir zaman dilimi… Küçük ya da büyük fark etmez, ihtiyacı olan birine yardım edin; bu enerji o iyiliği misliyle geri getirecektir.
Ayrıca Bu yıllara bir bakın…
• 2002–2003: Hayatınızda neye adım attınız? Hangi ilişkiler başladı ya da bitti?
• 2005: Büyük bir karar mı aldınız, taşındınız, yeni bir yola mı çıktınız?
• 2013–2014: Ruhsal ya da duygusal anlamda sizi dönüştüren olaylar nelerdi?
• 2022–2023: Şimdiki halinizi şekillendiren hangi seçimleri yaptınız?
Bu kavuşum, işte bu dönemlerden taşıdığınız duyguların ve eylemlerin karşılığını önünüze getirecek.
Gökyüzü bize temiz bir defter veriyor… Kalem elimizde. Bundan sonrası, ne yazmak istediğimize bağlı.
Hepimize şifa olsun… Kalpten dilediğimiz bütün güzellikler bizimle olsun. Ve incindiğimiz her yerden, yeniden çiçek açalım.