Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim kızım 11 aylık sabah kahvaltısını yumurta tada peynirle dönüşümlü olarak yaptırıyorum sonra uyku kalkınca sebze çorbası yada kaşık maması 1 saat sonra meyve sonra uyku sebze çorbası içine ya et yada tavuk yogurt yatarkende 125cc biberon maması uyku bebegim 10kg etrafındaki bazı insanlar çok yediriyosun kilolu bebek diyolar çok canım sıkılıyo kimsenin yanında bisey yedirmek istemiyorum evden çıkasım gelmiyo sizce çok mu siz neler yediriyosunuz bebeklerinize lütfen paylaşalım
açtıgım konu pek talep görmedi galiba 60 yakın kişi okumuş kimse cevap vermemiş zaten nerdeyse yaşına geldi
Çok Tuzlu Bir Deniz'im..
Kayıtlı Üye
aslında çok değil 11 aylık bebeğe göre kilosu da çok değil minyon mu acaba? belki ondan kilolu görünüyordur. benim kızımda haftaya yaşına girecek hala 9 kiloyu göremedikama minyon olduğu için tombiş zannediyorlar. benim kızım gündüz mama içmiyor. geceleri veriyorum birkaç kez kalkıp.
aslında çok değil 11 aylık bebeğe göre kilosu da çok değil minyon mu acaba? belki ondan kilolu görünüyordur. benim kızımda haftaya yaşına girecek hala 9 kiloyu göremedikama minyon olduğu için tombiş zannediyorlar. benim kızım gündüz mama içmiyor. geceleri veriyorum birkaç kez kalkıp.
slm sitare benim de 11 aylık oğlum var aynı senin bebiş gibi 9 kilo olamadık bi türlü çok üzülüyorum çok iştahsız oyunla kandırarak 2-3 kaşık zor yemek yiyor aynı zamanda emziriyorum acaba ondan mı yemiyor diye düşünüyorum sürekli meme istiyor bıraktırmayı bile düşünüyorum bebişlerimizin durumu birbirine çok yakın galiba o yüzden yazmak istedim umarım zamanla düzelirler
benim kızım 11 aylık sabah kahvaltısını yumurta tada peynirle dönüşümlü olarak yaptırıyorum sonra uyku kalkınca sebze çorbası yada kaşık maması 1 saat sonra meyve sonra uyku sebze çorbası içine ya et yada tavuk yogurt yatarkende 125cc biberon maması uyku bebegim 10kg etrafındaki bazı insanlar çok yediriyosun kilolu bebek diyolar çok canım sıkılıyo kimsenin yanında bisey yedirmek istemiyorum evden çıkasım gelmiyo sizce çok mu siz neler yediriyosunuz bebeklerinize lütfen paylaşalım
Bence çok değil kilosu gayet normal benim oğlum yaşına girecek 8700 felan böyle olması daha kötü başkalarına aldırış etme ne güzel bi şeyler yedirebiliyorsan bebişe ne mutlu sana inan ben kasenin dibini hiç göremedim daha 2-3 kaşık zor yiyo o yüzden şükret haline bebeğini de sağlıcakla büyüt
çevredeki insanlar da anneleri hep suçlu psikolojisine sokuyorlar..çocuk zayıf olur karışırlar,anne "iyi bakamıyomuyum acaba" demeye başlar.kilolu olur ne yediriyosun bu çocuğa diye karışırlar bu sefer de anne "çok mu yediriyorum acaba" demeye başlar
boşver sen...yediği kadar yesin.büyüdükçe hareketleniyorlar ve zayıflıyorlar.
Herşey çocuklarım için
Kayıtlı Üye
normalde 1 yaşında 10 kilo olması bekleniyor.sizin çocuk da normal kiloda bence.yemesi de iyi.anormallik yok bana göre.benim bebek emiyor.belki de ondan bu şekilde yemiyordur.sabahları hiç bişey yemez mesela.seninkine maşşallah.sen bildiğini yapmaya devam et.ben çevremdeki lafları hiç dinlemem.
22.11.2009 evlendik :)
Kayıtlı Üye
bnm oğlum 11 aylıkken 11.250 gr dı ve öyle çok kilolu bi bebek diilki.
snnki hele hiç diil.sen millete bakma
normal yediriyosun 3 öğün diğerleri zaten ara öğünler
yani onlar kilo aldırmaz bebeğine
herşey düz bir karın için
Kayıtlı Üye
Benim oglumda yeni yaşına girdi.Sabah kahvaltı,uykudan kalkınca çorba,akşamüstü yogurt,kalkınca meyve suyu,yatmasına yakın gece muhallebisi eriyorum.Ama oglm çok ögürüyor ve bazen kusuyor.Kusturacak kadar çok vermiyorum.Burda okuduklarıma bakınca az veriyormuşum gibime geliyor.Nasıl bizle yemege alışacak bilmiyorum
Hep oyunla belim 2 büklüm oluyor yemek yediriken.Boy:73 kilo:11 Bu arada 4 kilo 51cm domuştu
Yoğun ve yorgun günler...
Kayıtlı Üye
canım bebeğim yaşını geçti şuan 16kilo emziriyorum ve bende hemen hemen aynı şekilde beslenmesine dikkat ediyorum .insanlar hala eğitimsiz öylesine kulaktan dolma bilgilerle yetiştirmeye alışmış o yüzden yadırgıyor. sen rahat ol benim içim çok rahat oğlumun gelişimi %130larda doktorum şaşkın ama özel olarak bişey yapmıyorum. yemek yemesi için hiç uğraşmıyorum mama sandalyesine oturtuyorum orda önüne koyuyorum kendi kendine yiyor .yemek istemeyincede zorlamıyorum ama tombiş :) yani bişeyler bizim elimizde değil için rahat olsun
benim kızım da 1 hafta sonra 11 ayı bitircek.10,5 kilo falan boyunu ölçmedim.ben kahvaltı da peynir,yumurta 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı ceviz ve fındık veriyorum.öğlene doğru meyve sonra emzirip yatırıyorum kalkınca ya kuskuslu yoğurt ya çorba içiriyorum akşam da biz ne yiyosak onu yiyor ve emzirip yatırıyorum gece de 1 kez emziriyorum.kızıma tombiş diyolar ama bana kalsa sadece biraz göbüşü var:)ama yürüyünce zayıflar diyolar.zaten tay durmaya başladı inş yürümesini bekliyorum zaten şuanda bile çok hareketli 5 sn durmuo.yani kafaya takcak bişi yok.
Merhabalar benim oğlum 3 gün saonra 11 aylik olacak bizim dogdugundan beri maalesef reflusü var sürekli kusuyor o yuzdende kilo bakımından hep geriden geldik bu duruma ci üzülüyorum bu bir kaç aydır biraz iyiydi ama hastalaninca kusması hiç bitmiyor kilosu 9 500 ve çok hareketli sürekli bir yerlere tutunarak yürüyor