11 aylık bebeğim covid lütfen yardımcı olun

zhra blta

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2022
25
7
1
27
Merhaba arkadaşlar bebeğim 11 aylık covid olduk ateş bitti kuru öksürük başladı hangi ilacı kullandınız ne yaptınız acaba çok endişeliyim

Merhaba arkadaşlar bebeğim 11 aylık covid olduk ateş bitti kuru öksürük başladı hangi ilacı kullandınız ne yaptınız acaba çok endişeliyim
doktor antibiyotik verdi onları kullandık bol bol da meyve yedirdim tavuk suyu çorba yaptım öyle atlattık

Çok geçmiş olsun nereden kapmış yavrucak

Hangi antibiyotik verdi birde öksürük varmıydı
Hangi antibiyotik verdigini yazmam dogru değil lütfen kafanıza göre ilaç sorup vermeyin doktorunuz en dogru olanı yapacaktır zaten bizde mesela ilk yazılan antibiyotik kusma yaptı hiç içemedi çocugum yedigi 2 lokmayı da ilaç yüzünden çıkarıyor diye tekrar acile gittim farklı antibiyotik yazıldı her çocugun bünyesi aynı degil hastalık belirtisi aynı degil doktora danışın öksürük vardı ama aşırı degildi bizde zamanla geçti burnu çok tıkanıyordu onun için de serum fizyolojik ile temizliyordum

Hangi antibiyotik verdigini yazmam dogru değil lütfen kafanıza göre ilaç sorup vermeyin doktorunuz en dogru olanı yapacaktır zaten bizde mesela ilk yazılan antibiyotik kusma yaptı hiç içemedi çocugum yedigi 2 lokmayı da ilaç yüzünden çıkarıyor diye tekrar acile gittim farklı antibiyotik yazıldı her çocugun bünyesi aynı degil hastalık belirtisi aynı degil doktora danışın öksürük vardı ama aşırı degildi bizde zamanla geçti burnu çok tıkanıyordu onun için de serum fizyolojik ile temizliyordum
Yok zaten öyle direk doktora danışmadan almam bizde yani saatte 3 kere öksürüyor ateşden sonra başladı inşallah bizim öksürükte geçer

Yok zaten öyle direk doktora danışmadan almam bizde yani saatte 3 kere öksürüyor ateşden sonra başladı inşallah bizim öksürükte geçer
Sırtına havlu koymayı deneyin genelde öksürügü keser bitkisel özlü olarak prospan şurup var öksürüge iyi geliyor diye tavsiye etmişti arkadaşım ama o dönemde doktora sorduğum zaman bitkisel oldugu için zararı yok ama kesin etki eder diyemem dedigi için ben kullanmadım bence çok da öksürmüyo bebeginiz stres yapacak bi durum değil

Antibiyotik verdi 5.5 aylikti. Ama yogun oksuruk yoktu . Bir ciger filmi isteyin bence cekilmediyse. Evde de limom ve kekik uagi kullandim buhardanlikla . Icerse ihlamur cok iyi geliyor

Antibiyotik verdi 5.5 aylikti. Ama yogun oksuruk yoktu . Bir ciger filmi isteyin bence cekilmediyse. Evde de limom ve kekik uagi kullandim buhardanlikla . Icerse ihlamur cok iyi geliyor
Çekildik flm birşey çıkmadı ama öksürük yeni başladı ateşliydi 3 gün o zaman çekildik sonra öksürük çok aşırı değil ama öksürüyor sıklıkla

Sırtına havlu koymayı deneyin genelde öksürügü keser bitkisel özlü olarak prospan şurup var öksürüge iyi geliyor diye tavsiye etmişti arkadaşım ama o dönemde doktora sorduğum zaman bitkisel oldugu için zararı yok ama kesin etki eder diyemem dedigi için ben kullanmadım bence çok da öksürmüyo bebeginiz stres yapacak bi durum değ

Bizim 3 gün ateşliydi o sıra çekildik temiz çıktı kan tahlilleride bir covid pozitif çıktı ateş bitti 2 gün sonra öksürük başladı saatte 3 kere öksürüyor

Merhaba cok gecmis olsun, bizde mart ayinda gecirdik bebegim o zaman 10 aylikti. Nefes almakta zorluk, inleme, burun akintisi, surekli memede kalma ve istahsizlik olmustu. 3 veya 4 gunde atlatmisti, acilede gitmistik ilac vermediler bize. Calpol ve dolveni donusumlu kullanin 4 saatte bir dediler. Ciger filmi de istemedi, atlatinca cigerlerini dinledi doktorumuz tertemiz dedi.

Ilk 3-4 gun zor geciyor ama sonrasinda cabuk toparliyorlar. Cok cok gecmis olsun sizede🙏

Bizim 3 gün ateşliydi o sıra çekildik temiz çıktı kan tahlilleride bir covid pozitif çıktı ateş bitti 2 gün sonra öksürük başladı saatte 3 kere öksürüyor
Evet oksuruk sonradan cikiyor genellikle. Bol c vitamini sicak corba gibi gidalaa destekleyebilirsinz. Kovidi atlatinca da cocuk doktoru kontrolunden gecsin bence. Cok gecmis olsun.

Oncelikle cok gecmis olsun,bizimde ,iki hafta once, once 9yasindaki oglum 39 derece ateslendi zor indi atesi 1,5gun falan surdu,iki gun sonrada 4bucuk aylik oglum ateslendi doktor yine onada faranjit diyip test almadi,ertesi gun esimde ateslenince test verdi pozitif cikti,cocuklardan israrla test almadilar ama belirtileri ayniydi 3ununde buyuk ihtimalle 3ucu de pozitif diye dusunuyoruz,kucuge dolvende vermedi sadece calpol kullandim 4 yada 6 saate bir, bizim ilk ates oldu 2gun sonra kuru oksurmeye basladi cok sukur yogun degildi, arkasindan ses kisikligi gribe cevirdi simdi cok sukur iyiyiz🙏 esimde agir gecirmedi buyuk oglumda sadece ilk inatci ates ne serumla ne de ates dusurucuyle atesi ilk inmedi antibiyotikle 2 ates dusurucuyu ayni anda kullaninca dustu atesi cok sukur. ikisininde istahi kesildi hele kicugunde ek gidaya baslamadık cok zorlandim emmedi meme hep reddediyordu zorla uykudan uykuya emzirmeye calistim var gucuyle ittiriyordu memeyi :(
Sizde hemen İnşallah sağlıkla atlatırsınız🙏

Biz sadece calpol kullandık üstelik 7 aylıktık eğer verebilirsen sarımsaklı yoğurt ver tarhana içir ve panik yapma çünkü anne ne kadar paniklerde o kadar çok ilerliyor. Havalar çok sıcak akşamları yatmadan ılık bir duş yaptır. Şimdiden geçmiş olsun canım

Back
X